Firmele care angajeaza tineri absolventi vor beneficia de subventii, potrivit unei scheme de minimis lansata spre consultare publica de catre Ministerul Fondurilor Europene.
Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POSDRU, a lansat in consultare publica documentele necesare pentru implementarea unei scheme de minimis prin care firmele vor primi subventii pentru a angaja tineri absolventi, potrivit Ministerului Fondurilor Europene.
Astfel, a fost lansat spre consultare Ghidul Solicitantului Conditii Specifice "Locuri de munca subventionate" - Domeniul Major de Interventie 2.1, respectiv Schema de ajutor de minimis "Locuri de munca subventionate".
Lansarea acestei scheme de minimis are doua obiective: sustinerea angajarii tinerilor si a activitatii mediului privat, potrivit ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
"Mai precis, vom subventiona plata salariilor tinerilor absolventi, elevi si studenti, promotia 2014. Subventiile pentru plata ...citeste mai departe despre "Firmele care angajeaza absolventi din 2014 vor primi subventii" pe Ziare.com mai mult
Marti, 22 Aprilie 2014, ora 15:10
Peste 20.000 de tineri merg in fiecare an la targuri specializate pentru a se informa si a avea contact direct cu reprezentantii universitatilor. Una dintre cele mai des intalnite intrebari, atat ale elevilor, cat si ale parintilor, face referire la sansele de angajare dupa absolvire: care sunt cele mai cautate si bine platite domenii.
Ultimii doi ani de liceu sunt marcati de intrebarea "Ce facultate vrei sa faci?", iar ultimul an de facultate este echivalent in mintea studentilor cu intrebarea "Ce faci dupa ce iti dai licenta?".
Cifrele ne arata ca in ultimii ani tot mai multi tineri din Romania au gasit raspuns la cele doua intrebari printre optiunile academice internationale, iar apoi au ales sa faca o facultate din strainatate.
Tinerii merg in fiecare an la targuri specializate pentru a se informa si a avea contact direct cu reprezentantii universitatilor. Acesta este unul dintre cele mai importante motive care sustin decizia a peste 4500 de romani care pleaca anual sa studieze in strainatate.
RIUF, Romanian International University Fair, este locul in care tinerii sunt asteptati, pentru a-l zecelea an consecutiv, sa gaseasca raspunsuri la toate intrebarile legate de viitorul lor academic. Fie ca vorbim de programe de business si IT sau de programe mai neobisnuite (precum ethical hacking sau filosofia Familiei Simpson), elevii vor afla informatii de la reprezentantii celor peste 100 de universitati internationale si de la consilierii educationali care... mai mult
Luni, 03 Martie 2014, ora 14:49
In prezent angajatorii care incadreaza in munca anumite categorii de persoane pot beneficia de stimulente financiare de la stat, calculate in functie de indicatorul social de referinta (ISR), care anul acesta are valoarea de 500 de lei.
Dispozitiile in domeniu urmeaza a fi modificate din 22 octombrie, astfel incat conditiile de acordare si tipurile de facilitati acordate vor suferi schimbari incepand cu aceasta data. Iata, in aceste conditii, ce salariati ar trebui sa angajeze o firma ca sa primeasca bani de la stat.
Cei care incadreaza in munca absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, o subventie ce difera in functie de studiile salariatilor. Astfel, pentru fiecare absolvent incadrat, angajatorii primesc:
Cititi continuarea articolului pe Avocatnet. mai mult
Joi, 19 Septembrie 2013, ora 13:50
MBA-ul iti confera credibilitate in fata angajatorului, in Romania, desi obtinerea lui presupune un efort considerabil. Angajatorii stiu ca un MBA te invata sa fii cu adevarat eficient si productiv la locul de munca, o spun chiar absolventii unui astfel de program.
Honoria Sauciuc, Project Management Director la Romsys, vorbeste despre modul in care este perceput un absolvent de MBA de catre angajatori - din perspectiva absolventului unei scoli de business, dar si ce inseamna sa fii femeie in domeniul de afaceri, intr-un interviu acordat Business24.
"Un absolvent de MBA, chiar daca nu se prevaleaza de titlul sau, se prezinta intr-un alt mod la interviu. Iar angajatorul, chiar daca nu cauta explicit un absolvent de MBA, poate intui valoarea adaugata pe care o poate aduce candidatul, prin cunostintele sale generale in domeniul afacerilor, care ii permit o intelegere ampla a tuturor proceselor dintr-o organizatie, indiferent de rolul pe care il joaca.
Acest lucru este util si daca ai contact foarte mult cu clientul, pentru ca iti permite sa iti creezi relatii si afinitati la toate nivelurile", a spus Honoria Sauciuc.
Pe de alta parte, aceasta crede ca modul in care sunt evaluate programele MBA in strainatate este unul mai corect. Acolo, angajatorii sunt cei care au un cuvant important de spus in acordarea de calificative unui program, in functie de valoarea adaugata pe care o aduc absolventii in mediul de afaceri.
MBA-ul, un mediu sigur in care poti... mai mult
Marti, 21 Februarie 2012, ora 12:36