Azi suntem chemati sa ne alegem primarii, consilierii locali si cei judeteni.
Ziare.com a facut o trecere in revista a candidatilor la primariile din principalele orase si din Bucuresti.
Mai mult de jumatate dintre cei 47 de primari ai municipiilor resedinta de judet si din Bucuresti, alesi in iunie 2012, au avut probleme penale de la precedentul scrutin local. Chiar si asa, multi dintre ei isi doresc un nou mandat.
Iata care sunt primarii cu probleme penale care candideaza din nou
Printre candidati se afla, asadar, actuali, dar si fosti primari, dar si multe nume noi.
Iata candidatii la primarie din Bucuresti si principalele orase:
Care sunt candidatii din Bucuresti
Cine sunt cei 12 candidati la Primaria Capitalei.
Cine sunt cei 10 candidati la Primaria Sectorului 1
Cine sunt cei 11 candidati la Primaria Sectorului 2
Cine sunt cei 10 candidati la Primaria Sectorului 3
Cine sunt cei 10 candidati la Primaria Sectorului 4
Cine sunt cei 7 candidati la ...citeste mai departe despre "Alegeri locale 2016: Cine sunt candidatii din principalele orase" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 05 Iunie 2016, ora 07:38
Printre cei mai cunoscuti candidati ai principalelor aliante politice, USL si ARD, se numara fostii ministri Valeriu Tabara si Vasile Blaga si proprietara Pasmatex, Maria Grapini.
Valeriu Tabara, cel care a ocupat functia de ministru al Agriculturii, a precizat, in declaratia de avere, ca are mai multe terenuri si conturi in banca, in lei si euro. Fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, este asociat la Banca Transilvania si are, la banca, aproape jumatate de milion de lei.
Maria Grapini are bijuterii si tablouri de 240.000 de lei
Maria Grapini, din partea USL, se infrunta cu Adrian Orza, candidatul ARD, pentru un loc de deputat in colegiul 3 din judetul Timis. Potrivit declaratiei sale de avere, Grapini este actionar la Pasmatex si la Certasig si detine, impreuna cu sotul sau, un teren cu o suprafata de 750 de metri patrati.
Masurile fiscale propuse de USL si ARD sunt admirabile, dar lipseste echilibrul bugetar
Sotii Grapini sunt proprietarii unei locuinte de 430 de metri patrati in Timisoara si a unei case de vacanta de 50 de metri patrati. Proprietara Pasmatex are un Volkswagen Touareg si o colectie de bijuterii estimata la 120.000 de lei, precum si o colectie de tablouri estimata la aceeasi valoare. Grapini mai are un cont in banca de 10.000 de lei si detine actiuni la Pasmatex si Certasig, a caror valoare totala, la zi, depaseste trei milioane de lei.
Contracandidatul lui Grapini este Adrian Orza, din partea ARD. Acesta a candidat pentru functia de... mai mult
Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 12:45
USL a castigat, in urma alegerilor de duminica, cele mai multe mandate de primar atribuite, respectiv 41,57% , fiind urmata de PDL - 15,66%, si PSD - 11,88%, dupa centralizarea rezultatelor din 3.181 circumscriptii, potrivit rezultatelor finale facute publice, vineri, de BEC.
Aceste date nu includ rezultatele scrutinelor pentru alegerea primarului din sase localitati, unde alegerile au fost anulate din motive de frauda electorala si scrutinul se va repeta.
USL a castigat 49,80% din voturile valabil exprimate pentru consiliile judetene, PDL - 15,29%, iar PPDD - 8,96%, dupa centralizarea rezultatelor din cele 16.910 sectii de votare din tara, potrivit rezultatelor finale facute publice, vineri, de BEC.
USL a castigat cele mai multe mandate de consilier local, respectiv 13.148 (32,68%), in urma centralizarii voturilor din 3.184 circumscriptii locale, potrivit rezultatelor finale facute publice, vineri, de BEC.
PDL a castigat, in urma scrutinului de duminica, un numar de 6.354 mandate (15,79%), iar PSD ii revin 4.110 de mandate (10,21%) acolo unde a propus candidati separat, nu sub sigla USL.
Aceste date nu includ rezultatele pentru doua Consilii locale, unde alegerile pentru consiliul local au fost anulate pentru frauda si scrutinul va fi repetat duminica, 24 iunie.
USL a castigat cele mai multe mandate de presedinte de Consiliu judetean, respectiv 36 (87,80%), fiind urmata de UDMR, cu doua mandate (4,87%), potrivit rezultatelor finale ale scrutinului de... mai mult
Vineri, 15 Iunie 2012, ora 16:27
Sorin Oprescu a castigat Primaria Capitalei obtinand 54,79% din voturi, iar contracandidatul sau Silviu Prigoana a obtinut 17,12%, arata datele BEM.
In Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), USL a obtinut cele mai multe mandate, si anume 37, PDL 11 mandate si PP-DD sapte mandate. Astfel, USL are o reprezentativitate in CGMB de 55,65%, in timp ce PDL are 16,52,%, iar PP-DD - 10,67%.
Consilierii USL in CGMB sunt: Pieptea Cornel, Negoita Robert, Popescu Manuela -Violeta, Comanici Ancuta - Sorina, Neacsu Adrian, Popa Maria, Nicolaescu Marcel- Octavian, Naghi Gabriel, Olteanu Cristian -Marian, Manolache Valeriu Marian, Comanescu Mihai, Giugula Mihai -Doru, Sava Ioan- Razvan, Stan Ion, Campeanu Remus Catalin, Peptan Mihai, Poterasu Cornel- Constantin, Draghici Aurelia- Gratiela, Tache Felix Mihai, Georgescu Bogdan - Cristian, Radulescu Stefan-Cristian, Manastireanu Vladimir Alexandru, Nicolae Andrei, Rizoiu Mircea, Talau Mihnea- Stefan, Þapardel Ana-Claudia, Ilina Ion-Cosmin, Popescu Dorin, Margarit Nicolae-Sorin, Angelescu Ramiro-Robert-Eduard, Bologa Catalin-Gheorghe, Florescu Dragos, Mustaciosu Vlad, Paraschiv Gigel, Alexandre-Fontoura Lacramioara, Darabont Alexandru-Dan, Tanase Ion-Gabriel.
Consilierii PDL in CGMB sunt: Prigoana Vasile-Silviu, Cretu Simona, Deaconescu Ionel- Cristinel, Þugurel Marius-Cristian, Iliescu Catalin-Lucian, Raicu Mircea-Cristian, Vladan Florin-Laurentiu, Nicolin Tiberiu-Ionel, Dinu Maria-Mirela, Vaduva Silviu, Stetco Ioan.... mai mult
Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 17:59
Alegerile de duminica trecuta sunt considerate un triumf al USL si o disparitie a "ciumei portocalii" cum se exprima gratios la televizor un foarte mediatizat medic, devenit presedinte de consiliu judetean.
Analizele mai putin gratioase dar mult mai pragmatice ale liderilor USL apreciau ca efectul cel mai important al votului este obtinerea unei majoritati confortabile a coalitiei in mai mult de 80% din judete, ceea ce va permite punerea in aplicare a programelor si masurilior menite sa conduca la o mai buna protectie a populatiei in perioada crizei, sa permita o dezvoltare sustenabila si, evident, sa ridice standardul de viata al populatiei.
Foarte frumos si promitator dar, din punctul meu de vedere, rezultatul alegerilor este o haina cu "double face". Pe de o parte sunt bune pentru ca au creat majoritatea politica necesara oricarei guvernari, pe de alta parte sunt mai putin bune pentru ca nu stim ce avantaje sau dezavantaje va aduce aceasta majoritate situatiei economiei.
Majoritatea politica poate deveni un pericol pentru economie
Mai mult, cred ca majoritatea obtinuta la aceste alegeri, probabil chiar potentata la alegerile din toamna, poate deveni un pericol potential pentru echilibrarea si dezvoltarea economiei. Sa ma explic:
In primul rand, procentul extrem de mare cu care a invins USL ii da posibilitatea unei conduceri autoritare in absenta unei capacitati rezonabile de reactie a PDL si in contextul in care al treilea partid clasat nu poseda in... mai mult
Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 12:50
Indiferent de culoarea politica, primarii abia alesi trebuie sa se confrunte cu criza economica. Sunt primarii care s-au obisnuit deja cu "bugetele de criza" solutia cea mai buna pentru Romania? Cat de eficienti sunt primarii care ocupa aceasta functie de 12, 14 si chiar 20 de ani?
Desi au au ocupat aceasta functie si inainte de criza, dar si in anii in care economia nationala simtea efectele acestia, cei mai longevivi primari din municipiile Romaniei nu exceleaza la capitolul rezultate financiare.
Primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc, care se afla la al saselea mandat nu sta foarte bine la capitolul absorbtia de fonduri europene, dar a inteles cum sa creasca ponderea veniturilor proprii la bugetul local.
Un alt primar "cu vechime", Mircea Hava, aflat la al cincilea mandat sta bine la capitolul fonduri europene, municipiul situandu-se pe locul 5 intr-un clasament al oraselor cu cea mai mare absorbtie de bani europeni.
Radu Mazare, un al primar "longeviv", care ocupa acesta functie de 12 ani, nu a gasit "cheia" succesului privind absorbtia fondurilor europene, insa a gasit solutii de a atrage fonduri proprii la bugetul local.
Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, ales a cincea oara
Cu un buget de 54 milioane de euro (234 milioane de lei) pentru anul 2012, proiectele prioritare ale primarului din Alba Iulia sunt amenajarea unui punct de informare turistica, o noua gradinita, o cresa, relocarea si intregirea cu noi elemente a platformei de... mai mult
Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 08:16
USL a castigat cele mai multe mandate de primar, respectiv 41,39%, fiind urmata de PDL - 15,63% si PSD - 11,95%, dupa centralizarea rezultatelor din 3.122 din cele 3.186 de circumscriptii electorale, potrivit rezultatelor partiale facute publice de BEC, pana la ora 18.00.
De asemenea, USL a castigat si cele mai multe mandate de consilier local, respectiv 32,38%, in urma centralizarii voturilor din 3.122 circumscriptii locale din cele 3.186 circumscriptii locale, potrivit rezultatelor partiale facute publice, marti, de BEC.
PDL a obtinut 15,73% din voturi, iar PSD 10,34%, acolo unde a propus candidati separat, nu sub sigla USL, potrivit centralizarii proceselor-verbale primite si validate de Biroul Electoral Central, potrivit Mediafax.
Candidatul independent sustinut de USL la Primaria Generala, Sorin Oprescu, a obtinut 55,02% din voturile exprimate la alegerile locale de duminica, fiind urmat de Silviu Prigoana (PDL) cu 16.97%, potrivit datelor furnizate de BEM dupa centralizarea proceselor verbale din 1.030 sectii de votare din totalul de 1.223, potrivit Agerpres.
In cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti cele mai multe voturi le-a obtinut USL - 55, 76%, urmat de PDL cu 16, 47% si PP-DD cu 10, 60%.
Potrivit vicepresedintelui Biroului Electoral Municipal (BEM), Ruxandra Ionescu, pana la ora 18,00 au fost centralizate rezultatele de la 1.030 de sectii de votare din totalul de 1.223, reprezentand 84, 19%, pentru Primarul General al municipiului... mai mult
Marti, 12 Iunie 2012, ora 10:49
Uniunea Social Liberala a obtinut cele mai multe mandate pentru functia de primar la alegerile locale, cu 43,93% din voturi, fiind urmata de PDL cu 15,17% si de PSD cu 10,60% din voturi, potrivit datelor BEC, centralizate pana la ora 18,00, din peste jumatate din circumscriptiile locale.
Sorin Oprescu, a obtinut 56,25% din voturile exprimate la alegerile locale de duminica, dupa centralizarea de catre BEC a rezultatelor din 199 de sectii de votare din totalul celor 1.223 existente in Bucuresti.
Pe locul doi se situeaza candidatul PDL Silviu Prigoana care a obtinut 15,98%, urmat de candidatul independent Nicusor Dan cu 9,44%, potrivit datelor publicate la ora 18.00.
In ceea ce priveste Consiliul General al Municipiului Bucuresti, rezultatele partiale arata, pana in acest moment, ca cele mai multe mandate de consilieri municipali le-a obtinut USL cu 55,20%, urmat de PDL - 16,26% si PP-DD - 10,41%.
Actualizare ora 18:00:
La consiliile locale USL a castigat 7.017 mandate (34,2%), PDL - 3162 (15,42%), PSD - 1931 (9,41%).
Pentru sefia consiliilor judetene, USL a primit 49,31% (1.765.409 voturi valabil exprimate), PDL - 15,46 % (553.108 voturi), PP-DD - 8,33 %, adica 298.282 voturi.
La consiliile judetene, USL a obtinut 1.742.885 voturi (49,37%), PDL - 553.740 (15,68%), PP-DD - 296.793 voturi (8,40 %).
Datele pentru consiliile judetene au fost obtinute din centralizarea voturilor din 7.476 sectii de votare din totalul de 16.910 (44,21%), relateaza... mai mult
Luni, 11 Iunie 2012, ora 10:01
Primele rezultate ale exit-poll-urilor ii dau drept castigatori pe toti candidatii USL in Bucuresti si marile municipii. De asemenea, USL castiga la votul politic peste tot.
Totodata, numaratorile partiale facute de PDL si USL arata o victorie clara a Uniunii Social Liberale la alegerile locale 2012.
Biroul Electoral Central va anunta primele rezultate luni la ora 10.00.
Alegeri Locale 2012: USL ia totul - exit poll in Bucuresti si principalele municipii pe Ziare.com mai mult
Duminica, 10 Iunie 2012, ora 10:13