America ramane destinatia cea mai atractiva pentru cele mai dotate creiere din lume, dupa cum dovedesc datele statistice prelucrate de Serviciul pentru Migratie si Cetatenie din Statele Unite.
Numarul solicitantilor care au completat cererea de acordare a vizei H-1B, cea mai comuna forma de obtinere a vizei de sedere pentru cetatenii straini super-calificati, este in crestere fata de anii precedenti, anunta postul CNN Money.
Loterie dura
236.000 de cereri de viza H-1B au fost depuse in acest an inainte de initierea Loteriei Vizelor. Cifra este cu 3.000 mai mare decat cea inregistrata in 2015 si mult peste cele 172.500 de solicitari din 2014.
Doar 85.000 de solicitari vor primi un raspuns pozitiv, 20.000 dintre acestea fiind oricum rezervate pentru absolventii cursurilor de master ale unor universitati americane.
Procesul selectiei a inceput deja de pe 9 aprilie, iar autoritatile statale din anumite zone ale SUA cauta deja modalitati prin care sa ajute unii solicitanti valorosi sa scape de furcile caudine ale loteriei vizelor.
"Loteria face totul mai nesigur pentru aplicanti", spune Tahmina Watson, un avocat specializat in drepturile imigrantilor, care a si anticipat ca anul acesta numarul solicitarilor va fi in crestere.
In New York, Massachusetts si Colorado, autoritatile apeleaza la programele unor universitati din zona pentru a-i ajuta pe solicitantii bine pregatiti sa scape de selectia dura facuta de autoritati.
Lideri in inovatie... mai mult
Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 13:14
Sute de mii de refugiati goniti de ororile razboaielor civile din tarile lor sunt la poarta Europei, dar liderii politici de pe continent inca nu au cazut de acord asupra actiunilor care vor trebui intreprinse pentru rezolvarea acestei crize.
Pentru tarile care au acordat drept de azil unui numar mare de refugiati ajunsi pe teritoriul lor rasplata ar putea fi semnificativa daca acestia se vor dovedi la fel de intreprinzatori ca alti refugiati din trecut, observa reporterii CNN Money.
Aventurieri si antreprenori
In randul miliardarilor occidentali de astazi poti gasi personaje care au intrat in viata purtand pe umar acceasi bocceluta de refugiat, demonstrand apoi talente deosebite in diverse industrii de succes.
Natiunile care adopta refugiati, in mare parte tineri, pot beneficia de succesul pe care unii dintre acestia il vor inregistra in cativa ani, sunt de parere unii dintre economisti.
"Imigrantii care isi asuma riscuri imense pentru a intreprinde aceasta calatorie se dovedesc de obicei persoane cu un spirit antreprenorial mult mai ridicat decat populatia locala.
Ei pot trezi la viata economiile anchilozate", considera Holger Schmieding, economistul sef al bancii Berenger.
Povesti de succes
George Soros este unul dintre cei mai cunoscuti refugiati care a fugit de prigoana comunista. In 1947, dupa ce scapase regimului horthyst-nazist din Ungaria, tanarul Soros si-a facut bagajul si plecat spre Londra.
Ulterior s-a stabilit in Statele Unite unde... mai mult
Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 11:13
1Imigrarea ramane unul dintre cele mai controversate si dezbatute subiecte actuale in Marea Britanie, care nu vede cu ochi buni acest fenomen in continua expansiune. Antreprenorii din regiune acuza atacurile frecvente ale guvernului la adresa imigrantilor si se intreaba de ce Marea Britanie este "oarba" la beneficiile pe care le are de castigat de pe urma acestui fenomen in masa.
De ce vor autoritatile britanice sa distruga un fenomen care ii ofera numeroase avantaje, este intrebarea pe care si-o pune Brynne Herbert, un antreprenor imigrant local. Este totodata fondatorul si directorul executiv al companiei Move Guides, care activeaza in Londra, in domeniul tehnologiei si care ajuta companiile sa isi relocheze angajatii la nivel global. Imigrantii nu sunt vazuti cu ochi buni de executivul din Marea Britanie, desi sunt un factor important in cresterea economica a regiunii, sustine omul de afaceri, citat de Financial Times.
Locuri de munca noi
Antreprenorii imigranti formeaza un procent de 14% din afacerile nou lansate in Marea Brianie, sustine Herbert. Aceste afaceri au 8.3 milioane de angajati astazi. Cele trei motive principale care au stat la baza deciziei lui Herbert de a-si deschide compania la Londra sunt fusul orar, conectivitatea si recrutarea. "Este mai usor sa conduci o afacere la nivel global din Londra si sa gasesti oamenii potriviti pentru ea in Marea Britanie. Sau a fost", a declarat Herbert.
Herbert subliniaza un alt avantaj al dezvoltarii unei... mai mult
Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 08:36
Numarul imigrantilor antreprenori din Statele Unite stagneaza si ameninta sa incetineasca si mai mult redresarea economiei americane.
Dupa perioada de boom din anii '80 si '90, numarul afacerilor noi, deschise de imigranti, sunt in scadere. Iar companiile tinere, fondate de ei, erau principalele responsabile de crearea de noi locuri de munca, arata o analiza Washington Post.
O reducere si mai pronuntata a noilor firme fondate de imigranti se poate observa in Silicon Valley. Doar 43,9% din companiile din aceasta zona au fost fondate de imigranti anul trecut, fata de 52,4% in 2005, mentioneaza un studiu al Kauffman Foundation.
Cauzele acestui declin abrupt par sa fie legile impotriva imigrarii, tot mai stricte in SUA, ceea ce impiedica aceasta tara sa mai fie beneficiara scurgerii de inteligenta sau migratiei creierelor, care i-au sprijinit pana acum dezvoltarea tehnologica.
Astfel, tot mai multi absolventi straini ai unor programe de studiu avansate sunt fortati sa se intoarca in tara de origine, unde pot fonda noi firme care sa intre in competitie cu cele americane.
Peste 165 de rectori ai universitatilor americane au solicitat Congresului si Presedintelui Obama schimbarea vizei pentru absolventii programelor de studiu avansate. In scrisoarea transmisa acestora ei sustin ca actualul sistem ridica "o amenintare critica la adresa superioritatii Americii in rolul de centru global de inovatie si prosperitate".
Problema insa ramane blocata la nivel politic.... mai mult
Joi, 04 Octombrie 2012, ora 13:03
O companie din California vrea sa lanseze un proiect prin care antreprenorii straini care viseaza sa creeze multinationale, dar care nu au viza pentru SUA, sa isi poate incepe afacerea pe un vas langa coasta californiana.
Compania Blueseed este de parere ca normele actuale de imigratie nu promoveaza inovatia in afaceri si crearea de joburi, de aceea isi propune sa furnizeze antreprenorilor straini care nu au viza de munca pentru SUA un vas, pe care acestia sa-si poata incepe afacerile, scrie Businessinsider.com.
Astfel, Max Marty, directorul executiv al Blueseed isi doreste ca vasul sau sa inlocuiasca garajurile din Silicon Valley si sa fie un loc prosper pentru initierea de noi afaceri.
Absolventii straini din SUA nu au sansa de a ramane si de a munci aici
Ideea originala i-a venit lui Marty, el insusi fiu de imigranti cubanezi, cand si-a ascultat colegii de la Universitatea de Business din Miami, plangandu-se ca dupa terminarea studiilor vor fi nevoiti sa paraseasca SUA.
In ceea ce priveste problema imigratiei si a oamenilor talentati care vor sa ramana sa munceasca in SUA, aceasta e una reala, chiar Barack Obama exprimandu-si preocuparea despre acest fenomen si afirmand ca isi doreste ca oamenii talentati care studiaza in SUA sa poata ramane aici si sa creeze locuri de munca, ajutand la dezvoltarea economiei.
In acest sens, chiar anul acesta s-a introdus "Startup Visa" care sa permita antreprenorilor imigranti si absolventilor straini ale... mai mult
Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 19:10