Presedintele ANAF, Dragos Doros (foto), a incasat anul trecut 349.140 lei (circa 78.500 euro) de la compania de consultanta KPMG, ceea ce inseamna un castig mediu lunar de 6.545 de euro, reiese din declaratia sa de avere.
Totodata, potrivit documentului, el detine doua apartamente in Bucuresti, doua terenuri, in Branesti (Ilfov) si Predeal, precum si disponibilitati in banci si fonduri de pensii de circa 41.300 euro echivalent, informeaza News.ro.
Astfel, noul sef al Fiscului, numit in martie de premierul Dacian Ciolos, a obtinut 165.570 lei din salarii anul trecut, iar 183.570 lei reprezinta venituri din activitati independente, ambele tipuri de venituri provenite de la KPMG Tax, unde a fost director din mai 2013.
Doros figureaza in declaratia de avere cu doua apartamente cumparate in Bucuresti anul trecut, unul cu o suprafata de 43 metri patrati si unul de 10 metri patrati (cel mai probabil suprafata este de 100 metri patrati, fiind o greseala de tipar).
El a atras un ...citeste mai departe despre "Ce avere are Dragos Doros, noul presedinte ANAF" pe Ziare.com mai mult
Joi, 07 Aprilie 2016, ora 18:50
Un fost functionar care a lucrat la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) nu poate justifica o avere de peste 96.000 de euro.
"Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 413.203 de lei (96.500 de euro), intre averea dobandita si veniturile realizate, in perioada 9 ianuarie 2004 - 31 decembrie 2010, de catre Nicolae Adrian Gavrila, fost consilier superior in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Coordonare Inspectie Fiscala", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul ANI.
Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate, in perioada 9 ianuarie 2004 - 31 decembrie 2010, de catre persoana vizata.
"Nicolae Adrian Gavrila a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, ...citeste mai departe despre "Un fost functionar al ANAF nu poate justifica o avere de peste 96.000 de euro" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 05 Februarie 2016, ora 12:33
Andreea Marin si Stefan Banica Jr. s-ar numara printre cei 7.879 de contribuabili carora ANAF le controleaza averile, suspectand sume nejustificate.
Cei doi urmeaza sa fie notificati de Agentia Nationala de Administrare Ficala (ANAF) cu privire la inceperea verificarii fiscale, informeaza Adevarul, citand surse din cadrul Fiscului.
Marile averi, luate la puricat de Fisc: Sute de romani nu pot justifica sume chiar si de peste 20 de milioane de lei
Reprezentantii statului le vor solicita vedetelor sa aduca dovada veniturilor in baza carora s-au efectuat anumite cheltuieli.
Reprezentantul lui Stefan Banica Jr. a declarat pentru Ziare.com ca nu comenteaza informatiile aparute in presa.
Reactia Andreei Marin
Andreea Marin a reactionat, joi, pe o retea sociala dupa aparitia informatiilor in presa.
"Aflu aceasta poveste la nivel de zvon, de la voi, caci eu nu am primit nicio notificare in acest sens. Dar chiar si asa, cred ca nu e nimic anormal sa primesti un control la ...citeste mai departe despre "Andreea Marin si Stefan Banica, vizati de ANAF pentru averi nejustificate?" pe Ziare.com mai mult
Joi, 20 August 2015, ora 12:30
La 4 ani si 5 luni de la aprobarea in Guvern a primelor metodologii de verificare si de impozitare a averilor nejustificate, ANAF anunta ca inspectorii de Fisc verifica un prim lot de 313 romani, avand dubii asupra modului in care acestia si-au realizat averile.
Verificarile se fac, insa, in baza unei legislatii insuficient pregatite, motiv pentru care rezultatele acestor verificari sunt previzibile: in cel mai bun caz, ANAF va reusi sa impoziteze cu 16% veniturile care nu pot fi justificate - ceea ce inseamna, practic, spalarea marilor averi la costul minim.
Fiscul declara razboi averilor nejustificate: Manelistii si camatarii, la verificatMarile averi, luate la bani marunti: Cei mai multi dintre cei verificati locuiesc in Bucuresti si IlfovANAF ia la puricat marile averi: Profilul celor care se pot trezi cu Fiscul la usa
Dar nici acest lucru nu e sigur - existand mari sanse ca Fiscul sa piarda in instante eventualele procese pe care cei controlati astazi le-ar putea deschide ...citeste mai departe despre "Controlul marilor averi derulat de ANAF - o improvizatie" pe Ziare.com mai mult
Joi, 13 August 2015, ora 07:42
Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice au gandit pasii pe care ii vor parcurge pentru verificarea romanilor care au averi suspecte pe care nu le pot justifica.Astfel, Fiscul va identifica, va evalua si va gestiona riscurile de nedeclarare ale persoanelor fizice care au fost selectate pentru verificare fiscala.
Reprezentantii ANAF au mai multe modalitati prin care vor putea identifica riscurile de nedeclarare a averii, potrivit EVZ.
Pasul 1: Stabilirea surselor de date
ANAF evalueaza informatiile detinute despre persoanele fizice si stabileste datele pe care trebuie sa le mai obtina pentru a identifica diferentele dintre situatia fiscala persoanala si veniturile declarate.
Fiscul va investiga persoanele fizice si va cauta surse de informatii si la alte autoritati publice.
Pasul 2: Culegerea datelor de la alte autoritati
ANAF va avea acces la bazele de date si va solicita altor autoritati informtii privind situatia fiscala personala a contribuabililor, precum si informatii obtinute de organele fiscale din surse publice.
Pasul 3: Formalizarea datelor in structura analizei
Acest lucru este valabil doar in cazul grupurilor mari de date sau in cazul bazelor de date ale altor autoritati publice, interne si externe, dar si a informatiilor punctuale obtinute din alte surse.
Pasul 4: Definirea caracteristicilor persoanelor fizice cu potential risc de nedeclarare
Autoritatile vor lua in considerare ca indicatori fiscali: veniturile declarate, cresterea valorii patrimoniului,... mai mult
Vineri, 08 Iulie 2011, ora 14:24
Controlul persoanelor fizice cu averi mari nejustificate ar putea fi amanat din cauza lipsei de personal si a pregatirii insuficiente a inspectorilor de control din cadrul Servicilui de Analiza Persoane Fizice, potrivit raportului Misiunii de Asistenta Tehnica realizat de expertii Fondului Monetar International.Potrivit raportului, majoritatea posturilor din cadrul noul serviciu infiintat in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nu au fost ocupate, iar inspectorii existenti nu au instruirea necesara pe metodele indirecte de control, relateaza Financiarul. Astfel, fazele programului au fost amanate cu 60 - 120 de zile, din cauza lipsei de personal, o problema care ar trebui rezolvata odata cu reorganizarea institutiei. De asemenea, printre piedicile in calea verificarii marilor averi nejustificate se numara si suportul IT, care "nu a fost initiat si nu exista nici un plan concret in acest sens", se arata in raport. Expertii FMI mai spun ca este nevoie de o echipa de proiect si un manager de proiect, care sa coordoneze strategia si sa asigure implementarea metodelor indirecte.
Citeste mai multe pe Ziare.com.
mai mult
Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 11:27
Consilierul personal al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a afirmat la Realitatea TV ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a primit 80.000 de informari cu privire la veniturile din dobanzi realizate de catre persoanele fizice romane in tarile membre UE si in Elvetia.
"ANAF a primit de la autoritatile fiscale europene 80.000 de informari cu privire la veniturile din dobanzi realizate de catre persoanele fizice romane in tarile membre UE si in Elvetia.
Verificarile sunt in plin proces de derulare, nu facem procese de intentie.
In cazul in care nu sunt declarate Fiscului din Romania, vor plati cu varf si indesat", a spus Vass. Intrebata fiind cand au venit aceste informari, Vass a precizat ca "in aceste zile".
mai mult
Sambata, 12 Martie 2011, ora 14:01
Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, detine, conform ultimei declaratii de avere publicata pe site-ul institutiei in luna octombrie 2010, trei locuinte si mai multe conturi in lei si valuta, informeaza Mediafax. Sorin Blejnar are o casa in Bucuresti dobadita in 2009 prin cumparare, cu valoare impozabila de aproape 900.000 de lei, cu un teren aferent de 400 mp.
Blejnar mentioneaza in declaratia de avere ca principala sursa de finantare pentru achizitia casei a fost un teren din Arad vandut in 2006 contra sumei de 2.000.000 de lei.
Presedintele ANAF mai detine doua locuinte, in Arad si Bucuresti. Cea din Arad a fost dobandita in 2000 si are o suprafatta de 77 mp, iar cea din Bucuresti a fost dobandita de catre sotia lui Blejnar anterior casatoriei si are aceeasi suprafata.
Blejnar mai noteaza in declaratia de avere si bijuterii care apartin sotiei, cu o valoare estimata intre 15.000 si 25.000 de euro.
De asemenea, presedintele ANAF are conturi si depozite la sase banci in lei, euro si lire sterline.
Sorin Blejnar a fost numit in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in ianuarie 2009.
In ultima perioada presedintele ANAF a fost acuzat in repetate randuri atat de oameni politici din opozitie, cat si de unul din fostii angajatii din Vama ca el ar fi "regina" de pe tabla de sah a coruptiei din vami, acuzatii pe care le-a respins de fiecare data.
mai mult
Sambata, 26 Februarie 2011, ora 00:50
Din luna ianuarie 2011, ANAF va verifica toti contribuabilii cu averi mari, si va analiza daca acestea au fost impozitate, a declarat seful ANAF, Sorin Blejnar, pentru Gandul.Blejnar a explicat procedura de lucru pe care o va folosi ANAF: se va cere o evidenta a proprietatilor detinute de cetatenii romani persoane fizice intr-o tara, peste un anumit nivel.Strategia fiscala, Codul de Procedura Fiscala, si legislatia secundara se vor modifica, pentru a mari capacitatea de control ANAF, inclusiv la evidentele bancare.Parerile oamenilor de afaceri sunt impartite.
Daca Ioan Zapodeanu, cu o avere estimata de Forbes la 90 milioane euro considera ca este binevenita verificarea ANAF, Ioan Niculae, cu o avere estimata la 1,2 miliarde de euro, apreciaza ca legea va provoca exodul banilor.
Fondatorul Altex, Dan Ostahie, fondatorul Altex, cu o avere estimata de Forbes la 125 mil euro, a evitat sa se pronunte. In opinia sa, prin marirea capacitatii de control ANAF, Guvernul vizeaza si combatarea evaziunii. mai mult
Luni, 14 Iunie 2010, ora 11:12