Sa faci un bine de Craciun este minunat, dar sa faci un bine in fiecare saptamana, opt luni pe an, este ceva extraordinar. Copiii, mai ales, au nevoie de atentie si dragoste si in ianuarie, si in februarie, si mai departe. Cati oameni, insa, se intorc la ei, odata ce luminitele ce impodobesc casele si strazile se sting?
Aceasta este ideea care sta la baza unui proiect inedit in Romania, creat de Iarina Taban.
La 31 de ani coordoneaza singurul program din Romania care acorda sprijin pe termen lung copiilor din centrele de plasament.
Iarina Taban a fondat pe 8 iunie 2014 programul educational "Ajungem MARI", cu fonduri zero, dar cu dorinta de a schimba mentalitati si destine.
Si-a dorit sa ajute cat mai multi copii, asa ca, la niciun an de la startul programului, incepea extinderea nationala in patru judete: Cluj, Iasi, Timis si Buzau.
A reusit sa stranga in jurul ei o comunitate de peste 1.600 de voluntari care au grija de 2.200 de copii din centrele de plasament si medii defavorizate. Si in 2019 a ajutat copii din 24 de judete.
Iarina Taban vorbeste despre cum a invatat sa faca tot ceea ce trebuie sa faca un antreprenor pentru proiectul sau, cat de dificil este sa-si pastreze voluntarii pentru un proiect de lunga durata si cat de greu ii este sa obtina sprijinul companiilor.
"Fondurile stranse in perioada asta a anului ne ajuta sa continuam programul Ajungem MARI in cele 24 de judete in care lucram. Din pacate, gasim cu greu finantare de la companii... mai mult
Vineri, 03 Ianuarie 2020, ora 15:55
O cariera in IT se construieste cu multa munca si vointa, dar putini sunt cei care au fost indrumati din exterior catre acest domeniu. In ziua de astazi, insa, lucrurile stau putin diferit. Ca parinte, ai acum ocazia sa-ti indrepti copilul catre o un job bine platit intr-un domeniu de viitor, fara ca el sa fie nevoit sa te creada "pe cuvant".
O mama, de profesie doctor, a creat prima scoala de programare tocmai pentru a-i oferi fiicei sale cursurile de care avea nevoie pentru a deprinde bazele programarii.
Ideea sa a prins rapid in piata, iar astazi exista deja opt astfel de scoli in Europa, cea de-a opta fiind deschisa chiar la Bucuresti in 2018.
"Daca ne gandim la un elev de liceu, doua semestre in Logiscool ii dau clar sansa ca primul job part-time sa fie de junior developer", spune Dana Banica, managerul Logiscool Romania, intr-un interviu acordat Business24.
Nevoia de specialisti in IT este imensa, atat in Romania cat si in alte tari, subliniaza tanara antreprenoare. Mai mult decat atat, noua generatie are nevoie de "Digital literacy" sau "alfabetizarea digitala", pe care o aseamana cu invatarea limbilor straine.
"Intelegerea tehnologiei 'din interior', de la o varsta relativ mica, cred ca le va da acestor copii o libertate mare de miscare in orice domeniu vor alege ei mai departe", mai spune Dana Banica.
Ce este, mai exact, Logiscool?
Logiscool a fost fondata in Ungaria de Dr. Anita Breuer, care si-a dorit astfel de cursuri pentru fiica sa. A... mai mult
Luni, 30 Iulie 2018, ora 16:50
Industria vestimentara pentru copii - pe cat de infloritoare, pe atat de competitiva. Intr-o piata cu aproape 1000 de business-uri inregistrate in acest domeniu, cum reuseste un brand autohton nu doar sa supravietuiasca, ci sa faca si profit?
Pentru a afla mai multe pe aceasta tema, am stat de vorba cu Alex Onciu, un antreprenor din judetul Prahova, care a reusit performanta de a crea un brand de succes intr-o piata aproape de suprasaturatie si anume Liloo.ro.
Cum a luat nastere brandul Liloo?
Alex Onciu: In primul rand, Liloo reprezinta o afacere de familie, in care am pus foarte mult suflet si care a pornit de la dorinta de a oferi produse de calitate superioara, la preturi mai accesibile fata de ce este existent pe piata la ora actuala.
Am pus bazele acestui magazin online in anul 2012 si ne bucuram enorm ca popularitatea noastra a crescut cu fiecare an de la infiintare si ca avem atat de multi clienti multumiti. Acest lucru ne ajuta sa continuam in ceea ce facem si sa ne imbunatatim constant.
Ce cifra de afaceri a inregistrat acest brand in anul 2017?
Alex Onciu: In prezent, avem o capacitate de productie de aproximativ 800 de produse pe zi, lucru care ne-a adus o cifra de afaceri de 400.000 Lei in anul 2017. De asemenea, preconizam ca in anul 2018 brandul Liloo va ajunge la o cifra de afaceri de 750.000 Lei, o crestere cu aproape 50% fata de anul trecut.
Prin ce se diferentiaza brandul Liloo de competitorii sai?
Alex Onciu: Pentru a ne putea... mai mult
Marti, 26 Iunie 2018, ora 12:58
Fie ca este 1 iunie, Craciunul sau ziua de nastere a copilului nostru, in aceste zile speciale simtim nevoia sa marcam intr-un mod diferit evolutia lui de pana atunci.
Dorintele lui cele mai mari se transforma in realitate: jucarii una mai impresionanta decat cealalta, electronice sau chiar vacante in locurile iubite.
Dar investitia unui parinte in fericirea copilului lui nu incepe si nu se opreste aici. Cuvintele pe care le foloseste, situatiile la care este expus copilul, evenimentele din viata de familie sunt pagini care vor scrie povestea lui de succes.
Atat reusitele, precum si esecul sunt lectii de viata pe care copilul le traieste pentru prima data in familia lui, alaturi de parinti.
Fiecare parinte este eroul principal din povestea copilului lui. Intrebat ce vrea sa se faca cand va fi mare, copilul raspunde deseori "vreau sa fiu ca mami"/ "vreau sa fiu ca tati". De aceea, responsabilitatea noastra ca parinti ar trebui sa inceapa de la "cine sunt eu in viata copilului meu"?
Ca mama antreprenor, traiesc deseori sentimentul de responsabilitate de a fi un exemplu in viata fiicelor mele; de la calitatea tesaturilor pe care le alegem, la confortul tinutelor pe care le cream; de la felul in care ne intampinam clientele, la seriozitatea pe care o avem la sedintele foto sau la evenimentele la care participam; sau de la cheltuielile zilnice pana la planificarea financiara a fiecarei luni.
Ca mama antreprenor le ofer copiilor mei 100% din cunostintele mele,... mai mult
Vineri, 01 Iunie 2018, ora 21:35
Fiecare alegere pe care o facem, fiecare decizie este o investitie pe termen lung in viitorul copiilor nostri.
Orice mama este "antreprenor" pentru propriii copii. Asa cum intr-un business ai nevoie de resurse si planificare pentru a-ti atinge obiectivele, la fel si in viata de familie este necesar sa planifici ce doresti sa faci pentru copiii tai, in ce directie doresti ca acestia sa se indrepte si sa ai incredere in tine ca mama.
Fie si cele mai simple alegeri: scoala, cursuri de inot, de fotbal, balet... sau canto sunt "caramizi" care contruiesc viitorul copiilor nostri.
Inca de cand ramai insarcinata incepi sa te preocupi cum sa "aranjezi" mai bine viitorul copilului tau. Si inevitabil se naste in tine nevoia de a-i lasa ceva mai departe. Ceva din tine, din mostenirea ta sufleteasca, precum si ceva material, sa fie baza de la care pleaca si pe care sa se dezvolte.
In perioada post-natala, foarte multe mame incep sa se gandeasca pentru prima data la un business propriu si se naste dorinta de a aduce un plus valoare in viata de familie.
La fel a fost si viata mea. Am inceput sa ma gandesc la afacerea proprie de pe vremea cand am stat acasa cu fiica mea cea mare. Insa conceptul de Family Fashion avea sa se nasca 5 ani mai tarziu, dupa ce am mai trecut printr-o maternitate, doua job-uri schimbate si constientizarea ca locul meu nu mai este intr-o corporatie.
Am inceput sa creez haine mama-fiica din dragoste pentru fetele mele si avand in spate o mare... mai mult
Vineri, 06 Aprilie 2018, ora 10:46
1 Iunie este Ziua Copilului, ocazia cu care ne sarbatorim micutii ce sunt apropiati de inima noastra, dar este si un moment sa ne amintim ca spiritul jovial si curios se afla in fiecare dintre noi.
Unii copii reusesc sa devina o sursa de inspiratie si admiratie si pentru ca au dat lovitura in antreprenoriat inca de la varste fragede.
Ziare.com prezinta povestea catorva dintre copiii care si-au intemeiat afaceri sau fac bani din clipuri postate pe retelele sociale ori isi dedica anii inocentei unor cauze nobile.
Canal YouTube de 1 milion de dolari pe luna
Ryan este un copil obisnuit de 5 ani. La prima vedere. Ii place sa se joace cu masinute de jucarie, sa mearga cu tricicleta si sa se dea pe tobogane. Mamei sa, ca multe altele, ii place sa filmeze si sa fotografieze toate momentele din viata celui mic - si sa le posteze pe retelele sociale.
Insa ceea ce e diferit la Ryan este ca aceste mici intamplari zilnice - fie ca e vorba de prezentarea unei jucarii noi sau o "excursie" la Cuck E. Cheese - sunt vizualizate de sute de milioane de oameni.
Contul de YouTube al familiei, Ryan ToysReviews, a fost creat in martie 2015. La inceput nu a obtinut multe vizite, dar dupa 4 luni traficul a explodat. Mai mult, succesul fulminant a determinat-o pe mama baiatului sa renunte la jobul pe care il avea, de profesoara de chimie, pentru a se ocupa de canalul de YouTube cu norma intreaga.
Ryan este foarte simpatic si vorbeste in special despre jucariile pe care le... mai mult
Joi, 01 Iunie 2017, ora 12:46
Victoria Beckham s-a clasat pe locul intai in topul celor mai buni 100 de antreprenori din Marea Britanie din 2014, intr-un clasament realizat de revista britanica de afaceri Management Today.
Fosta membra a trupei Spice Girls, Victoria Beckham este in prezent un om de afaceri de succes, compania sa din domeniul modei fiind considerata una dintre cele mai de succes afaceri. Astfel, cariera in business a vedetei pare sa eclipseze succesul avut in domeniul muzicii, potrivit contactmusic.com, citat de Mediafax.
Topul realizat de revista britanica Management Today ia in calcul averea totala, numarul de locuri de munca create de un antreprenor si cifrele de vanzari ale companiei acestuia.
Brandul de moda Victoria Beckham a avut un profit de 38 de milioane de euro in 2013, o crestere de 2.900% in ultimii cinci ani, si o crestere de 3.233% a numarului de angajati, comparativ cu anul 2008, cand Victoria Beckham a demarat afacerea.
"Perspicacitatea este cea care i-a adus primul loc in top", a declarat Philip Beresford, realizatorul clasamentului care a folosit datele economice ale Companies House.
Victoria Beckham, a carei avere este evaluata la 266 de milioane de euro, a devenit "o antreprenoare extrem de talentata in domeniul modei", potrivit revistei Management Today.
"(Victoria Beckham, n.r.) are o afacere buna, ceva talent de desingner si cateva cunostinte de business. Este destul de des criticata pentru ca este o celebritate implicata in moda, dar nu cred ca... mai mult
Luni, 27 Octombrie 2014, ora 16:20
Angajatorii fac un pas important in a integra suportul acordat parintilor in modelul de business. Cercetatorii au dovedit faptul ca solutia de succes pentru a face acest lucru este regandirea intregului sistem, si nu incercarile de a-i face pe angajati sa isi modeleze viata in functie de programul de birou.
Mai mult, politicile companiei care protejeaza angajatii cu copii ajuta la cresterea productivitatii.
Business Week Magazine citeaza o serie de companii care s-au adaptat la necesitatile angajatilor parinti si au avut o crestete a profitului: la Google, parintii primesc o prima la nasterea unui copil si concediu pentru a se acomoda cu noua viata, iar Campbell Soup Company a alocat o sala unde mamicile isi pot alapta bebelusii si au construit o cresa, o gradinita si un program after-school.
Pentru a-si mentine angajatii multumiti, dar si eficienti, companiile incearca sa contribuie la echilibrul intre viata personala si cea profesionala. Insa acest echilibru este mult mai dificil de gestionat pentru angajatii cu familii cu copii. Pentru a motiva si a rezona cu acest segment este nevoie de solutii cu adevarat adaptate stilului lor de viata.
Ce aspecte ii motiveaza pe angajatii cu copii din Occident?
In Occident si Statele Unite exista o traditie in a proteja angajatii care au copii.
In Lista cu 100 cele mai bune companii pentru care sa lucrezi, realizata anual de CNN, angajatii dezvaluie cele mai importante motivatii pentru care raman la un job, iar... mai mult
Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 08:26
Henry Patterson a inceput numeroase afaceri, a dat peste cap toate predictiile legate de profit si se pregateste deja sa-si deschida primul magazin.
Micul om de afaceri, veteran deja in peisajul economic britanic, a avut prima idee de business pe cand avea doar 7 ani. Atunci, Henry a inceput sa vanda pungi cu ingrasamant pentru suma modica de o lira, singurul furnizor al sau fiind calul familiei, anunta Huffington Post. Apoi, Henry si-a deschis un magazin online pe celebrul site ebay, unde vindea obiecte pe care le achizitionase anterior, tot de pe platforma de cumparaturi. A realizat astfel un profit de 150 de lire, o mica avere pentru un elev de scoala primara.
Ideea afacerii actuale i-a fost inspirata de discutiile cu Rebecca, mama sa, care e proprietara altui magazin de dulciuri. "Mama obisnuia sa-mi povesteasca despre copilaria ei, cand mergea cu bicicleta la magazinul din josul strazii ca sa-si cumpere dulciuri", spune micul intreprinzator.
Henry n-a stat prea mult pe ganduri si si-a deschis un magazin online, "Not before Tea" (Nu inainte de ceai), destinat copiilor. Patterson s-a gandit chiar si la promovarea produselor sale: a scris o serie de povesti cu doua personaje, Bufnita Sherb si Soricelul Pip, menite sa-i atraga pe micii clienti.
Afacerea lui a debutat neasteptat, depasind predictiile de profit, 10 lire pentru prima luna, dupa numai sapte zile. "Vindem online, dar ma gandesc serios sa deschid un magazin. As vrea sa arate ca cel din seria de... mai mult
Joi, 24 Octombrie 2013, ora 16:50