De la inceputul pandemiei de COVID-19, interesul pentru viata sanatoasa si preventie a devenit prioritar pentru majoritate. Alimentatia sanatoasa, produsele ecologice, remediile naturiste si un mod de viata mai precaut au determinat implicit o crestere a vanzarilor de produse naturiste si suplimente alimentare in Romania, potrivit Esteto.ro, unul dintre cele mai importante magazine online pentru femei, cu prezenta regionala, in Romania, Ungaria si Bulgaria.
"In perioada de lockdown, vanzarile de produse naturiste si suplimente alimentare au crescut exponential in online, pe fondul restrictiilor impuse in magazinele fizice unde acestea sunt comercializate in mod traditional - magazine de tip plafar, farmacii etc. Cu o experienta de achizitie seamless in ecommerce, in acea perioada, multi dintre clienti au continuat sa cumpere din magazinele online si dupa ce comertul traditional a fost redeschis, astfel ca piata de produse naturiste online a intrat pe un trend ascendent care va accelera in perioada urmatoare, odata cu adoptia curentului > in randul romanilor", spune Octavian Jomir, CEO Esteto.ro.
Anul trecut, categoria de produse naturiste si suplimente alimentare listate pe Esteto.ro a crescut cu 1.800%, iar tendinta de crestere se mentine si in 2021. Vanzarile din categorie sunt sustinute atat de schimbarea obiceiurilor de consum ale clientilor, cat si de oferta actualizata constant in site.
Categoria de produse naturiste si suplimente alimentare, lansata... mai mult
Joi, 26 August 2021, ora 17:07
Suplimentele alimentare sunt necesare zilnic. Acestea acopera procentul anumitor vitamine pe care trebuie sa le avem in corp. Sunt utile atat in cazul unor deficiente, cat si in cazul atingerii necesarului zilnic de vitamine. Calciul, Magneziul, Vitamina D3 sau Ginkgo Biloba sunt doar cateva dintre vitaminele de care avem nevoie in fiecare zi. Acum poti comanda suplimente alimentare pentru imbunatatirea sanatatii si nu doar pentru reducerea anumitor afectiuni. Acestea sunt disponibile in magazinele naturiste si pot fi achizitionate fara reteta.
Lipsa calciului din corp provoaca o multime de probleme de sanatate, de la ruperea facila a oaselor, pana la transpiratia palmelor si a talpilor, cat si imposibilitatea de a duce o sarcina. Site-ul vitamix.ro iti pune la dispozitie produse naturiste, suplimente alimentare pentru o buna desfasurare a organismului tau. Poti alege pachete sanatate, polen, propolis, ceaiuri de slabit, capsule antistres sau calciu efervescent daca cel capsule nu este pe placul tau.
Daca urmezi o dieta sau esti pasionata de fitness, poti alege dintr-o varietate de suplimente pentru femei. Pudra proteica, aminoacizi BCAA, creatina, shakere sau Omega 3, toate sunt disponibile pe vitamix.ro. Site-ul contine o gama larga de produse pentru fitness, cu ajutorul carora iti poti creste masa musculara si mentine o greutate optima.
Despre suplimente si popularitatea acestora
Consumarea suplimentelor alimentare este un lucru perfect normal. Trebuie doar... mai mult
Joi, 28 Ianuarie 2021, ora 13:05
Principalele produse din cosul alimentar de baza s-au scumpit in ultimul an in Romania. Daca le-am lua la bucata sau la kilogram, o singura data pe luna, tot am plati cu peste 30 de lei mai mult decat in decembrie 2019, potrivit unei analize realizate de Ziare.com.
Am fost luate in considerare principalele alimente care compun cosul minim alimentar si comparate preturile folosind medii ale acestora si evolutia pretului dintre decembrie 2020 si decembrie 2019. La 22 dintre aceste produsele analizate, doar doua au inregistrat scaderi, restul avand cresteri majore de pret.
Daca aceste alimente ar fi consumate numai o singura data pe luna, de catre o singura persoana, intr-o familie cu doi adulti si doi copii, unde veniturile adultilor sunt cele minime pe economie, majorarea salariului minim de la 1 ianuarie, cea de numai 38 de lei net, nu ar ajunge sa le acopere cheltuielile in plus, care au aparut odata cu aceste scumpiri.
Mai mult, de la 1 ianuarie 2021, s-a mai pornit un val de scumpiri pe tot lantul economic, din cauza majorarii accizelor la carburanti, despre care Ziare.com a scris in luna decembrie. Toate acestea, scad drastic puterea de cumparare a romanilor, mai ales daca adaugam si produse non-alimentare precum cele pentru siguranta sanitara, care in decembrie 2019 nu erau luate in calcul de aproape nici un buget familial din Romania.
Toate acestea, in contextul in care foarte multe familii din Romania au avut cel putin un membru care a intrat in somaj... mai mult
Miercuri, 20 Ianuarie 2021, ora 00:01
Indicele global al preturilor la produsele alimentare a crescut in luna noiembrie, pentru a sasea luna consecutiv, atingand cel mai ridicat nivel de dupa luna decembrie 2014, insa cresterea inregistrata luna trecuta a fost cel mai mare salt inregistrat pe parcursul unei singure luni dupa iulie 2012, a anuntat joi Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), transmite Reuters.
FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In noiembrie 2020, acest indice a crescut pana la 105 puncte, de la o valoare de 101 puncte in luna octombrie (o cifra revizuita usor in sus fata de valoarea initiala de 101,9 puncte).
FAO a subliniat ca factorul principal care a stat la baza salutului de luna trecuta a fost cresterea cu 14,5%, de la o luna la alta, a pretului uleiurilor vegetale ca urmare a unei majorari a preturilor la uleiul de palmier in conditiile scaderii stocurilor mondiale. "Similar, preturile la ulei de rapita si uleiul de floarea soarelui au continuat sa creasca pe fondul livrarilor limitate", a adaugat FAO.
Preturile la cereale au inregistrat o crestere mai modesta de 2,5% in noiembrie, comparativ cu luna octombrie, dar una de 19,9% raportat la aceeasi luna a anului trecut. "Preturile la export pentru grau au continuat sa creasca in noiembrie, in mare parte ca urmare a restrangerii perspectivelor privind... mai mult
Joi, 03 Decembrie 2020, ora 12:55
Populatia conectata la sistemul public de alimentare cu apa a fost de 13.728.144 persoane, in 2019, reprezentand 70,9% din populatia rezidenta a Romaniei, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS).
"In anul 2019 populatia conectata la sistemul public de alimentare cu apa a fost de 13.728.144 persoane, reprezentand 70,9% din populatia rezidenta a Romaniei, cu 212.518 persoane mai mult decat in anul 2018. Cresterea a fost determinata de racordarea populatiei la retelele de alimentare cu apa nou construite", arata datele INS.
La nivelul regiunilor de dezvoltare, in anul 2019, ponderea cea mai mare a populatiei conectate la sistemul public de alimentare cu apa, in total populatie rezidenta, s-a inregistrat in regiunea Bucuresti-Ilfov (87,7%), urmata de regiunea Sud-Est (82,3%). Gradul cel mai redus de racordare s-a inregistrat in regiunea Nord-Est (50,1%), urmata de regiunea Sud-Vest Oltenia (59,3%).
In anul 2019 volumul de apa distribuita a fost de 1,235 miliarde metri cubi, cu circa 82,629 milioane mc mai mare decat in anul 2018. Cea mai mare cantitate de apa distribuita a fost catre populatie, respectiv 535,557 milioane mc.
Cele mai mari cantitati de apa distribuita s-au inregistrat in bazinele hidrografice Buzau-Ialomita (25%), respectiv Arges-Vedea (19%). ...citeste mai departe despre "13,72 milioane de persoane, adica 70,9% din populatia rezidenta a Romaniei, erau conectate in 2019 la sistemul public de alimentare cu apa" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 11:38
Rata anuala a inflatiei a coborat la 2,7% in luna aprilie a acestui an, de la 3% in luna martie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit cu 5,72%, serviciile cu 3,06%, iar marfurile nealimentare cu 0,53%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).
Preturile de consum in luna aprilie 2020, comparativ cu martie, au urcat cu 0,26%, iar fata de decembrie 2019 avansul a fost de 1,42%.
"Preturile de consum in luna aprilie 2020 comparativ cu luna aprilie 2019 au crescut cu 2,7%. Rata anuala calculata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC) este 2,3%. Rata medie a preturilor de consum in ultimele 12 luni (mai 2019 - aprilie 2020) fata de precedentele 12 luni (mai 2018 - aprilie 2019), calculata pe baza IPC, este 3,6%. Determinata pe baza IAPC, rata medie este 3,6%", se mentioneaza in comunicatul INS.
Prognoza de inflatie a Bancii Nationale a Romaniei pentru acest an este de 3%.
Institutia precizeaza ca izbucnirea epidemiei de coronavirus si adoptarea de restrictii guvernamentale pentru a limita raspandirea virusului au avut consecinte atat asupra colectarii datelor, cat si asupra calculului indicelui preturilor de consum (IPC).
"In aceasta situatie extraordinara au fost stabilite recomandari internationale privind metodele adecvate. Eurostat (Biroul de Statistica al Uniunii Europene), in colaborare cu institutele nationale de statistica (INS) ale Uniunii Europene, a elaborat si dat publicitatii... mai mult
Miercuri, 13 Mai 2020, ora 11:08
Oamenii de stiinta sud-coreeni au creat un dispozitiv care ne poate "spune" daca alimentele perisabile din supermarketuri au fost pastrate in conditii de temperatura corespunzatoare inainte ca noi sa le punem in cosul de cumparaturi.
In general, atunci cand alimentele refrigerate sau congelate sunt expuse la temperatura camerei, acestea incep sa dezvolte bacterii, devenind nesigure pentru consum. Insa este greu sa iti dai seama intotdeauna cu ochiul liber daca un aliment este alterat, existand astfel riscul sa se ajunga la toxiinfectii alimentare sau la alte afectiuni, noteaza Phys.org.
Cercetatorii de la Korea Research Institute of Chemical Technology propun rezolvarea acestui neajuns cu un abtibild flexibil cu o pelicula din nanofibre de polimer, care poate fi lipit pe ambalajele produselor sensibile la temperatura, cum sunt carnea, fructele si legumele, dar si unele medicamente.
Aceste nanofibre se intersecteaza unele cu altele atunci cand temperatura ambianta este scazuta, pelicula aparand astfel opaca, dar se "topesc" atunci cand sunt expuse la o temperatura de cel putin 10 grade Celsius pentru un anumit interval de timp, dezvaluind imaginea ascunsa sub pelicula.
Chiar daca abtibildul este tinut ulterior la rece, pelicula ramane transparenta, avertizandu-i astfel pe consumatori ca produsul ar putea fi alterat.
Deoarece unele alimente sunt mai sensibile decat altele la temperatura, dispozitivul poate fi ajustat de la caz la caz, folosindu-se nanofibre cu... mai mult
Sambata, 11 Aprilie 2020, ora 00:00
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, spune ca pandemia de coronavirus are efecte asupra producatorilor agricoli, in principal din cauza schimbarii comportamentului de cumparare.
Intre altele, sunt probleme cu aprovizionarea si cu preturile la alimentele din import.
"Sunt mai multe tipuri de efecte, generate in primul rand de o modificare a comportamentului de cumparare, mai mult, decat de o problema de productie sau aprovizionare.
Daca in primele zile dupa criza toata lumea a facut stocuri, au alergat prin magazine si au cumparat cantitati foarte mari de alimente, iar preturile au crescut semnificativ, apoi, in urmatoarea saptamana, vanzarile au scazut, preturile au revenit aproximativ la normal, au ramas crescute doar cele care vin din import, pentru ca acolo exista o oarecare ingreunare a transportului marfurilor.
Sigur, acest lucru este general, se intampla in toata Europa, sunt culoare de transport pentru alimente, pentru medicamente, dar situatia nu este asemanatoare cu cea dinainte de criza, deci viteza de aprovizionare este mult mai mica si aici sunt probleme cu aprovizionarea si cu preturile la alimentele din import", a declarat Oros pentru RFI Romania.
Intrebat despre plafonarea preturilor la raft, ministrul a apreciat ca nu ar fi o idee buna.
"Am discutat cu toti actorii din piata, comerciantii, producatorii si procesatorii, pentru ca noi, atunci cand s-a declansat criza, a doua zi am facut un grup de lucru, cu toate segmentele acestui lant de... mai mult
Luni, 30 Martie 2020, ora 11:31
O eventuala plafonare a preturilor pe durata starii de urgenta ar putea avea efecte negative atat asupra consumatorilor, cat si asupra producatorilor, spune ministrul Agriculturii, Adrian Oros. El adauga ca a fost inregistrata o crestere a preturilor atunci cand si cererea a fost mare, cand cumparatorii intrati in panica isi faceau stocuri de alimente, dar ca pentru produsele autohtone, cel putin, preturile si-au revenit la normal.
"Plafonarea preturilor la raft - daca noi, statul, impunem doar o plafonare, cream doua efecte negative: incurajam piata neagra si dispar de pe piata cei mai slabi producatori. Noi, ca si stat, nu avem dreptul sa-i vulnerabilizam pe acestia", a declarat Oros la Digi24.
El a precizat ca, inca dinaintea starii de urgenta, a fost discutata cu alte tari care au impus restrictii de circulatie formarea unor culoare verzi pentru transportul marfurilor, in primul rand pentru alimente, furaje, medicamente si dispozitive medicale.
Adrian Oros a adaugat ca a cerut primarilor sa nu inchida pietele agro-alimentare pentru ca acestea sunt mai sigure decat magazinele mici. In plus, acestea sunt locurile in care isi vand produsele si producatorii locali.
Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a declarat la Digi24 ca nu sunt cresteri mari si uniforme in ceea ce priveste alimentele si ca cele mai mari scumpiri s-au inregistrat pe zona de produse medicale si sanitare - echipamente de protectie, masti, dezinfectanti.
El adaugat ca au... mai mult
Duminica, 29 Martie 2020, ora 09:58