Waterboyz, cea mai cunoscuta companie autohtona din sectorul locurilor de joaca si de agrement, le propune clientilor sai, in fiecare an, o imagine de ansamblu asupra celor mai noi metode de finantare, atat in ceea ce priveste fondurile europene, cat si diversele programe puse la dispozitie de autoritati la nivel national.
In ultimii ani, Waterboyz a amenajat cu succes sute de locuri de joaca in Bucuresti, Cluj, Brasov, Timisoara, Constanta, Oradea, Sibiu, Iasi si in multe alte locatii din Romania, implementand proiecte precum:
POR 2.1, POR 2.1A si in derulare POR 2.2Start-Up Nation, ambele sesiuniProgramul Operational Capital Uman (POCU)AFIR sub-masura 6.2Ajutoarele de stat de la masura 2 din 2020-2021
Dupa un an dificil pentru multi antreprenori, 2021 vine cu vesti bune, in sensul ca fondurile AFIR pot fi folosite si pentru locurile de joaca sau de agrement!
Fondurile AFIR, prin Masura 6.2, se adreseaza firmelor nou-infiintate din domeniul rural, care urmeaza sa desfasoare activitati non-agricole. Acest program se aseamana cu Start-Up Nation, doar ca se limiteaza strict la mediul rural.
Daca in ceea ce priveste activitatile de productie, se acorda imprumuturi nerambursabile de pana la 70.000 de euro, pentru celelalte tipuri de afaceri se acorda fonduri nerambursabile de pana la 50.000 de euro, iar cea mai buna parte este pentru a le accesa, antreprenorii nu sunt obligati la cofinantare.
Bugetul alocat pentru Masura 6.2 (AFIR) in anul 2021 este de 50 de... mai mult
Miercuri, 16 Iunie 2021, ora 15:51
Primaria Navodari din judetul Constanta organizeaza o licitatie deschisa pentru construirea unui centru de agrement in orasul Navodari, valoarea totala estimata a contractului fiind de 25,089 milioane de lei (fara TVA), potrivit anuntului postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).
Proiectul necesita lucrari de constructii de centre de divertisment, constructii de piscine, lucrari de instalatii electrice, de instalare de echipament de ventilatie si lucrari de instalare de echipamente sanitare.
Centrul de agrement va fi situat pe trei nivele si subsol tehnic si va cuprinde bazine acoperite, zone de Wellness si electroterapie, zone de birouri, zona rezervata cursurilor teoretice de scubadiving, sector de fitness si aerobic, dar si utilitatile aferente, etc. In exterior se propune realizarea unui spatiu verde propice relaxarii, dar si zone pentru parcare.
Suprafata totala construita a ansamblului este 3.683 metri patrati (mp), iar desfasurata de 6.480 mp. Investitia presupune si realizarea de terenuri de sport in suprafata totala de 2.461 mp, precum si parcaje in suprafata de 1.955 mp.
Din valoarea totala a contractului, circa 1,65 milioane de lei, fara TVA, reprezinta lucrari 'diverse si neprevazute', respectiv 6,58% din valoarea totala estimata. Fiecare ofertant trebuie sa cuprinda in pretul total si suma alocata pentru 'diverse si neprevazute', rezultata prin aplicarea procentului corespunzator la valoarea ofertei sale.
Potrivit anuntului,... mai mult
Luni, 14 Iulie 2014, ora 09:10
Autoritatile din Botosani, unul dintre cele mai sarace orase din tara, se imprumuta inca o data pentru cofinantarea unei investitii de 20 de milioane de euro, intr-un megaparc de agrement, care se intinde pe o suprafata de 48 de hectare. Lucrarile amanate inca din 2011 au inceput pana la urma in aceasta vara, desi autoritatile nu sunt convinse inca de fezabilitatea proiectului.
Proiectul este grandios. Parcul regional de agrement turistic si sportiv Cornisa se va intinde pe o suprafata de 48 de hectare si va cuprinde bazine acoperite, piscine in aer liber, helesteu si rau artificial pentru rafting, parc de 14 hectare si o padure de 25 de hectare.
Proiectul parcului regional de agrement Cornisa
65% din suma este asigurata din fonduri europene, insa primaria Botosani va trebui sa participe cu restul banilor.
Autoritatile locale au mai contractat un imprumut de 20 de milioane de lei si in 2012 pentru finantarea proiectului, insa banii au fist cheltuiti pana la urma in alte scopuri, iar proiectul aprobat inca din 2011, care apartine fostei administratii, a fost din nou amanat.
Parcul, prea mare pentru un oras ca Botosani, dar il facem!
Mai mult, in toata aceasta perioada, noul primar al orasului Botosani, Ovidiu Portariuc, a discutat in termeni "apocaliptici" despre viitorul parc de agrement, repetand in mai multe randuri, ca primaria nu isi permite un proiect atat de mare.
"Imi mentin parerea pe care am avut-o si in campania electorala: nu cred ca este... mai mult
Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 08:16
Compania Electro-Alfa International din Botosani a castigat un contract de 52,19 milioane lei (12 milioane euro) fara TVA pentru amenajarea unui parc de agrement cu o suprafata de aproape 50 de hectare.
Primaria Botosani a acordat contractul printr-o licitatie deschisa la sfarsitul lunii februarie firmei omului de afaceri Gheorghe Ciubotaru, scrie Mediafax.
Proiectul vizeaza amenajarea pe o suprafata de 48,38 hectare a Parcului Regional de Agrement Turistic si Sportiv Cornisa, precum si echiparea necesara functionarii acestuia.
Obiectivele investitiei includ, printre altele, o piscina acoperita si vestiare plaja, bazine exterioare de agrement, patinoar artificial si de agrement, terenuri de sport si vestiare, helesteu, rau artificial si locuri de joaca pentru copii.
Contractul, estimat initial la 63,7 milioane lei fara TVA, este finantat prin Programul Operational Regional (POR). Finantarea va fi acoperita in proportii egale din bani de la bugetul local si fonduri europene.
Durata de executie a lucrarilor este de doi ani, data de incepere fiind conditionata de obtinerea finantarii din partea Ministerului Dezvoltarii, care gestioneaza POR, potrivit unui comunicat Electroalfa.
Electro-Alfa cuprinde zece divizii, trei fabrici si a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de 37 milioane euro, conform datelor publicate pe pagina proprie de internet. mai mult
Vineri, 08 Martie 2013, ora 16:20
Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Razvan Murgeanu, a semnat luni contractul de finantare pentru amenajarea unei zone de agrement "Strand" in municipiul Motru, din judetul Gorj, in cadrul Programului Operational Regional - Regio, proiect de 6,69 milioane lei.
Potrivit reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii si Turismului (MDRT), proiectul prevede construirea unui complex de terenuri de sport, un bazin de inot pentru adulti si unul pentru copii, o zona de joaca pentru copii, plaja, spatii verzi, chioscuri, o cladire administrativa si o parcare.
Totodata, prin acest proiect se vor crea 12 noi locuri de munca, iar numarul de turisti din zona se estimeaza ca va creste de la 840 la 1.800 pe an, in timp ce numarul de innoptari va creste de la 240 la 500 pe an.
Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe durata a 18 luni, este de 6.691.804 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 2.322.420 lei. mai mult
Luni, 20 Februarie 2012, ora 16:22
Ion Alexandru Tiriac, fiul miliardarului Ion Tiriac, va construi un complex de agrement dupa modelul unei baze sportive integrate, in cadrul ansamblului rezidential de lux "La Stejarii" din nordul Capitalei, in padurea Baneasa. Investitia se ridica la 20 de milioane de euro si e realizata cu fonduri europene.
Complexul construit de Ion Tiriac va beneficia de piscine interioare si exterioare, sauna finlandeza, Hammam, terenuri de tenis, cluburi de dans si fitness sau piste de alergare si implica o investitie de 20 milioane de euro, adica in jur de 83 milioane de lei, scrie B365.
Conform reprezentantilor Agentiei de Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, proiectul urmareste crearea a 70 de noi locuri de munca si beneficiaza de o finantare nerambursabila de 35,5 milioane de lei din fonduri europene, fiind aprobat in cadrul programului "Dezvoltarea durabila si promovarea turismului".
Fiul miliardarului roman isi propune sa dezvolte, in cadrul ansamblului rezidential, un complex de agrement de 15.000 mp, cu finalizare in 2 ani, care va oferi 30 de facilitati de practicare a sportului.
Baza de agrement va fi dotata cu piscine, jacuzii, sauna cu abur si fara abur, teren de joaca pentru copii, cluburi de dans, fitness, pista de alergare, sali multifunctionale, dar si o parcare subterana si un birou de informare turistica si unul de prim ajutor. In plus, Ion Tiriac precizeaza ca aici vor putea fi organizate evenimente sportive indoor.
In cadrul acestui program, au... mai mult
Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 10:13
Impozitele percepute anual proprietarilor de nave de sport si agrement de catre autoritatile locale vor fi majorate de Guvern cu pana la peste sase ori, de la 0-800 lei in prezent la 800-5.000 lei, printr-o noua modificare a Codului Fiscal.
Majorarea de impozit este prevazuta intr-un proiect de lucru al Guvernului pentru modificarea Codului Fiscal, obtinut de MEDIAFAX, in care se arata ca impozitul anual pentru nave de sport si agrement va fi cuprins intre 800 si 5.000 lei.
In prezent, impozitul pentru astfel de mijloace de transport este cuprins intre 0 si 800 lei pe an.
In definitia Codului Fiscal, prin nave de sport si agrement se intelege orice ambarcatiune, indiferent de tip si de modul de propulsie, al carei corp are lungimea de 2,5 metri pana la 24 metri, destinata utilizarii in scopuri sportive si recreative.
In luna octombrie, Guvernul a decis ca, din 2010, sa fie eliminate accizele pentru produsele de lux, precum iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement, pentru a evita declansarea de catre Comisia Europeana a procedurii de infringement impotriva Romaniei pentru aplicarea de accize stabilite in cote procentuale.
Accizele erau de 9% din valoare pentru ambarcatiunile cu motor cu lungime de 8-12 metri, 10% pentru cele cuprinse intre 12 si 16 metri si 12% pentru cele cuprinse intre 16 si 24 metri.
Directorul executiv al companiei Neptun Yacht, Mirela Nurciu, dealer al mai multor marci de ambarcatiuni, aprecia la sfarsitul... mai mult
Miercuri, 24 Martie 2010, ora 17:07
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat sambata, la Olimp, ca noua lege a turismului va oferi facilitati investitorilor si ii va sanctiona pe cei care isi deschid hotelurile doar in varful de sezon, transmite corespondentul NewsIn.
Ministrul Turismului a mai spus ca ceea ce lipseste litoralului romanesc este agrementul si a subliniat nevoia de investitii in astfel de servicii. Udrea a subliniat ca initiativele de promovare pe care le-a avut de la inceputul mandatului s-au concretizat intr-o crestere cu 200% a numarului de turisti in perioada minivacantelor de Paste si de 1 Mai.
"In legislatia care dorim sa reglementeze turismul romanesc si in special turismul de pe litoral, la care lucram acum si pe care dorim sa o implementam din toamna acestui an, vom prevedea pe de o parte masuri de sprijinire a celor care depun efort, si financiar si uman, pentru promovarea si dezvoltarea turismului de litoral, dupa cum vom incerca sa gasim solutii de a-i determina pe ceilalti sa intre in acest parteneriat, mergand pana la a-i sanctiona pe cei care nu considera ca ar trebui sa-si creasca eforturile pentru a obtine de la turismul pe litoral ceea ce avem posibilitate sa obtinem, si anume cresterea numarului de turisti, nu numai turisti romani, ci si turisti straini, cresterea numarului si a volumului de investitii in turismul de pe litoral, turismul insemnand unitati de cazare, dar mai ales activitati de agrement", a precizat ministrul.
"Vom incerca sa le acordam facilitati,... mai mult
Luni, 18 Mai 2009, ora 09:50
Turistii care vor veni pe litoral in acest sezon estival vor putea sa se plimbe cu goletele si vasele de pasageri in Marea Neagra, pana in Delta Dunarii, potrivit primarului Radu Mazare, care a anuntat, joi, achizitia unor ambarcatiuni de agrement.
In acest scop, Primaria Constanta, Primaria Eforie, Consiliul Judetean si o societate comerciala se vor asocia pentru a forma o societate denumita "Agrement Nautic", ce va avea un capital social de 1.230.000 de euro.
Ministerul Turismului va participa la acest proiect cu circa un milion de euro, bani cu care se va construi o pasarela de imbarcare, in statiunea Mamaia, dar si cu inca 200.000 de euro, prin societatea Mamaia SA, bani cu care se vor cumpara ambarcatiunile. Potrivit primarului Constantei, Radu Mazare, este vorba despre trei, patru golete si un vas de pasageri, care vor fi cumparate, cel mai probabil, din Turcia.
"Ambarcatiunile de agrement vor fi functionale pe traseele Mangalia - Constanta - Sulina", a precizat Radu Mazare. Acesta a precizat ca, in actualul sezon estival, Primaria Constanta va contribui cu circa un milion de euro la finantarea mai multor evenimente care sunt menite sa atraga turisti pe litoral. Printre acestea se numara Aero Grand Prix si Class One Powerboat Championship.
Mazare a precizat ca cea mai mare parte a acestor bani sunt incasati din taxa de bariera.
De asemenea, joi, in sedinta Consiliului Local Constanta, a fost aprobat si studiul de prefezabilitate pentru proiectul Riviera Tomis. Este... mai mult
Joi, 23 Aprilie 2009, ora 16:57