Romania si India vor colabora in domeniul turismului, iar eventuale parteneriate romano-indiene pot viza dezvoltarea diferitelor forme de turism, cum ar fi cel de sanatate, cultural sau de business, potrivit unui memorandum semnat, miercuri, de catre ministrul roman de resort, Bogdan Trif, si ambasadorul Republicii India la Bucuresti, Thanglura Darlong.
"In baza parteneriatului, se va constitui un grup de lucru comun ce va avea intalniri periodice care vor viza schimbul de date de bune practici la nivelul celor doua institutii. Membrii grupului vor veni cu expertiza fiecarui stat in parte in ceea ce priveste organizarea si promovarea activitatii turistice din tarile partenere. Un alt obiectiv al memorandumului semnat astazi (miercuri, n.r.) urmareste atragerea de investitii pentru dezvoltarea turismului romanesc", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Turismului remis AGERPRES.
Ministrul Turismului a afirmat, in context, ca Romania este o destinatie competitiva la nivel european, cu o multitudine de resurse naturale si antropice care reprezinta atractii turistice importante pentru vizitatorii din India.
"Totodata, urmarim si oportunitatile de investitii, eventuale parteneriate romano-indiene pentru dezvoltarea diferitelor forme de turism, cum ar fi cel de sanatate, cultural sau de business", a declarat Bogdan Trif.
Romania reprezinta o destinatie de interes pentru turistii indieni, numarul acestora fiind in continua crestere in ultimii ani, precizeaza... mai mult
Joi, 20 Septembrie 2018, ora 09:28
Participarile la targurile de turism sunt printre singurele masuri de impact in dezvoltarea incomingului, insa un demers de promovare sustinut facut de autoritatea de stat ar putea atrage o crestere interesanta a investitorilor care sa parieze pe destinatia Romania.
"Din pacate, la targuri nu participa o mare parte a companiilor specializate in incoming. Motivul acestei absente? Unii nu stiu care este procedura de inscriere, altii nu ii inteleg utilitatea, iar multi dintre ei nu cunosc faptul ca, in mod gratuit, pot participa in standul Ministerului Turismului pentru a-si prezenta pachetele turistice in care sa promoveze Romania. Desi participarea la targuri internationale nu reprezinta decat o mica parte dintr-un demers de promovare pe care tara trebuie sa-l urmeze, din pacate este singurul mod in care an de an alegem sa ne promovam in strainatate. De aceea, e bine sa fie capitalizat la maxim atat de judetele cu potential turistic, cat si de putinele agentii de turism specializate in incoming autohtone", a declarat, pentru AGERPRES, Raluca Anghel, specialist in marketing turistic.
Aceasta apreciaza ca este mult mai dificil sa vinzi Romania atata timp cat, la nivel international, campaniile de promovare sunt reduse ca numar, iar din punct de vedere al mediului online tara aproape ca nu exista.
"Un demers de promovare sustinut facut de autoritatea de stat ar putea atrage o crestere interesanta a investitorilor care sa parieze pe destinatia Romania. Daca intrebi un... mai mult
Marti, 30 Ianuarie 2018, ora 16:08
1Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) va desemna, la sfarsitul anului, noi ambasadori ai turismului romanesc, unul dintre acestia urmand sa fie designerul Catalin Botezatu.
"Voi relua un proiect laudabil din mandatul Grapini (Maria Grapini, fost ministru delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism - n.red.), cu ambasadorii turismului romanesc. Iar Catalin Botezatu, ca si proactivitate, are actiuni constante, o viata dedicata promovarii Romaniei in afara, in mod sigur trebuie sa il nominalizam si imi pare rau ca nu s-a facut acest lucru pana acum.
Bulgaria, de exemplu, a devenit din nou foarte agresiva in promovare - si e un lucru spre care trebuie sa ne uitam - a reusit sa faca un clip de 30 de secunde care a patruns pe mapamond, in care a folosit vedete hollywood-iene in promovare. Noi avem intern valori foarte bune. Pana la sfarsitul anului voi avea o lista de propuneri, iar cu ocazia sarbatorilor vreau sa facem o actiune si sa propunem doi-trei ambasadori. Catalin ...citeste mai departe despre "Noi ambasadori ai turismului romanesc: Catalin Botezatu, cap de lista" pe Ziare.com mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 17:19
Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat joi, in timpul unui tur prin centrul Bucurestiului, ca Romania are un mare potential sa devina o destinatie atractiva pentru turistii americani, dar este nevoie de o mai buna promovare a tarii.
"Cred ca Romania are un mare potential sa devina o destinatie atractiva pentru turistii americani. Deja este, dar potentialul pentru o intelegere mai mare a Romaniei de catre America este acolo", a declarat diplomatul american in Piata Revolutiei.
Diplomatul american a mai spus ca este nevoie de o promovare mai buna a Romaniei pentru a atrage turisti, precizand ca astfel de campanii ar putea fi coordonate fie de industria de resort, fie de guvern.
"In timp ce m-am pregatit pentru misiunea de la Bucuresti am avut senzatia ca Romania poate sa faca o treaba mai buna. Industria turistica, Guvernul Romaniei sau o combinatie (din astea doua - n.red.) sa explice Romania intr-un mod mai captivant Americii, dar ...citeste mai departe despre "Ambasadorul SUA: Romania are mare potential turistic pentru americani" pe Ziare.com mai mult
Joi, 29 Octombrie 2015, ora 19:50
Maia Morgenstern, Dan Puric si Helmuth Duckadam vor promova turismul romanesc si vor fi numiti de autoritatile in domeniu, la sfarsitul lunii ianuarie, ambasadori ai turismului romanesc alaturi de alte personalitati, a declarat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM si Turism.
"Pe data de 30 ianuarie, intr-un eveniment care va avea loc la hotelul Hilton din Bucuresti, mai multe personalitati vor fi numite ambasadori ai turismului romanesc si vor promova astfel Romania in baza unui parteneriat pe care il vom semna cu ei. Printre acestia se numara Maia Morgenstern, Dan Puric, Dumitru Prunariu, Dinu Sararu sau Constantin Chiriac, directorul teatrului din Sibiu", a spus Grapini.
Acestora li se vor adauga Octavian Bellu, Mariana Bitang, Nadia Comaneci, Helmuth Duckadam, Ovidiu Lipan Tandarica si naistul Nicolae Voiculet. Toti vor primi pasapoarte diplomatice.
"Ei vor promova Romania in baza unui parteneriat, iar noi le vom acorda titlul de ambasadori onorifici ai turismului. Fiecare va promova turismul romanesc la evenimentele din tara si strainatate la care va participa si vor merge si la targurile de turism din afara tarii", a aratat Grapini, mentionand ca "ambasadorii" nu vor fi remunerati.
In luna august au fost desemnati opt ambasadori ai turismului, respectiv Grigore Lese, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase, Ivan Patzaichin, Stefan Popa Popas, Iolanda Balas Soter, Gabriela Szabo si Gheorghe Zamfir.
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, le-a acordat, vineri,... mai mult
Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 17:29
Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini a anuntat vineri la Cluj ca Angela Gheorghiu, Gheorghe Hagi, Nadia Comaneci si naistul Nicolae Voiculet au acceptat sa devina ambasadori onorifici ai turismului romanesc, cea de-a doua etapa a programului "Promovarea Romaniei prin valori" urmand sa aiba loc in luna ianuarie.
"Romania promovata prin valori" este un proiect prin care opt personalitati romanesti care se bucura de recunoastere internationala accepta sa promoveze imaginea Romaniei in lume.
Prima gala a avut loc in august 2013, cand Grigore Lese, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase, Ivan Patzaichin, Stefan Popa Popas, Gabriela Szabo, Iolanda Balas Soter si Gheorghe Zamfir au semnat "contractul pentru Romania turistica" si s-au angajat sa se implice in promovarea tarii si a turismului.
Ivan Pataichin, care deruleza el insusi multe proiecte de sustinere a eco-turismului, este invitat sa vorbeasca despre Romania in cel de-al doilea episod din filmul 'Wild Carpathia', alaturi de principesa Margareta.
"Am reusit sa facem un proiect foarte important, acele trei episoade cu 'Wild Carpathia'. Si in Romania si la Londra, filmul a fost de mare succes. A fost o chestiune si de a scoate dintr-un impas Romania ca imagine pentru ca se facuse primul episod cu printul Charles, in intelegere cu Romania ca primul episod il doneaza el si noi sa facem contra cost episoadele doi si trei.
M-a luat prin surprindere cand m-am... mai mult
Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 17:46
Ministerul Agriculturii vrea sa faca, in noul Program de Dezvoltare Rurala (PNDR), un subprogram pentru sustinerea zonei montane, la rugamintea printului Charles, mare iubitor a meleagurilor romanesti, a declarat in exclusivitate pentru Business24 Achim Irimescu, secretarul de stat la Ministerul Agriculturii responsabil cu gestionarea problemelor legate de fonduri europene.
In ciuda faptului ca autoritatile incearca sa simplifice noul PNDR pentru 2014-2020, Ministerul Agriculturii nu putea ramane indiferent in fata rugamintii unui ambasador a turismului local, printul Charles al Marii Britanii.
"Mai avem o sarcina importanta. Avem solicitare din partea printului Charles sa facem un subprogram pentru zona montana. Subprogram inseamna o serie de masuri in plus, iar intentia noastra este sa utilizam tot ce inseamna subprogram ca masuri separate si practic sa nu mai fie nevoie sa infiintam submasuri. Insa analizam ce putem face", a declarat pentru Business24 secretarul de stat la Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.
Romania va avea la dispozitie in perioada 2014-2020 pentru agricultura 7,14 miliarde de euro din fonduri europene. Spre deosebire de anteriorul exercitiu bugetar cand Bruxelles-ul trasa directiile pentru cheltuirea bancilor, in Noua Politica Agricola Comuna aceasta sarcina revine Ministerului Agriculturii. Prin urmare, MADR se afla in plin proces de redactare a Programului pe care il va respecta Romania din 2014.
Autoritatile primesc observatii... mai mult
Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 08:05
Traian Badulescu, fostul purtator de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), a declarat in cadrul unui interviu pentru Business24, ca Romania nu comunica foarte bine valorile sale principale, tara noastra inca inregistrand dificultati pe partea de promovare.
Care sunt deficientele cu care se confrunta in prezent turismul romanesc?
Romania nu are inca o imagine formata, turistii straini venind la noi mai mult din curiozitate, pentru ei suntem o tara noua. Totusi, cei care vin la noi stiu ca gasesc aici traditii si cultura. Majoritatea turistilor vin cu un nivel de asteptare scazuta, mai ales pe circuitele culturale, insa dupa ce se intorc, gradul de statisfactie este ridicat.
Strainii vad Romania ca pe o destinatie turistica "mai de la marginea Europei", nu neaparat uitata de lume, ci mai degraba una unde traditiile sunt bine pastrate si unde exista multe locuri pitoresti virgine.
Majoritatea strainilor spun revoltati: "aveti o tara frumoasa, dar cum o promovati, cum comunicati produsul pe care vreti sa-l vindeti?"
Care este brandul turistic, nu cel oficial, ci cel real? Cum vad turistii staini Romania?
Nu avem un singur brand real, oricum, o data o vad ca pe o destinatie mai de la "marginea Europei", nu neaparat uitata, dar unde inca sunt locuri naturale neatinse de om, ori traditii pastrate si ei stiu foarte bine asta. Un ambasador foarte bun este Printul Charles, mostenitorul tronului Marii Britanii, care a descoperit locuri pe... mai mult
Vineri, 08 Iunie 2012, ora 08:05
Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a anuntat, marti seara, pe contul sau de Twitter, ca a avut o intrevedere cu Printul Charles.
"Am avut o intalnire cu Alteta Sa Regala Charles, Printul de Wales, un minunat ambasador al turismului romanesc", a scris Udrea pe Twitter.
Printul Charles s-a declarat in repetate randuri un admirator al tinuturilor din Transilvania. Mostenitorul tronului Marii Britanii face campanie pentru a salva padurile Transilvaniei. Recent a aparut chiar intr-un documentar care prezenta aceasta zona, difuzat de Travel Channel.
"Mi se pare ca in Transilvania e o combinatie de ecosistem natural cu un sistem cultural uman. Aceasta relatie unica integrata de importanta uriasa. Oamenii tanjesc pentru sensul apartenentei, identitatii si existentei", a spus Charles in documentarul destinat salvarii padurilor transilvane, potrivit Daily Mail. mai mult
Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 08:01