De vorba cu Cristina Olaru, managing director Egoodies si Marta's Gift
La inceput, a fost dorinta unui om de corporatie de a face si altceva, dincolo de programul monoton din firma si de rigorile vietii intr-o astfel de organizatie. Avand un dublu background profesional, in customer care, respectiv in predarea limbilor straine intr-un mediu corporate, Cristina Olaru incepe sa picteze pe sticla si ceramica mai intai din nevoie: aceea de a oferi invitatilor la propria ei nunta cele mai frumoase marturii posibile. Apoi, isi urmeaza cu o convingere mereu sporita pasiunea, devenind Handmade Sister, artizan handmade. Dupa care decide ca e momentul sa treaca intr-o liga superioara. Mai exact, sa devina antreprenor.
Cum a decis Cristina Olaru sa faca aceste pas? Ne povesteste chiar ea. "Mi-am dat seama ca plaja careia ma adresam eu pe atunci, cea a persoanelor fizice, era una limitata. Ca numarul artizanilor crestea permanent, iar odata cu el, si sansele mele de a deveni vizibila pe o piata incarcata. Or, eu simteam ca eforturile mele merita o rasplata pe masura. Raspunsul putea fi unul singur: piata de cadouri corporate pentru sarbatori, adica de 1 martie, Paste si mai ales Craciun. Incetul cu incetul, am construit un portofoliu din ce in ce mai mare de clienti corporate, care cred in cadourile cu suflet si aleg sa-i sprijine pe artistii locali care le pot transforma viziunea in realitate. Cu toate acestea, am intampinat si rezerve, din partea ownerilor care simteau ca pot... mai mult
Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 11:05
Sportivul de anduranta Andrei Rosu vorbeste despre cum si-a transformat pasiunea in afacere, asa cum viseaza 88% din romanii cu varsta intre 55 si 65 de ani, dupa cum arata un studiu recent.
Materialul face parte din proiectul video D'inspiratie, prin care imi propun sa aduc in fata camerei oameni care stapanesc si slefuiesc cu maiestrie, prin activitatea lor de zi cu zi, abilitati ce ne pot inspira si sustine sa ne dezvoltam.
Ce isi doresc romanii in scenariul ideal pentru parcursul lor profesional?
63% dintre ei spun ca vor sa aiba propria lor afacere, conform studiului iSense Modern Consumer Trends Tracker, dat publicitatii de catre compania de cercetare de piata iSense Solutions. Procentul este semnificativ mai mare in randul barbatilor (72%), al tinerilor intre 18 si 23 de ani (77%) precum si al adultilor intre 24 si 38 de ani (75%).
Pentru 8 din 10 romani, a fi independent inseamna a nu depinde financiar de altcineva, iar pentru 77% independenta este asociata cu posibilitatea de a face lucrurile pe care si le doresc, de a-si implini pasiunile.
Majoritatea persoanelor cu varsta intre 55 si 65 de ani (88%) leaga independenta de posibilitatea de a face ceea ce isi doresc si de a-si implini pasiunile, in timp ce in cazul tinerilor de 18 pana la 23 de ani acest procent este de 56%.
A reusi pe cont propriu este o alta caracteristica care defineste ce inseamna independenta pentru 57% dintre romani. Procentul celor care apreciaza ca reusita pe cont... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 11:39
Iulian Dinu este un tanar care, la 29 de ani, detine deja doua scoli prin care ii invata pe oameni sa devina ceea ce viseaza: fie profesionisti ai sportului, fie antreprenori de succes.
Scoala de cursuri Fitness Education School a luat nastere in urma cu cinci ani si are deja 2.500 de absolventi.
In 2019, vazand cat este de solicitant antreprenoriatul si cata pregatire necesita de fapt, Iulian a decis ca e momentul oportun sa-si creeze propria scoala prin care sa-i invete pe altii tot ce au nevoie sa stie pentru a-si indrepta start-up-ul catre succes.
Asa s-a nascut Business Education School, iar planurile tanarului nu se opresc aici.
"Drumul pe care l-am parcurs pana in acest moment nu a fost usor, dar este o experienta pe care simt ca trebuie sa o impartasesc si altora.
Sunt multe persoane la inceput de drum, care isi doresc propria afacere si au nevoie de indrumare. Din toate cursurile de marketing, management, publicitate si antreprenoriat la care am participat in Romania inveti elemente de baza, care te fac sa visezi, dar lipseste aplicabilitatea.
De aceea am decis sa maresc aria de cursuri si sa lansez Business Education School - scoala de formare in domeniile antreprenoriatului, marketingului si publicitatii.
Voi lucra impreuna cu formatori acreditati in managementul afacerilor, care detin competente pe toate liniile noastre de business si care vor asigura intreg suportul si informatiile necesare pentru a fi puse in practica dupa finalizarea... mai mult
Joi, 07 Februarie 2019, ora 13:00
Patru antrepreori romani le-au dezvaluit antreprenoarelor si femeilor manager prezente la cea de-a VIII-a editie a conferintei "Femei de cariera - Despre antreprenoriat si success in cariera" informatii utile pe care ei le-au dobandit de-a lungul mai multor ani de antreprenoriat.
Iata cateva dintre sfaturile oferite de cei patru antreprenori, speakeri ai conferintei:
Raluca Radu - Country Manager Answear Romania, Co-Organizator GPeC
Raluca se implica direct in cresterea si educarea pietei de eCommerce, este lector in eCommerce si consultant in zona de strategie online pentru startup-uri. De doi ani are si propria companie de marketing.
In cadrul evenimentului, Raluca Radu a vorbit despre "13 lucruri din 13 ani la granita dintre intraprenoriat si antreprenoriat".
Iata care sunt cele 13 lucruri pe care ea le-a invatat si le-a intalnit in antreprenoriat:
1. Chiar daca e in trend sa fii antreprenor, nu te baza ca totul va fi frumos si facil
2. E important sa te pui in papucii celuilalt, de partea cealalta a baricadei
3. Cere ajutor si sfaturi, nu-ti fie teama
4. Masoara: Cifre / Rezultate.
5. Nu sari etape
6. Nu te grabi
7. Experienta si relatiile sunt mai importante decat castigurile
8. Invata sa construiesti echipe
9. Relatii-Networking. Totul e despre oameni.
10. Nu cere permisiunea atunci cand crezi ca vei obtine un rezultat foarte bun si crezi in ceea ce faci.
Cere-ti dupa aceea iertare, daca e cazul.
11. Valoare Adaugata vs A Munci mult.... mai mult
Luni, 25 Iunie 2018, ora 12:08
Ewald Raben este un antreprenor nascut in Olanda, care a facut pionierat in transporturi, la 22 de ani. Dupa 1989, el pornea cu planuri mari in Polonia pentru a deschide o filiala a companiei infiintate chiar de bunicul sau.
Incet, incet, a acoperit harta Europei cu afacerile sale si, in 2018, a primit distinctia de Antreprenorul Anului in Germania, cea mai puternica economie din Europa.
Astazi, cifra de afaceri pe plan global a companiei Raben Group a ajuns la 1 miliard de euro si ambitiosul antreprenor nu se opreste aici.
Ewald Raben povesteste intr-un interviu acordat Business24.ro cum a inceput totul:
Totul a inceput in 1931, in oraselul Winterswijk din Olanda, cand bunicul meu, Jan W. Raben, a inceput sa transporte produse pentru fermierii locali. Atunci a infiintat afacerea care astazi este recunoscuta ca brand global.
Un alt punct pe axa istorica a Raben a fost cand tatal meu, Theo Raben, a pus pe picioare, cu multa pasiune, transportul de textile catre si dinspre Polonia.
In timpul vacantelor din anii '80, obisnuiam sa lucrez ca sofer pentru afacerea noastra de familie si astfel am ajuns sa cunosc Polonia mai bine.
Dupa schimbarile din 1989, am devenit convins de potentialul acestei tari. De aceea, in 1990, m-am inscris la facultatea de transport. Am revenit in Polonia ca sa deschid o filiala Raben.
Atunci am cumparat o harta a Poloniei, pe care am marcat 12 locatii, in puncte diferite din tara, unde aveam sa ne deschidem filialele.
Prima... mai mult
Luni, 07 Mai 2018, ora 11:45
Fiecare alegere pe care o facem, fiecare decizie este o investitie pe termen lung in viitorul copiilor nostri.
Orice mama este "antreprenor" pentru propriii copii. Asa cum intr-un business ai nevoie de resurse si planificare pentru a-ti atinge obiectivele, la fel si in viata de familie este necesar sa planifici ce doresti sa faci pentru copiii tai, in ce directie doresti ca acestia sa se indrepte si sa ai incredere in tine ca mama.
Fie si cele mai simple alegeri: scoala, cursuri de inot, de fotbal, balet... sau canto sunt "caramizi" care contruiesc viitorul copiilor nostri.
Inca de cand ramai insarcinata incepi sa te preocupi cum sa "aranjezi" mai bine viitorul copilului tau. Si inevitabil se naste in tine nevoia de a-i lasa ceva mai departe. Ceva din tine, din mostenirea ta sufleteasca, precum si ceva material, sa fie baza de la care pleaca si pe care sa se dezvolte.
In perioada post-natala, foarte multe mame incep sa se gandeasca pentru prima data la un business propriu si se naste dorinta de a aduce un plus valoare in viata de familie.
La fel a fost si viata mea. Am inceput sa ma gandesc la afacerea proprie de pe vremea cand am stat acasa cu fiica mea cea mare. Insa conceptul de Family Fashion avea sa se nasca 5 ani mai tarziu, dupa ce am mai trecut printr-o maternitate, doua job-uri schimbate si constientizarea ca locul meu nu mai este intr-o corporatie.
Am inceput sa creez haine mama-fiica din dragoste pentru fetele mele si avand in spate o mare... mai mult
Vineri, 06 Aprilie 2018, ora 10:46
Antreprenorii deschid mereu drumul in economie cu idei noi, pasiune pentru ceea ce fac si multa munca. Sunt oamenii care creeaza si cresc companii, prin viziune, dinamism, dar si printr-o lupta continua cu piedicile birocratice. Au businessul in sange, lucreaza cu aceeasi pasiune si hotarare indiferent de conditiile economice.
Vino la conferinta ADN Antreprenor 2018, organizata de revista Biz la ARCUB Gabroveni pe 28 martie, sa-i cunosti si sa inveti de la ei ce inseamna sa faci business in 2018!
In cadrul evenimentului se va lansa cea de-a doua editie a cartii "Antreprenori de Romania", care grupeaza pe judete companiile antreprenoriale romanesti cu cea mai mare cifra de afaceri.
Anuarul include doar companii cu actionariat local, care nu apeleaza la structuri de actionariat de tip offshore, numele actionarilor, pachetul de actiuni detinut de fiecare in parte, orasul in care isi desfasoara activitatea, numarul de angajati, cifra de afaceri si domeniul de activitate.
"Antreprenori de Romania" este un proiect Biz realizat in parteneriat cu UniCredit Bank.
Evenimentul ADN Antreprenor 2018 reuneste nume puternice din mediul de afaceri din Romania:
Cristian Constantinescu - antreprenor si angel investor,Sorin Stoica - fondator Eturia,Sergiu Biris - fondator Trilulilu, LiveRail si Zonga,Octavian Badescu - Antreprenor,Oliver Bauer - proprietar si enolog Crama Bauer.
Alaturi de antreprenori de top, evenimentul aduce in prim plan sfaturi relevante si tendinte de... mai mult
Miercuri, 14 Martie 2018, ora 16:01
Primele luni ale anului 2015 ne vor spune incotro ne vom indrepta insa antreprenorii joaca un rol major in relansarea sustenabila a economiei, spun specialistii.
"Daca proprietarii de afaceri si antreprenorii vor reusi prin leadership si propriul exemplu sa insufle curajul necesar managerilor sa-si asume progresul mai acelerat, anul 2015 va fi probabil cel mai bun an dupa 2008 incoace si va reprezenta punctul de inflexiune catre relansarea sustenabila a economiei din Romania. Premizele cresterii exista", explica antreprenorul Laszlo Pacso, Presedintele Asociatiei Dezvoltatorilor de Solutii de Comunicare Online (ADESCO), dar si Fondator si Coordonator Business Days Business Days.
Scaderea somajului si cresterea usoara, dar constanta a economiei, sunt premise pentru dezvoltarea multor afaceri care se bazeaza pe cresterea consumului, mai spune antreprenorul si organizatorul evenimentului care incepe pe 10 decembrie la Bucuresti.
"In acelasi timp, sesizam un grad mare de oboseala in randul afacerilor care au suferit de pe urma crizei si o nevoie din ce in ce mai mare a celor care conduc astfel de afaceri pentru relaxare si echilibru. Afacerile care se bazeaza pe explorarea acestor nevoi vor avea de asemenea succes", mai spune Laszlo Pacso, intr-un interviu acordat Business24.
Pregatiti o noua editie Business Days la Bucuresti. Ce surprize ne asteapta acolo?
Intr-adevar pregatim editia numarul 17 Business Days. O editie speciala, pentru ca aduce cateva lucruri... mai mult
Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 09:40
Evenimentul "Afaceri din pasiuni" este destinat potentialilor antreprenori cu idei bune si curaj, care vor sa le transforme pe acestea intr-un business de viitor.
Pe 11 octombrie, viitorii antreprenori ii pot avea ca mentori pe Dragos Anastasiu (presedinte Eurolines, membru al juriului din cadrul emisiunii "Arena Leilor"), Camelia Sucu (manager Class Living), Mihaela Radulescu (manager Innerout, companie de branding si imagine), Alice Nastase (owner Revista Tango, lider si formator de opinie), Rucsandra Hurezeanu (manager Ivatherm), Doru Panaitescu (antreprenor, proprietar al unei miniretele de site-uri specializate/de nisa) si Andrada Sas (moderator).
Intr-o atmosfera relaxata si prietenoasa, acestia vor discuta cu participantii despre cat de important este sa faci cu pasiune ceea ce faci, cum sa iti dezvolti o afacere de succes, care sunt riscurile si oportunitatile inceputului de drum, tips & tricks in afaceri, si multe altele.
Cei care cauta o noua directie in cariera pot gasi raspunsuri pe 11 octombrie la "Afaceri din pasiuni" (hotel Marshal Garden, Bucuresti).
Pentru inscrieri si detalii, cei interesati pot accesa http://afaceri.accendotraining.ro/ mai mult
Joi, 03 Octombrie 2013, ora 16:39