Pescuitul este un hobby excelent, care iti schimba starea de spirit in bine, care te relaxeaza, indiferent de rezultat. Multi pescari au ajuns sa creada ca pescuitul este solutia la orice problema - indiferent daca este legata de munca, dragoste sau bani. Prin practicarea pescuitului ai experiente interesante de fiecare data, iar de cele mai multe ori iti doresti ca o astfel de calatorie sa fie cat mai lunga.
In acesti ani stresanti, pescuitul a atras atentia multor oameni care isi doresc momente de relaxare, sa uite de probleme si de anxietatea creata de pandemia de coronavirus.
Pescuitul necesita rabdare
Exista multi oameni in tara noastra care iubesc pescuitul si care au sentimentul realizarii cand pleaca intr-o calatorie frumoasa, unde sunt zone bune de prins peste. Acestia sunt oameni care au multa rabdare, care considera pescuitul o mare placere. Bucuria de a prinde peste si de a-l arunca apoi in apa este ceva care provine din interior, din dorinta lor de a se relaxa prin pescuit in salbaticie, in zilele libere.
Pentru ei, pescuitul este mai mult decat un hobby, este dorinta de a se plimba, de a petrece timpul liber la aer curat, sub cerul albastru si in verdeata naturii inconjuratoare.
Multi oameni care sunt pasionati de pescuit au rabdare, sunt mai calmi, mai intelegatori si chiar mai iubiti de copii si femei. Astfel de oameni sunt o companie placuta prin felul lor de a fi, pentru ca pescuitul ii schimba in bine, le imbunatateste starea de spirit.... mai mult
Vineri, 24 Decembrie 2021, ora 14:15
Anxietatea tinde sa devina un mod de trai. Fricile sunt peste tot si parca abia asteapta sa cotropeasca viata individului, calcandu-i in picioare tot ceea ce ar trebui sa fie pentru acesta mai sfant.
Familiile se destrama, sotii se inseala reciproc, copiii cresc intr-o atmosfera in care au de toate, mai putin dragoste, atentie si afectiune.
Cum s-a ajuns aici? Simplu. Nevoile s-au transformat in frici. Frica de a nu avea ceea ce imi doresc. Frica de a nu-mi pierde valori materiale. Frica de a nu fi la inaltimea propriilor asteptari sau a asteptarilor celorlalti. Si putem continua aproape la nesfarsit cu aceste frici...
Ne mai putem oare redresa? Depinde de cat de mult am lasat toate aceste frici sa ne inunde viata. Uneori poate fi nevoie de tratament. Alteori poate fi pur si simplu nevoie de o pauza, sau de o discutie cu noi insine.
Putem considera ca este momentul sa ne oprim, pentru o clipa, sau poate pentru mai mult timp, pentru a incerca sa ne privim pana in adancul sufletului. Oare stim ce am devenit? Ne place ce vedem la noi? Si daca nu, cand avem de gand sa ne oprim din aceasta alergatura dupa o Fata Morgana ce nu exista?
Daca nu reusim, putem lesne apela la un psiholog. Poate este cazul sa ne ajute cineva sa ne vedem asa cum suntem. Pentru ca, mai apoi, sa concepem un plan de detoxifiere mentala. Trebuie doar sa incercam sa ne descotorisim de tot ceea ce nu ne face bine.
Nu, nu este greu. Trebuie doar sa facem primul pas. Apoi lucrurile se pot... mai mult
Luni, 09 Martie 2020, ora 14:55
Anxietatea este caracterizata de sentimentul de insecuritate sau neliniste resimtit in legatura cu un pericol potential sau doar imaginat. Este o afectiune frecvent intalnita, la un procent de aproximativ 45% din populatie.
Formele de manifestare includ: anxietatea generalizata, fobia sociala, anumite fobii specifice (de spatii inchise, de insecte), tulburarea obsesiv compulsiva, stresul post-traumatic, atacul de panica.
Cand apare anxietatea?
Starea anxioasa se poate "invata" in copilarie datorita unei familii de origine cu probleme. Sau poate fi capatata mai tarziu, in relatia cu un stimul cum ar fi: un accident personal sau al unei persoane apropiate, decesul unei persoane dragi, o afectiune medicala grava, o relatie de cuplu cu probleme, un job solicitant.
De fapt, anxietatea este o vulnerabilitate personala raportata la un stimul. Situatiile ce pot duce la anxietate pot fi urmatoarele: divortul, vestea ca partenerul/a va inseala, somajul, un job foarte solicitant, un business cu probleme, lipsa prietenilor, prietenii toxici, problemele de sanatate proprii sau a celor dragi...etc.
Cum ne putem gestiona anxietatea?
In primul rand, trebuie sa identificam stimulul la care reactionam anxios. Apoi, prin exercitii de respiratie, dar si prin a largi orizontul de evaluare a acelui stimul, putem sa ne recapatam echilibrul si capacitatea de a rezolva problemele intalnite. Pentru a reusi cu adevarat sa ne rezolvam starile anxioase este bine totusi sa apelam la... mai mult
Marti, 27 Noiembrie 2018, ora 16:23
Din ce in ce mai frecventa, anxietatea se caracterizeaza printr-o stare permanenta de tensiune psihica, iritabilitate, lipsa de incredere in propria persoana, incapacitate sau rezerve in asumarea unui risc, tremur sau alte reactii fizice pana la boli psihosomatice.
Cea mai la indemana metoda de reducere a simptomelor este, bineinteles, apelarea la medicamente.
Exista insa si remedii naturale alternative care ajuta la reducerea starilor anxioase, cele mai eficiente dintre acestea fiind nutritia bogata in vitamina B si omega 3, practicarea sportului si echilibrarea intre minte si corp prin diverse tehnici precum yoga, pranayama sau meditatie.
Terapiile mind body connection precum yoga, pranayama sau meditatia sunt, poate, cele mai eficiente in tratarea simptomelor de anxietate.
Toate presupun concentrarea pe respiratie. Si se stie ca nu pot fi anxios in timp ce respiri adanc.
Sunt multe tehnici de respiratie din care poti alege. Descoper-o pe cea potrivita tie si practic-o de cel putin 2 ori pe zi.
Una dintre respiratiile pe care le recomand este tehnica 4-7-8 a Dr. Andrew Weil.
Sau poti alege cateva sedinte de pranayama cu un instructor.
Pranayama reprezinta un set de tehnici de respiratie cu ajutorul carora reglam si controlam energia vitala (prana) a corpului nostru.
Prin reglarea energiei vitale dezvoltam si intretinem buna functionalitate a tuturor organelor interne si echilibram emotiile.
Prin practica cu regularitate a tehnicilor de... mai mult
Luni, 21 Mai 2018, ora 11:19
Aplicatiile pentru telefoanele inteligente (smartphone) pot contribui la reducerea semnificativa a nivelurilor de anxietate in randul persoanelor care sufera de aceasta tulburare.
Realizata in premiera, meta-analiza a vizat toate dovezile publicate pana in prezent cu privire la efectul terapiilor prin smartphone asupra anxietatii si a fost condusa de Joseph Firth, om de stiinta din cadrul Institutului pentru Creier, Comportament si Sanatate Mentala de la Universitatea din Manchester.
Cercetarea, care a cuprins aproape 2.000 de persoane, publicata in "Journal of Affective Disorders", a fost realizata printr-o colaborare intre Universitatea Manchester, Universitatea Harvard, Universitatea Melbourne si Black Dog Institute din Australia. Aceasta a demonstrat ca interventiile realizate cu ajutorul telefoanelor inteligente au redus considerabil anxietatea, sugerand utilitatea noilor terapii digitale pentru gestionarea acestei tulburari.
"Telefoanele inteligente ar putea reprezenta un mod inovator de a ajuta la tratarea anxietatii - in conditiile in care majoritatea oamenilor le detin in prezent si sunt populare in mod special printre tineri. Acest lucru prezinta o noua oportunitate pentru ingrijirea psihologica, intr-o forma non-stigmatizanta, prin autogestionare", noteaza cercetatorii.
"Studiind cercetarile individuale, am descoperit ca aplicatiile cele mai eficiente sunt cele care promoveaza sanatatea mentala si starea generala de bine, mai putin cele care se... mai mult
Vineri, 05 Mai 2017, ora 08:49
Utilizarea mai multor platforme de social media este asociata cu depresia si anxietatea in cazul reprezentantilor generatiei milenarilor (millennials), arata un studiu efectuat de experti din cadrul Universitatii din Pittsburgh, SUA.
In urma cercetarii, oamenii de stiinta au descoperit ca adultii tineri care au declarat ca folosesc mai multe platforme de social media aveau un risc de trei ori mai mare de a dezvolta depresie si anxietate in comparatie cu semenii lor care nu utilizau astfel de platforme. In plus, cercetatorii au notat ca aceasta tendinta se mentine chiar si in cazul reducerii timpului total petrecut pe retelele de socializare.
Analiza a fost realizata pe 1.787 de adulti cu varste cuprinse intre 19 si 32 de ani. In cadrul chestionarelor au fost incluse 11 dintre cele mai populare platforme de social media - Facebook, YouTube, Twitter, Google Plus, Instagram, Snapchat, Reddit, Tumblr, Pinterest, Vine si LinkedIn.
Persoanele care utilizau intre 7 si 11 dintre ...citeste mai departe despre "Generatia millennials e anxioasa si depresiva. Iata de ce" pe Ziare.com mai mult
Joi, 29 Decembrie 2016, ora 11:14
Smartphone-urile au devenit o parte importanta din viata noastra. Atat de importanta, incat un studiu recent a aratat ca utilizatorii de iPhone care nu pot raspunde la telefon pot suferi de "anxietate psihologica" si "performante cognitive slabe".
La studiul demunit "The Extended iSelf: The Impact of iPhone Separation on Cognition, Emotion, and Physiology", publicat recent intr-o revista de specialitate, au participat 40 de utilizatori de iPhone, potrivit The Telegraph.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Missouri au justificat de ce au ales sa cerceteze comportamentul utilizatorilor de iPhone si nu pe cel al utilizatorilor altor tipuri de smartphone. "iPhone-urile au fost selectate, pentru ca este usor sa dezactivezi modul silentios al telefonului".
Participantilor la studiu li s-a cerut sa stea intr-un birou si sa faca un puzzle, in timp ce aveau telefonul la ei. In urmatoarea etapa a studiului, participantilor ...citeste mai departe despre "Separarea de smartphone duce la anxietate - sfatul oamenilor de stiinta" pe Ziare.com mai mult
Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 18:37
Peste jumatate din persoanele posesoare de gadgeturi din toata lumea au suferit de anxietate si stres cand au fost nevoite sa renunte la acestea, conform unui sondaj efectuat de firma de software FrontRange.
Pentru a testa impactul tehnologiei asupra vietii oamenilor, firma de software FrontRange a efectuat un sondaj in randul a peste 800 de posesori de telefoane inteligente, la nivel global, pentru a observa modul in care acestia se raporteaza la dependenta fata de tehnologie.
Astfel, 84 % dintre participanti au afirmat ca dependenta de telefoanele inteligente exista, aproape jumatate dintre persoanele intervievate au afirmat ca folosesc telefonul mobil cel putin o data pe ora, iar doua treimi au sustinut ca nu se pot lipsi de telefonul inteligent nici macar o zi, informeaza dailymail.co.uk.
"Cand oamenii traiesc o senzatie neplacuta de sevraj pentru ca nu sunt online, stim ca relatia cu tehnologia nu este administrata corespunzator", a declarat Richard Graham, de la spitalul de psihiatrie Capio Nightingale din Londra.
Cercetatorii au recrutat dupa aceea sapte persoane care sa renunte o saptamana la telefoanele inteligente - cu exceptia situatiilor de urgenta - descoperind ca peste jumatate din posesorii de aceste gadgeturi (53 %) au suferit de anxietate si au declarat ca stresul cauzat de renuntarea la aceste gadgeturi se compara cu stresul "provocat de mersul la dentist sau cu stresul trait in ziua nuntii".
Timp de o saptamana, participantii la experiment... mai mult
Joi, 05 Decembrie 2013, ora 20:16
Redresarea economica a Ungariei incepe sa devina vulnerabila, pe masura ce anxietatile cresc, alimentate de ingrijorarile unei noi crize europene a datoriilor.Statul ungar si-a vazut economia revenind pe un trend ascendent, anul trecut, multumita unui sector in plina expansiuune, o binevenita schimbare, dupa ultimele luni de chin, pentru Ungaria.
Tara avea nevoie de un plan de salvare, propus de Fondul Monetar International, in 2008, pe masura ce recesiunea globala a declansat o criza interna a datoriilor si a periclitat viitorul economic al tarii. Economia a inregistrat un declin de 6%.
In prezent, expertii isi fac griji ca economia va avea un recul de mai mult de 2,5% si ca ar putea incasa o noua lovitura, in contextul in care germanii si francezii se confrunta, deja, cu o scadere a consumului. Asemenea scenarii indica o cerere slaba pentru Audi, Suzuki si Volkswagen, masini produse in fabricile din Ungaria, scrie Forbes.Vulnerabilitatea se justifica prin faptul ca economia este foarte dependenta de exporturile sale si nu poate conta prea mult pe unguri, care nu sunt dispusi sa consume mai mult decat le permite veniturile lor.
"Cererea interna este extrem de slaba", a spus Gabor Ambrus, un analist din cadrul firmei de cercetare din Londra, 4Cast. "Nu avem nimic altceva decat exporturile", a spus el. Cerea consumatorilor este anemica, din cauza masurilor de austeritate impuse in ultimii ani, pentru ca a diminua din nivelul prea ridicat al deficitului.
Acest... mai mult
Duminica, 14 August 2011, ora 12:55