O carieră fulminantă se bazează pe multe elemente, pentru a se transforma din visul unui intern în motivul de mândrie al unui manager cu palmares de invidiat. Dorința permanentă de creștere este un sentiment pe care angajații îl pot simți organic numai în organizațiile care au făcut din aceasta o adevărată cultură. Într-o companie axată cu adevărat pe creșterea continuă, angajații se simt motivați și susținuți permanent. Pentru a face posibil acest scenariu, un leader cu viziune are datoria de a implementa anumite strategii.
Cum sporim entuziasmul angajaților
Este de la sine înțeles că dorința de a crește se leagă de o atitudine pozitivă asupra organizației, respectiv a obiectivelor acesteia. Un angajat care nu crede în el însuși nu-și va putea asuma o misiune pe termen lung. Tocmai de aceea, încurajarea identității, talentului și a abilităților fiecăruia dintre ei este primul pas pentru a obține o mobilizare de lungă durată. Nu în ultimul rând, construirea unei mentalități potrivit căreia drumul către succes trece și prin eventuale eșecuri poate da naștere unui mediu de lucru mai sănătos.
Ce rol joacă spațiul de lucru
Ne aflăm într-o perioadă în care conștientizăm mai bine ca oricând valențele locului în care ne întâlneam altădată zi de de zi cu fiecare dintre colegii de serviciu. Criza sanitară va trece la un moment dat, dar nevoia de lucra în colectiv va exista mereu, iar locul cel... mai mult
Joi, 16 Decembrie 2021, ora 16:25
Datorită dezvoltării tehnologiilor și a aplicațiilor software, modalitățile de pontare a angajaților au devenit mai eficiente și mai ușor de administrat. În prezent, doar unele companii au rămas la tehnica de pontare prin semnarea unei hârtii cu numele angajatului și cu orele de intrare și ieșire, în timp ce organizațiile mari, precum corporațiile, au ales alternative mai moderne care nu implică utilizarea resurselor de papetărie.
Iată câteva dintre cele mai eficiente sisteme de pontare a angajaților.
Soft-urile pentru pontaj
Soft-urile pentru pontaj reprezintă aplicații web dezvoltate special pentru gestionarea timpului de lucru al angajaților. Acestea sunt, în principal, administrate de departamentul de resurse umane cu scopul de a eficientiza timpul de lucru și de a crește eficiența și performanțele acestuia. În plus, beneficiile pe care le oferă utilizarea aplicațiilor pentru pontarea angajaților sunt:
Eliminarea erorile de pontare sau încercarea angajaților de a manevra timpul de lucru;Gestionarea corectă a orelor de lucru, concediilor și salariilor care trebuie plătite angajaților;Evaluarea eficienței angajaților ținând cont de factori precum: ore suplimentare, absențe, învoiri medicale etc.;Generarea automatizată a fișelor de pontaj pentru fiecare angajat în parte, atât în format Excel editabil, cât și în format PDF;Planificarea rapidă a timpului de lucru pentru fiecare angajat, datorită funcției... mai mult
Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 13:17
Piata muncii este foarte dinamica si probabil va ramane asa, dintr-o multitudine de motive. Exista numeroase motive pentru care un angajat ajunge sa-si dea demisia:
salariile si beneficiile angajatilor;incompatibilitatea dintre angajat si echipa manageriala;dezvoltarea profesionala a angajatului (acesta considera ca este pregatit pentru noi provocari profesionale);relatie dificila cu colegii;mediul de munca impropriu.
Indiferent de cauza unei demisii, pentru angajator plecarea angajatului, mai ales a unui angajat competent, reprezinta o pierdere, macar pentru ca trebuie demarata procedura de recrutare a altui angajat, acesta trebuie format in timp si are nevoie de o perioada de acomodare.
Iti spunem, in acest articol, ce ar trebui sa faca angajatorul pentru a-si pastra angajatii mai mult timp si mai ales pentru a avea o relatie benefica cu acestia.
Ce poate face angajatorul pentru a preveni demisiile angajatilor
Ofera-i hidratare optima in perioadele cu temperaturi ridicate
Foloseste sistemul Bag-in-Box, unul dintre cele mai sigure sisteme de ambalare pentru lichide. Acest sistem nu permite nici contactul cu aerul dupa desigilare. In acest fel, angajatii se vor putea hidrata corespunzator, pe tot parcursul programului de lucru. In zilele cu temperaturi ridicate vor fi foarte multumiti ca ai grija de sanatatea lor la locul de munca.
Identifica-i pe cei mai buni din echipa
Cei mai buni angajati pot fi, adesea, o mare problema pentru angajatori. Au... mai mult
Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 16:03
Dezvoltarea profesionala perpetua ar trebui sa fie piatra de temelie a fiecarei cariere. Acesta este un adevar simplu, cunoscut de toti managerii constienti de rolul lor, dar si un motiv pentru a face eforturi zi de zi. Sustinerea angajatilor merge dincolo de recompensele prevazute in contractul de munca si aduce, la schimb, o energie care se regaseste mai devreme sau mai tarziu in indicatorii de performanta. In randurile de mai jos, trecem in revista mijloacele prin care poate fi incurajat sentimentul de atasament al celor din departamente, pentru ca tot mai multi angajati sa simta ca au o echipa puternica in spate.
Implementarea unui leadership cu human touch
O companie care functioneaza precis, ca un mecanism bine gresat, este una de care "ceasornicarul" se simte atasat. Preocuparea unui manager se simte pana si in gesturile mici, dar sincere, manifestate zi de zi. Un bilet de mana are un alt impact fata de un email sec, aruncat undeva in inbox. O intalnire one to one poate fi transformata intr-o invitatie la o discutie formala, dar degajata, in coffee shop-ul de la parterul cladirii. Nu in ultimul rand, orele petrecute peste program pot fi reportate sub forma momentelor libere din alte zile de lucru, de care membrii departamentelor pot avea nevoie. Fidelitatea unui angajat se castiga si prin empatia demonstrata in momente-cheie.
Crearea unui mediu sigur, indiferent de provocari
O mare sursa de motivare pentru angajati vine din siguranta pe care o simt la... mai mult
Luni, 30 August 2021, ora 17:23
Sezonul vacanțelor se apropie de final, iar cu o lună înainte de venirea toamnei angajații și angajatorii sunt în fața unei dileme: ce se întâmplă din septembrie? Se va lucra de acasă, de la birou sau poate fi luată în calcul o combinație între aceste variante.
Întrebarea revine și pe grupurile de pe Facebook.
"Aș dori să știu dacă sunt printre voi antreprenori ce se izbesc de noul trend care pare să își facă simțită prezența: dorința angajaților de a continua lucrul de acasă sau de a avea măcar posibilitatea de remote work măcar una, două zile pe săptămână, în detrimentul întoarcerii exclusive la birou? Este o temă importantă de discuție și m-aș bucura să aflu cât mai multe experiențe/situații!", scrie un antreprenor pe Grupul Antreprenorilor din România.
Unii pledează ferm pentru revenirea fizică la serviciu
"Din răspunsurile de aici, mă întreb, atât de multă lume poate lucra de acasă? Întreb asta pentru că nu-mi dau seama câți mai lucrează în producție, în vânzări directe, în contact direct cu clientul? Toți sunteți din București? Eu fac 10 minute până la jobul meu. Aș putea lucra și de acasă, dar dacă aș sta cu soțul meu 24 din 24 după o săptămână suntem la tribunal. M-aș simți ca într-un lagăr. E uluitor cum se schimbă lumea doar în doi ani. Și cum de bunăvoie ne închidem în case singuri. Clar nu-i pentru toată lumea. Cred că după 8 ore aș coborâ jos în... mai mult
Marti, 03 August 2021, ora 13:18
Tudor Tim Ionescu a fost angajat la Cancelaria Băncii Naționale a României, în departamentul sustenabilitate și economie verde, în funcția de „consultant strategie”.
Numirea a avut loc în urmă cu o lună.
Știrea publicată de Economedia vine la doar câteva luni după ce Viorica Dăncilă a fost numită de asemenea consultant al guvernatorului BNR, pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde. Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net este de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.ro.
Tudor Tim Ionescu a fost viceprimar al Bucureștiului din partea ALDE și consilier general în Primăria Capitalei, în perioada 2016-2020. A fost ani buni pe prima pagină a tabloidelor, când era într-o relație cu Oana Zăvoranu.
Tudor Tim Ionescu susține, pe profilul de Linkedin, că vorbește fluent patru limbi străine, la care mai adaugă și chineza și olandeza. În profilul său menționează că a terminat Universite Libre de Bruxelles.
În 2011, presa tabloidă publica un film, pretinzând că protagonistul este Tudy, care se masturbează într-o toaletă publică în timp ce-i face declarații de amor Oanei Zăvoranu. O filmare similară a apărut în 2012. ...citeste mai departe despre "Încă o angajare cu iz scandalos la BNR: Tudor „Tudy” Ionescu a ajuns consultant de strategie și va fi coleg cu Viorica Dăncilă" pe Ziare.com mai mult
Joi, 29 Iulie 2021, ora 18:28
O afacere devine profitabila atunci cand toti angajatii sunt implicati in ceea ce fac si sunt motivati sa ofere intotdeauna ce e mai bun din ei. Multumirea angajatilor este importanta deoarece aduce numai beneficii: eficienta, productivitate, responsabilitati mai mari si mai multe, mediu de lucru favorabil dezvoltarii, satisfactie, echipa bine sudata si mediu de lucru placut.
Angajatii cu copii au tendinta de a fi mai putin implicati deoarece isi concentreaza atentia asupra familiei si a altor situatii din viata personala. Pentru a-i atrage mai mult inspre companie se pot aplica mai multe metode de motivare asupra lor, fie ele materiale sau nemateriale. Iata cateva dintre cele mai potrivite beneficii pentru angajatii cu copii:
1. Abonamente medicale
Retelele private de sanatate sunt mult mai avantajoase pentru oricine, atat din prisma serviciilor de calitate prestate, cat si din punct de vedere organizational. Avand servicii medicale private asigurate, angajatii beneficiaza de un timp mai scurt de investigatie, de confort, respect si nu in ultimul rand, de siguranta. Sanatatea este prioritara in viata fiecaruia, astfel, e imposibil ca un abonament medical sa nu fie un stimulent pentru angajati.
2. Vouchere de vacanta pentru turism intern
Angajatii cu copii au intotdeauna mai multe cheltuieli, dar si mai multe prioritati. Multi parinti nu isi permit luxul de a avea un concediu impreuna cu familia. Prin urmare, voucherele de vacanta pot fi o alta varianta in... mai mult
Joi, 15 Iulie 2021, ora 17:27
Firmele din industria HoReCa reclama ca se confrunta in aceasta perioada cu o lipsa majora de personal, in plin sezon estival.
Potrivit estimarilor, de pe litoralul din Romania lipsesc 25.000 de angajati, fapt care afecteaza calitatea serviciilor, constata deputatul USR-PLUS Cristina Pruna, intr-o postare pe Facebook.
"Pe litoral este o lipsa crunta de personal sezonier. Lipsesc aproximativ 25.000 de angajati si suntem deja in plin sezon.
Nu este primul an in care industria HoReCa se confrunta cu aceasta problema, dar este anul in care acutizarea acesteia va fi reflectata in calitatea serviciilor de pe litoral.
Motivele angajatilor sunt totusi de inteles. In ultimul an, industria HoReCa a fost grav afectata de criza sanitara, iar salariile nu pot fi destul de competitive astfel incat sa compenseze instabilitatea locurilor de munca. Acum, fostii lucratori sezonieri evita sa mai mearga pe litoralul romanesc, iar unii dintre acestia aleg sa munceasca sezonier in alte tari.
Fara masuri cu impact bugetar direct, care sa permita consolidarea unei forte de munca stabile, litoralul romanesc se va confrunta anual cu aceasta problema. Drept urmare, din ce in ce mai multi turisti vor incepe sa aleaga destinatii cu servicii mai bune.
Ca solutie, USR PLUS sustine implementarea masurii Zero Taxe pe primii 2.300 lei din salariu in Industria HoReCa. Scutirea de taxe si impozite pe echivalentul salariului minim ar conferi un stimulent financiar relevant care sa readuca... mai mult
Miercuri, 07 Iulie 2021, ora 12:23
Cateva zeci de angajati ai Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM) au protestat, luni, in fata sediului institutiei, fata de anuntul ministrului Transporturilor, Catalin Drula, ca respectiva agentie va fi desfiintata, iar atributiile acesteia ar urma sa fie preluate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).
Potrivit liderului de sindicat din cadrul ARSVOM, Robert Robescu, unitatea, ce are aproximativ 200 de angajati, trebuie sa functioneze ca entitate civila, neputand fi in subordinea IGSU, astfel incat "sa se poata interveni si in apele teritoriale ale statelor vecine".
Sindicalistul a mai spus ca solicita o intalnire cu prim-ministrul Florin Citu, pentru a discuta despre implicatiile deciziei anuntate de ministrul Transporturilor.
Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat duminica, la Timisoara, ca Agentia Romana de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare va fi desfiintata, atributiile acesteia urmand sa fie preluate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, mentionand ca si-a exprimat acordul in acest sens si premierul Florin Citu.
Drula a salutat recenta actiune a procurorilor in cazul ARSVOM si a subliniat ca la respectiva institutie s-a derulat un control pornit la cererea sa.
"In martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ARSVOM nu a prea putut iesi din port pentru ca era vreme rea, iar barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate functiona pe vreme rea. Am trimis un corp de control... mai mult
Luni, 05 Iulie 2021, ora 11:43