O parte din angajatii Microsoft au cerut vineri companiei sa renunte la un contract in valoare de 480 de milioane de dolari pentru aprovizionarea cu echipamente a armatei americane. Astfel, 94 dintre angajati au semnat o petitie prin care fac apel la conducerea companiei sa renunte la dezvoltarea "oricarui tip de tehnologie de armament", transmite Reuters.
Actiunea initiata de trei dintre angajatii Microsoft este cel mai recent exemplu de protest din partea angajatilor industriei tehnologiei fata de cooperarea cu guvernele in domeniul tehnologiilor emergente. Microsoft a castigat in noiembrie un contract pentru aprovizionarea armatei americane cu cel putin 2.500 de prototipuri de casti de realitate augmentata, care prezinta digital informatii contextuale din fata ochilor utilizatorului.
Guvernul a anuntat ca dispozitivele vor fi utilizate pe campul de lupta si la antrenamente.
In petitia publicata pe Twitter, angajatii afirma: "nu ne-am angajat sa dezvoltam arme si cerem sa avem un cuvant de spus in legatura cu modul in care este folosita munca noastra".
Ei au cerut companiei sa dezvolte "o politica de utilizare acceptabila de catre public" pentru tehnologia sa si infiintarea unei companii independente de evaluare.
Microsoft a anuntat intr-un comunicat ca apreciaza de fiecare data feedbackul angajatilor, mentionand si o postare pe blog din luna octombrie a presedintelui companiei, Brad Smith, in care acesta a afirmat ca Microsoft va continua sa asiste armata... mai mult
Duminica, 24 Februarie 2019, ora 12:01
Microsoft va desfiinta pana la 18.000 de locuri de munca, cele mai mari concedieri din istoria de 39 de ani a companiei, parte a unui proces de restructurare a activitatilor si de integrare a operatiunilor de productie de telefoane preluate de la Nokia.
Programul de concedieri, care vizeaza circa 14% din personalul Microsoft, ar urma sa se incheie la sfarsitul lunii iunie a anului urmator, a anuntat compania, potrivit Bloomberg.
Microsoft estimeaza costurile restructurarii fortei de munca la 1,1-1,6 miliarde de dolari.
Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, incearca sa reorganizeze Microsoft pentru a concura cu rivali mai mici, care ofera software si servicii online si pe platforme mobile.
Nadella, in functie din februarie, cand a preluat postul de la Steve Ballmer, trebuie sa obtina economii anuale de 600 de milioane de dolari din tranzactia cu Nokia, care a adaugat in aprilie 30.000 de angajati la personalul Microsoft, in prezent de 127.100.
"Microsoft trebuie sa fie un gigant IT mai ager in urmatorii ani pentru a atinge echilibrul de crestere si profitabilitate in privinta initiativelor pe segmentele de cloud si dispozitive mobile", a declarat Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets.
Microsoft a derulat in trecut restructurari de persoanl de mica amploare, printre care cateva sute de posturi la departamentul de publicitate si vanzari in 2012, precum si posturi de la marketing in acelasi an.
Compania a operat o singura data un program... mai mult
Joi, 17 Iulie 2014, ora 16:50
Romanii sunt foarte apreciati de compania Microsoft, dovada ca sunt angajatii care reusesc sa avanseze cel mai rapid pe pozitii de top, la nivel mondial, a declarat miercuri Marius Filipas - responsabil servere Microsoft Romania.
"Unul dintre produsele romanesti care sunt incorporate in produsele Microsoft este solutia de antivirus romaneasca cumparata de la firma Gecad cu ceva timp in urma. Este un produs romanesc. Si unul dintre criteriile Microsoft la care s-a uitat cand a cumparat acest produs a fost acela ca numarul de romani in Microsoft, ca si comunitate, sunt cei care avanseaza cel mai repede pe pozitiile care sunt in Microsoft. Sunt foarte talentati romanii care lucreaza in Microsoft", a precizat Marius Filipas.
Acesta sustine ca, la nivel mondial, comunitatea de specialisti romani in IT este printre cele mai puternice.
"La nivel mondial, comunitatea din Microsoft de romani este una foarte puternica. Aici vorbim de zona de dezvoltatori, de business. Sunt colegi de ai nostri (...) sunt sefi de proiect, IT-ul in Romania reprezinta un pariu pe care l-am facut strategic, ca tara. Sunt foarte multe firme interesate de acest subiect in Romania", a completat Marius Filipas.
Intrebat daca Microsoft Romania intentioneaza sa-si mareasca numarul de angajati in 2014, Marius Filipas a raspuns pozitiv.
"Avem peste 450 de angajati, iar Microsoft Romania este in continua crestere", a spus Marius Filipas.
Nu doar Microsoft recruteaza tinerii talentati romani din... mai mult
Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 15:42
Microsoft Romania, unul dintre cei mai doriti angajatori de pe piata locala, isi extinde echipa de suport tehnic. Potrivit cifrelor vehiculate in piata, salariul poate ajunge si pana la 3.000 de euro.
Microsoft Romania va angaja, incepand cu anul viitor, 100 de oameni in cadrul centrului de suport tehnic, care deserveste clientii companiei in strainatate.
Florin Grama, directorul Centrului de Suport Tehnic Global al Microsoft Romania, a acordat un interviu site-ului Business24, in care a descris profilului candidatului ideal pentru Microsoft, dar si oportunitatile de promovare pe care le au angajatii Microsoft.
Cati angajati are in acest moment Microsoft in cadrul centrului de suport tehnic?
260 de angajati in Bucuresti si in Timisoara in divizia de Servicii si Suport si aproximativ 400 in total.
Despre cele 100 de joburi noi: ce cunostinte tehnice necesita slujbele respective? Cate limbi straine trebuie sa cunoasca potentialii candidati?
Pentru locurile de munca din divizia de Servicii si Support, un element important este pasiunea pentru tehnologie de nivel inalt si pentru client. Fluenta in limba engleza dar si una dintre limbile europene (germana, franceza, italiana, spaniola, olandeza, etc) sunt cerinte obligatorii.
Competentele tehnice legate de produsele si serviciile Microsoft si pasiunea pentru inovatie aduc un plus oricarui candidat care aplica pentru unul dintre aceste roluri.
Care-i perioada medie de lucru in centrul de suport,... mai mult
Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 08:51
Intrarea Microsoft in era Windows 8 si Windows Phone 8 va fi sarbatorita cu daruri pentru toti angajatii companiei: fiecare va primi o tableta Surface RT, un smartphone WP8 si un PC, laptop sau tableta cu Windows 8 Pro.
Toti cei peste 90.000 de angajati permananti ai companiei vor primi gratuit noile device-uri pentru a se putea bucura din plin de noile versiuni ale sistemului de operare Microsoft, scrie TheVerge.
Distributia PC-urilor, a laptopurilor si a tabletelor Windows 8 a inceput deja, insa tabletele Microsoft Surface RT si telefoanele Windows Phone 8 vor sosi in urmatoarele saptamani.
Citeste mai multe despre Microsoft face cadou angajatilor sai tablete si PC-uri cu noul Windows pe Hit.ro mai mult
Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 13:40
Ce se intampla cu angajatii concediati de Microsoft pentru ca divulga lucruri confidentiale? Sunt angajati de Google. Joe Marini, angajatul Microsoft care a fost concediat in septembrie pentru ca a scris pe contul sau de Twitter detalii confidentiale despre noul Nokia Windows Phone, a fost angajat de gigantul Google.
Marini, manager al diviziei de dezvoltare a Nokia Windows Phone, a mentionat mai intai numele produsului, apoi l-a notat in functie de preferintele personale si a specificat ca i-ar fi placut ca telefonul sa aiba un ecran mai mare. Nu ar fi nimic gresit, daca telefonul ar fi fost lansat pe piata la vremea respectiva, scrie Business Insider.
El a parasit compania la scurt timp dupa incident, iar astazi el a scris, pe acelasi cont de Twitter care l-a bagat in bucluc, ca este angajat al Google.
El va trebui sa aiba grija la ce posteaza pe internet, sefii de la Google avand aceeasi politica de confidentialitate. Cu toate acestea, ei nu isi dau afara angajatii atunci cand isi injura sefii, asa cum fac multe alte companii. mai mult
Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 18:01
Microsoft va angaja cel putin 400 de salariati de la Yahoo! in cadrul planului celor doua companii de a forma un parteneriat pe piata cautarilor pe Internet si a publicitatii online, transmite CNNMoney.Totodata, Microsoft va plati Yahoo! 150 de milioane de dolari, in urmatorii trei ani, pentru a ajuta la implementarea parteneriatului.
Cele doua companii au semnat la sfarsitul lunii iulie un acord privind cooperarea in domeniul cautarii online.
Intelegerea prevede ca site-ul yahoo.com va fi sustinut cu tehnologie Microsoft. Yahoo! va fi responsabil cu atragerea de clienti pentru publicitate.
Parteneriatul pune capat unei campanii de 18 luni a Microsoft pentru o alianta cu Yahoo!, inceputa printr-o oferta de preluare. mai mult
Miercuri, 05 August 2009, ora 16:40
Un studiu realizat de un institut german arata sa absolventii de inginerie si economie viseaza la salarii de 9.000-12.000 de euro lunar, adica de 64- 84 de ori mai mari decat salariu minim pe economie. Absolventii romani isi doresc sa se angajeze la companii de top, cu traditie, cum ar fi, de exemplu, Microsoft si Google pentru viitorii ingineri, sau ING Group si BMW pentru economisti.
Unul dintre motivele orientarii catre acestea este, conform specialistilor, si faptul ca, fiind o perioada de criza, aceste companii "vechi" ofera siguranta locului de munca.
Absolventii nu se sfiesc sa-si doreasca un salariu brut mare pentru Romania, dar destul de mic fata de visele "salariale" pe care le au absolventii universitatilor din afara. Astfel, un inginer viseaza la un salariu brut de peste 12.000 de euro pe luna, iar un economist - la putin peste 9.000 de euro pe luna. mai mult
Luni, 13 Iulie 2009, ora 10:48
Dupa ce a concediat 1.400 de angajati, Microsoft si-a dat seama ca facut erori la calculul salariilor compensatorii si isi cere banii inapoi. Potrivit site-ului TechCrunch, unii salariati au primit mai multi bani decat li s-ar fi cuvenit, iar Microsoft le-a trimis scrisori prin care erau informati ca trebuie sa returneze sumele. Site-ul a afisat un exemplar al acestei scrisori, iar Microsoft a confirmat autenticitatea ei desi oficialii companiei au refuzat sa comenteze incidentul. De asemenea, se pare ca unii dintre fostii angajati au primit mai putini bani decat ar fi trebuit. Desi scrisoarea nu explica modul in care a aparut eroarea, pune totusi accent pe faptul ca fostii angajati vor suferi pedepse financiare daca nu vor returna banii, mai ales sub forma unor taxe mai mari. mai mult
Marti, 24 Februarie 2009, ora 10:10