Ordonanta de urgenta care prevede majorarea subventiilor pentru angajarea de someri, persoane cu handicap sau tineri absolventi a fost publicata in Monitorul Oficial, astfel ca a intrat in vigoare.
Potrivit actului normativ, somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca de cel putin 30 de zile, care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj, in situatia in care se angajeaza cu norma intreaga, pentru o perioada mai mare de 3 luni, ulterior datei inregistrarii la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, beneficiaza de o prima de activare in valoare de 1.000 lei, neimpozabila.
Prima de activare se acorda in doua transe, astfel:
transa egala cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajarii;transa egala cu 50% din cuantumul stabilit, dupa expirarea perioadei de 3 luni de la angajare.
Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent incadrat, o suma in cuantum de 2.250 lei.
Angajatorii care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri in varsta de peste 45 de ani, someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, someri de lunga durata sau tineri NEET (cei cu varste de 16-24 de ani, care nu sunt incadrati in nicio forma de invatamant si nici nu au serviciu) primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma in cuantum de 2.250 lei, cu obligatia... mai mult
Marti, 10 Iulie 2018, ora 11:51
Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant vor primi, timp de 12 luni, subventii lunare situate intre 500 si 750 de lei, a anuntat, marti, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).
Banii se acorda angajatorilor timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat, conditia fiind ca acestia sa fie inscrisi ca persoane in cautarea unui loc de munca la agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca.
Viitorul tarii e in mainile lor: Ce au de gand sa faca tinerii cand intra in piata muncii
Astfel, potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, pentru fiecare absolvent incadrat in munca, angajatorii vor primi urmatoarele sume:
500 lei, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;600 lei, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;750 lei, pentru absolventii de ...citeste mai departe despre "Ai terminat liceul sau facultatea? Facilitati de sute de lei la angajarea absolventilor" pe Ziare.com mai mult
Marti, 09 Iunie 2015, ora 10:33
Confom reglementarilor, angajatorii care incadreaza in munca anumite categorii de persoane pot beneficia de stimulente financiare de la stat, calculate in functie de indicatorul social de referinta (ISR), care in 2014 are valoarea de 500 de lei.
Legislatia autohtona ofera unele facilitati angajatorilor care incadreaza in munca tineri absolventi, dupa cum se arata in Legea nr. 76/2002.
Mai precis, cei care angajeaza absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, o subventie ce difera in functie de studiile salariatilor.
Citeste mai multe despre Angajatorii pot primi lunar bani de la stat daca incadreaza in munca anumiti salariati pe AvocatNet.ro mai mult
Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 17:02
Firmele care angajeaza tineri absolventi vor beneficia de subventii, potrivit unei scheme de minimis lansata spre consultare publica de catre Ministerul Fondurilor Europene.
Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POSDRU, a lansat in consultare publica documentele necesare pentru implementarea unei scheme de minimis prin care firmele vor primi subventii pentru a angaja tineri absolventi, potrivit Ministerului Fondurilor Europene.
Astfel, a fost lansat spre consultare Ghidul Solicitantului Conditii Specifice "Locuri de munca subventionate" - Domeniul Major de Interventie 2.1, respectiv Schema de ajutor de minimis "Locuri de munca subventionate".
Lansarea acestei scheme de minimis are doua obiective: sustinerea angajarii tinerilor si a activitatii mediului privat, potrivit ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
"Mai precis, vom subventiona plata salariilor tinerilor absolventi, elevi si studenti, promotia 2014. Subventiile pentru plata ...citeste mai departe despre "Firmele care angajeaza absolventi din 2014 vor primi subventii" pe Ziare.com mai mult
Marti, 22 Aprilie 2014, ora 15:10
Peste 20.000 de tineri merg in fiecare an la targuri specializate pentru a se informa si a avea contact direct cu reprezentantii universitatilor. Una dintre cele mai des intalnite intrebari, atat ale elevilor, cat si ale parintilor, face referire la sansele de angajare dupa absolvire: care sunt cele mai cautate si bine platite domenii.
Ultimii doi ani de liceu sunt marcati de intrebarea "Ce facultate vrei sa faci?", iar ultimul an de facultate este echivalent in mintea studentilor cu intrebarea "Ce faci dupa ce iti dai licenta?".
Cifrele ne arata ca in ultimii ani tot mai multi tineri din Romania au gasit raspuns la cele doua intrebari printre optiunile academice internationale, iar apoi au ales sa faca o facultate din strainatate.
Tinerii merg in fiecare an la targuri specializate pentru a se informa si a avea contact direct cu reprezentantii universitatilor. Acesta este unul dintre cele mai importante motive care sustin decizia a peste 4500 de romani care pleaca anual sa studieze in strainatate.
RIUF, Romanian International University Fair, este locul in care tinerii sunt asteptati, pentru a-l zecelea an consecutiv, sa gaseasca raspunsuri la toate intrebarile legate de viitorul lor academic. Fie ca vorbim de programe de business si IT sau de programe mai neobisnuite (precum ethical hacking sau filosofia Familiei Simpson), elevii vor afla informatii de la reprezentantii celor peste 100 de universitati internationale si de la consilierii educationali care... mai mult
Luni, 03 Martie 2014, ora 14:49
Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi de studii liceale, postliceale sau superioare, precum si someri de peste 45 de ani nu vor mai beneficia de unele facilitati din partea statului, noi reglementari in domeniul asigurarilor pentru somaj intrand in vigoare incepand de astazi.
Totusi, se pastreaza unele prevederi care stabilesc ca acesti angajatori vor primi unele subventii din partea statului, calculate in functie de indicatorul social de referinta.
Legea nr. 250/2013, act normativ ce aduce o serie de modificari legislatiei in domeniul asigurarilor pentru somaj, a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 457, din 24 iulie 2013 si intra astazi in vigoare. Printre modificarile operate de documentul citat se numara si eliminarea unor facilitati acordate de stat pentru unii angajatori.
Cititi continuarea articolului pe Avocatnet mai mult
Marti, 22 Octombrie 2013, ora 12:15
Companiile care angajeaza tineri fara experienta, persoane trecute de o anumita varsta sau cu handicap, in general categorii defavorizate pe piata muncii, primesc din partea statului anumite facilitati care se traduc prin economii importante la sfarsit de an.
"In contextul actual, in care firmele se zbat pentru mentinerea pe linia de plutire, iar principiul general valabil ca succesul este realizat printr-o crestere a veniturilor si nu o diminuare a cheltuielilor nu mai poate fi respectat, orice economie, cat de mica, devine foarte importanta", a afirmat consultantul fiscal George Niculescu, partener al firmei Tax&Business Solutions, pentru Ziare.com.
O firma cu zece angajati, din care doi absolventi de studii superioare, doi absolventi de scoli postliceale si un absolvent al scolii de meserii, cu cheltuieli salariale anuale totale de 246.813 lei, realizeaza o economie anuala de aproximativ 16%, respectiv de 38.784 de lei/pe an.
Citeste mai multe despre Economii in criza: Cat castiga o firma daca angajeaza cinci absolventi pe Ziare.com. mai mult
Marti, 09 Iulie 2013, ora 08:34
Absolventii unei facultati cu profil financiar vor fi cei mai cautati de catre angajatori in urmatoarele sase luni, pe locul doi situandu-se cei cu studii in domeniu IT/Telecom, arata un sondaj de opinie realizat de un site de recrutare.
Potrivit sursei citate, 35% dintre participantii la sondaj au declarat ca vor realiza in urmatoarele sase luni angajari in domeniul finante, in timp ce 29% au spus ca sunt interesati de sectorul IT/Telecom.
Cele mai slabe perspective de angajare sunt in sectorul sanatate, unde numai 7% dintre companiile participante la sondaj au anuntat ca vor recruta in perioada urmatoare.
In ceea ce priveste volumul recrutarilor, 47% dintre respondenti nu cunosc inca numarul viitorilor angajati, iar aproape 30% au mentionat ca vor angaja doar pe pozitii cheie.
In acelasi timp, 23% dintre respondenti sustin insa ca vor avea un volum mare de angajari.
Citeste mai multe despre Absolventii de finante, cei mai cautati la angajare pana la sfarsitul anului pe Ziare.com. mai mult
Luni, 13 August 2012, ora 11:30
MBA-ul iti confera credibilitate in fata angajatorului, in Romania, desi obtinerea lui presupune un efort considerabil. Angajatorii stiu ca un MBA te invata sa fii cu adevarat eficient si productiv la locul de munca, o spun chiar absolventii unui astfel de program.
Honoria Sauciuc, Project Management Director la Romsys, vorbeste despre modul in care este perceput un absolvent de MBA de catre angajatori - din perspectiva absolventului unei scoli de business, dar si ce inseamna sa fii femeie in domeniul de afaceri, intr-un interviu acordat Business24.
"Un absolvent de MBA, chiar daca nu se prevaleaza de titlul sau, se prezinta intr-un alt mod la interviu. Iar angajatorul, chiar daca nu cauta explicit un absolvent de MBA, poate intui valoarea adaugata pe care o poate aduce candidatul, prin cunostintele sale generale in domeniul afacerilor, care ii permit o intelegere ampla a tuturor proceselor dintr-o organizatie, indiferent de rolul pe care il joaca.
Acest lucru este util si daca ai contact foarte mult cu clientul, pentru ca iti permite sa iti creezi relatii si afinitati la toate nivelurile", a spus Honoria Sauciuc.
Pe de alta parte, aceasta crede ca modul in care sunt evaluate programele MBA in strainatate este unul mai corect. Acolo, angajatorii sunt cei care au un cuvant important de spus in acordarea de calificative unui program, in functie de valoarea adaugata pe care o aduc absolventii in mediul de afaceri.
MBA-ul, un mediu sigur in care poti... mai mult
Marti, 21 Februarie 2012, ora 12:36