Angajat sau Antreprenor? Adevarul este ca dupa 5-10 ani de munca intr-o corporatie sau la stat te cam saturi de proceduri, regului, ierarhie, program, etc si parca ai nevoie de putina libertate.
Nu conteaza ce pregatire, experienta si nici ce meserie ai in prezent. Indiferent cat de satisfacatoare ar fi aceasta, atat din punct de vedere profesional, cat si material precum si din punct de vedere al timpului liber ori a consumului nervos cine are gena de antreprenor in el in cautarea continua a acelei idei de afaceri, care sa il ajute sa devina independent financiar.
Tinta multora este ca, eventual, sa poata intr-un final sa aiba un venit pasiv (venituri care vin singure fara ca tu sa faci ceva-si nu ne referim la pensie) suficient de mare, incat sa nu mai fie nevoie sa se trezeasca dimineata pentru a merge la job-ul full-time, sa aiba un program flexibil si sa nu aiba un sef care sa-i streseze zilnic si eventual fara o rutina zilnica care te uzeaza psihic.
Alegerea unei cai antreprenoriale si implicarea in punerea in practica unei idei de afaceri neverificate (desi in teorie o afacere poate parea foarte buna, dar o data pusa in practica apar cu siguranta noi provocari si probleme la care nu te-ai gandit) este, cu siguranta, mult mai riscanta si stresanta decat detinerea unui loc de munca cu program standard, de la 9 la 5.
Va fi nevoie sa faci o multime de sacrificii, si nu doar materiale, vei putea pierde multi bani, chiar toate economiile pentru zile negre si... mai mult
Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 11:29
Experienta mea cu The Cashbox incepe odata ce am ajuns la capatul rabdarii cu vanzarea primului meu smartphone, un iPhone 5 de mare angajament. Nu am fost tocmai in sincron cu tehnologia pana acum 2 ani cand l-am cumparat de la operator cu 3 sferturi din salariu gandindu-ma ca e o investitie pe termen lung si merita cu adevarat.
A meritat, ce-i drept, am fost lider de telefonie mobila smart intre prietenii mei pentru exact 3 luni. Am facut selfies, conturi pe Instagram, Facebook mobile, am instalat zeci de aplicatii, am jucat jocuri, am facut apeluri video, am navigat de zor pe internet, le-am facut pe toate cu o singura atingere de touchscreen.
Trec doi ani de-atunci si telefonul meu functioneaza fara probleme, ecranul e responsiv, am toate accesoriile, am reusit sa nu sparg ecranul, desi observ ca majoritatea ecranelor prietenilor mei s-a spart cam din primul an.
Sincer sa fiu, am prieteni in industrii creative si niciunul nu opereaza vreo masina utilitara de mare tonaj, chiar nu-mi dau seama cum sunt scapate pe jos telefoanele altora, eu am avut grija de el. Bine, i-am montat si carcasa, sunt un geniu al ranforsarii.
Am incercat sa vand telefonul sa imi permit un avans pentru cel mai nou model de iPhone, seria 6S, dar am primit numai oferte derizorii. La amanet am primit un pret de parca l-as fi furat si incercam sa-l vand pe sub mana la prima strigare. Am urcat oferta pe magazine online si am primit numai oferte de schimburi cu console de gaming,... mai mult
Marti, 13 Septembrie 2016, ora 12:25
Peste 400 de case de amanet au fost infiintate in ultimele 12 luni in Romania, 50 dintre ele deschizandu-si portile doar de la inceputul anului 2010. Numarul total de case de amanet din Romania a ajuns la 1.845, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.Laptopuri, telefoane, aparate foto sau chiar automobile au intrat pe listele de gajuri ale caselor de amanet, alaturi de traditionalele bijuterii. Pretul de cumparare este la o treime din valoare. Pretul de vanzare este la jumatate fata de cel din magazinele de specialitate.Odata cu explozia numarului de locatii, a crescut substantial si gama produselor acceptate pe post de garantie.
"Oamenii nu mai vin de mult doar cu bijuterii. Acceptam aparatura electronica si chiar automobile. Am observat ca au inceput sa vina din ce in ce mai multi studenti cu laptopuri", spune seful unei case de amanet din Bucuresti, pentru Romania Libera.Potrivit spuselor sale, mai mult de jumatate din cei care pun bunuri la amanet nu le mai recupereaza. Suma medie pe care o imprumuta romanii este de 200-300 lei, pe o perioada de 15 zile, iar comisionul perceput variaza intre 0,8 si 1% pe zi, ceea ce ar reprezenta echivalentul unei dobanzi anuale efective (DAE) intre 576% si 900% pe an. mai mult
Marti, 09 Martie 2010, ora 10:03