Visa (NYSE:V) a gazduit recent competitia Visa Everywhere Initiative: Editia globala pentru femei, dedicata pentru prima data organizatiilor din intreaga lume cu cel putin o femeie fondator sau co-fondator, care dezvolta solutii pentru a raspunde provocarilor sociale si de business existente la nivel global.
Noua competitie globala a scos in evidenta milioanele de femei lider in domeniile business si impact social, dar subreprezentate, carora le-a fost trasata sarcina de a rezolva o provocare in domeniile FinTech si - pentru prima data - Impact Social pentru sansa de a castiga 100.000 de euro per provocare, precum si acces la mentorat, la produsele si programele Visa si expunere la comercianti cheie. Aproape 1.300 de organizatii au aplicat la acest program.
Chiar in debutul Cupei Mondiale de Fotbal Feminin FIFA din Franta 2019™, 12 finaliste din 6 regiuni si-au prezentat solutiile inovatoare in fata unui juriu. Doua finaliste, Tez Financial Services din Pakistan, reprezentata de cofondatoarea Naureen Hyat, si Green Girls Organization din Camerun, reprezentata de fondatoarea Monique Ntumngia, au fost declarate castigatoare ale celor doua categorii ale competitiei: FinTech si, respectiv, Impact Social.
"Pe masura ce ponderea femeilor antreprenor creste la nivel mondial, Visa ofera o voce puterii colective a femeilor care genereaza impact in economia globala, miscand roata motrice a inovatiei de jos in sus - si vom continua sa facem acest lucru prin investitii si... mai mult
Joi, 04 Iulie 2019, ora 13:29
In 2015, Romania avea aproape 400.000 de freelanceri, potrivit datelor publicate de Registrul Comertului, cel mai mare nucleu de antreprenori din ultimii ani. Intre timp, cifra a crescut, cei mai multi antreprenori alegand nu doar sa conduca un business in acte, ci si sa indeplineasca rolul de angajati.
Cum vor evolua lucrurile in urmatorii ani? Dincolo de modul in care pot reglementarile fiscale sa influenteze deciziile antreprenorilor romani, trebuie sa ne uitam la tendinte.
Potrivit unui raport despre cum va arata piata muncii in viitor, 65% dintre elevii care se afla acum in clasele primare vor avea joburi care nu exista inca, lucru care va redefini inclusiv conceptul de antreprenoriat. Deja multe companii incurajeaza mindset-ul antreprenorial, ceea ce ii poate face pe angajatii cu o mai mare nevoie de autonomie sa simta ca si-au gasit locul si sa nu isi mai infiinteze propria firma.
Pe de alta parte, o tendinta despre care se vorbeste mult este aceea ca numeroase companii nu vor mai avea nevoie de multi angajati. Accesul la Internet si automatizarea vor face ca businessurile aflate in crestere sa poata fi administrate de echipe mici sau chiar de catre o singura persoana, pe termen lung.
Pragul de intrare in antreprenoriat a fost redus la avea un laptop si o conexiune la internet, suficient pentru un antreprenor sa poata avea acces la piata globala. Asta face ca din ce in ce mai multi tineri sa ia calea antreprenoriatului. Probabil ca in viitor tot mai... mai mult
Miercuri, 15 Mai 2019, ora 10:26
Lansam un apel catre toate antreprenoarele! Pentru a onora Ziua Internationala a Femeii, Visa (NYSE: V) lanseaza initiativa Visa Everywhere Initiative: Editia globala pentru femei, prin care isi exprima sustinerea pentru antreprenoriatul feminin.
Programul global invita antreprenoarele din intreaga lume sa intre in competitiile FinTech si Impact Social pentru sansa de a castiga cate 100.000 de dolari la fiecare dintre cele doua provocari. Programul se va incheia cu un eveniment care va avea loc la debutul Cupei Mondiale de Fotbal Feminin FIFA din Franta 2019™.
"Peste 163 de milioane de femei din intreaga lume si-au deschis propria afacere in ultimii cinci ani, insemnand pana la 37% din forta de munca. Antreprenoriatul feminin este in crestere si Visa este hotarata sa inspire si alte femei sa depaseasca barierele cu ajutorul platformelor precum Visa Everywhere Initiative," a declarat Lynne Biggar, Director Marketing si Comunicare in cadrul Visa.
Inca din 2015, Visa Everywhere Initiative (VEI) a venit cu solutii vizionare pentru viitorul comertului si al platilor.
Programul se deruleaza la nivel regional in 75 de tari si a acordat premii in bani, mentorat si acces la clientii si partenerii Visa unui numar de peste 70 de startup-uri importante.
Acum, in premiera, programul va trece de la evenimente regionale la un program global, axat pe FinTech si Impact Social pentru a aduce in lumina reflectoarelor milioanele de femei lideri in afaceri, care nu beneficiaza... mai mult
Vineri, 08 Martie 2019, ora 14:07
Ca antreprenor am trait toate experientele pe care aceasta alegere ti le aduce, de la provocari si esecuri, la impliniri si reusite.
Am crescut o companie de facility management services de la 1 la aproape 600 de angajati intre 2003 si 2015 si am repornit, de 2 ani, pe acelasi drum cu o firma de eficientizare energetica a companiilor.
Pentru mine antreprenoriatul se impleteste cu viata mea si din aceasta perspectiva vreau sa va impartasesc cateva ganduri despre antreprenoriatul feminin.
Numeroase studii arata ca evolutia acestuia este deficitara in multe tari, chiar si din Uniunea Europeana.
Recent lansat, rezultatele studiului Mastercard Index of Women Entrepreneurs 2018 arata ca, din totalul afacerilor din Romania, 28,9% sunt detinute de femei.
Romania a inregistrat o crestere la aceasta categorie, fiind acum pe locul 9 in lume, in contextul in care, anul trecut, se afla pe locul 13, cu un procent de 27,5% al numarului total de afaceri detinute de femei.
Un studiu realizat de compania de consultanta EY si Kennesaw State University la nivel global arata importanta pe care o au femeile si in cadrul afacerilor de familie. In mod specific, unele dintre rezultatele semnificative ale acestui raport includ urmatoarele:
In medie, afacerile de familie eu aproximativ cinci femei in conducerea exectivaFemeile compun 22% din echipa de conducere a unei afaceri de familie de marime medie55% din afacerile de familie au cel putin o femeie in consiliul de... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2018, ora 12:20
Martin Bjergegaard este antreprenor si unul dintre cei mai vanduti autori la nivel international. Este co-fondatorul Rainmaking, Startupbootcamp, Frokost.dk si BetterNow.org si, de curand, co-fondatorul Rainmaking Loft.
Cel mai bine vanduta carte a sa, Winning Without Losing, a fost tradusa in 13 limbi si a primit premiul Management Book of the Year din partea Chartered Management Institute and The British Library. Martin este si autorul The Great Idea, o poveste de antreprenoriat pentru copii.
Martin Bjergegaard participa la How to Web Conference 2015 si va sustine o prezentare interactiva, in care va povesti participantilor, deschis si plin de umor, care este povestea lui. In plus, va oferi cateva sfaturi esentiale despre cum sa construiesti un business de succes si sa ai o viata frumoasa in acelasi timp.
Un interviu cu autorul, in exclusivitate pentru Busines24, in randurile de mai jos.
Ti-ai infiintat propria companie - un business de fotocopiere color - cand aveai doar 18 ani. Povesteste-ne mai mult despre cum a inceput totul.
Tatal meu avea pe atunci un business care avea nevoie de servicii de fotocopiere color pentru agentii de vanzari si diferite expozitii.
Acest lucru se intampla inainte de aparitia in serie a imprimantelor color la fiecare birou si in fiecare casa. Ulterior, m-am gandit ca alte companii ar putea avea aceleasi nevoi, asa ca am reusit sa-l conving pe un prieten de-al tatalui meu, care lucra la o banca, sa-mi ofere un imprumut.... mai mult
Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 00:00
1Cum poate fi optimizata activitatea firmei? Care sunt cele mai noi reglementari fiscale si legislative? Ce riscuri afecteaza afacerea? Cum se aleg partenerii de afaceri potriviti?
Care sunt fondurile europene disponibile si cum pot fi accesate? Cum functioneaza psihologia vanzarilor, pentru a genera schimbari in comportamentul consumatorului?
Acestea sunt doar cateva intrebari la care invitatii la evenimentul "IMM ReStart - Descopera-ti potentialul", specialisti din cele mai renumite companii din tara vor oferi participantilor raspunsuri.
Evenimentul "IMM ReStart - Descopera-ti potentialul", se desfasoara marti, 9 iunie la Hotel International din Iasi, incepand cu ora 8:30.
In cadrul conferintei se vor dezbate subiecte de actualitate cu specialisti din cele mai importante companii din tara si se vor descoperi oportunitati de dezvoltare personala si a afacerii.
Evenimentul se adreseaza reprezentantilor IMM: antreprenori, top manageri, manageri ai departamentelor financiar, resurse umane, vanzari, IT sau achizitii. La editiile precedente*, circa un sfert din public a fost reprezentat de CEO, directorul general, proprietarul, adminstratorul sau directorul financiar al companiei, 40% din directori si manageri iar 35% din sefi servicii, responsabili, contabili, consultanti, specialisti etc.
In ceea ce priveste dimensiunea companiilor reprezentate in sala, cele mai multe (circa o treime) au cifra de afaceri intre 1 milion si 10 milioane de euro, 17% intre 500... mai mult
Vineri, 05 Iunie 2015, ora 11:35
Antreprenorii reprezinta principala sursa de noi locuri de munca, un procent de 47% dintre acestia planificand cresterea numarului de angajati in acest an, se arata in studiul EY Global job creation and youth entrepreneurship survey 2015.
Studiul EY analizeaza impactul pe care antreprenoriatul il are asupra pietei muncii si cuprinde raspunsurile a 2.345 de antreprenori privind planurile legate de cresterea fortei de munca.
De asemenea, in cadrul studiului au fost chestionati 2.807 de tineri in legatura cu ambitiile lor antreprenoriale, iar rezultatul arata ca mai bine de jumatate dintre tineri (65%) doresc sa devina antreprenori pe parcursul carierei.
Antreprenorii sunt principalii creatori de locuri de munca
In timp ce 47% dintre antreprenori se asteapta, la nivel global, la cresterea numarului de salariati in companiile lor, procentul creste la 77% in randul celor care au concurat in cadrul programului EY Entrepreneur Of The Year.
Aceste procente contrasteaza cu planurile de angajare ale directorilor executivi din marile corporatii, 29% dintre acestia asteptandu-se la crearea de noi locuri de munca in urmatorul an, conform studiului EY Global Capital Confidence Barometer, publicat recent.
Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania, declara: "Economia globala isi revine, dar intr-un ritm lent. Antreprenorii pot reprezenta solutia accelerarii cresterii economice deoarece continua sa sfideze tendintele globale, prin gradul mare de incredere in... mai mult
Joi, 04 Iunie 2015, ora 16:57
VentureConnect, eveniment de referinta pentru comunitatea de business si antreprenoriat din Romania, anunta prezenta Tinei Baker, membru al Consiliului Consultativ Seedcamp si co-fondator al casei de avocatura JAG Shaw Baker, la editia din 3 iunie 2015 ce va avea loc in sala Aula Magna (ASE Bucuresti).
Aflandu-se pentru prima data in Romania, Tina Baker are peste 20 de ani de experienta in reprezentarea companiilor de tehnologie si a fondurilor de investitii in diverse procese de finantare internationala, exit-uri sau importante tranzactii comerciale. In cadrul VentureConnect, Tina va povesti despre pasii pe care antreprenorii ii pot face pentru a atrage atentia potentialilor investitori: "How to make your company attractive to foreign investors".
Tina Baker este admisa sa practice avocatura atat in Statele Unite ale Americii (Membru al Baroului din statul New York) cat si in Anglia, si anterior a fost presedintele Brown Rudnick LLP European Emerging Technologies si Venture Capital Practice. Eforturile sale sustinute in domeniul antreprenoriatului au fost rasplatite in cadrul Europas (European StartUp Awards) la categoria "Best Startup Mentor / Advisor", cu distinctia "Highly Commended". De asemenea, influenta si aportul Tinei Baker sunt recunoscute si de ghiduri juridice de renume, precum editia din 2015 a Chambers UK, unde a fost clasata ca avocat de top pentru investitii tip venture capital si private equity, de topul Legal 500 pentru Investitii tip venture... mai mult
Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:23
Primele luni ale anului 2015 ne vor spune incotro ne vom indrepta insa antreprenorii joaca un rol major in relansarea sustenabila a economiei, spun specialistii.
"Daca proprietarii de afaceri si antreprenorii vor reusi prin leadership si propriul exemplu sa insufle curajul necesar managerilor sa-si asume progresul mai acelerat, anul 2015 va fi probabil cel mai bun an dupa 2008 incoace si va reprezenta punctul de inflexiune catre relansarea sustenabila a economiei din Romania. Premizele cresterii exista", explica antreprenorul Laszlo Pacso, Presedintele Asociatiei Dezvoltatorilor de Solutii de Comunicare Online (ADESCO), dar si Fondator si Coordonator Business Days Business Days.
Scaderea somajului si cresterea usoara, dar constanta a economiei, sunt premise pentru dezvoltarea multor afaceri care se bazeaza pe cresterea consumului, mai spune antreprenorul si organizatorul evenimentului care incepe pe 10 decembrie la Bucuresti.
"In acelasi timp, sesizam un grad mare de oboseala in randul afacerilor care au suferit de pe urma crizei si o nevoie din ce in ce mai mare a celor care conduc astfel de afaceri pentru relaxare si echilibru. Afacerile care se bazeaza pe explorarea acestor nevoi vor avea de asemenea succes", mai spune Laszlo Pacso, intr-un interviu acordat Business24.
Pregatiti o noua editie Business Days la Bucuresti. Ce surprize ne asteapta acolo?
Intr-adevar pregatim editia numarul 17 Business Days. O editie speciala, pentru ca aduce cateva lucruri... mai mult
Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 09:40