Cladirea care gazduieste noul spital al municipiului Falticeni a fost finalizata in toamna anului trecut. Cu toate acestea, unitatea medicala este inchisa pentru ca n-are aparatura. Unii dintre furnizorii cu care au fost contractate echipamentele intarzie livrarea din ratiuni de profit.
Noul spital din Falticeni, judetul Suceava, nu poate fi operationalizat pentru ca nu are aparatura. Cladirea este finalizata de un an de zile, dar autoritatile nu au reusit, inca, sa achizitioneze dotarile necesare.
Primarul orasului, Catalin Coman, a declarat, citat de Adevarul, ca sunt fonduri suficiente pentru achizitia echipamentelor. Ministerul Sanatatii a alocat 15 milioane de lei, iar Primaria Falticeni a alocat 9,6 milioane de lei, din care 8 milioane de lei au fost obtinuti prin credit bancar.
Pana acum, au fost dotate cu aparatura Unitatea de Primire Urgente, Terapia Intensiva si partial salile de operatie. Catalin Coman a spus spus ca vechiul spital are in dotare 3 ventilatoare si ca primaria a mai comandat inca 10. Licitatia pentru ventilatoare a fost adjudecata inainte de debutul pandemiei de COVID-19.
Unele dintre echipamente au fost cumparate la preturi de cinci ori mai mici decat cele practicate acum, iar producatorii intarzie livrarea si prefera sa vanda altor clienti, cu preturi mult mai mari. Oricum, penalitatile sunt mult mai mici decat profitul obtinut prin aceasta operatiune.
"Cand am facut contractul, pretul era mai mic. Acum pretul e de cinci ori mai... mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 18:14
Medicii de la Maternitatea Elias si clientii Libris se alatura campaniei Salvati Copiii de combatere a mortalitatii infantile, ce are ca obiectiv dotarea sectiilor de neonatologie cu tot ceea ce este necesar salvarii copiilor nascuti prematur.
Este o donatie importanta pentru Clinica de Neonatologie a spitalului, de acum inainte medicii vor avea la dispozitie o Statie de lucru completa pentru hipotermie terapeutica, in valoare de 40.118 de Euro, care va schimba semnificativ viata nou-nascutilor cu hipoxie perinatala.
Prof. Dr. Simona Vladareanu, seful Clinicii de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias, explica de ce medicii au imperioasa nevoie de aparatura medicala elaborata:"Unitatea de terapie intensiva neonatala a spitalului nostru asigura servicii medicale de inalta calitate.
Suportul dumneavoastra ne ajuta sa oferim servicii medicale avansate, intr-un mod care promoveaza speranta si imbunatateste prognosticul vital al nou-nascutilor cu asfixie moderat-severa la nastere.
Managerierea acestor pacienti, la un nivel care sa imbunatateasca semnificativ prognosticul neuropsihic al acestui tip de pacient, implica aparatura elaborata, performanta si, in consecinta, costisitoare.
Folosirea hipotermiei controlate poate schimba, in majoritatea cazurilor, evolutia clinica a pacientilor, ameliorand mult prognosticul si, prin asta, schimband calitatea vietii nou-nascutilor cu hipoxie perinatala".
In 2019, la maternitatea Spitalului Elias, s-au... mai mult
Marti, 22 Octombrie 2019, ora 17:26
Legile actuale nu permit punerea in functiune a unui laborator, indiferent de activitatea desfasurata in cadrul acestuia, decat daca se pliaza pe anumite rigori.
Incepand de la consumabile si instrumentar si pana la echipamente performante, toate trebuie sa se incadreze in anumiti parametri tehnici si de siguranta.
In intampinarea celor care sunt in cautarea unor solutii rentabile, de aparatura de laborator sau diverse articole specifice, vine Precisa. Este un magazin online care dispune de un portofoliu complex, actualizat constant in raport cu noile cerinte, atat legale, cat si ce vin din partea celor interesati sa cumpere.
Compania fondata in 2012, este in prezent un reper pentru romanii interesati de echiparea profesionala a laboratoarelor, in domenii variate. Este si principalul obiect de activitate a acesteia - de a distribui consumabile, reactivi, chimicale, aparatura pentru dotarea laboratoarelor, dar si alte solutii de calitate, precum echipamentele industriale.
Precisa - servicii si produse disponibile pentru publicul larg
Are sediul central in Sibiu si inca 2 puncte de lucru (Slatina si Iasi), precum si spatii de birou si depozitare variate. Pentru fiecare dintre produsele oferite, mai ales pentru cele de volum, ofera logistica pentru transport in intreaga tara.
Acolo unde este necesar, dispune de personal tehnic si de vanzari ce detine pregatirea necesara pentru a raspunde cerintelor diverse venite din partea clientilor.
Pozitia pe care o... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2019, ora 15:09
Romania mai bifeaza in statistica europeana un ultim loc intre statele UE la un indicator sec, care arata preocuparea fata de sanatate si "grija fata de om".
Daca va mai amintiti de aceasta sintagma, doar aparent atasata de epoca socialista prin intermediul "limbii de lemn", pastrata si acum prin diverse institutii. Indicatorul se refera la aparatura medicala pentru terapia cancerului.
Terapia cu raze X utilizeaza unde de inalta energie pentru a reduce tumorile si a omori celulele canceroase. In 2016, ceva mai mult de 3.500 de echipamente de terapie care functioneaza pe acest principiu au fost utilizate in spitale si de catre furnizorii de servicii de sanatate de tip ambulator din Uniunea Europeana.
Mai mult de doua treimi din aceste aparate de terapie cu raze X s-au concentrat in Franta (670 bucati) si Marea Britanie (605 bucati). Cu toate acestea, daca se face raportarea la numarul populatiei, pentru a aprecia corect accesibilitatea la un astfel de tratament, tara cea maibine dotata este Belgia, cu 1,81 aparate la 100.000 de locuitori.
Peste pragul de 1 la 100.000 se mai situau, potrivit datelor centralizate de catre Eurostat, Danemarca (1,37) Slovacia (1,24), Finlanda (1,04) si Franta (1,01). Prezenta Slovaciei in acest club select al atentiei acordate persoanelor bolnave arata ca se poate reduce rapid decalajul fata de Occident in domenii care realmente conteaza, unde este o problema de viata sau moarte.
Citeste mai multe despre Aparatura medicala pentru... mai mult
Joi, 04 Ianuarie 2018, ora 20:00
Directia Generala Anticoruptie din MAI cumpara echipamente de tehnica operativa si mijloace tehnice speciale, printre care un sistem de monitorizare audio si GPS, dar si upgradarea unui sistem de decriptare a comunicatiilor radio.
DGA a lansat o licitatie pentru achizitia de echipamente de tehnica operativa si mijloace tehnice speciale, cu finantare din fonduri europene, valoarea estimata fara TVA fiind de 354.550 de lei.
Concret, DGA vrea sa upgradeze software si hardware un sistem de decriptare a comunicatiilor radio si sa cumpere un sistem digital de inregistrare audio/video, echipat pentru orice conditii de iluminare.
Potrivit anuntului postat, Directia Generala Anticoruptie vrea sa mai cumpere un sistem de monitorizare audio si GPS.
"Sistemul acopera o gama larga de misiuni tehnico-operative care necesita calitate audio inalta si monitorizare GPS avand aplicativitate in doua domenii specifice majore - monitorizare dinamica audio si GPS a autovehiculelor/obiectivelor si monitorizare audio statica. (Sistemul, n.red.) poate asigura inregistrari audio si monitorizare GPS fara interferente radio/detectie si download la intoarcerea obiectivului monitorizat sau aflat in aria de acoperire a modemului bluetooth. In autovehicule, transmitatorul poate fi instalat cu o baterie externa sau poate fi alimentat de la instalatia electrica. Sistemul poate fi utilizat pana la o distanta de min. 1000 m in camp deschis", se arata in caietul de sarcini.
De asemenea, DGA vrea... mai mult
Sambata, 26 August 2017, ora 13:50
Legea pentru casele de marcat a fost aprobata de Parlamentul Romaniei si va fi aplicata tuturor firmelor din tara (OUG nr. 91/2014). Primul termen pentru care trebuie sa fiti pregatiti este 1 octombrie 2016, urmat de 1 ianuarie 2017.
Ce se schimba in ceea ce priveste casele de marcat, in noua lege? In primul rand, trebuie sa fiti pregatiti sa aveti case de marcat fiscale cu jurnal electronic. Conform noului calendar publicat recent, ele vor deveni obligatorii pentru toata lumea, mai intai pentru marii contribuabili (1 octombrie 2016) si mai apoi pentru contribuabilii mijlocii (1 ianuarie 2017) si firmele mici (1 mai 2017). Va fi cu desavarsire interzis sa mai utilizati case de marcat cu rola de hartie!
Ce inseamna case de marcat fiscale cu jurnal electronic, asa cum prevede noua lege? Puteti vedea ce functionalitati si ce preturi are aparatura fiscala la Constalaris, unul dintre principalii jucatori din acest domeniu. Veti gasi in lista de aici case de marcat fiscale la un pret orientativ de 500 de lei, ceea este mai mult decat accesibil pentru orice firma. Mai ales in conditiile in care legea ne obliga pe toti sa schimbam casele de marcat iar cele oferite mai sus au service si asistenta tehnica asigurate permanent, fiscalizare si instruire gratuita in Bucuresti si Ilfov.
Foarte important pentru oricare dintre dumneavoastra este sa retineti faptul ca, odata cu noile case de marcat obligatorii, este recomandat sa optimizati si activitatea de gestiune a afacerii... mai mult
Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 12:11
Oricine are o firma cat de mica este obligat de lege sa detina si aparatura fiscala aferenta. In consecinta, o casa de marcat. Exceptiile sunt putine si este mai bine sa cunoasteti legea inainte de a decide ca va trebuie sau nu.
Spre exemplu, pentru PFA se recomanda achizitionarea unei case de marcat, existand insa 40 de exceptii prin lege (din lista profesiilor liberale) care nu au nevoie de casa de marcat. Printre ele, profesia de moasa, arhitect, asistent social, consultant fiscal, contabil autorizat, mediator, farmacist etc.
Asadar, ai firma, trebuie sa ai si casa de marcat. Acest lucru este aproape o cutuma si nu mai necesita foarte multa dezbatere. De aceea, toate persoanele interesate trebuie sa stie ca, din 2016, se schimba legea privind casele de marcat fiscale. Mai exact, va deveni obligatoriu sa detineti case de marcat fiscale cu jurnal electronic, in locul celor clasice, cu role jurnal pe suport de hartie.
Ce spune noua lege? In primul rand, faptul ca marii ...citeste mai departe despre "Aparatura fiscala pentru afaceri: se schimba legea pentru casele de marcat" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 17:36
Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului a adunat din donatii si sponsorizari 60.000 de euro, din care a cumparat aparatura medicala, inclusiv un inlocuitor de plamani, singurul de aceste tip din Europa de Est, pe care a donat-o spitalelor "Grigore Alexandrescu", "Marie Curie" si Elias din Capitala.
"Este nevoie de astfel de actiuni si noi le facem cat de des putem, cu ajutorul credinciosilor si al sponsorilor. Pana in prezent, s-au facut donatii in valoare de aproximativ 60.000 de euro. Aparatura medicala oferita este de un real folos si reprezinta o mare binecuvantare de la Dumnezeu. Am vazut in spitalele unde am mers multe familii plangand pentru copiii lor care intrau sau ieseau din operatii.
Ne sensibilizeaza suferinta oamenilor, mai ales a copiilor lipsiti de aparare si a mamelor disperate, care ar da orice sa-si vada pruncii salvati", a ...citeste mai departe despre "Aparatura de 60.000 euro pentru spitale din Capitala, donata de Catedrala Mantuirii Neamului" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 22 August 2015, ora 15:55
Piata aparaturii medicale pentru uz domestic din Romania este plina de firme mici, care pun in vanzare aparatura importata din Asia, multe fara certificari de conformitate, a declarat Dorin Panait, Director Executiv Abi Solutions.Vezi interviul intergral pe 3idei.ro mai mult
Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 11:13