Administratorii mai multor cluburi din Capitala dar si unii clienti au fost sanctionati de politie pentru ca nu respectau masurile anti-pandemie.
"La data de 06 martie a.c., 8 cluburi si restaurante din nordul Capitalei au fost controlate, fiind aplicate 7 sanctiuni contraventionale in valoare de 42.500 de lei pentru nerespectarea legislatiei privind prevenirea si combaterea efectelor pandemiei Covid 19 dar si a normelor din domeniul sanatatii publice", a transmis Politia Capitalei.
Unul dintre cluburile de fite amendate de politie este si Club Nuba. Aici au fost aplicate doua amenzi in valoare de 28.500. Si la localul "La brasserie" au fost date sanctiuni in valoare de 1.600 de lei.
Ilustratie arhiva Ziare.com
De altfel, in ultimele doua zile, Directia Generala de Politie a Municipului Bucuresti, impreuna cu Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti si Politia Locala a Municipiului Bucuresti au actionat in vederea verificarii modului in care sunt respectate prevederile legale privind prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, au fost verificate 1335 de obiective reprezentand: piete agroalimentare, targuri, complexuri comerciale, mari magazine, dar si magazine de cartier, terase. De asemenea au fost efectuate controale in 2.875 de mijloace de transport in comun de suprafata, dar si de subteran.
VIDEO Petrecere intr-un club celebru din Bucuresti, sparta de politie. Administratorul a primit o amenda usturatoare... mai mult
Duminica, 07 Martie 2021, ora 12:01
Politistii Capitalei si jandarmii au aplicat, in ultimele trei zile, peste 2.080 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 653.850 lei, in urma actiunilor de verificare a modului in care sunt respectate prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
"Cu sprijinul Jandarmeriei, Politiei Locale, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Agentiei Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Directiei de Sanatate Publica, Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti si Inspectoratului Teritorial de Munca, au fost verificate peste 5.520 de obiective: piete agroalimentare, targuri, complexuri comerciale, mari magazine, dar si magazine de cartier, terase, mijloace de transport in comun", informeaza un comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB).
Potrivit sursei citate, au fost legitimate mai mult de 7.620 de persoane si au fost efectuate controale in 2.770 de mijloace de transport in comun, de suprafata, dar si de subteran.
Politistii aflati in teren au revenit cu recomandari privind portul mastii de protectie si pentru pastrarea distantarii fizice.
Actiunile de verificare vor continua. "Facem apel la toti cetatenii sa respecte masurile de protectie impotriva infectarii cu virusul COVID-19, sa poarte masca de protectie, sa pastreze distantarea fizica si sa respecte normele sanitare. Pe fondul cresterii numarului de cazuri,... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 12:11
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta ca inspectorii din cadrul Directiilor pentru Agricultura Judetene si a Municipiului Bucuresti continua verificarile in toate pietele agroalimentare din Bucuresti si din tara, in pietele si depozitele en-gros, precum si in hipermarket-uri, unde au aplicat deja amenzi de 141.000 de lei, potrivit unui comunicat al ministerului.
Inspectorii au pus accentul pe indicarea corecta a localitatii de productie, a datei recoltarii pentru toate produsele autohtone, a prospetimii acestora si a tarii de origine si categoriei de calitate pentru produsele provenite din import sau comert intracomunitar.
In aceasta perioada, producatorii autohtoni pun la dispozitia consumatorilor in cadrul pietelor agroalimentare ori volante, precum si la targurile ocazionale suficiente cantitati si o gama diversificata de legume si fructe de sezon din productia autohtona. Astfel in pietele agroalimentare, in pietele de gross sau in spatiile special amenajate se gasesc legume si fructe proaspete si la preturi accesibile, precum tomate, ardei gras, ardei gogosari si kapia, vinete, cartofi, varza, morcov, radacinoase, verdeturi, conopida, pepeni verzi si pepeni galbeni, etc.
In pietele agroalimentare din municipiul Bucuresti si din tara sunt prezenti zilnic intr-un numar din ce in ce mai mare producatori autohtoni beneficiari ai Programului de sprijin pentru tomate cultivate in spatii protejate - Ciclul II de productie cu cantitati in crestere,... mai mult
Marti, 10 Septembrie 2019, ora 14:17
Legumele si fructele din productia autohtona, comercializate in pietele agroalimentare din intreaga tara, sunt sigure pentru consum, iar analizele realizate pentru depistarea depasirilor de reziduuri de pesticide nu au relevat depasiri ale limitelor maxime admise, informeaza marti Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).
"In cadrul Planului National de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe si cereale, Autoritatea Nationala Fitosanitara a prelevat pana in prezent la nivel national 1.790 de probe, din care au fost analizate 1.696 de probe, in vederea depistarii depasirilor de reziduuri de pesticide. Rezultatele analizelor de laborator confirma faptul ca legumele si fructele din productia autohtona indeplinesc standardele de calitate si nu prezinta risc pentru consumatori", precizeaza MADR intr-un comunicat remis AGERPRES.
MADR si Directiile pentru Agricultura Judetene (DAJ) efectueaza controale permanente in toate pietele agroalimentare din Bucuresti si din celelalte municipii din tara, punand accent pe indicarea corecta a localitatii de productie si a datei recoltarii pentru toate produsele autohtone cat si a tarii de origine pentru produsele provenite din import.
"Actiunile MADR si ale DAJ realizate pana la jumatatea lunii iulie in Municipiul Bucuresti precum si in toate judetele din tara au constatat in verificarea tuturor pietelor agroalimentare, precum si a majoritatii hypermarket-urilor si a depozitelor en-gros de legume si... mai mult
Marti, 23 Iulie 2019, ora 11:45
Inspectorii din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) au sanctionat cu 63.500 de lei operatori economici care comercializau legume si fructe din import ca fiind produse de origine autohtona, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului de resort.
Potrivit datelor oficiale, pana la aceasta data, in Municipiul Bucuresti si in toate judetele din tara, au fost verificate 294 de piete agroalimentare si 102 depozite en-gros de legume si fructe, transmis marti AGERPRES.
De asemenea, au fost verificati 3.410 operatori, dintre care 1.820 persoane fizice si 1.590 persoane juridice. In acelasi timp, au fost prelevate 52 de probe din urmatoarele specii: mere, cartofi, ardei, castraveti, rosii, patrunjel, dovlecei, lamai, salata verde, ridichi, capsuni, ciuperci, ceapa verde, usturoi verde, cartofi noi.
In urma controalelor efectuate si a abaterilor constatate, au fost aplicate amenzi contraventionale in valoare totala de 63.500 lei, precum si un numar de 239 avertismente cu planuri de remediere.
MADR precizeaza ca principalele obiective urmarite in cadrul acestor actiuni de monitorizare si inspectie sunt: asigurarea unui spatiu distinct si semnalizat corespunzator pentru minim 40% din numarul total de tarabe din piata pentru producatorii agricoli autohtoni, persoane fizice sau producatori agricoli, depistarea si sanctionarea fenomenului de substituire a legumelor si fructelor autohtone cu cele provenite din import sau comert intracomunitar,... mai mult
Marti, 23 Aprilie 2019, ora 14:22
"Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme", potrivit Constitutiei.
Aceeasi idee este reluata si reglementata pe larg in Legea nr. 60/1991: "Libertatea cetatenilor de a-si exprima opiniile politice, sociale sau de alta natura, de a organiza mitinguri, demonstratii, manifestatii, procesiuni si orice alte intruniri si de a participa la acestea este garantata prin lege. Asemenea activitati se pot realiza numai pasnic si fara niciun fel de arme".
In legislatia noastra, principiul este ca adunarile publice care se desfasoara in piete, pe caile publice ori in alte locuri in aer liber au nevoie de o declarare prealabila - solicitantii trebuie sa se adreseze in scris, cu cel putin trei zile inainte, primarului pe a carui raza urmeaza sa se desfasoare adunarea.
Practic, insa, primarul nu poate sa refuze organizarea si desfasurarea acelei manifestari in mod abuziv, ci doar daca ar fi vorba de un tip de adunare interzisa prin lege, ori daca are informatii de la structurile specializate ca manifestantii nu au intentii tocmai pasnice si ca adunarea ar putea fi deturnata de la scopul sau legitim.
Exceptie de la regula notificarii prealabile a primarului fac manifestarile cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum si cele care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor... mai mult
Marti, 14 Februarie 2017, ora 08:38
Cinci dintre cele mai mari banci din lume, JPMorgan, Citigroup, Barclays, Royal Bank of Scotland si UBS, risca amenzi cumulate de peste 5 miliarde dolari si acuzatii penale, intr-un acord cu autoritatile americane si britanice pentru inchiderea investigatiilor de manipulare a pietelor valutare.
Acordul asteptat miercuri va marca o noua zi neagra pentru industria bancara care incearca sa lase in urma pacatele trecutului, iar factura pentru practicile incorecte in tranzactiile de pe piata valutara mondiala de 5.000 de miliarde de dolari pe zi poate urca la aproximativ 10 miliarde de dolari, potrivit Reuters.
Citigroup pledeaza vinovat in procesul de manipulare a pietei valutare
Surse apropiate situatiei au spus ca JPMorgan, Citigroup, Barclays si Royal Bank of Scotland isi vor recunoaste vinovatia, in fata acuzatiilor penale aduse de Departamentul de Justitie, fapt fara precedent in ultimele decenii pentru niste companii mama sau divizii ale unor banci atat de mari.
Banca ...citeste mai departe despre "Cinci mari banci risca amenzi cumulate de peste 5 miliarde dolari" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 20 Mai 2015, ora 12:27
Banca Centrala Europeana (BCE), ingrijorata de amenzile uriase care ar putea fi impuse de SUA BNP Baribas si altor banci din Europa, analizeaza adaugarea unui nou element testelor de soliditate financiara, pentru a incerca sa estimeze posibilele daune, potrivit unor surse din sectorul bancar.
Potrivit surselor, BCE le-a informat ca analizeaza daca bancile au alocat fonduri suficiente pentru acoperirea costurilor generate de investigatiile din Statele Unite, relateaza MarketWatch.
BCE, care va fi responsabila din noiembrie de supravegherea marilor banci din zona euro, ar putea folosi testele de stres pentru a evalua impactul posibilelor amenzi asupra capitalului. Adaugarea unui nou element la testele de stres ar putea avea ca efect obligarea bancilor sa atragae capital suplimentar.
"Autoritatea de reglementare vrea sa inteleaga impactul posiblelor amenzi asupra structurii capitalului", a declarat un responsabil de rang inalt din industria bancara.
Americanii vor sa pedepseasca bancile europene pentru o serie de delicte
BCE reactioneaza la un val de penalizari in SUA, impotriva bancilor europene, pentru o serie de delicte, intre care manipularea dobanzilor, sustinerea evaziunii fiscale si incalcarea sanctiunilor impuse de autoritatile americane unor state.
Cel mai recent caz este cel in care Departamentul american de Justitie si alte autoritati americane vor sa impuna BNP Paribas o amenda de peste 10 miliarde de dolari si recunoasterea faptului ca banca... mai mult
Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 09:15
Consiliul Concurentei a sanctionat cu 56.487.840 lei (aproximativ 12,7 milioane euro) 14 producatori de electrocasnice pentru incheierea unor intelegeri anticoncurentiale in cadrul campaniilor de tip buy-back.
Compania producatoare de electrocasnice Arctic a primit cea mai mare amenda, de 24.014.881 lei (aproximativ 5,3 milioane de euro), se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei, remis Ziare.com.
Sanctiunile au fost aplicate in cadrul investigatiei pe pietele comercializarii de echipamente electrice si electronice (EEE) si a gestionarii deseurilor acestora (DEEE).
Cele 14 companii sanctionate sunt membre ale asociatiilor ROREC si ECOTIC, care grupeaza producatori si importatori de electrocasnice si IT si au fost constituite pentru preluarea de la producatori a responsabilitatii privind colectarea, reutilizarea, reciclarea si valorificarea DEEE.
Astfel, opt companii membre ROREC au fost amendate cu 47.881.380 lei (10,8 milioane euro) pentru fixarea in comun a ...citeste mai departe despre "Amenzi de peste 12 milioane de euro pentru producatorii de electrocasnice - sanctiune uriasa pentru Arctic" pe Ziare.com mai mult
Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 13:44