Primul avion alimentat cu biocombustibil va decola luna viitoare din Ottawa, Canada, au anuntat producatorii combustibilului.
Combustibilul bio a fost dezvoltat in urma colaborarii dintre Applied Research Associates, Agrisoma Biosciences si National Research Council of Canada, potrivit Luxuo
La sfarsitul lunii octombrie, un avion NRC Falcom va fi folosit pentru a testa biocombustibilul realizat 100% din seminte de floarea soarelui.
"Prin aceasta initiativa, oferim o optiune durabila pentru a reduce emisiile avionelor", a spus Chuck Red, reprezentant al Applied Research Associates.
Cateva companii aeriene au folosit combustibil bio amestecat cu petrol traditional, in timpul summitului de la Rio de Janeiro, din luna iunie 2011.
Mai mult de 40 de fermieri din vestul Canadei au fost contactati de companiile aeriene pentru a cultiva 6.000 de acri de plante de floarea soarelui, pentru realizarea biocombustibilului. mai mult
Marti, 25 Septembrie 2012, ora 13:21
Microalgele pot reprezenta o alternativa ecologica la combustibilii diesel traditionali, sunt de parere un grup de cercetatori din Germania.
Combustibilii fosili ai planetei sunt limitati, insa noua generatie de biocombustibili este in continua dezvoltare. Astfel, cercetatorii de la Technische Universitat Munchen au prezentat un proces catalitic prin care microalgele pot fi transformate in combustibili diesel, informeaza Green-Report.ro.
Cercetatorii sustin ca pe langa biocombustibilii din soia si rapita, biocombustibilii din microalge sunt o alternativa interesanta, deoarece se dezvolta in orice apa si pot fi cultivate usor.
"Ofera mai multe avantaje fata de produsele agricole care contin ulei. Cresc mult mai repede decat biomasa cultivata pe pamant, au un continut ridicat de trigliceride si productia lor nu concureaza cu cea a alimentelor", a precizat profesorul Johannes A.Lercher, seful echipei de cercetare. mai mult
Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 15:15
Fondul Monetar International (FMI) apreciaza ca preturile alimentelor s-ar putea mentine mai mult timp la niveluri ridicate record deoarece agricultorii au nevoie de cativa ani pentru a majora productia indeajuns pentru a acoperi cererea in urcare, transmite Bloomberg, conform Mediafax.Veniturile in crestere din statele in curs de dezvoltare au incurajat cresterea cererii pentru produse din carne si lapte, ceea ce a dus la majorarea necesarului de cereale pentru hranirea animalelor si de teren pentru pasunat.
Totodata, cresterea cererii pentru biocombustibili si conditiile meteo nefavorabile agriculturii au limitat oferta de alimente.
"Cresterea ofertei ar putea raspunde preturilor ridicate, asa cum s-a intamplat in deceniile anterioare, reducand presiunile de pe pietele de alimente, insa pentru aceasta va fi nevoie de timp, de o perioada care se va masura in ani, nu luni", noteaza analistii FMI.
Indicele preturilor alimentelor la nivel global, calculat de Organizatia pentru Alimente si Agricultura a ONU, a urcat la un nivel record in februarie, in conditiile in care toate componentele referitoare la alimente, cu exceptia celei pentru zahar, au crescut.
Scumpirea alimentelor si coruptia autoritatilor au provocat tensiuni sociale si politice in Africa de Nord si Orientul Mijlociu.
FMI averizeaza ca preturile ridicate vor avea efecte negative mai mari in statele in curs de dezvoltare, unde populatia aloca o parte mai mare din venitori pentru procurarea alimentelor.
"Exista... mai mult
Vineri, 04 Martie 2011, ora 13:41
Producatorul de avioane Airbus intentioneaza sa lanseze, in 2010, un avion de curierat pentru distante medii care sa foloseasca drept carburant un amestec de kerosen si biocombustibil, a declarat, marti, un reprezentant al grupului aerian european.
"Nu am stabilit ce companie va efectua testele, suntem in discutii cu mai multi transportatori aerieni", a afirmat Ross Walker, responsabil cu programele de management al carburantilor la Airbus, intr-o conferinta de presa organizata la salonul aeronautic de la Dubai, precizeaza Mediafax.
El a spus ca nu cunoaste ce fel de biocombustibil va folosi noul avion si nici ponderea acestuia in amestecul de carburant. In ianuarie 2009, compania aeriana Japan Airlines a efectuat un test de zbor, fara pasageri, cu un avion Boeing 747, unul dintre cele patru motoare ale aeronavei fiind alimentat cu biocombustibil.
Totodata, Airbus a realizat teste folosind un amestec de combustibil constand din kerosen si gaz natural lichefiat in februarie 2008 pe modelul de avion A380, iar in octombrie 2009 pe un aparat A340 de cursa lunga.
Grupul european estimeaza ca, pana in 2020, avioanele vor folosi alt combustibil decat kerosenul in proportie de 15%, cota urmand sa urce la 30% pana in 2030.
mai mult
Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 16:58