Intrarea în sistemul public de sănătate costă mult, cel puțin așa au înțeles patru absolvente ale unei școli postliceale din România.
Ele au dat o sumă mare de bani unui bărbat care le-a promis că le va angaja la un spital public din Capitală.
Conform unor surse judiciare, bărbatul, care nu avea nicio ocupație, de altfel, reușise să le păcălească pe tinere că are intrare la managerul Spitalului Bagdasar Arseni din București. Cele patru asistente i-au dat 9.500 de euro pentru un presupus trafic de influență.
”La data de 18.10.2022, urmare a activităților specifice desfășurate de organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a pus în mișcare acțiunea penală față de un bărbat în vârstă de 48 de ani din județul Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.
În perioada iulie 2021 - februarie 2022, inculpatul, persoană fără calitate specială, a pretins și primit echivalentul sumei de 9.500 euro de la patru absolvente ale unei unei școli postliceale din municipiul Oltenița, județul Călărași, lăsându-le să creadă ca are influență asupra managerului unui spital din București, pe care îl va determina să le angajeze ca asistente medicale.
În cauză s-a dispus măsură controlului judiciar față de inculpat, pentru o perioadă de... mai mult
Miercuri, 19 Octombrie 2022, ora 16:00
Gasirea unui job in strainatate reprezinta o oportunitate prin care iti poti rotunji veniturile luna de luna, astfel incat nivelul tau de trai, dar si a celor dragi din tara, sa se poata imbunatati simtitor.
Exodul fortei de munca romanesti catre statele vestice reprezinta o realitate a ultimilor 30 de ani, iar acest trend continua si in prezent, pe fondul unor premise cu care Romania se confrunta in continuare: lipsa locurilor de munca, sistemul fiscal dezarmant pentru angajatori, coruptia, puterea de cumparare a monedei nationale samd
Daca iti doresti sa te angajezi in strainatate, acest articol poate lamuri o serie de aspecte asupra carora pot plana o multime de intrebari, pentru a te asigura ca prinzi cea mai buna oportunitate de job pentru propriile tale nevoi:
Care sunt cele mai cautate joburi in UE?
Iti doresti sa pleci din tara pentru gasirea unui trai mai bun? Urmatoarele joburi sunt cele mai cautate in spatiul UE de catre cei care aleg sa plece din Romania:
Barman
Un astfel de job implica un nivel ridicat de rezistenta in fata stresului si a programului incarcat (mai ales in timpul sezonului estival sau pe perioada vacantelor de iarna si primavara). Cei care cauta angajati pentru ocuparea pozitiei de barman isi doresc persoane cu experienta in prepararea bauturilor, abilitati foarte bune de socializare, dorinta de a invata samd.
Mai mult decat atat, un barman intr-un stat membru UE poate avea si responsabilitati pe zona de gestiune, precum... mai mult
Miercuri, 12 Mai 2021, ora 17:04
Guvernul ia in discutie, in sedinta de miercuri, 28 octombrie 2020, adoptarea unei Ordonante de Urgenta privind instituirea unor masuri urgente pentru asigurarea necesarului de medici pe durata riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID -19.
Astfel, la Spitalul Ministerului de Interne din Bucuresti ar urma sa fie organizat un compartiment suport Covid pentru care urmeaza sa fie angajati 200 de medici.
Masura este luata ca urmare a faptului ca institutiile sanitare desemnate ca spitale COVID-19 intampina zilnic dificultati din cauza lipsei personalului medical pentru specialitatile: anestezie terapie intensiva (ATI), urgenta, epidemiologie, radiologie, boli infectioase, pneumologie.
Mai mult, institutiile cu rol in gestionarea, la nivel national, a situatiei de urgenta, sunt in imposibilitatea de a asigura un raspuns coerent si concentrat din cauza lipsei personalului medical de specialitate care sa poata fi detasat, acolo unde este nevoie, pentru a asigura tratamentul pacientilor conformati si realizarea anchetelor epidemiologice.
Conform Ordonantei aflata pe ordinea de zi a sedintei de Guvern, "aceasta deficienta ingreuneaza acordarea asistentei medicale inclusiv a cazurilor severe care necesita intubare si a pacientilor ventilati mecanic fara sa fie intubati.
Zilnic sunt efectuate misiuni medicale de transfer, atat terestru cat si aerian, a pacientilor COVID- 19 pozitivi din spitale unde s-a depasit capacitatea de tratare, catre alte spitale din... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 15:00
Sute de angajati ai unui spital isi cer voucherele de vancanta in instanta. Ei au apelat la justitie dupa ce li s-a refuzat acordarea acestor drepturi.
Numarul demersurilor in instanta prin care salariatii celui mai mare spital din Salaj isi cer voucherele de vacanta pe ultimii doi ani este in crestere.
Angajatii Spitalului Judetean de Urgenta Zalau vor da unitatea medicala in judecata, incurajati de succesul demersului din justitie al unui grup de colegi, potrivit adevarul.ro.
Salariatii au apelat la instanta dupa ce li s-a refuzat acordarea voucherelor de vacanta aferente anilor 2018 si 2019, in conditiile in care legislatia in vigoare prevede ca fiecare lucrator, indiferent de postul pe care il ocupa, acea dreptul la vouchere in valoare de 1.450 de lei pentru fiecare an.
35 dintre angajati au obtinut deja o sentinta definitiva, prin care Spitalul Judetean este obligat sa achite fiecaruia 2.900 de lei reprezentand contravaloarea tichetelor pe cei doi ani.
Pe rolul instantelor de judecata sunt si alte procese deschise, inclusiv prin intermediul Sindicatului Sanitas.
Pe de alta parte, conducerea SJU Zalau a mentionat ca in 2018 nu a putut plati voucherele intrucat sumele nu au fost cuprinse in buget.
"In bugetul de venituri si cheltuieli al anului 2018, nu au fost cuprinse sumele necesare acordarii voucherelor de vacanta. Cu toate ca, in bugetul de venituri si cheltuieli al anului 2019 au fost prevazute sumele necesare acordarii voucherelor de... mai mult
Marti, 04 August 2020, ora 15:39
Grupul Digi va dona catre Ministerul Sanatatii si municipalitatile din Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Oradea si Timisoara, 60 de kituri pentru ventilare mecanica, indispensabile in tratamentul cazurilor critice de COVID-19, aflate la terapie intensiva.
Acestea includ ventilatoare, infuzomate, injectomate, monitoare, ecografe, paturi. Echipamentele, care au fost achizitionate de catre Digi Romania direct de la producatorul de top MindRay, precum si celelalte accesorii, au o valoare totala de peste 1,6 milioane EUR si vor ajunge in Romania in etape, pe parcursul lunilor mai si iunie 2020.
Repartitia acestor kit-uri se va realiza altfel: 16 vor fi donate institutiilor medicale din Bucuresti, la propunerea Ministerului Sanatatii si a Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, cate 10 pentru municipalitatile din Oradea si Timisoara, cate 8 pentru municipalitatile din Brasov, Constanta si Craiova. Punerea la dispozitia municipalitatilor se va realiza in etape, pe baza programului de livrari comunicat de catre furnizor, incepand cu perioada estimata 11-15 mai 2020, cand vor fi distribuite primele 10 ventilatoare (cate 2 la Bucuresti si Timisoara, 3 la Oradea, cate unul in Brasov, Constanta si Craiova).
Suplimentar, pentru a sustine efortul autoritatilor de crestere a capacitatii de testare COVID-19 in Romania, la sfarsitul lunii aprilie, grupul Digi a finalizat achizitionarea echipamentelor de extractie ARN si RealTime PCR (inclusiv accesoriile) si a unui numar... mai mult
Miercuri, 06 Mai 2020, ora 15:43
Castrol Romania, unul dintre cei mai importanti producatori globali de lubrifianti, a donat suma de 345.000 lei Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central 'Dr. Carol Davila', pentru a sustine capacitatea de testare a pacientilor pentru COVID-19, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.
Donatia a fost utilizata in vederea achizitionarii unui echipament de tip sistem deschis automat RT-PCR, de capacitate mare si kituri consumabile - PCR, care vor fi utilizate in testarea pentru COVID-19.
Echipamentul va creste capacitatea de testare in analiza medicala de laborator din cadrul spitalului prin furnizarea a opt module de testare independente care pot sa analizeze esantioane in mai putin de doua ore.
"Cu totii avem un rol important de jucat in aceasta perioada dificila. Ne pasa de sanatatea si siguranta angajatilor nostri, a clientilor, a distribuitorilor si a comunitatilor noastre. Speram ca prin aceasta contributie sa ajutam in lupta impotriva unei amenintari care a schimbat lumea in care traim intr-un mod rapid si extrem de complex", spune Marian Dragan, Head of Country, Castrol Lubricants RO. mai mult
Luni, 04 Mai 2020, ora 12:54
Compania EMI International a construit si doneaza 20 de porti dezinfectante pentru spitale din Romania, pentru a sprijini medicii si personalul medical in lupta impotriva COVID-19.
Poarta functioneaza exclusiv cu dezinfectant lichid, iar compania recomanda utilizarea produselor omologate de autoritati.
Prima poarta a fost deja pusa la dispozitia Spitalului Coltea, unde a fost si testata.
Alte porti sunt pregatite pentru a fi livrate catre Spitalul Colentina; Asociatia Daruieste Viata, pentru spitalul modular pe care organizatia il construieste in incinta Spitalului Elias, Asociatia Magic, pentru mai multe spitale din Bucuresti si din tara; Spitalul din Mioveni; precum si catre spitalul construit de Auchan si Leroy Merlin pentru pacientii afectati de COVID-19.
Alte porti de dezinfectare vor putea fi puse la dispozitia unor unitati medicale care au nevoie de acest tip de echipament.
Acestea sunt rugate sa contacteze furnizorul la adresa: covid-19@emi.ro.
EMI International este o companie care fabrica porti industriale. Decizia de a realiza aceste porti de dezinfectare a fost luata imediat din dorinta de a sprijini medicii si personalul medical din Romania in lupta impotriva COVID-19, in urma mesajelor transmise de cadrele medicale care solicitau un astfel echipament prin intermediul presei.
Compania si-a mobilizat rapid resursele umane si tehnice, pentru a concepe si dezvolta un model de poarta la calitate industriala, care sa poata fi folosita pe termen... mai mult
Marti, 14 Aprilie 2020, ora 14:39
Angajatii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti au renuntat la voucherele de vacanta in favoarea sporurilor. Asta pentru ca daca ar fi profitat de ambele privilegii, institutia ar fi ramas fara bani pentru medicamente.
"Eu mi-am intrebat angajatii ce prefera sa primeasca: spor catre limita maxima si sa nu le dam voucher de vacanta sau sa primeasca vouchere de vacanta si sa aiba spor catre minim. Au ales majoritatea sa primeasca sporuri, nu vouchere de vacanta. Spitalul nu va ramane niciodata fara medicamente", a declarat, pentru Mediafax, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Adriana Nica.
Reprezentantul spitalului sustine ca nu sunt suficienti bani disponibili pentru a acorda vouchere tuturor angajatilor, iar taierea din fondurile alocate medicamentelor nu a fost o solutie.
Citeste si: Voucherele de vacanta, nivel record in iunie - 125 milioane de euro. Cine primeste aceste beneficii
"Eu, daca acord vouchere de vacanta, trebuie sa acord la toti angajatii. Actul bugetar pentru asta este undeva la 4,5 milioane de lei. Eu am acordat angajatilor mei sporurile conform Regulamentului de Sporuri catre limita maxima, nicio categorie de specialitate nu avea limita minima la sporuri. (...) Nu pot sa suport inca o cheltuiala pentru vacanta, asta ar insemna sa tai de la medicamente, materiale sanitare, dezinfectanti", a adaugat Adriana Nica.
Prin urmare, angajatii au avut de ales intre posibilitatea de a merge in vacanta si de a primi sporuri... mai mult
Duminica, 05 August 2018, ora 18:06
In peste jumatate din judetele Romaniei, statul are cel putin un reprezentant printre primii doi angajatori la nivel de judet. De obicei, este vorba despre spitalul judetean sau, in judetele sarace, directiile de asistenta sociala.
Exista si o a treia categorie de angajator dependent de stat: care a fost cel putin o data ajutat cu fonduri de la bugetul public sau care primeste inca subventii din partea statului.
Situatia cea mai bizara apare in judetul Suceava, unde pe primul loc se afla Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, cu un numar de peste 1.800 de angajati, personal si neclerical.
Precizam ca statul plateste sefii de cult, care sunt asimilati functiilor de demnitar, precum si functiile de conducere, precum si parte din salariile preotilor (65% sau 80%, daca e vorba de unitatile de cult cu venituri reduse).
Pe locul doi, in Suceava, se afla Spitalul Judetean Sf Ioan Cel Nou, cu 1.353 de salariati.
Spitalele, printre cei mai mari angajatori
Spitalele ar trebui sa se finanteze exclusiv prin decontarea serviciilor medicale, care se face de la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS), unde se varsa contributiile de sanatate ale contributorilor.
Tarifele nu pot acoperi insa toate salariile personalului medical si nemedical, astfel incat parte din bani sunt subventii.
In spitalele care sunt si centre universitare, numarul angajatilor este urias, intrucat ii cuprinde si pe numerosii medici rezidenti. La Iasi, de exemplu, exista... mai mult
Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 09:48