Napoletanii de la Fiart Mare sunt responsabili de aparitia lui Jet Capsule, un mini-iaht care poate fi modificat pentru a se transforma rapid si intr-o salupa taxi.
Versatila ambarcatiune este o creatie cu design futurist a constructorilor italieni si poate usor sa devina una dintre senzatiile de sezon in porturile turistice de la Mediterana, remarca portalul Lux Expose.
Ambarcatiunea va fi produsa incepand cu 2016, iar constructorii s-au gandit deja sa ofere cat mai multe variante de design interior pentru Jet Capsule.
Vasul pleaca din prima cu dotari care includ usi de acces in cabina la pupa, geamuri fotocromice, un acoperis care poate fi folosit pe post de spatiu de relaxare, instalatie de climatizare, toaleta si cabina.
De aici incolo insa, totul depinde de tine! Jet Capsule este conceputa sa raspunda unor nevoi diferite, de la taxi acvatic, cu o incarcatura maxima de 12 pasageri, pana la salupa de lux sau mini-iaht pentru o petrecere in port cu amicii.
De fapt, personalizarea ambarcatiunii este elementul care defineste aceasta creatie de 100.000 de dolari a constructorilor navali din Napoli.
Intr-o varianta de lux, pretul unui mini-iaht Jet Capsule poate creste pana la 150.000 de dolari.
Merita insa, daca este sa tii cont de dotarile suplimentare pe care le adauga constructorii italieni: motorizare suplimentara care creste puterea vasului de la 370 CP la 600 CP, inca un motor electric destinat croazierelor pe rauri sau in arii naturale... mai mult
Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 00:00
Parlamentarii independenti au propus taxa pe avere, o taxa de solidaritate, de tip "Robin Hood", intentionand sa ia de la bogatii tarii si sa dea statului, care, mai apoi, sa-i imparta amaratilor, pe o perioada de trei ani.Pana aici lucrurile au decurs normal, oamenii cu stare s-au impartit in doua tabere: cei care spun ca e "o mare balbaiala constitutionala" si cei care spun ca ar fi "o masura dumnezeiasca", precum Gigi Becali.Ziare.com a intrat in posesia documentului trimis de catre parlamentari spre avizare Consiliului Economic si Social, si lucrurile par sa nu fi fost gandite pana la capat.
Astfel, in proiectul de lege se arata ca "persoanele fizice care detin bunuri imobile constand in locuinte sau terenuri precum si bunuri mobile constand in avioane, elicoptere, ambarcatiuni sau autoturisme, a caror valoare insumata este mai mare de 450.000 de euro, vor achita, anual, o taxa de solidaritate in cuantum de 1% din valoarea totala a acestora, care se face venit la bugetul de stat.In cazul in care valoarea totala a bunuilor mobile si imobile este mai mica de 450.000 de euro, se vor taxa doar bunurile imobile a caror valoare individuala este mai mare de 300.000 de euro, precum si bunurile mobile a caror valoare individuala este mai mare de 50.000 de euro, taxa de solidaritate reprezentand 0,5% din valoarea individuala a bunurilor respective", se arata la articolul 2.Articolul 4 stipuleaza si cine va stabili cat valoareaza bunurile ce ar urma sa fie astfel... mai mult
Miercuri, 18 August 2010, ora 23:35
Guvernul a decis ca, din 2010, sa majoreze impozitele si taxele locale cu aproximativ 20%, valoarea de impozitare pentru cladirile facute din materiale rezistente si racordate la utilitati urmand sa fie majorata astfel, incepand cu anul viitor, de la 669 de lei pe metrul patrat la 806 lei.Taxele au fost majorate prin hotarare aprobata de Guvern in luna august si publicata joi seara in Monitorul Oficial, informeaza Mediafax.
Astfel, valoarea de impozitare a cladirilor din materiale rezistente - beton sau caramida - care nu sunt racordate la reteaua de apa, canalizare, reteaua electrica sau termica va creste de la 397 de lei pe metrul patrat la 478 de lei pe metrul patrat.
Valoarea de impozitare a fiecarui metru patrat de constructie din lemn, piatra naturala sau chirpici creste si ea, de la 182 la 219 lei in cazul celor cu utilitati si de la 114 la 137 in cazul celor fara utilitati.
Impozitul pe cladiri se calculeaza de autoritatile locale, cuantumul platit de contribuabil urmand sa fie de 0,1% din valoarea de impozitare stabilita prin lege. La aceasta valoare, autoritatea locala poate adauga pana la 20%.
Cuantumul impozitelor pentru terenurile intravilane cu destinatia de spatiu de constructie creste si el, de la 7.404 de lei anual pentru un hectar la 8.921 de lei, in conditiile in care localitatea in care se afla este, conform clasificarii oficiale, una de rang 0, iar zona in care terenul este amplasat este "A". Clasificarea oficiala instituie localitati de sase ranguri -... mai mult
Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 09:53
In timp ce majoritatea salariatilor se tem ca-si pierd locul de munca, oamenii avuti "se chinuiesc" sa-si cumpere ambarcatiuni de lux. Pasiunea pentru ambarcatiuni nu are frontiere si nici nu tine cont de criza, mai ales daca esti un impatimit si ai si cu ce sa-ti sustii aceasta deloc ieftina placere.
Faptul este dovedit de evenimentul Romanian Boat Show, unde adevarate apartamente plutitoare "au ancorat" la Baneasa Shopping Center. Cele mai scumpe dintre acestea ajung sa aiba preturi de peste 850.000 de euro fara taxele aferente.
"Vorbind despre oamenii pasionati, in ceea ce priveste ambarcatiunile scumpe, ambarcatiunile mari, e putin importanta criza si par sa nu fie afectati.
In schimb, pentru ambarcatiunile medii si mici pare sa conteze", ne-a declarat Gabriel Hanganu, director general Willon Harbour.
Printre cei care au cumparat si inca mai achizitioneaza asa ceva se numara si numeroase personalitati autohtone ale caror nume sunt ascunse de oficialii evenimentului. mai mult
Joi, 07 Mai 2009, ora 09:49