Biroul in care ne desfasuram activitatea profesionala este spatiul in care ne petrecem, poate, cel mai mult timp, minimum opt ore pe zi. De aceea, este foarte important sa te bucuri de un anumit confort, astfel incat sa-ti poti indeplini atributiile in conditii optime, dar si de o atmosfera placuta si cordiala, esentiala daca in biroul tau au loc reuniuni de serviciu si intalniri cu clientii. Daca ti se pare ca biroul tau a devenit cam demodat sau poate prea aglomerat, a venit momentul sa faci o schimbare. Iata cinci idei care sa te inspire.
1. Schimba piesa principala de mobilier
In orice spatiu profesional, piesa principala de mobilier este insasi masa de lucru sau biroul. Pentru ca este intens utilizat, biroul poate capata un aspect relativ inestetic, dupa mai multi ani, sau se poate dovedi nepractic, prin raport cu noile echipamente tehnice pe care le folosesti, de exemplu. Ca sa dai un aer modern si proaspat spatiului in care lucrezi, poti incepe cu schimbarea biroului. Poti alege o masa de lucru din lemn masiv, cu picioare din fier forjat, inspirat de modelele specifice designului nordic, sau unul minimalist, dar cu un aer retro. Dincolo de design, biroul trebuie sa corespunda aspectelor practice ale muncii tale de zi cu zi.
2. Iluminatul este esential
Nu toate birourile, nici macar cele ale managerilor de inalt nivel, nu seamana cu ceea ce vedem in filme: spatii ample cu ferestre mari si lumina naturala din abundenta. Asadar, iluminatul zonei de lucru... mai mult
Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 17:04
Spațiul de socializare, care poate fi amenajat și sub forma unui lounge, are rolul de a încuraja angajații să se relaxeze, să interacționeze și să se destindă în timpul pauzelor. Zona de birouri devine astfel mai prietenoasă. Acest lucru este esențial în perioada imediat următoare, când activitatea profesională se va desfășura, din nou, și de la birou. Pentru a implementa ideile creative de care are nevoie întregul colectiv, trebuie să optezi pentru piese de mobilier, textile, decorațiuni și accesorii cât mai potrivite pentru zona de lounge. Iată câteva idei:
1. Zona de luat masa ca spațiu de socializare
Se știe că bucătăria devine, la birou, locul principal de socializare în pauze, mai ales în cea de prânz. Cei mai mulți dintre angajați își programează din timp momentul pentru luarea mesei alături de cei din echipă. Ei bine, bucătăria poate fi amenajată în așa fel încât să amintească mai bine de cea de acasă.
Pentru a-i încuraja pe cei de la birou să împartă timpul și spațiul cu colegii lor, alege scaune de bucătărie și dining de la Vivre, alături de mese cu cât mai multe locuri. O atmosferă caldă, ca de familie, va duce la un nivel optim de relaxare în timpul programului, va aminti tuturor de senzația pe care aceștia o au acasă, când petrec timp alături de familie.
2. Spațiu de socializare creativ
Pauzele de la muncă pot fi folosite cu ușurință pentru sesiunile de citit, în mod special... mai mult
Joi, 07 Aprilie 2022, ora 19:13
Dacă lucrezi de acasă, ar trebui să știi că munca în aceste condiții poate fi extrem de solicitantă. Deși poate părea mai ușor să lucrezi din confortul casei tale, în realitate, vei vedea că acest lucru poate fi foarte solicitant, mai ales dacă nu îți creezi un spațiu potrivit pentru a lucra în mod eficient. Iată unde ar trebui să îți amplasezi biroul dacă vrei ca roadele muncii tale să fie cât mai vizibile.
Livingul casei tale
Pentru că este un spațiu amplu, care se bucură de multă lumină naturală, livingul casei tale se dovedește a fi perfect pentru a-ți amenaja aici un birou. Cumpără o comodă pentru living și folosește-o pentru documente sau un birou de dimensiuni potrivite și, de asemenea, amenajează spațiul astfel încât să poți prelua și vizite, la nevoie.
O canapea și câteva fotolii sau colțare, o masă centrală, pe care să fie mereu câteva atenții sau pe care să servești ceai sau cafea vizitatorilor, sunt doar câteva dintre ideile la care poți apela pentru a te bucura de un veritabil birou chiar în livingul tău.
Nu uita să iluminezi în mod corect livingul pentru că vei avea nevoie de multă lumină ca să lucrezi. De asemenea, ia în calcul și nivelul de trafic, pentru că, dacă lucrezi din living, trebuie să ții cont și de numărul vizitatorilor și al membrilor familiei care trec pe acolo.
Dormitorul poate fi o opțiune de amenajare
Specialiștii afirmă că este indicat să... mai mult
Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 17:23
Este foarte ușor să acumulezi o mulțime de lucruri pe biroul tău, mai ales atunci când lucrezi de acasă. Între grămezile de dosare ce se clatină periculos, documente, hârtii, corespondența care a acaparat tot spațiul de lucru, post-it și accesoriile de birou, vine un moment când simți că nu mai poți respira. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să lucrezi liniștit și productiv într-un spațiu minimalist și eficient.
Sortare și organizare
Pentru a obține un birou minimalist, care să respire, un singur cuvânt de ordine: organizare. Va trebui să sortezi în mod serios, să păstrezi elementele esențiale și să elimini orice obiect care nu are ce căuta în spațiul tău de lucru. Elementele de bază sunt computerul, lampa de birou, un notebook, suportul pentru creioane și doar dosarele la care lucrezi în acel moment. Evită aglomerația vizuală și depozitează orice alt lucru inutil în sertarele biroului tău. Ideal ar fi ca și acestea să fie bine organizate: unul pentru accesorii, precum articole de birotică și papetărie, post-it, plicuri, hârtie pentru imprimantă etc., un altul pentru articolele electronice, precum încărcătoare, flash drive, acumulatori, căști. Un al treilea pentru actele, facturile și corespondența importantă, sortate și ele în prealabil. Poți achiziționa un distrugator documente care îți va fi de mare ajutor în acest sens, pentru a putea renunța liniștit la orice CD, DVD, card sau act care... mai mult
Joi, 09 Septembrie 2021, ora 16:58
Amenajarea spatiului de birou nu este intotdeauna un lucru atat de simplu pe cat am fi poate tentati sa credem avand in vedere ca diferite studii au scos la iveala faptul ca productivitatea poate fi intens afectata de acest aspect. Atunci cand suntem organizati si cand mediul de lucru este unul placut, rezultatele spectaculoase nu intarzie sa apara. De multe ori insa, in procesul de amenajare al acestui spatiu, uitam de lucruri esentiale, astfel ca ne alegem cu un spatiu de lucru anost, lipsit de orice fel de personalitate. Dat fiind faptul ca petrecem cel putin 8 ore in fiecare zi la birou, confortul fizic si psihic nu trebuie sa lipseasca absolut deloc, motiv pentru care procesul de amenajare ar trebui abordat intr-un mod cat se poate de serios.
Desi in prezent avem acces la o gama larga de produse de mobilier special concepute pentru spatiile de birou, nu ar trebui sa vina ca o noutate faptul ca alegerile nu pot fi facute la intamplare, cel putin nu atunci cand ne dorim un spatiu de birou cu personalitate. De aceea, am pregatit pentru tine o lista cu cateva dintre cele mai comune greseli pe care este esential sa le eviti in procesul de amenajare al spatiului de birou.
Optezi pentru un birou mult prea mic
Spatiul pe care il avem la dispozitie nu este intotdeauna unul generos, astfel ca acest lucru restrange destul de mult optiunile pe care le avem in ceea ce priveste alegerea unui birou. Cu toate acestea insa, nu ar trebui sa facem compromisuri prea mari in... mai mult
Miercuri, 05 Mai 2021, ora 18:26
Mai tineti minte cum aratau birourile, acum 10-15 ani? Simple, anoste, total impersonale si cu mobilier simplist si invechit. Aproape orice cladire de birouri arata la fel. Din fericire, ultimii ani ne-au invatat ca este foarte important sa ne simtim la birou ca acasa, lucru care a determinat foarte multe companii sa investeasca in modificarea aspectului spatiului oferit propriilor angajati. Daca si tu vrei sa iti schimbi biroul si sa stimulezi, astfel, productivitatea companiei, iata cateva idei de modificare si imbunatatire.
Curata spatiul si zugraveste
Uneori, o curatenie buna poate schimba, total, felul in care arata un spatiu, fie el si de birouri. In mod inevitabil, in timpul utilizarii, orice spatiu incepe sa se deterioreze. Chiar daca nu vizibil, apar schimbari la nivelul structurii. Vopseaua de pe suprafete incepe sa se cojeasca, parchetul se zgarie, iar albul peretilor capata tente de galben-cenusiu. Daca aceste lucruri incep deja sa se vada, e timpul pentru o renovare. Inarmeaza-te cu scari schele de la Mathaus si porneste marea aventura a zugravitului si a amenajarii spatiului tau.
In mod ideal, culorile neutre sunt cea mai buna alegere pentru birouri. Totusi, daca iti place neconventionalul, sau daca vrei un birou cu un vibe cat mai bun, foloseste si stickere sau alte accesorii care sa dea o stare de buna dispozitie.
Mobileaza eficient
Una dintre caracteristicile birourilor vechi era dezordinea. Poate, in dezordinea de atunci, exista o ordine,... mai mult
Vineri, 18 Decembrie 2020, ora 14:16
Pentru multi dintre noi, in perioada aceasta "acasa" inseamna mai mult decat locul in care ne relaxam, ne odihnim sau petrecem timp cu familia. "Acasa" a devenit inclusiv locul unde trebuie sa lucrezi cu aceeasi productivitate cu care munceai atunci cand te deplasai la sediul firmei. Tocmai de aceea, pentru a putea lucra eficient de acasa, este sanatos si productiv sa ai un loc destinat doar orelor de lucru si care sa fie amenajat special pentru munca. Provocarea poate fi si mai mare atunci cand nu dispui de foarte mult spatiu pentru biroul tau. De aceea am pregatit cateva recomandari care sa te ajute sa iti creezi conditile necesare, chiar si intr-un birou de mici dimensiuni.
Amplaseaza piesele prinipale intr-un spatiu cu lumina naturala
Pentru amenajarea spatiului de lucru ai nevoie de un colt liber sau o camera care poate fi reamenajata rapid, plus doua piese obligatorii: biroul si scaunul. Poti alege un birou minimalist, cu blat ingust, de culoare deschisa, pe care sa il asezi intr-un loc luminat natural. Cel mai recomandat este sa pozitionezi mobilierul fie in fata unei ferestre, fie in partile sale laterale (atunci cand optezi pentru un birou pe colt). Lumina naturala te va ajuta sa te concentrezi mai bine. In plus, faptul ca ai vedere in exterior iti permite sa te recreezi mai usor atunci cand iei pauze de lucru. Ideal este ca la fiecare 40-50 de minute sa te ridici de pe scaun si sa te relaxezi 5-10 minute. In cazul in care ai un apartament cu balcon inchis,... mai mult
Miercuri, 11 Noiembrie 2020, ora 16:40
Amenajarea biroului personal are un impact puternic asupra starii tale de spirit, a randamentului, dar si a reactiei pe care partenerii de afaceri o au, in momentul in care pasiti in acel spatiu.
Piesa de rezistenta ar putea fi biblioteca, deoarece reflecta pasiunile, background-ul cultural, prestigiul si valorile care te reprezinta, dar totodata este si un element stimulator al ideilor, spun specialistii.
In plus, ei te sfatuiesc sa imbini mai multe stiluri, pentru a transforma biroul intr-un spatiu unic, elegant si distins, dar care exprima creativitate prin fiecare coltisor.
Despre ce culori sa alegi sau care sunt regulile de baza pe care trebuie sa le respecti cand pregatesti o astfel de amenajare, vorbesc reprezentantii Studio Insign by Galeriile Noblesse pentru Business24.
Reguli de baza pentru amenajarea biroului personal
Eficienta muncii la serviciu este dificil de determinat prin reguli standard, deoarece tine nu numai de mediu in sine, ci si de felul activitatii, de psihologia fiecarui angajat, de regulamente interne, etc. Cu toate acestea, in ceea ce priveste amenajarea biroului din sediul companiei, sunt cateva elemente care trebuie luate in calcul, pentru a te ajuta sa iti organizezi mai bine nu doar timpul, ci si afacerea:
In primul rand, ergonomia spatiului si stabilirea resurselor de care ai nevoie, pentru a nu te simti limitat, reducandu-ti astfel randamentul.
Apoi, trebuie sa pastrezi accesul liber la scaunul de lucru si birou... mai mult
Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 00:00
Biroul este locul unde iti petreci cel putin opt ore din zi, motiv pentru care este esential sa iti pui amprenta asupra sa. Personalizeaza-l si vei vedea cat de usor pot trece intr-un an cele 1.800 de ore petrecute la munca.
Simplul fapt ca este locul unde lucrezi nu inseamna ca nu poti sa ii aduci mici imbunatatiri care fie te vor ajuta sa te relaxezi in momente tensionate, fie te vor ajuta sa te simti mai aproape de familie atunci cand lucrezi peste program. Iata cateva idei:
Daca ai propriul birou
Daca ocupi o functie de conducere, atunci probabil ca ai si propriul birou, un scaun confortabil si destul spatiu incat sa pastrezi toate documentele necesare, poate chiar si o mica biblioteca.
- Incepe prin a pune pe birou o poza cu familia ta sau cu prietenii, astfel iti vei aminti ca exista viata si in afara biroului si ca munca peste program uneori aduce cu ea sacrificii care nu isi au locul.
- Gaseste un colt unde sa instalezi un mic acvariu, intrucat apa iti poate aduce relaxare in cele mai stresante momente. Sunetul de fundal te va linisti si te va ajuta sa gandesti clar atunci cand esti sub tensiune. Mai mult decat atat, miscarea pestilor in acvariu vor deveni pentru tine o adevarata terapie.
- Plantele iti vor inveseli biroul, iar ingrijirea catorva ghivece te va scoate din rutina.
- Alege un tablou. Orice fel de arta va reusi sa iti inveseleasca biroul, iar in functie de alegerea ta, si partenerii de afaceri vor ramane impresionati. De... mai mult
Sambata, 04 Februarie 2012, ora 00:00