Aproape 60.000 de posturi vacante din administratie vor fi desfiintate, printre cele exceptate fiind locurile din sanatate si educatie, si se va reveni la sistemul de angajare a unui functionar la un post vacantat, a declarat premierul Victor Ponta.
"Vor fi desfiintate posturile vacante pastrate, in general, pentru functiile de conducere, care aveau nevoie sa aiba in spate un numar de posturi chiar si vacante. Eficientizarea aparatului administrativ este un prim pas, vor urma si altele", a spus Ponta, in sedinta de guvern.
Proiectul de ordonanta de urgenta pregatit pentru sedinta de guvern releva ca vor fi disponibilizati angajati din zece ministere prin eliminarea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numarul de angajati, vor fi desfiintate posturile vacante din administratia centrala si locala, nu si de la cabinetul demnitarilor, si va fi redus numarul functiilor de conducere la 12%.
Scaderea numarului functiilor de conducerela maximum 12% va fi raportata la numarul total al posturilor din respectiva institutie publica centrala sau locala.
Taierea posturilor ocupate va fi operata in Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv prefecturi), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratei Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Educatiei (inclusiv inspectoratele scolare), Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Sanatatii (inclusiv directiile de sanatate publica), Ministerul Transporturilor... mai mult
Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 13:15
Toate posturile neocupate vor fi desfiintate simultan cu introducerea regulii de angajare in sistemul bugetar a unei persoane la un post vacantat, in primul rand in sanatate si educatie, diferit de sistemul actual care permite angajarea unei persoane la sapte posturi vacantate, a anuntat, miercuri seara, premierul Victor Ponta.
Noua regula va fi introdusa prin ordonanta pregatita sa fie aprobata de Guvern saptamana viitoare.
"Saptamana viitoare o sa adoptam ordonanta prin care desfiintam toate posturile neocupate si introducem posibilitatea de angajare 1 la 1. Acum este 1 la 7 din cauza cresterii de personal. Deci, practic, de saptamana viitoare, la orice post eliberat se poate angaja o noua persoana, in primul rand in sanatate si educatie, dar si pentru politie vom face acelasi lucru", a spus Ponta la Antena 3.
In luna mai, premierul a aratat ca regula de angajare in sistemul bugetar a unei singure persoane la sapte posturi vacantate va fi abrogata cand va exista un consens pentru desfiintarea posturilor neocupate, acord care nu exista deoarece eliminarea acestor posturi va conduce si la "caderea" sefilor de directie.
In 2009, Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta, in urma negocierilor cu FMI, sa suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administratie si sa permita angajarea unui singur functionar la sapte posturi vacantate, exceptii fiind acceptate doar pentru functiile de conducere, inalti functionari si administratii... mai mult
Joi, 20 Iunie 2013, ora 08:40
Posturile vacante din institutiile publice raman blocate, cele pentru care au fost aprobate concursurile se vor desfasura in continuare, in timp ce slujbele ce vor deveni libere vor putea fi ocupate in procent de maximum 15%, arata ultima forma a proiectului Ordonantei privind rectificarea bugetara.Daca Ordonanta de Urgenta este aprobata in Guvern in actuala forma, se suspenda ocuparea prin concurs sau examen, a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice, care sunt finantate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat ori bugetele fondurilor speciale, dupa caz, precum si din venituri proprii si subventii acordate de la acestea.
Prevederile erau trecute si in prima varianta a OUG, de la inceputul acestei luni.Posturile pentru care au fost aprobate procedurile de organizare a concursurilor, iar inscrierile candidatilor au fost inregistrate pana la data publicarii actului normativ, precum si cele a caror ocupare a fost deja aprobata de Guvern prin Memorandum, pot fi ocupate in conditiile legii, se mai arata in proiect.
Prin exceptie, ordonatorii principali de credite, "in cazuri temeinic justificate", pot aproba ocuparea unui procent de maximum 15% din totalul posturilor ce vor deveni vacante dupa intrarea in vigoare a acestei ordonante de urgenta, insa numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget."Aceasta masura vizeaza in principal stoparea cresterii numarului de angajati in sectorul... mai mult
Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 13:47