Preturile apartamentelor vechi sunt apropiate si, in unele cazuri, chiar mai ridicate decat ale celor construite in ultimii ani, conform unei analize realizate de un portal imobiliar.
Aceasta situatie poate avea mai multe cauze, printre care amplasarea mai putin favorabila a blocurilor noi fata de cele mai vechi (chiar in cadrul acelorasi zone), presiunea exercitata asupra preturilor de numarul mare de locuinte noi disponibile spre vanzare si, nu in ultimul rand, conectarea mai slaba a proprietarilor de apartamente vechi la realitatea pietei (comparativ cu dezvoltatorii de proiecte noi).
Cluj-Napoca, orasul care ilustreaza cel mai bine aceasta "anomalie" a pietei, este cel care a consemnat in ultimii ani cel mai alert ritm de scumpire a locuintelor, pretentiile vanzatorilor fiind acum, per ansamblu, mai ridicate decat ale celor din Capitala, conform datelor Imobiliare.ro.
In Cluj-Napoca, preturile medii solicitate pentru apartamentele vechi sunt mai mari decat cele ale unitatilor locative noi in majoritatea zonelor analizate. In zona de centru, preturile pentru apartamentele construite inainte de 1990 sunt de 1.602 euro/mp, iar al celor noi, de 1.579 euro/mp. Exceptie face doar cartierul Marasti, unde valorile sunt, insa, foarte apropiate - 1.414 euro/mp pentru cele vechi si 1.416 euro/mp pentru cele noi.
In Bucuresti, spre deosebire de Cluj-Napoca, lucrurile sunt ceva mai nuantate. Singurele zone in care preturile apartamentelor vechi sunt propriu-zis mai mari... mai mult
Miercuri, 25 Octombrie 2017, ora 16:36
Dupa anii de criza din perioada 2008-2011, piata imobiliara pare sa se afle pe o panta ascendenta. Evolutiile din domeniul imobiliar, inregistrate in ultimii 2-3 ani a contribuit la ascensiunea proiectelor rezidentiale, cat si la atregerea unui segment tot mai mare de cumparatori spre locuintele noi.
O provocare a ultimilor 5-6 ani o reprezinta achizitia de apartamente direct de la dezvoltator Berceni si zona de sud a capitalei. Nu doar ca ofera avantajul locuirii intr-o zona aflata in plina expansiune, ci vin la pachet cu o serie de facilitati indispensabile pentru omul de rand.
Finisajele moderne, compuse din gresie si faianta de ultima generatie sunt insotite de placarea geamurilor cu tamplaria PVC din gama Rehau sau din aluminiu, care ofera un aspect placut locuintelor.
Pe langa acestea, racordarea la sistemul de incalzire individuala si existenta unui sistem modern de paza si protectie, bazat pe camere de ultima generatie sunt percepute, de catre publicul larg, ca fiind facilitati demne de luat in seama pentru o viata la standard occidental in orice imobil din Bucuresti de la direct dezvoltator.
Mai mult de 1000 de apartamente noi se construiesc anual in Bucuresti
Pe segmentul de apartamente direct dezvoltator Berceni, cifrele oficiale prezentate de catre consultantii imobiliari ne arata ca nu mai putin de 1000 de imobile noi se dau in folosinta anual. Cele mai multe dintre acestea sunt construite in partea de sud a Capitalei. Zona, impreuna cu orasul... mai mult
Joi, 27 Aprilie 2017, ora 16:28
In ultimii ani, in partea de sud a Bucurestiului, cartierul Berceni a devenit o zona de interes pentru locuitorii zonei metropolitane, dar si pentru cei veniti din judetele invecinate.
De la un cartier cu locuinte muncitoresti, construite pe cateva strazi, incepand cu anii '60, Berceni a devenit un loc pentru proiecte imobiliare, incepand cu 1990, dezvoltandu-se simtitor pe parcursul anilor 2000 cu o scurta stagnare in perioada de recesiune.
Revenirea economica a tarii a permis reluarea proiectele de extindere urbanistica ce includeau strazi noi, institutii publice, centre comerciale si multe altele.
Dezvoltarea imobiliara din Berceni a adus la consolidarea pietei imobiliare, dupa aparitia unor dezvoltatori care au inceput sa construiasca blocuri si case dupa propriile standarde, urmand ulterior cerinte venite din partea populatiei.
Pentru a facilita vanzarea / inchiriere locuintelor cat si a loturilor libere de teren, afaceristii din imobiliare au apelat la agentii imobiliare si birouri de vanzari, care sa ocupe segmentul de piata al zonei de sud, Bucuresti-Ilfov.
Printre firmele de vanzari in imobiliare pentru spatiile locative din Sectorul 4 este si Aria Homes, un colectiv format din zece consilieri pasionati si dedicati sa ofere celor interesati de locuinte noi, solutii viabile, indrumare si suport pe toata durata procesului de achizitie si acomodare.
Pentru toti cei aflati in cautarea unei locuinte noi Aria Homes.ro ofera o platforma structurata... mai mult
Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 10:12
Preturile locuintelor noi din Bucuresti s-au redus de la inceputul anului in medie cu 6,3%, insa raman cu 23% mai mari fata de cele ale apartamentelor vechi.
Costul apartamentelor noi a consemnat anul acesta un declin mai mare fata de primele noua luni din 2011, arata o analiza a imobiliare.ro.
"In Bucuresti, pretul solicitat pentru apartamentele noi este, in medie, cu 23% mai mare decat cel al apartamentelor vechi. Diferentele variaza in functie de numarul de camere.
De exemplu, pretul locuintelor noi cu doua camere este cu 17% mai mare decat cel al unitatilor locative din blocurile vechi, in vreme ce locuintele noi cu trei camere sunt cu 30% mai scumpe decat cele vechi", afirma Dorel Nita, coordonatorul proiectului Analize Imobiliare dezvoltat de imobiliare.ro.
Militari, cel mai ieftin cartier din Bucuresti
Pe primul loc in clasamentul celor mai ieftine apartamente noi se situeaza cartierul Militari. Aici, pretul mediu cerut pentru o asemenea locuinta, ce dispune de o suprafata medie de 56 de metri patrati, este de 51.000 de euro. Acesta este urmat de Berceni, cu un pret cerut de 52.000 de euro pentru o locuinta de circa 59 de metri patrati.
In Dristor-Vitan Vechi, pe de alta parte, pretul mediu cerut pentru un apartament de 59 de metri patrati este de 56.500 de euro. Nu in ultimul rand, in Pipera, o locuinta de aproximativ 57 de metri patrati poate fi achizitionata cu 57.900 de euro.
In intervalul de pret 60.000-100.000 de euro se incadreaza... mai mult
Luni, 08 Octombrie 2012, ora 13:08