Marele trofeu acordat in cadrul celei de-a 11-a editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul a fost castigat de filmul "Remote Control", de Byamba Sakhya.
Totodata, cel mai bun scurtmetraj de fictiune a fost desemnat "Excursie", in regia lui Adrian Sitaru, iar "Wedding Cake" a fost distins cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de animatie, informeaza Mediafax.
De asemenea, filmul "The Monk", de The Maw Naing, a primit premiul special, inaugurat in urma cu trei ani. Primul film independent din Myanmar din ultimii 50 de ani, "The Monk" este debutul promitator al regizorului aflat in plina ascensiune The Maw Naing.
La gala de inchidere a Festivalului International de Film Independent Anonimul, Brigitte Drodtloff a primit premiul Ovidiu Bose Pastina pentru pelicula "Omul".
"Remote Control" este un film din Mongolia, regiunea pe care publicul are rareori ocazia sa o vada in cinematografe, fiind primul lungmetraj al lui Byamba Sakhya si care ofera o perspectiva speciala asupra societatii mongole contemporane si a schimbarilor prin care trece.
"Este o mare surpriza pentru mine. Am fost fericit ca filmul meu a fost vizionat in Romania. Multumesc mult pentru premiu si sunteti un public minunat", a declarat Byamba Sakhya pe scena festivalului Anonimul.
Pe de alta parte, filmul "Vanatoarea de spioni/ A Most Wanted Man", in care celebrul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul sau rol principal, a fost proiectat, in avanpremiera, in... mai mult
Luni, 18 August 2014, ora 10:22
Problema discriminarii reprezinta unul dintre cele mai sensibile subiecte existente la nivel mondial. Pornind de la simple scandari de pe anumite stadioane de fotbal si ajungand la mult mai complexul proces de angajare, milioane de oameni sunt afectati de diferitele stereotipuri ale societatii.
Cu toate ca, cel putin la nivel declarativ, atat guvernele, cat si multe alte organizatii internationale lupta impotriva numeroaselor moduri de discriminare din zilele noastre, rezultatele nu sunt intotdeauna satisfacatoare, din moment ce aceasta problema continua sa existe aproape pretutindeni, arata specialistii de la SmartDreamers.
In Franta avem exemplul celor mai recente masuri gandite pentru combaterea acesteia, atunci cand vine vorba despre angajare.
Chiar daca in Codul Muncii din aceasta tara exista, inca din 2006, o sectiune care se refera la candidaturile anonime pentru un loc de munca, pana in ziua de azi nu au fost adoptate normele pentru aplicarea propriu zisa a ...citeste mai departe despre "Cum te angajezi in Franta cu CV anonim. Discriminarea in Romania" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 15 August 2014, ora 18:07
"Casa Grande", de Fellipe Barbosa, "The Monk", de The Maw Naing, si "The Tribe", de Miroslav Slaboshpitsky, se numara printre cele cinci lungmetraje care vor concura anul acesta pentru trofeul Festivalului International de Film Independent Anonimul, care debuteaza marti, in Capitala.
De asemenea, celelalte doua filme care intra in competitia de lungmetraje a festivalului sunt "September", de Penny Panayotopoulou, si "Remote control", de Byamba Sakhya, potrivit Mediafax. Filmul "September", regizat de Penny Panayotopoulou, este o drama personala ce exploreaza tema pierderii si a singuratatii.
Un film din Mongolia, regiunea pe care publicul are rareori ocazia sa o vada in cinematografe, "Remote Control" este primul lungmetraj al lui Byamba Sakhya, oferind o perspectiva speciala asupra societatii mongole contemporane si a schimbarilor prin care trece.
Primul lungmetraj independent din Myanmar din ultimii 50 de ani, "The Monk" este debutul promitator al regizorului aflat in plina ascensiune The Maw Naing.
De asemenea, competitia cuprinde un debut brazilian foarte interesant, "Casa Grande", de Fellipe Barbosa, care dezvaluie cu sensibilitate diferentele de clasa si problemele din societatea braziliana.
Nu in ultimul rand, filmul ucrainean "The Tribe", realizat integral in limbajul semnelor si autentic interpretat de actori, este o marturie a originalitatii abordarii creative contemporane a regizorului Miroslav Slaboshpitsky.
De asemenea, intr-o conferinta de... mai mult
Luni, 11 August 2014, ora 16:56
Rusia are planuri serioase pentru a controla cat mai bine activitatea pe Internet a utilizatorilor de pe teritoriul tarii.
Autoritatile au promis o recompensa substantiala pentru cei care ajuta la identificarea persoanelor ce folosesc celebrul program Tor.
Ministrul de Interne al Rusiei a anuntat un premiu de aproximativ 11.000 de dolari pentru oricine gaseste o solutie care ajuta la identificarea acestora, scrie digitaltrends.com. Reteaua Tor permite oricui sa ramana anonim in mediul online.
Castigatorul acestui premiu va fi anuntat in data de 20 august. Cei dornici sa intre in competitie, atat persoane fizice, cat si companii, ...citeste mai departe despre "Planul Rusiei pentru a controla mai bine Internetul" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 26 Iulie 2014, ora 17:25
Cea de-a zecea editie a Festivalului de film independent "Anonimul" a adus la Sfantu Gheorghe cel putin aproape 5.000 de vizitatori, un numar record pentru acest eveniment, dar nu toti operatorii economici au avut de castigat.
"Au fost mult mai multi turisti decat in anii anteriori. Am inregistrat si cate o mie de calatori pe zi, ceea ce a fost peste puterile noastre. S-au facut eforturi suplimentare si s-au asigurat chiar patru nave pe zi pentru a prelua turistii care au ajuns la festivalul din Sfantu Gheorghe", a declarat luni pentru Agerpres presedintele Consiliului de Administratie al societatii Navrom Delta SA, Victor Iancu.
In momentul de fata, singura societate care asigura transportul subventionat al calatorilor in Delta Dunarii nu poate face o estimare a numarului de turisti care au participat la cea de-a zecea editie a Festivalului.
"Din pacate pentru noi, orice cursa suplimentara duce la pierderi. Subventia pe care o primim din partea statului acopera doar 80% din cheltuielile pentru un numar fix de curse. Noi facem curse suplimentare din patriotism local. In mod normal, Ministerul Transporturilor trebuia anuntat de organizatori cu privire la numarul curselor si sa suplimenteze subventia, altfel nu vom mai avea bani si vom trage navele pe dreapta in detrimentul localnicilor din Delta", a mentionat Victor Iancu.
Acesta si-a exprimat increderea ca relatia cu organizatorii evenimentelor din Delta se va imbunatati, astfel incat si serviciile pe care... mai mult
Luni, 19 August 2013, ora 17:25
Marele premiu al Festivalului Anonimul 2012 a fost decernat sambata seara in cadrul Galei de inchidere a celei de-a IX-a editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul peliculei de lungmetraj "Toata lumea din familia noastra", in regia lui Radu Jude.
Trofeul Anonimul, in valoare de 3.000 de dolari, a fost acordat in baza voturilor exprimate de publicul prezent la festival, informeaza organizatorii intr-un comunicat transmis AGERPRES.
Pelicula "Toata lumea din familia noastra" trateaza cu umor povestea trista a unui tata si a fiicei lui, care vor sa petreaca impreuna o vacanta ca-n rai, dar sunt prinsi in iadul relatiilor de familie de pe pamant. Filmul ii are in rolurile principale pe Serban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sirbu si Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinara a actorilor Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu si Alexandru Arsinel.
Lungmetrajul lui Radu Jude a avut premiera la Festivalul International de Film de la Berlin de anul acesta.
La sectiunea scurtmetraj a festivalului au fost acordate premiile pentru Cel mai bun scurtmetraj de animatie, castigat de filmul "Tipatul", in regia lui Sebastian Cosor, premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de fictiune - decernat peliculei "Pui, cartofi prajiti si o cola", in regia lui Emanuel Parvu, Premiul Ovidiu Bose Pastina, oferit de fundatia Anonimul, pentru filmul "Fulgenzio", in regia lui Aldo Iuliano.
Premiile acordate exclusiv pe baza voturilor publicului au fost fiecare in... mai mult
Duminica, 12 August 2012, ora 12:58
Sapte lungmetraje, 30 de scurtmetraje de fictiune si 20 de scurtmetraje de animatie vor intra in competitia celei de-a noua editii a Festivalului Anonimul, care va avea loc in perioada 6 - 12 august la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.
Selectia peliculelor din cadrul festivalului a fost facuta de criticul de film Irina Margareta Nistor.
Premiile la cele trei sectiuni sunt acordate exclusiv de public, prin vot. Pentru cel mai bun lungmetraj, se acorda Trofeul Anonimul si un premiu de 3.000 de dolari.
Laureatul sectiunii scurtmetraj de fictiune va primi un premiu de 1.000 de dolari, ca si autorul celui mai apreciat scurtmetraj de animatie si laureatul Premiului Ovidiu Bose Pastina (1956 - 2006, regizor).
Filmele din cadrul Festivalului Anonimul vor putea fi vazute in doua amplasamente invecinate: salile Complexului Cinema din Green Village - pentru proiectiile de zi - si campingul cu ecran gigant - pentru proiectiile de noapte.
Editia a IX-a a Festivalului Anonimul va fi deschisa, pe 6 august, de filmul "The Door" in regia lui Istvan Szabo, avand-o in distributie pe actrita Helen Mirren.
Cel de-al doilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, "Despre oameni si melci", va deschide Seara Filmului Romanesc, pe 7 august. Acesta este cel de-al doilea lungmetraj in regia lui Tudor Giurgiu, dupa "Legaturi bolnavicioase" (2006).
Regizorul Tudor Giurgiu si unii membri din distributie vor fi prezenti la proiectia filmului. mai mult
Vineri, 03 August 2012, ora 15:35
Cel de-al doilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, "Despre oameni si melci", deschide Seara Filmului Romanesc, pe 7 august, la Festivalul International Independent Anonimul, care are loc intre 6 si 12 august, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, informeaza organizatorii.
Lungmetrajul va fi proiectat la Festivalul International de Film Independent Anonimul 2012, atat in prezenta regizorului Tudor Giurgiu, cat si a unor membri din distributie.
Filmul "Despre oameni si melci", cu Andi Vasluianu si Monica Barladeanu in rolurile principale, va avea premiera pe marile ecrane romanesti pe 14 septembrie.
"Despre oameni si melci" spune povestea unui grup de muncitori care lucreaza intr-o fabrica aflata in faliment, in Romania de la inceputul anilor '90. Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment.
Acesta este cel de-al doilea lungmetraj in regia lui Tudor Giurgiu, dupa "Legaturi bolnavicioase" (cu Maria Popistasu, Ioana Barbu, Tudor Chirila), care a avut premiera in Romania in 2006.
Pelicula ii are in distributie, pe langa Andi Vasluianu si Monica Barladeanu, pe Dorel Visan, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crisan, Ion Grosu, Clara Voda, Alina Berzunteanu, Jean Francois Stevenin, Robinson Stevenin.
Actorul francez Jean Francois Stevenin a avut roluri importante in filmele unor regizori precum Francois Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy si... mai mult
Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 20:55
"Sfarsitul anonimatului" in mediul online ar putea fi o afacere extrem de profitabila pentru giganti precum Google, Facebook si chiar LinkedIn. Argumentele pacifiste par sa intre intr-un con de umbra, in fata ipotezelor care prezinta o miza financiara considerabila pentru posesorii celor mai mari baze de date din lume. Randi Zuckerberg a creat o adevarata valva saptamana trecuta cand a declarat ca anonimitatea trebuie sa dispara din randul utilizatorilor de Internet.
Se pare, totusi, ca motivul pentru care marile retele insista sa impuna o lume in care identitatea online este autentica si verificata nu este o simpla lupta impotriva pacalelilor online si a comportamentului neadecvat.
Publicatia Techcrunch vorbeste despre o posibila implicatie financiara: o mare parte din motivatia companiilor pentru a introduce o astfel de limitare provine de la potentialul comercial pe care dezvaluirea identitatii online o are pentru retea.
Parerile sunt impartite, cand vine vorba despre identitatea sau anonimitatea online. Exista argumente puternice pentru construirea unui mediu online dominat de prezente autentice, in aceeasi masura in care exista argumente si in sensul in care se doreste pastrarea dreptului de a interactiona liber, fie sub protectia anonimatului, fie prin pseudonime.
Niciuna dintre aceste puncte de vedere, insa, nu abordeaza adevarata problema in acest context: faptul ca, pentru retele precum Facebook, interesul principal este ca utilizatorii sa fie... mai mult
Marti, 02 August 2011, ora 17:51