Facebook va intensifica eforturile de combatere a dezinformarii pe reteaua sa de socializare, inainte de alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, si va colabora cu agentia de presa germana DPA pentru verificarea informatiilor, a declarat luni un oficial al companiei.
Compania americana a fost presata la nivel mondial, dupa alegerile prezidentiale din Statele Unite din 2016, sa impiedice utilizarea conturilor false si a altor forme de inselaciune pentru a influenta opinia publica.
Luna trecuta, Uniunea Europeana a acuzat Google, Facebook si Twitter sa nu isi respecta angajamentele de a combate stirile false inainte de alegerile europene, dupa ce au semnat in mod voluntar un cod de conduita pentru a evita adoptarea unor reglementari in domeniu.
Facebook a anuntat, luni, ca va infiinta un centru operational in care vor lucra 24 de ore din 24 ingineri, specialisti in date, cercetatori si experti in politici, a caror activitate se va coordona cu cea a unor organizatii externe.
"Vor incerca in mod proactiv sa identifice riscurile care apar, astfel incat sa poata interveni cat mai rapid posibil impotriva lor", a declarat la Berlin Tessa Lyons, director pentru integritatea news feed la Facebook.
Facebook a mai anuntat ca se asociaza cu agentia DPA pentru a ajuta la verificarea acuratetii postarilor, pe langa Correctiv, un grup de jurnalisti de investigatie care a semnalat companiei stirile false, incepand din ianuarie 2017.
Compania va instrui totodata... mai mult
Marti, 19 Martie 2019, ora 07:47
Uniunea Europeana pregateste contracararea retelor de socializare online acuzate ca raspandesc "stiri false", Bruxelles-ul avertizand ca scandaluri precum utilizarea in scop electoral a datelor Facebook risca "subminarea sistemelor democratice" inaintea scrutinului europarlamentar.
"Comisia Europeana se teme ca viitorul scrutin pentru desemnarea membrilor Parlamentului European este vulnerabil la campanii online pentru 'dezinformare' eurosceptica. Preocuparile s-au accentuat dupa dezvaluirile conform carora compania de analize politice Cambridge Analytica a colectat ilegal datele a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook pentru a le folosi in scop electoral in scrutinul prezidential din Statele Unite.
Firma Cambridge Analytica a negat utilizarea datelor Facebook in activitati de configurare a profilurilor electorale", observa editorialistii Mehreen Khan si Michael Peel intr-un articol publicat in cotidianul Financial Times intitulat "Bruxelles-ul intentioneaza contracararea stirilor false in retelele online / Scandalul Cambridge Analytica amplifica preocuparile privind scrutinul europarlamentar".
Citeste si Like-ul transformat in arma politica: Cum au fost preluate 50 de milioane de conturi de Facebook de firma care a decis victoria lui Trump
Julian King, comisarul european pentru Securitatea UE, a cerut un plan "clar" referitor la modul in care retelele de socializare online isi desfasoara activitatile in perioade electorale sensibile, incepand cu... mai mult
Luni, 02 Aprilie 2018, ora 10:38