Toti angajatii Agentiei de Management al Destinatiei Bihor, din cadrul Consiliului Judetean Bihor, au fost destituiti. Organigrama a fost redusa la doar doua posturi.
"Incepand de ieri (n.r. marti), am dat preavizul tuturor angajatilor, dupa desfacerea contractelor de munca. Urmeaza ca posturile cele doua din noua organigrama sa fie ocupate prin interviu, in urma unei evaluari interne in randul tuturor angajatilor. Daca nu va fi posibil sa ocupam pozitiile cu oameni din randul fostilor angajati, vom cauta in exterior", a declarat, pentru Bihoreanul, Mihai Jurca, reprezentantul CJ Bihor in AGA.
Cele doua posturi pastrate in organigrama Agentiei sunt de executie, viitorii angajati avand sarcina sa continue implementarea unui proiect cu finantare europeana pe care agentia il deruleaza. Deocamdata, nu a fost stabilita comisia care va selecta cei doi angajati, si nici calendarul interviurilor.
Citeste si: Dezmatul gasit de Ilie Bolojan la Consiliul Judetean Bihor. Sporuri de 50% din salariu pentru proiecte europene intarziate cu anii
La Agentia de Management al Destinatiei Bihor urmeaza sa se faca un inventar, dar si un audit financiar. "Sper ca in cel mai scurt timp sa putem prezenta rezultatele, dar nu stiu sa va spun cand. Auditorul ne-a spus ca depinde de ce va gasi acolo", a precizat Jurca.
Totodata, s-a decis reducerea organigramei la Agentia de Dezvoltare Intercomunitara Ecolect de la noua, la trei angajati.
Presedintele Consiliului Judetean Bihor,... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 13:46
Fostul fotbalist Dorinel Munteanu va deschide lista PMP in Cluj pentru Senat. A candidat si pentru Consiliul Local Galati, tot din partea PMP, la alegerile locale din septembrie 2020, dar nu a reusit sa obtina numarul necesar de voturi, acumuland un procent de doar 4,9%.
Dorinel Munteanu este antrenor de fotbal si fost jucator. A facut parte din "Generatia de aur" a echipei nationale de fotbal a Romaniei, alaturi de alti jucatori renumiti, cum ar fi Gica Hagi sau Gica Popescu.
Averea lui Dorinel Munteanu
Dorinel Munteanu declara ca detine un singur bun, un BMW fabricat in 2009, obtinut prin cumparare, potrivit declaratiei de avere pe care a completat-o in 2020.
Munteanu sustine ca nu detine conturi in banca si declara ca nu are nicio sursa de venit.
La divort, Simona Munteanu, prima sotie a lui Dorinel Munteanu, a ramas cu o mare parte din casele acestuia si a reusit sa il convinga pe fostul international sa semneze o intelegere prin care acesta ii dadea o suma lunara de bani acesteia, sub forma de "prestatie compensatorie". In 2018, femeia l-a dat in judecata pentru neplata sumei, obtinand si o decizie judecatoreasca de executare silita.
In 2014, dupa 27 de ani de casnicie, fostul fotbalist a introdus actiunea de divort in instanta si s-a judecat la partaj pentru o avere de 700.000 de euro. ...citeste mai departe despre "Averea lui Dorinel Munteanu, candidat la Senat in Cluj dupa esecul la locale in Galati. Fostul fotbalist declara un singur bun detinut"... mai mult
Marti, 10 Noiembrie 2020, ora 03:47
Rezultatul alegerilor locale de anul acesta a fost greu de digerat pentru unii dintre cei care si-au pierdut fotoliul de primar. Desi Romania ramane impartita intre PNL si PSD, schimbarea vine din cateva exceptii pe care le marcheaza USR-PLUS.
Sunt remarcabile victoriile electorale ale lui Nicusor Dan la primaria Capitalei - candidat al PNL - USR-PLUS, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 Bucuresti - candidat USR-PLUS, Dominic Fritz, primarul Timisoarei - candidat USR-PLUS, Elena Lasconi, primar la Campulung Muscel - candidat URS-PLUS, sau Allen Coliban la Primaria Brasov - candidat USR-PLUS. Desi a trecut o luna de la alegerile locale, sunt primari alesi care inca asteapta sa intre in biroul de edil la urbei unde au fost votati.
Contestatiile si erorile care s-au inregistrat in timpul si dupa alegerile locale scot in evidenta incompetenta institutiilor precum Autoritatea Electorala Permanenta si Biroul Electoral Central. Pe langa disfunctionalitatile sistemului de organizare a alegerilor, lipsa de comunicare a alimentat speculatiile si isteria in spatiul public motiv pentru care contestatiile au curs, mai ales la adresa lui Clotilde Armand sau a lui Nicusor Dan.
La o luna de cand alegerile au avut loc in 27 septembrie, primarul ales al Bucurestiului inca nu se afla instalat in fotoliul de edil, iar cele 122 de contestatii formulate la adresa lui Clotilde Armand, aleasa primar al Sectorului 1, se vor solutiona marti, 27 octombrie. Desi Codul Administrativ... mai mult
Marti, 27 Octombrie 2020, ora 00:00
Clotilde Armand nu a fost inca validata ca primar al Sectorului 1 din Bucuresti, desi a trecut o luna de la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Tribunalul Bucuresti a amanat pentru ziua de marti decizia definitiva. Armand a facut publica lista celor care i-au contestat validarea mandatului.
Imediat dupa anuntarea hotararii Tribunalului Bucuresti de amanare a deciziei in cazul sau, primarul ales al Sectorului 1, Clotilde Armand, a facut publica, pe pagina sa de Facebook, lista celor 122 de persoane care i-au contestat validarea mandatului.
"Tribunalul Bucuresti a amanat pana maine la ora 15.00 decizia definitiva legata de validarea mandatului meu. Pana atunci, va las aici numele persoanelor care au contestat validarea mea. 122. Majoritatea sunt din PSD, rudele acestora si angajati ai Primariei Sectorului 1. Eu cred ca vor avea un soc maine", este mesajul postat pe Facebook de Clotilde Armand.
Citeste si:
Validarea mandatului de primar obtinut de Clotilde Armand, amanata pentru marti
Incercare disperata a lui Tudorache de a bloca numirea lui Armand. Misterele celor 120 de persoane care contesta primarul ales al Sectorului 1 ...citeste mai departe despre "Clotilde Armand a publicat lista cu numele celor care i-au contestat validarea mandatului" pe Ziare.com mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 18:30
La aproape o luna de la alegerile in urma carora Nicusor Dan a castigat Primaria Capitalei, acesta isi poate prelua functia. Noul primar general a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, la aflarea vestii potrivit careia Curtea de Apel Bucuresti a respins toate apelurile facute impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti de validare a mandatului lui Nicusor Dan ca primar general al Capitalei.
"Curtea de Apel Bucuresti a luat azi decizia fireasca de a respinge contestatiile pesediste total nejustificate privind alegerile locale de acum o luna si a validat mandatul de primar general al Capitalei, acordat de cetateni. In aceasta saptamana, voi putea prelua oficial functia si incepem sa construim impreuna Noul Bucuresti, adica sa facem un oras bun pentru oamenii cinstiti.
Le multumesc din nou bucurestenilor pentru increderea exprimata la urne si pentru dorinta de a aduce o schimbare in acest oras vitregit de catre o administratie incompetenta. Ne revedem la depunerea juramantului, iar apoi, zi de zi, in calitate de parteneri", a scris Nicusor Dan.
Cel mai probabil, la finalul saptamanii, Nicusor Dan va depune juramantul si va fi instalat in functie.
Citeste si:
Decizie definitiva: Mandatul de primar al lui Nicusor Dan a fost validat de Curtea de Apel Bucuresti. Cele 52 de contestatii, respinse ...citeste mai departe despre "Nicusor Dan, prima reactie dupa validare: Ne revedem la depunerea juramantului, iar apoi, zi de zi, in calitate de parteneri" pe... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 18:07
Costul confruntarii in cel mai mare concurs de angajare din Romania este de 220 milioane de lei reprezentant de cheltuielile organizatorice. La acestea se mai adauga si sumele pe care statul roman le restitutie candidatilor si subventiile pe care partidele le primesc anual.
Costuri per candidat
Legislatia electorala prevede ca banii pe care candidatii ii cheltuiesc in campanie vor fi decontati daca partidul politic sau candidatul independent obtine cel putin 3% din voturile exprimate pentru functia vizata. Pentru asta, exista limite maxime ale cheltuielilor care pot fi efectuate de catre partidele politice, aliantele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale. Astfel, statul deconteaza asa:
b) un salariu de baza minim brut pe tara pentru fiecare lista de candidati la consiliul local al comunei, insemnand suma de 2.230 de lei.
c) trei salarii de baza minime brute pe tara pentru fiecare lista de candidati la consiliul local al orasului, mai exact 6.690 de lei.
d) cinci salarii de baza minime brute pe tara pentru fiecare lista de candidati la consiliul local al municipiului, mai exact 11.150 de lei.
e) 30 de salarii de baza minime brute pe tara pentru fiecare lista de candidati la consiliul local al municipiului resedinta de judet, adica 66.900 de lei.
f) 50 de salarii de baza minime brute pe tara pentru fiecare lista de candidati la consiliul de sector al municipiului Bucuresti, adica 111.500 de lei.
g) 500 de salarii de... mai mult
Vineri, 11 Septembrie 2020, ora 00:02
Ziare.com va prezinta lista tuturor candidatilor pentru functiile de presedinte CJ si primar in marile orase ale tarii, inscrisi pentru alegerile locale 2020.
Alegerilor locale pentru autoritatile administratiei publice din anul 2020 vor avea loc duminica, 27 septembrie 2020. In competitie s-au inscris peste 50 de formatiuni politice.
Numarul total de cetateni cu drept de vot inscrisi in Registrul electoral la data de 31 ianuarie 2020 este de 18.983.127, cu 5.685 mai putini fata de ultima informare publica realizata de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) pe aceasta tema, potrivit careia, la data de 31 decembrie 2019 figurau in Registrul electoral 18.988.812 alegatori romani.
Vezi harta Ziare.com cu candidatii la primariile si consiliile judetene din Romania
Alegeri locale 2020. Campania electorala, atipica
Pentru prima data, campania electorala va fi una atipica si se va desfasura dupa anumite reguli de protectie sanitara, in contextul pandemiei de coronavirus.
Astfel, organizatorii evenimentelor electorale au obligatia de a lua mai multe masuri:
- efectuarea triajului observational si dezinfectarea obligatorie a mainilor, pentru toate persoanele care intra/ sosesc in spatiul in care se desfasoara evenimentele/ intrunirile;
- mentinerea distantei fizice de un metru intre participantii la evenimente/ intruniri, inclusiv cele desfasurate pe strada sau din usa in usa;
afisarea regulilor de acces si de protectie individuala in locuri vizibile in... mai mult
Marti, 01 Septembrie 2020, ora 10:53
Din ultima declaratie de avere a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primaria Sectorului 5, au disparut bunuri in valoare de 40.000 de mii de euro. Fostul edil al Sectorului 4 detinea, in urma cu patru ani, bijuterii, obiecte si timbre care impreuna insumau 40.000 de euro.
Astfel, potrivit declaratiei de avere din 2016, in perioada in care era primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone era mostenitorul bijuteriilor familiei in valoare de 20.000 de euro, a unei colectii de obiecte vechi si timbre de 15.000 de euro si al unei colectii de pendule si ceasuri de buzunar de 5.000 de euro.
In declaratia de avere din anul 2020, Cristian Piedone lasa necompletata sectiunea bunurilor de tipul bijuteiilor si obiectelor de arta.
Declaratia de avere din anul 2016
Sursa: integritate.eu
Declaratia de avere din anul 2020
Sursa: integritate.eu
Contactat de Ziare.com, Cristian Popescu Piedone a refuzat sa spuna ce s-a intamplat intre timp cu bunurile de pret. Acesta sustine ca, in ultimii patru ani, nu a mai detinut functii in administratia publica locala, ceea ce nu il obliga sa justifice destinatia bunurilor. "Sunt bunurile mele. Daca nu mai apar, nu mai sunt. Au trecut patru ani de zile. Nu am mai avut nimic cu administratia locala, nu am fost functionar public."
De asemenea, Piedone a declarat ca Doru Iuga, fostul director OTV condamnat pentru pedofilie, despre care se scrie in presa ca i-ar fi consilier de campanie, nu lucreaza pentru el.... mai mult
Joi, 27 August 2020, ora 14:00
Guvernul Romaniei va amana data alegerilor locale, va simplifica procedura pentru pregatirea acestora si va prelungi mandatele alesilor locali pana la 31 decembrie 2020, conform unui proiect de OUG aflat pe lista in sedinta de luni.
Proiectul a fost prezentat la inceputul sedintei de guvern de vicepremierul Raluca Turcan, care a spus ca, in contextul pandemiei de coronavirus, nu se pot desfasura alegerile.
"In aceasta situatie de criza nu se pot desfasura alegeri, alegerile trebuie desfasurate intr-un context sigur. AEP, MAI si Ministerul Dezvoltarii au initiat un proiect de OUG de prelungire a mandatelor alesilor locali pana nu mai tarziu de 31 decembrie", a spus Turcan.
Ea a precizat ca proiectul prevede si simplificarea procedurii pentru pregatirea alegerilor in sensul in care partidele si candidatii sa prezinte o singura lista de sustinatori si sa se depuna un numar minim de 25.000 de semnaturi dintre care 500 din judete si 1.000 din Bucuresti.
- Vom reveni cu detalii - ...citeste mai departe despre "Guvernul amana alegerile si prelungeste mandatele alesilor locali pana la 31 decembrie" pe Ziare.com mai mult
Luni, 06 Aprilie 2020, ora 18:12