Cand vine vorba de agricultura, nu multi pot sa comenteze asupra acestei indeletniciri. Agricultura cere timp, cunoasterea mediului, rabdare si investitii pe masura.
Nu este de mirare ca putini oameni aleg sa investeasca si sa lucreze pamantul, insa si cei care o fac, de obicei, aleg metode profesionale care sa ii ajute. Magazinul Tractorsud.ro este un expert in acest domeniu, comercializand o gama vasta de produse si accesorii.
Clientii pot cumpara pe pe site-ul acestui magazin piese combina Laverda, piese pentru tractor, pluguri, semanatoare, insecticide, ingrasamant, freze, discuri, acumulatori, solutii de lubrifiat sau pistoane.
Gama este destul de mare si de vasta, astfel incat indiferent de brand-ul utilajului pe care il folosesti, la Tractorsud.ro cu siguranta vei gasi piesa de care ai nevoie.
Multi aleg masinariile agricole Laverda din mai multe motive. Productia acestor masinarii incepe intre 1873 si Primul Razboi Mondial, si a fost compusa din:
echipamente agricole pentru prelucrarea a produselor, iar acestea au fost;foarfece manuale;ventilatoare pentru boabe;masini de tocat porumb;tocatoare de furaje;prese manuale;masini de vinificatie: concasoare;prese, pompe pentru transferul vinurilor.
Aceste masinarii au dus la inovatii si mai mari, oferind o siguranta si incredere agricultorilor din aceea perioada.
In anul 1947 a fost introdusa prima masina de tuns iarba M4 Gioiello.
Anul 1956 a dat nastere primei combine autopropulsata, M60, iar in 1971... mai mult
Marti, 18 Februarie 2020, ora 17:08
Un nou set de reguli europene care vor garanta protectia agricultorilor europeni precum si a micilor furnizori impotriva practicilor comerciale neloiale in cadrul lantului de aprovizionare cu alimente au intrat marti in vigoare, informeaza un comunicat de presa al executivului comunitar.
Publicate saptamana trecuta in jurnalul oficial, noile reguli acopera produsele agricole si alimentare comercializate in cadrul in cadrul lantului de aprovizionare cu alimente. Pentru prima data, vor fi interzise in UE pana la 16 practici comerciale neloiale impuse in mod unilateral de un partener comercial.
Practicile comerciale neloiale care urmeaza a fi interzise sunt platile intarziate in cazul produselor perisabile, anularile in ultimul minut ale comenzilor, modificarile unilaterale sau retroactive ale contractelor si obligarea furnizorului la plata produselor irosite.
Alte practici vor fi permise numai daca fac obiectul unui acord prealabil, clar si lipsit de ambiguitate intre parti: faptul ca un cumparator returneaza unui furnizor produsele alimentare nevandute; faptul ca un cumparator impune unui furnizor o plata pentru garantarea sau mentinerea unui acord de furnizare pentru produse alimentare; faptul ca un furnizor plateste pentru promovarea sau comercializarea produselor alimentare vandute de cumparator.
Statele membre UE vor trebui sa desemneze autoritatile care vor fi insarcinate cu aplicare noilor reguli. Aceste autoritati vor trebui sa aiba puterea de a impune... mai mult
Miercuri, 01 Mai 2019, ora 09:33
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, ca va face demersuri pe langa ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pentru eliminarea obligativitatii condicei zilnice de prezenta pentru agricultori pentru ca "in agricultura se lucreaza zi si noapte".
"Voi discuta cu ministrul Muncii pentru a gasi solutia adecvata, specifica muncii noastre din agricultura, pentru ca aici nu se lucreaza cu ora, nu se lucreaza nici cu minutul, uneori nici cu ziua. Se lucreaza zi si noapte", a spus ministrul Daea, prezent in localitatea ialomiteana Orezu, cu ocaziei sarbatorii "Ziua porumbului".
Ministrul Agriculturii a precizat ca este convins ca "se va lua o masura in sprijinul fermierilor".
"Se va ajunge la o intelegere buna pentru agricultura romaneasca, in interesul agricultorilor, al fermierilor si al tarii, caci pentru mine, fermierii sunt cei care ma trezesc si ma incanta si imi pastrez aceasta forta si aceasta energie de munca pentru ca eu sunt ministrul lor, iar ei sunt fauritorii de hrana ai tarii", a mai spus Daea.
Cateva sute de fermieri din intreaga tara si aproape 20 de companii, producatori de utilaje, de seminte si de pesticide au participat joi, in localitatea ialomiteana Orezu, la cea de-a opta editie a sarbatorii "Ziua porumbului".
Citeste si Modificari la Codul Muncii: Un angajat in delegatie e obligat sa aiba o copie de pe contractul de munca la el? ...citeste mai departe despre "Ministrul Daea cere renuntarea la condica de prezenta pentru... mai mult
Joi, 14 Septembrie 2017, ora 18:32
In premiera, agricultorii vor sa dea in judecata Administratia Nationala de Meteorologie, pe motiv ca nu a anuntat din timp vremea secetoasa din acest an.
Astfel, agricultorii din zona Moldovei vor sa depuna plangere penala, la inceputul saptamanii viitoare, impotriva meteorologilor, pentru prognozele din lunile aprilie, mai si iunie.
Ei sustin ca meteorologii nu i-au avertizat ca va fi seceta, iar acum recoltele de grau, porumb si floarea soarelui sunt compromise, informeaza ...citeste mai departe despre "Agricultorii vor sa dea in judecata meteorologii: N-au anuntat seceta. Recoltele sunt compromise" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 01 August 2015, ora 09:50
Parlamentul European a cerut, joi, ca Uniunea Europeana (UE) sa-si majoreze sprijinul pentru agricultori in contextul embargoului rus asupra produselor alimentare europene, in ajunul unei reuniuni exceptionale a ministrilor agriculturii din tarile UE, informeaza AFP.
Deloc surprinzator, eurodeputatii din republicile baltice, finlandezi si polonezi, ale caror tari sunt profund afectate ca urmare a dependentei de piata rusa a sectoarelor lor agricole si de produse lactate, au fost cei mai prompti in a sesiza importanta unei dezbateri in Comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala, precizeaza Agerpres.
UE trebuie sa 'adopte masuri importante pentru a usura pierderile agricultorilor (...), solidaritatea este esentiala', a declarat liberalul finlandez Olli Rehn, fost comisar pentru afaceri economice.
La randul sau, conservatorul polonez Jaroslaw Kalinowski a cerut ca cele 28 de tari membre sa poata avea acces la cele 430 de milioane de euro pe an din rezerva pentru situatii de criza prevazuta de Politica Agricola Comuna (PAC) pentru a veni in ajutorul agricultorilor.
In viitorul imediat, aceasta finantare nu este preconizata, masurile de sustinere deja adoptate de Comisia Europeana, pentru o suma de circa 175 de milioane de euro, urmand sa fie finantate din cadrul bugetului agricol pentru 2015, potrivit unei surse europene.
'Agricultura este victima unui conflict' care o depaseste, a subliniat eurodeputatul francez Michel Dantin, care pledeaza pentru o... mai mult
Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 10:35
Agricultorii care au inregistrat pagube anul trecut din cauza fenomenelor meteorologice ar putea beneficia de anularea impozitului pe venit datorat pentru 2013, proportional cu gradul de calamitate al productiei agricole, daca acesta este de peste 30% si impozitul se calculeaza pe norme de venit.
Impozitul pe venitul din activitati agricole datorat pentru anul fiscal 2013 de contribuabilii care au desfasurat activitati agricole individual sau in asociere se va anula daca a fost stabilit pe baza de norme de venit, iar productia a fost afectata in proportie de peste 30%, cu acte doveditoare, nefiind incheiata o polita de asigurare aferenta, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta.
Gradul de calamitate se dovedeste cu documentul emis de autoritatea competenta.
Calamitatile au generat pierderi de 250 de milioane de lei, anul trecut
Agricultorii au consemnat anul trecut pierderi de venit ca urmare a pagubelor produse de fenomenele meteo extreme, ceea ce a generat un impact fiscal negativ pentru cei care au avut venitul stabilit pe baza de norma de venit.
"Acesti producatori agricoli au declarat si in unele cazuri au si platit impozitul calculat pe baza normelor de venit intr-un context in care au suferit pierderi economice importante (243.253.000 lei). In aceste conditii, plata impozitului pe venit reprezinta o pierdere suplimentara, avand in vedere faptul ca producatorii nu au realizat valoare adaugata in anul economic respectiv", se arata in nota de... mai mult
Luni, 02 Iunie 2014, ora 16:36
Agricultorii care au inregistrat pagube din cauza caderilor de grindina vor fi ajutati printr-o schema de minimis similara celei aplicate in 2012, insa trebuie sa fie finalizata o evaluare exacta a pagubelor, a declarat, joi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
"Nu avem inca finalizata o evaluare exacta a pagubelor. Au fost pagube in jurul Bucurestiului atunci cand a cazut grindina si acolo cu siguranta vom gasi solutii sa intervenim, pentru ca au fost solarii distruse. Cred ca va amintiti ca in anul 2012, una dintre primele masuri pe care le-am luat a fost sa-i ajutam pe cei din zona Galatiului afectati de caderi de zapada. Vom face tot posibilul ca acum sa-i ajutam printr-o schema de minimis pe cei care au avut acum aceste necazuri", a spus Constantin, prezent la conferinta organizata de LAPAR.
Acesta a precizat ca ajutorul de minimis va putea fi orientat si catre persoane fizice nu numai catre asociatii. Pe de alta parte, seful MADR considera ca, pe termen mediu, solutia in astfel de situatii o reprezinta fondurile mutuale.
"Solutia pe termen mediu, am mai spus-o, o reprezinta fondurile mutuale. Avem legislatie pregatita, avem fonduri europene imediat ce se aproba PNDR si atunci toti cei care vor fi membri, prin contributia ministerului si prin fonduri europene, vor primi despagubiri", a spus Constantin.
In ceea ce priveste situatia culturilor agricole, ministrul a afirmat ca pana acum agricultura a beneficiat de... mai mult
Joi, 15 Mai 2014, ora 15:30
Presedintele interimar al Miscarii Agricultorilor din Romania, Stelian Fuia, a anuntat joi ca partidul a fost inregistat de catre Tribunalul Bucuresti.
"Astazi, partidul nostru, partidul agricultorilor Miscarea Agricultorilor din Romania a fost inregistrat definitiv si irevocabil de catre Tribunalul Bucuresti. Acest lucru a fost posibil prin efortul nostru, al tuturor celor 27.000 de membri semnatari ai cererii de inregistrare.
Incepand de astazi, noi, agricultorii avem propriul partid si numai prin eforturile noastre comune, ale tuturor agricultorilor, putem prioritiza agricultura si in acest fel sa ...citeste mai departe despre "Partidul Miscarii Agricultorilor din Romania, inregistrat oficial la tribunal. Sigla, un mar" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 08:43
Platile directe pentru agricultorii romani in exercitiul financiar al UE 2014-2020 vor fi facute tot pe suprafata, in timp ce abordarea statelor membre mai vechi este plata pe ferma, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.
"Pentru segmentul financiar urmator, platile directe, in ceea ce priveste Romania, se vor mentine ca plati pe hectar, abordarea la nivel european fiind plata pe ferma. Cam asta ar fi tendinta europeana in noua politica agricola comuna, exceptie facand noile state membre, unde, de asemenea, a fost acceptata plata la hectar. Avantajul este ca un fermier are posibilitatea de a beneficia de o plata care poate evolua in functie de suprafata pe care o detine, in timp ce pentru platile directe pe ferme drepturile financiare raman aproximativ aceleasi", a afirmat presedintele CJ Dolj, intr-o declaratie de presa facuta duminica.
In noua politica agricola ar putea fi oferite unele plati complementare tinerilor fermieri
"Aceasta inseamna ca un tanar care se asaza in ferma lui sau intr-o societate agricola condusa de el sau in care are capital majoritar va primi, in primii cinci ani de la instalare, cu pana la 25 la suta mai mult, ca plata complementara. O veste buna o primesc si cei care detin ferme mici, in cazul carora se vor introduce platile simplificate, adica nu se va mai face niciun alt control, fiind suficienta existenta fermei si faptul ca acolo se desfasoara o activitate agricola. Nu se mai masoara parcelele, nu se mai... mai mult
Luni, 02 Decembrie 2013, ora 09:10