Nu este in interesul Germaniei sa slabeasca atat de mult industria auto - afectata de scandalul emisiilor - incat sa nu mai poata fi capabila sa investeasca in tehnologiile viitorului, a afirmat miercuri cancelarul Angela Merkel.
Oficialul german a cerut Europei sa sprijine dezvoltarea bateriilor si a tehnologiilor software necesare pentru ca automobilele electrice sa devina masinile viitorului, altfel continentul risca sa-si piarda capacitatile de productie in favoarea Asiei si Americii de Nord, transmite Reuters.
"Este responsabilitatea noastra sa spunem industriei: e de datoria voastra sa recastigati increderea pierduta", a afirmat Angela Merkel in Parlamentul Germaniei, pronuntandu-se impotriva cererilor de a spori povara asupra grupurilor auto obligandu-i sa adapteze vehiculele care produc emisii excesive.
In aprilie, ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, a cerut producatorilor auto sa-l informeze in privinta modului in care intentioneaza sa finalizeze pana la sfarsitul anului actualizarea softului la motoarele diesel, pentru reducerea emisiilor.
"Solicit de urgenta producatorilor care au promis actualizarea softului la 5,3 milioane de masini sa faca intr-adevar aceasta operatiune pana la sfarsitul anului", afirma Scheuer, intr-un interviu acordat publicatiei Sueddeutsche Zeitung.
Acesta a adaugat: "Au fost rezolvate deja softurile a 2,5 milioane de masini Volkswagen. Pentru alte actualizari voluntare am informat producatorii ca trebuie... mai mult
Miercuri, 16 Mai 2018, ora 12:39
In plina campanie electorala, Angela Merkel da o lovitura neasteptata gigantilor din industria auto anuntand ca Germania ar putea impune restrictii la vanzarea masinilor noi cu motorizare bazata exclusiv pe tehnologia combustiei interne.
Volkswagen, Mercedes si BMW vor trebui sa faca pasi rapizi pentru a imbratisa total tehnologiile hibrid si electrice, daca este ca viitorul guvern german sa impuna restrictii similare celor anuntate de Franta, Marea Britanie sau India, anunta CNN Money.
Orizontul de timp in care va interveni noua legislatie nu este deocamdata clar, dupa cum recunoaste chiar Merkel, intr-un interviu acordat revistei Super Illu. "Nu pot da un an cu exactitate, dar abordarea este corecta tinand cont ca investim deja in infrastructura si tehnologia dedicata masinilor electrice, ceea ce face posibila o schimbare radicala", a explicat aceasta.
Motorul cu ardere interna a fost patentat in 1886 de Carl Benz iar 130 de ani mai tarziu Mercedes, Volkswagen si BMW reprezinta cea mai importanta componenta din industria germana, cu venituri extrem de importante generate din export.
Pentru Merkel, noua atitudine este oarecum surprinzatoatre, dar trebuie privita si prin prisma presiunii puse de public dupa scandalul masinilor poluante izbucnit in curtea Volkswagen in urma cu 2 ani si extins acum la toti producatorii auto din tara, acuzati ca au constituit un cartel menit sa ascunda deficientele motoarelor diesel.
Noul scandal a dus la rechemarea in service... mai mult
Marti, 22 August 2017, ora 05:10
1Guvernul german pare sa se spele pe maini in fata scandalului de poluare in care s-a lasat tarata compania Volkswagen, nelasand sa se intrevada vreo sansa de crestere a subventiilor la achizitionarea masinilor hibrid sau electrice.
Sefii companiei germane intentioneaza sa puna un accent mai mare pe productia de masini cu motorizare mixta sau 100% electrica pentru a acoperi urmele scandalului emisiilor poluante ale motoarelor diesel, anunta agentia Bloomberg.
Fara stimulente
Merkel a anuntat ca spera ca pana in 2020 sa vada 1 milion de masini electrice pe drumurile din Germania, dar nu a manifestat nicio intentie de a subventiona vanzarea acestor automobile asa cum o fac francezii, de exemplu.
In urma cheltuielilor suplimentare aparute odata cu deschiderea granitelor pentru adapostirea a 800.000 de refugiati sunt prea putine sperante ca arcul coalitiei guvernamentale sa se arate de acord si cu acordarea de stimulente la achizitia masinilor hibrid sau electrice.
Masura acordarii de stimulente era una pe care grupul Volkswagen miza in incercarea de trece cu bine printr-o perioada in care se pregateste de plata unor amenzi care pot insuma zeci de miliarde de dolari, procese duse in instanta si o operatiune de rechemare in service a 11 milioane de masini.
"Suntem impotriva acordarii de stimulente la vanzare. Niciun producator auto nu primeste ajutor de la guvernul german la vanzarea produselor sale. Volkswagen trebuie sa se descurce pe cont propriu", a... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 11:33
Directorul general al grupului auto Volkswagen, Matthias Mueller, va profita de vizita Angelei Merkel la Beijing pentru a o insoti in deplasarea de saptamana aceasta in China.
Oficial, directorul grupului auto a anuntat ca vrea sa o informeze pe sefa guvernului despre evolutia evenimentelor in scandalul Volkswagen, dar analistii nu au cum sa nu remarce ca Mueller pare sa o foloseasca pe Merkel drept scut pe cea mai mare piata auto a producatorului german, relateaza Bloomberg.
O revizie prea scumpa
Mueller se va intalni in cadrul deplasarii in China si cu directorii de la varful celor doua firme pe care grupul auto german le-a deschis in aceasta tara.
China este cea mai mare piata de desfacere pentru Volkswagen, iar cele doua investitii realizate cu parteneri chinezi au o influenta deosebita in veniturile companiei.
La aceasta ora, scandalul dispozitivelor care falsifica testele oficiale de poluare ale masinilor Volkswagen cu motorizare diesel afecteaza 11 milioane de autovehicule vandute in toata lumea.
Chemarea in service, remedierea acestor deficiente si amenzile pe care producatorul auto german ar urma sa le plateasca se ridica la peste 30 de miliarde de dolari, conform unei estimari facute de Centrul de Management al Industriei Auto din Bergisch Gladbach-Germania.
Un purtator de cuvant al Volkswagen a confirmat ca Mueller va calatori in compania Angelei Merkel, dar a refuzat sa dea detalii referitoare la programul directorului firmei in cursul... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2015, ora 14:08