Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat ca a solicitat o analiza economica, in contextul cheltuielilor mari de functionare ale autoritatii locale.
"Avem 960 de milioane bugetul nostru. Pe analiza pe care am facut-o reiese ca pentru investitii avem din fonduri proprii de la buget doar 100 de milioane grosso modo. Fonduri europene - nimic, pentru ca avem o foarte slaba capacitate la Serviciul de Implementare de Proiecte (...). Am dispus o analiza economica, sa vedem si noi cate contracte de paza avem (...). Avem 400 de politisti locali, doua contracte de paza la Administratia Scolilor, unul la DGASPC, altul la Administratia Pietelor. Cate contracte de IT avem? Cate contracte de salubritate avem? Ca avem nu cu URBAN toti, avem unii cu unii, altii cu altii (...). Trebuie sa avem o eficientizare a categoriilor de cheltuieli, pentru ca nu se mai poate. Nu se poate sa avem cheltuieli de functionare la nivelul acesta", a spus Ciprian Ciucu, in sedinta Consiliului Local de marti.
Potrivit acestuia, s-au facut diferite proiecte, mai ales in zona DGASPC. "Unele sunt esentiale, altele nu si atunci trebuie sa facem o analiza sa vedem conform legii ce servicii suntem obligati sa dam populatiei, ce servicii sunt date si sunt foarte bine primite de populatie. (...) La DGASPC avem 15 autoturisme plus opt utilitare. Deci, cati soferi? (...) Sunt informat ca s-au facut angajari pe criterii de rudenie (...). Nivelul de cheltuieli pe DGASPC este cel mai mare din tara", a... mai mult
Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 22:48
Pandemia de COVID-19 afecteaza pe doua planuri Electrica - prin cererea mai redusa de electricitate si masurile cu impact negativ adoptate de Guvern - in contextul in care compania a avut anul trecut un rezultat net mai mic decat cel inregistrat anul anterior, arata o analiza Tradeville realizata pe baza rezultatelor financiare ale societatii.
Astfel, pe de o parte, cererea pentru electricitate a scazut cu aproximativ 5% la nivel european, pe fondul inchiderilor masive ale intreprinderilor. Electrica se afla deci in situatia de a-si mentine activitatea la standardele normale intr-o piata cu cerere deficitara.
Pe de alta parte, cateva dintre masurile adoptate recent de Guvern le afecteaza furnizorilor de electricitate si gaze naturale incasarile si cash-flow-ul. Conform ordonantei militare nr. 4/2020, companiile din sectorul energetic nu vor mai putea sa majoreze tarifele pentru electricitate sau gaze naturale peste nivelurile de la data emiterii ordonantei, ci doar sa le reduca conform cererii si ofertei. "O alta schimbare este aceea ca facturile la utilitati vor fi amanate pentru intreprinderile mici si mijlocii, ceea ce va avea efecte negative pentru cash flow-ul societatii, dupa cum atentioneaza si managementul Grupului", arata Tradeville.
Profitul Societatii Electrica a scazut cu 10,3% anul trecut, in ciuda cresterii de doua cife a veniturilor (+11,9% comparativ cu anul 2018), determinata de veniturile din distributia si furnizarea energiei electrice, cat si... mai mult
Luni, 27 Aprilie 2020, ora 17:42
Situatia de pe piata petrolului a fost foarte volatila in ultimele saptamani, atitudinea investitorilor schimbandu-se radical pe perioade foarte scurte de timp. Pentru a ne face o idee despre amplitudinea situatiei, distanta dintre maximul atins pe 9 aprilie si minimul sesiunii de luni a fost de peste 22%, se arata intr-o analiza a casei de brokeraj XTB Romania.
"Totusi, aceasta depreciere rapida nu a reprezentat altceva decat o trezire la realitate pentru investitori. Inainte de anuntarea acordului, petrolul s-a apreciat cu aproximativ 8%, dar aceasta secventa pozitiva nu a fost durabila, materia prima pierzand tot terenul castigat anterior odata cu prezentarea detaliilor acordului OPEC +", explica Radu Puiu, Research Analyst, XTB Romania.
Pe scurt, intelegerea prevede reducerea productiei de petrol cu 9,7 milioane de barili pe zi in mai si iunie, adica aproximativ 10% din oferta globala, ceea ce reprezinta o valoare record.
Apoi, volumul reducerilor va fi treptat temperat pana in aprilie 2022. Oficialii gruparii au sustinut ca masurile luate ar putea fi si mai ample, vizand reduceri de aproximativ 20 de milioane de barili pe zi (incluzand reducerile suplimentare din partea statelor G20 si majorarea rezervelor strategice).
Un astfel de scenariu este de inteles, daca avem in vedere ca estimarile indica o posibila reducere a cererii cu 30 de milioane de barili pe zi in aprilie.
Printre masurile suplimentare vizate de catre OPEC se numara si sperantele ca... mai mult
Joi, 16 Aprilie 2020, ora 17:42
Industria turismului este una dintre cele mai afectate de epidemia de coronavirus, arata un raport al expertilor Agentiei Globale de Turism Online - eSky.
Conform unui comunicat de presa remis joi Ziare.com, pana la sfarsitul lunii ianuarie, cand s-au inmultit rapid cazurile de coronavirus, China era o destinatie pentru care interesul in randul europenilor a continuat sa creasca intr-un ritm ridicat anul acesta.
"In a 4-a saptamana a lunii ianuarie 2020, ca urmare a raspandirii informatiilor in mass-media despre epidemia de coronavirus, situatia a inceput sa se schimbe odata cu numarul rezervarilor ce a scazut semnificativ. (...)
Companiile aeriene au decis sa limiteze zborurile catre regiunile infectate. De asemenea, clientii au inceput sa renunte masiv la calatorii in multe tari asiatice, in special in China, unde in februarie, numarul de rezervari a scazut cu in jur de 81% fata de ianuarie", se arata in raport.
In plus, si alte tari asiatice au suferit, inclusiv Thailanda, o destinatie foarte populara printre turistii europeni.
Situatia din Romania
Analiza eSky releva ca epidemia de coronavirus nu a avut un impact mare asupra numarului de rezervari la zboruri din tara noastra, facute pe platforma.
"Numarul tuturor rezervarilor de zboruri din Romania dupa ce a fost anuntata epidemia in China a scazut cu aproximativ 7% de la saptamana la saptamana, dupa care s-a recuperat rapid cu o crestere de aproximativ 10% in saptamana ce a urmat.
Stirile... mai mult
Joi, 12 Martie 2020, ora 14:34
In eforturile de combatere a unei posibile proceduri de destituire, presedintele Donald Trump a adoptat un argument zdrobitor pentru a-si apara solicitarile adresate autoritatilor ucrainene de a-l investiga pe candidatul democrat la alegerile prezidentiale Joe Biden, pe care l-a numit "dreptul sau absolut" de a cere liderilor straini sa il ajute sa eradicheze coruptia, scrie sambata dpa.
"Nu imi pasa de campania lui Biden. Imi pasa de coruptie", a declarat vineri Trump intr-o conferinta de presa de 23 de minute, in care a pronuntat cuvantul "coruptie" de 27 de ori.
Intrebat daca a cerut vreunui guvern sa investigheze fapte de coruptie care nu ii implica pe adversarii sai politici, Trump s-a blocat. "Va trebui sa verificam", a raspuns presedintele.
El a sustinut ca nu a fost nimic in neregula cu solicitarea sa adresata unei puteri straine de a ancheta un fost vicepresedinte american - neacuzat de altii pentru vreo infractiune -, cu conditionarea ajutorului militar american aprobat de Congres sau cu o vizita promisa la Casa Alba pentru a obtine in schimb ce urmarea.
Trump a facut aceasta schimbare de tactica constrans, dupa ce recent au fost publicate documente ale unor diplomati americani in Ucraina care i-au subminat direct afirmatiile anterioare. El a sustinut in mod repetat ca nu a urmarit un schimb de servicii, mai precis sprijinul SUA pentru razboiul guvernului de la Kiev cu insurgentii pro-rusi din estul tarii in schimbul patarii reputatiei unui potential... mai mult
Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 08:06
Piata imobiliara rezidentiala din Romania va functiona cu doua viteze in acest an, pe fondul accentuarii discrepantelor intre mediul urban si cel rural, iar cererea de locuinte in marile orase va ramane la un nivel ridicat, astfel ca dezvoltatorii vor continua investitiile in constructia de blocuri, preturile urmand tendinta de crestere temperata marcata si in 2018, arata o analiza de specialitate.
In Bucuresti si in marile orase, cererea in crestere de spatii de locuit va continua sa puna presiune pe oferta, in timp ce in zonele rurale mare parte din investitii ar putea fi inghetate, mai ales in domeniul locuintelor unifamiliale, arata analiza Frames citata de Agerpres.
Piata imobiliara rezidentiala romaneasca este caracterizata, in continuare, de decalajul major dintre cerere si oferta, asta in conditiile in care deficitul de locuinte la nivel national depaseste un milion de unitati locative. Preturile relativ mici ale locuintelor in comparatie cu alte tari din regiune si apetitul romanilor pentru proprietati imobiliare vin sa accentueze dezechilibrul dintre cerere si oferta.
Potrivit analizei realizate de firma de consultanta Frames, in 2019, cererea de locuinte in marile orase, precum Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Sibiu sau Constanta, va ramane la un nivel ridicat, astfel ca dezvoltatorii vor continua investitiile in constructia de blocuri, iar preturile vor urma aceeasi tendinta de crestere temperata marcata si in 2018.
"Romania se polarizeaza tot mai... mai mult
Vineri, 08 Februarie 2019, ora 11:44
Dupa cum era de asteptat, urmatoarele luni vor aduce scaderi ale pretului Bitcoin, acesta indreptandu-se catre nivelul de 3.000 USD. Daca analizam evolutia pretului din punct de vedere tehnic, este clar ca Bitcoin are un nivel ridicat de rezistenta la 5.100 USD si, daca pretul nu reuseste sa urce peste acest nivel, atunci se asteapta sa scada pana in jurul zonei de 1.779 - 2.457 USD.
Daca luam in considerare analiza tehnica, observam ca incercarile de stabilizare a pretului BTC la nivelul de 4.000 USD au esuat si nu au dus la nicio crestere decisiva. Prin urmare, este clar ca tendinta descendenta ramane cea dominanta.
In plus, valuri succesive de corectie vor continua miscarea catre nivelul de 1.779 USD, pret la care se asteapta sa apara primele ordine majore de "CUMPARARE", ceea ce la randul lor pot ridica periodic valoarea Bitcoin.
Cu toate acestea, tinand cont de aceste modele, imi mentin pozitia ca, pe termen lung, putem vedea pretul Bitcoin scazut la 100 USD.
Pretul aurului va ajunge aproape de 1.440 USD
Cei care au investit in aur au incheiat luna decembrie 2018 intr-o stare pozitiva, deoarece pretul a urmat o tendinta generala de crestere de la inceputul anului 2016 (a se vedea linia rosie subtire din graficul de mai jos ce indica cresterea).
Chiar daca in 2018 am asistat la o scadere semnificativa a pretului aurului, sfarsitul anului a fost unul pozitiv deoarece pretul a reusit sa se recupereze partial.
Depasirea zonei de 1.195-1.231 USD,... mai mult
Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 11:48
Instabilitatea fiscala reprezinta cea mai mare provocare din anul 2019, afirma oamenii de afaceri chestionati in cadrul KeysFin Business Focus 2019.
Potrivit datelor barometrului, impredictibilitatea legislatiei fiscale va influenta semnificativ apetitul investitorilor, atat romani cat mai ales straini, pentru deschiderea unor noi afaceri.
Cele peste 800 de modificari realizate anul trecut in legislatia fiscala, culminand cu controversata ordonanta privind "lacomia", emisa in decembrie, au influentat in mod semnificativ perceptia investitorilor privind evolutia economica a Romaniei in 2019.
Potrivit datelor celei de-a IX-a editii a barometrului semestrial privind perspectivele economiei, 82% dintre oamenii de afaceri chestionati de KeysFin au trecut incertitudinea legata de fiscalitate pe primul loc in topul provocarilor din 2019.
Fata de barometrul de opinie din 2018, expertii de la KeysFin au remarcat cresterea gradului de incertitudine privind perspectivele fiscale cu peste 6%, semn ca problemele s-au accentuat in acest segment.
Daca anul trecut, pe locul secund la capitolul riscuri pentru economie, oamenii de afaceri situau inflatia, in 2019 scaderea investitiilor reprezinta principala preocupare, dincolo de fiscalitate.
64% dintre cei chestionati se asteapta la o scadere a investitiilor in economie, pe fondul inrautatirii perspectivelor macroeconomice.
"2019 se anunta a fi un an de standby pentru multi dintre investitori. Lipsa de predictibilitate... mai mult
Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 11:30
Sanatatea e un subiect foarte discutat in era noastra. Dar putini oameni iau cu adevarat masuri pentru pastrarea sanatatii, desi sunt solutii la indemana oricui.
Vorbim despre acele analize anuale, pe care poti si trebuie sa le faci in fiecare an, prin medicul de familie. Desigur, daca alegi o clinica privata, lucrurile se pot desfasura mai repede si mai usor.
Iar daca pretul unor analize de specialitate sunt motivul pentru care ai evitat clinicile pana acum, trebuie sa stii ca poti imparti cheltuielile in rate, cu ajutorului unui card de cumparaturi.
Hemoleucograma
Este un test esential in diagnosticul si monitorizarea bolilor hematologice, precum anemii, infectii, alergii sau leucemii. Hemoleucograma masoara numarul de globule rosii si albe din sange, cantitatea de hemoglobina, numarul de trombocite si multi alti indicatori importanti. Pentru acest test, e nevoie de o proba de sange, destul de usor si nedureros de prevalat.
Analizele pentru ficat si rinichi
Desi tot mai multe persoane au grija de nutritia lor, bolile hepatice si renale sunt in continuare foarte raspandite. De aceea, testele anuale in acest sens sunt indispensabile. Acestea includ dozarea enzimelor hepatice, a transaminazelor si bilirubinei totale, masurarea valorilor ureei si a creatinei. In plus, sumarul de urina este foarte util, pentru ca prezenta unor valori anormale sunt primele semne ale unor afectiuni.
Ionograma
Vrei sa afli daca ai cu adevarat deficienta de calciu, fier... mai mult
Luni, 26 Noiembrie 2018, ora 16:49