Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, devenind in ultimii ani un magnet pentru multi investitori. Acestia au observat potentialul acestei zone aflata in plina dezvoltare pe diverse planuri. Inclusiv imobiliar. Daca te-ai gandit sa investesti si tu in imobiliare, iata 5 motive serioase, pentru care ar trebui sa iti indrepti atentia catre Sibiu.
Sibiu, intr-o continua crestere
In ultimii 2-3 ani, investitiile imobiliare in judetul Sibiu au fost intr-o continua crestere. Aceasta regiune a devenit un adevarat magnet pentru romani, dar si pentru investitorii straini care au inceput sa construiasca tot mai multe spatii de birouri si fabrici. Acest lucru a dus la o crestere economica in judet, transformand Sibiul intr-o zona ideala pentru investitii in imobiliare.
Spre exemplu, centrul istoric al Sibiului este o zona extrem de cautata si de turisti, si de catre cei care vor sa isi deschida businessuri in domeniul hotelier. Aceasta zona ultracentrala a orasului este vizitata anual de mii de turisti, care vor sa se cazeze in apartamente frumoase, amplasate cat mai aproape de Piata Mare. Locuintele construite in aceasta zona sunt foarte cautate, asa ca preturile lor sunt intr-o continua crestere; ori, acest lucru inseamna o investitie pe termen lung cu profit garantat.
Imobiliarele in Sibiu – o sursa de venit
Sibiul este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania, asa ca multe din apartamentele din zona sunt inchiriate turistilor. Din ce in ce... mai mult
Joi, 23 Decembrie 2021, ora 08:07
Platforma de inchiriere a locuintelor in scop turistic Airbnb a obtinut joi o victorie importanta in fata hotelierilor francezi la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), dupa ce aceasta din urma a decis ca Airbnb nu poate fi reglementata ca o agentie imobiliara care isi vinde serviciile online, informeaza AFP.
In decizia sa publicata joi, CJUE a informat ca activitatea Airbnb ar trebui calificata drept "serviciu al societatii informationale" si in consecinta "Franta nu poate cere Airbnb sa detina o licenta de agent imobiliar profesionist".
Practic, judecatorii de la CJUE au acceptat argumentul Airbnb ca este o platforma online si nu un agent imobiliar.
In luna aprilie a acestui an, avocatul general al CJUE, Maciej Szpunar, a emis o opinie potrivit careia platforma Airbnb "nu exercita un control asupra procedurilor esentiale privind furnizarea serviciilor oferite de utilizatorii sai si in consecinta ar trebui considerata drept un serviciu care tine de societatea informationala". In majoritatea cazurilor, CJUE are tendinta de a urma opiniile avocatului sau general.
Hotararea CJUE este o victorie importanta pentru Airbnb care incearca sa isi solutioneze toate aspectele ce tin de reglementare inaintea listarii la bursa in cursul anului urmator. Airbnb, companie cu sediul la San Francisco, a precizat ca decizia curtii ii va permite sa "mearga inainte si sa continue sa lucreze cu orasele asupra unor reguli clare".
Decizia CJUE in acest dosar contrasteaza cu... mai mult
Joi, 19 Decembrie 2019, ora 13:05
Curtea de Justitie a Uniunii Europene urmeaza sa anunte joi decizia intr-o disputa intre platforma de inchiriere a locuintelor in scop turistic intre persoane fizice Airbnb si autoritatile din Paris, intr-un moment in care Airbnb este criticata in unele capitale europene, transmite DPA.
Aceasta decizie va pune capat unei batalii indelungate intre Airbnb si companiile hoteliere traditionale din Europa, care sustin ca platforma Airbnb ofera servicii similare cu ale lor fara a fi insa supusa acelorasi reglementari.
In anul 2018 autoritatile din Paris au dat in judecata Airbnb la un tribunal regional sustinand ca platforma nu respecta reglementarile locale cu privire la inregistrarea proprietatilor imobiliare utilizate in scopuri turistice. Capitala Frantei sustinea, la acel moment, ca cel putin 20.000 de proprietati rezidentiale au fost pierdute in favoarea turismului si a altor scopuri, ceea ce a crescut presiunile asupra pietei locuintelor pentru rezidenti.
In replica, Airbnb a sustinut ca in calitate de platforma digitala inregistrata in Irlanda, serviciile sale de punere in contact a gazdelor cu vizitatorii sunt acoperite de legislatia care protejeaza libera miscare a serviciilor in UE.
In consecinta, tribunalul din Paris a decis sa se indrepte spre Curtea Europeana de Justitie pentru clarificari.
In luna aprilie a acestui an avocatul general al CJUE, Maciej Szpunar, a emis o opinie potrivit careia platforma Airbnb "nu exercita un control asupra... mai mult
Joi, 19 Decembrie 2019, ora 10:35
Editia aniversara a Targului National Imobiliar TNI, 15 ani incepe vineri, 4 octombrie, ora 10:00 la Palatul Parlamentului, Sala Unirii.
Expozitia are loc pana duminica, 6 octombrie si reuneste reprezentantii a 107 de companii ce scot la vanzare peste 30.000 de oferte imobiliare: locuinte noi, case de vacanta, terenuri, spatii de birouri din Bucuresti, Ilfov, Constanta, Valea Prahovei, Cluj-Napoca, Bulgaria, Spania si SUA.
Brandul autohton TNI a devenit international, Presedintele mondial FIABCI, domnul Walid Moussa deschide editie aniversara a Targului National Imobiliar!
TNI 15 ani se bucura de increderea si sprijinul celor mai importante organizatii imobiliare din lume: FIABCI- Federatia Internationala Imobiliara si NAR - National Association of REALTORS®, in calitate de Parteneri Internationali.
Prin aceste colaborari ne dorim promovarea oportunitatilor de investitii in afara tarii si ridicarea standardelor pietei imobiliare din Romania la nivel international.
FIABCI este o organizatie multidisciplinara fondata in 1951, care include 40 de profesii din sfera imobiliara si are prezenta in peste 49 de tari, pe toate continentele, iar NAR este asociatia fondata in 1908 ce deserveste mai mult de 1.200.000 de profesionisti imobiliari din Statele Unite si din intreaga lume.
La Conferinta de deschidere a targului imobiliar, pe 4 octombrie, avem deosebita onoare ca expozitia sa fie inaugurata de catre domnul Walid Moussa, Presedintele Federatiei... mai mult
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 16:46
Zece orase au solicitat sprijinul autoritatilor europene in lupta impotriva platformei Airbnb si a altor site-uri de inchirieri de locuinte pe termen scurt, pe care le acuza ca duc la scumpirea chiriilor pentru rezidenti.
Intr-o scrisoare comuna, municipalitatile din Amsterdam, Barcelona, Berlin, Bordeaux, Bruxelles, Cracovia, Munchen, Paris, Valencia si Viena sustin ca reglementarea "avansului exploziv" al platformelor globale de inchirieri de locuinte pe termen scurt ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru viitorii comisari europeni, scrie The Guardian.
In aprilie, Curtea Europeana de Justitie a constatat, intr-o opinie informala, ca, potrivit legislatiei UE, Airbnb ar trebui sa fie considerat mai degraba un furnizor de informatii digitale decat o agentie imobiliara.
Acest statut, daca va fi confirmat oficial de Curte, ar permite Airbnb si altor platforme similare sa opereze liber in statele membre si, mai important de atat, le-ar absolvi de orice responsabilitate pentru a se asigura ca proprietarii inrolati respecta legislatiile locale de reglementare a proprietatilor inchiriate in scop turistic.
"Orasele europene sunt de parere ca locuintele ar trebui sa fie folosite in primul rand pentru a locui", se arata in scrisoarea facuta publica de Consiliul local din Amsterdam.
"Multe se confrunta cu o lipsa serioasa de locuinte. Cand aceste proprietati pot fi inchiriate, cu un castig mai mare, catre turisti, ele dispar de pe piata imobiliara traditionala",... mai mult
Vineri, 21 Iunie 2019, ora 17:14