Bursele europene au inregistrat luni scaderi generalizate, fiind afectate in special titlurile din sectorul tehnologiei si cel auto, din cauza ingrijorarilor provocate de masurile dure ale Statelor Unite impotriva Huawei, care indica inrautatirea perspectivelor comertului la nivel global.
Apetitul pentru risc a primit o lovitura dupa ce Reuters a relatat ca Google, divizie a Alphabet, a suspendat o parte din afacerile cu Huawei, in timp ce Lumentum Holdings, furnizor al Apple, a anuntat la randul sau ca a intrerupt toate lucrarile catre compania chineza.
"Atitudinea dura a Statelor Unite fata de Huawei nu contribuie la rezolvarea rapida a conflictului comercial cu China", a declarat David Madden, analist la firma CMC Markets UK, intr-o nota adresata clientilor.
Vezi si Reactia Huawei dupa ce Google i-a restrictionat accesul la sistemul Android
Indicele pan-european Euro STOXX 600 a inchis luni cu 1,1%, iar in luna mai a coborat cu 3,5%, fiind pe cale sa inregistreze primul declin lunar din acest an, mare parte din cauza temerilor legate de o incetinire a cresterii economice la nivel mondial.
Indicele german DAX a scazut cu 1,6%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,5%, iar FTSE MIB al bursei din Milano cu 2,7%.
Cele mai mari scaderi au fost consemnate de titlurile companiilor de tehnologie, componenta acestora din indicele STOXX 600 coborand cu 2,8%.
Actiunile AMS, STMicroelectronics si ASML au scazut cu 6,3% pana la 13,4%, pe fondul temerilor in crestere... mai mult
Marti, 21 Mai 2019, ora 07:44
Toti stim ca telefoanele ne pot localiza in timp real, dar nu multi inteleg ca asta se poate intampla si cand functia respectiva este oprita.
Poti sa-ti iei cateva masuri de precautie si sa te asiguri ca nu ai oferit astfel de permisiuni aplicatiilor care te ingrijoreaza, insa e cam greu sa le tii piept tocmai celor de la Google cand folosesti un telefon cu Android.
De la inceputul lui 2017, Google are mai mult acces la informatii despre locatia utilizatorilor decat ar vrea majoritatea, iar cei de la Quartz au investigat situatia.
Se pare ca telefoanele cu Android colecteaza adresele antenelor din zona in care se afla telefonul, chiar si cand serviciile de localizare sunt oprite, iar informatiile sunt trimise apoi catre Google.
Vezi cum a ajuns Google sa stie pe unde esti, oricand, chiar daca tu ai refuzat! ...citeste mai departe despre "Cum a ajuns Google sa te spioneze peste tot, chiar si atunci cand localizarea telefonului este oprita" pe Ziare.com mai mult
Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 15:41
Urmatorul update major al sistemului de operare pentru dispozitive mobile al celor de la Google, cunoscut pana acum sub numele de cod Android O, se va numi Oreo.
Numele celei de-a opta iteratii de Android vine ca urmare a unui acord comercial intre Google si Mondelez International, companie care detine, printre altele, brandul de dulciuri Oreo.
Nu este pentru prima oara cand Google transforma numele celui mai folosit sistem de operare pentru smartphone-uri intr-un purtator de brand care aduce, probabil, venituri importante companiei americane.
In 2013, cand a lansat versiunea 4.4 de Android, Google a ales drept nume pentru aceasta brandul KitKat detinut de Nestle.
Deosebirea este ca Android Oreo va fi un update major, mai important decat a fost Android 4.4 KitKat. Drept urmare, va beneficia de mai multa mediatizare si expunere, ceea ce va aduce, in mod normal, si mai multi bani pentru Google in urma acordului cu Mondelez.
Android 8.0 Oreo va veni cu numeroase noutati, printre care:
Google Play Protect - o suita de securitate care grupeaza sub aceeasi umbrela toate tehnologiile de protectie dezvoltate de Google pentru Android;Suport picture-in-picture - continutul video redat de o aplicatie va fi afisat intr-un chenar in timp ce utilizatorul va folosi alte aplicatii;Notificari sub forma unui punct plasat pe pictograma unei aplicatii (o functie pentru care Google s-a inspirat in mod clar de la Apple); Autofill - managerele de parole precum 1-Password sau... mai mult
Marti, 22 August 2017, ora 08:05
Oracle cere Google 8 miliarde de dolari, intr-un proces in care pretinde drepturi de proprietate asupra sistemului de operare Android, dar actionarii si analistii spun ca impactul financiar asupra companiei ar fi mic.
Conform acuzatiilor, Android ar incalca drepturi de proprietate ale Oracle pentru unele parti ale limbajului de programare Java, in timp ce Google considera ca are dreptul sa foloseasca Java fara sa plateasca, in conformitate cu legislatia de copyright, transmite agentia de presa Reuters.
Cazul a fost judecat prima oara in 2012, dar juriul nu a reusit atunci sa dea un verdict.
Va fi o lovitura financiara pentru Google?
Daca juriul noului proces, care incepe luni, va decide impotriva Google, atunci gigantul IT va fi obligat sa plateasca daune.
Google a obtinut in 2015 venituri de 75 de miliarde de dolari, asa ca un ...citeste mai departe despre "Cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane ajunge in instanta: Cine se bate cu Google pentru Android" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 06 Mai 2016, ora 12:02
Google este amenintat de o companie care ar putea sa acapareze unul dintre cele mai importante produse ale sale.
"Vom indeparta Android de Google": aceste cinci cuvinte au fost rostite de Kirt McMaster (foto), directorul executiv al Cyanogen, intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Wall Street Journal.
Firma pe care o conduce are un proiect important in derulare, anume crearea unei versiuni modificate de Android.
Iar aceasta declaratie ar trebui sa le dea fiori celor de la Google, noteaza Business Insider
Sistemul de operare poate fi modificat
Sistemul de operare Android este "open source", codul sau fiind disponibil "la liber". Cu alte cuvinte, orice companie poate prelucra acest cod si ii poate aduce modificari, astfel incat sa isi creeze un sistem de operare propriu.
De exemplu, unii parteneri ai Google au facut deja acest lucru. Samsung si HTC au combinat software-urile lor cu versiunea de baza a Android pentru a-si promova propriile aplicatii, insa nu au ...citeste mai departe despre "Cele cinci cuvinte care ar trebui sa le dea fiori celor de la Google" pe Ziare.com mai mult
Luni, 02 Februarie 2015, ora 17:36
Andy Rubin, cofondatorul si fostul lider al diviziei Android, in prezent liderul diviziei de robotica a Google, aflata in plin proces de formare, paraseste compania, urmand sa deschida un incubator pentru startup-uri interesate de dezvoltarea de hardware.
Google isi va pastra interesul pentru robotica si va continua investitiile in acest sector, a spus un purtator de cuvant al companiei, citat de Wall Street Journal.
James Kuffner, cercetator al Google si membru al grupului de robotica, il va inlocui pe Rubin la conducerea acestei divizii.
Google a cumparat Android in 2005, iar Rubin a contribuit la dezvoltarea celui mai popular sistem de operare pentru telefoane mobile. El a preluat conducerea diviziei de robotica a Google in 2013.
"Ii doresc cu Andy tot ce e mai bun" a spus CEO-ul Google, Larry Page, intr-o declaratie oficiala.
Rubin a avut o contribuitei esentiala la mentinerea Google in concurenta cu Apple pe piata smartphone-urilor. In acelasi timp, a devenit cunoscut faptul ca a pastrat separata echipa Android de restul companiei timp de mai multi ani. La un moment dat, angajatii Android au avut propria sala de mese in campusul Google.
Rubin este un spirit antreprenorial caruia ii place sa lucreze in stilul propriu, iar in ultimul timp s-a confruntat cu unele constrangeri cu privire la activitatea sa la Google, a spus o sursa apropiata de managementul companiei, insa oficialii companie au refuzat sa comenteze plecarea lui.
Rubin a precizat ca... mai mult
Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 16:10
Android este o platforma software si un sistem de operare pentru dispozitive si telefoane mobile bazata pe nucleul Linux. Cu o interfata pentru utilizator bazata pe manipulare directa, Android este proiectat in principiu pentru dispozitive mobile cu ecran tactil precum smartphone-uri sau tablete.
Totusi, exista interfete specializate ale sistemului care sunt dedicate si altor dispozitive, precum televizoare (Android TV), autovehicule (Android Auto) si ceasuri de mana (Android Wear). Sistemul foloseste intrari tactile, ecranul dispozitivului folosind putand fi atins prin alunecare, atingere, lovire sau ciupire pentru manipularea obiectelor afisate. Exista variante de Android care insa nu folosesc ecranul tactil, destinate unor console de jocuri, camere digitale si alte electronice.
Cand a fost infiintata firma Android
Corporatia Android Inc. a fost infiintata in octombrie 2003, in Palo Alto, California, pentru a dezvolta, in cuvintele unui dintre fondatori, ''dispozitive mobile mai inteligente care sunt mult mai constiente de locatia si preferintele detinatorului''. Primele intentii ale companiei au fost de a crea un sistem de operare avansat pentru camere digitale, insa din cauza vanzarilor neconvingatoare ale acestor produse, atentia celor de la Corporatie s-a orientat spre productia de sisteme de operare pentru smartphone-uri, care sa concureze cu ''Symbian'' si ''Windows Mobile''.
La 17 august 2005, Google a preluat Android Inc. pe 17 august 2005, cu tot cu... mai mult
Luni, 08 Septembrie 2014, ora 13:55
Compania americana Google pregateste un gadget cu adevarat uluitor, care promite sa schimbe felul in care oamenii asculta muzica si urmaresc continut video.
Compania Google a experimentat mult in ultimul timp si acum este tot mai hotarata sa schimbe radical gadget-urile cu care utilizatorii sunt obisnuiti, scrie Fox News. Acesta se numeste Google Cube, el fiind caracterizat de trasaturi cu totul neobisnuite.
Google Cube are sase laturi, dispunand si de tehnologia 3D. In prezent, cei curiosi pot testa noua inventie, in mod virtual, prin intermediul browser-ului Google Chrome. Toate cele sase laturi ale aparatului redau un continut diferit, pe fiecare dintre acestea fiind redata o parte separata a continutul video rulat. De exemplu, un videoclip de pe YouTube va putea fi vazut, in diferite secvente ale sale, in mod separat, pe fiecare ...citeste mai departe despre "Gadget-ul uluitor pregatit de Google - va schimba modul in care asculti muzica" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 04 Iulie 2014, ora 08:12
Sistemul de operare Android al celor de la Google va fi instalat pe automobile, televizoare si ceasuri din acest an, in incercarea companiei de a se extinde pe segmentul echipamentelor conectate la internet aflat in plina crestere, unde, pe langa Apple, sunt multi competitori.
Androidul este instalat, in prezent, pe trei sferturi dintre smartphone-uri folosite la nivel mondial, iar utilizatorii pot accesa prin acesta serviciile care aduc castiguri Google, cum ar fi motorul de cautare si hartile, conform Reuters.
Compania a anuntat, la conferinta dezvoltatorilor, ca primul automobil care va avea instalat Android pentru navigare, muzica si mesagerie, va fi pe piata spre sfarsitul anului. Peste 40 de producatori de automobile au semnat un acord de dezvoltare a software-ului, insa Google nu a precizat care dintre acestia va instala Android pe modelele produse in acest an.
In acelasi timp, smartwatch-urile Samsung si LG, care au instalata o versiune a Androidului, au fost lansate pe piata.
De asemenea, Google a prezentat si Android TV, prin care ofera utilizatorilor o interfata usor de folosit pentru cautarea si redarea de continut pe televizor. Android TV a fost prezentat la patru ani dupa ce compania a lansat Google TV, care insa nu a avut succes.
Google va lansa un smartphone ieftin pentru India
Google a prezentat si serviciul "Google Fit", care furnizeaza utilizatorului date despre sanatatea sa si despre exercitiile de fitness, serviciu care a fost... mai mult
Joi, 26 Iunie 2014, ora 09:23