Autostrada Ploiesti - Comarnic - Brasov este dezbatuta de peste 18 ani in Romania, de la initiativa de a fi construita in parteneriat public-privat.
In prezent, constructorii nu se inghesuie sa depuna oferte pentru a realiza autostrada de pe Valea Prahovei, care ar curma suferinta soferilor de pe DN1, ci mai degraba cer Companiei de Drumuri lamuriri in privinta documentelor publicate, care ii tin departe de a se implica.
La ora actuala, din autostrada Bucuresti - Brasov a mai ramas de lansat spre executie sectiunea Ploiesti - Brasov si centura Comarnic. Tronsonul Bucuresti - Ploiesti este in operare din 2012, iar lucrarile la lotul Rasnov - Cristian ar putea fi gata pana la finalul acestui an, potrivit estimarilor Ministrului Transporturilor, Lucian Bode.
La finalul lunii august, CNAIR a lansat licitatia pentru revizuirea studiului de fezabilitate realizat in 2006, dar si pentru elaborarea proiectului tehnic pentru tronsonul Ploiesti - Brasov. Contractul are o valoare cuprinsa intre 48,8 milioane de lei si 57,6 milioane de lei, iar documentatiile ar trebui sa fie gata in trei ani si jumatate. Apoi, constructorii s-ar putea apuca de lucrari.
Lotul Ploiesti-Brasov, fara varianta de ocolire Comarnic si sectorul Rasnov-Cristian, are 97,3 kilometri. Singura oferta a fost depusa din partea Consitrans, iar contractul ar putea fi semnat in prima luna din 2021, daca nu se depun contestatii.
Specialistii in infrastructura spun ca proiectantii seriosi au stat... mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 00:03
Tirurile care asteapta trecerea frontierei prin PTF Giurgiu formeaza o coada de aproximativ trei kilometri pe prima banda de mers a DN 5 Bucuresti-Giurgiu si au de asteptat aproximativ o ora la controlul de frontiera pentru iesirea din Romania.
"Foarte multi soferi de camioane si de autoturisme aleg sa iasa din tara prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, mai ales in aceasta perioada in care multi inca isi mai petrec vacantele in Grecia, Bulgaria sau Turcia, astfel, in ultimele 24 de de ore s-au prezentat la iesirea din tara 757 de autoturisme, iar pe sensul de intrare au sosit 859, iar la camioane numarul celor care au iesit din tara pe la PTF Giurgiu a fost de 1.242, iar pe sensul de intrare s-au prezentat 980", a declarat joi, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al ITPF Giurgiu, Elena Niculae.
Autoturismele care intra sau ies din Romania au de asteptat aproximativ 20 de minute la controlul de frontiera, iar la camioane timpul de asteptare este de 60 de minute la iesirea din tara si de 30 de minute la intrarea in Romania, in conditiile in care traficul la frontiera se desfasoara pe patru artere de circulatie.
Citeste si:
Podul de la Giurgiu-Ruse ar putea fi inchis. Bulgarii protesteaza in masa fata de coruptia guvernamentala si ar intentiona sa blocheze total traficul in vama ...citeste mai departe despre "Aglomeratie la Vama din Giurgiu. Tirurile stau si cate o ora la controlul de frontiera" pe Ziare.com mai mult
Joi, 03 Septembrie 2020, ora 15:44
Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a declarat, duminica dupa-amiaza, la finalul sedintei Comitetului pentru Situatii de Urgenta, ca Societatea de Transport Bucuresti va suplimenta numarul mijloacelor de transport pentru a evita aglomeratia din autobuze si tramvaie.
"Primarul general a dispus suplimentarea numarului de autobuze, astfel incat aglomeratiile inauntrul mijlocului de transport sa fie evitate", a afirmat Badulescu, duminica, la finalul sedintei in care s-au discutat masurile luate pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus.
Viceprimarul Capitalei a precizat ca Politia Locala va face controale la agentii economici care isi desfasara activitatea cu publicul pentru a se asigura ca acestia nu organizeaza adunari de peste o mie de persoane, dar si pentru a fi siguri adunarile cu mai putin de o mie de oameni respecta deciziile privind prevenirea raspandirii COVID-19.
"Ne bucuram ca majoritatea agentilor economici care au acest tip de activitati in derulare au inceput sa sune, se informeaza si se conformeaza in raport de masurile impuse", a mai spus Aurelian Badulescu.
El a spus ca sanctiunile fata de cei care nu respecta vor consta in inchiderea localului si incetarea actiunii in desfasurare.
15 cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate in Romania, doua fiind in Bucuresti.
Duminica a fost confirmat al 15-lea caz de infectare cu coronavirus, o femeie din Mures, de 70 de ani. Informatia a venit la mai putin de doua ore dupa ce... mai mult
Duminica, 08 Martie 2020, ora 18:30
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, propune realizarea unor sensuri unice in zonele aglomerate din Bucuresti, pentru decongestionarea traficului.
Vela a afirmat, joi, intr-o conferinta de presa, ca tot ce tine de fluxul de circulatie din Bucuresti este atributul Primariei Generale si nu al Ministerului de Interne.
"Tot ce inseamna flux de circulatie acum, intersectii, semafoare, indicatoare, toate acestea sunt atributul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, nu al Ministerului de Interne. Noi intervenim cu Politia Rutiera doar pentru a dirija circulatia.
Pe langa toate primariile din Romania exista o institutie numita Comisia de sistematizare rutiera, o comisie cu care eu, la Caransebes, am lucrat 12 ani. Acolo se pot decide lucruri importante pentru Unitatea Teritorial Administrativa pe care o conduci ca primar general si ca si Consiliu General", a afirmat Vela.
El a spus ca pentru evitarea aglomeratiilor in trafic propune realizarea de sensuri unice.
"Punctul meu de vedere, daca vreti va spun si il voi spune si consilierilor locali si doamnei primar general, este realizarea unor fluxuri de circulatie pe strazi sau bulevarde care sa cuprinda doar un singur sens de mers, nu doua, pentru a nu se crea acele conflicte in intersectii care se aglomereaza si care pe strazi scurte, la randul lor, creeaza in lant alte aglomerari in circulatia rutiera, in special dimineata cand vine lumea spre serviciu sau spre scoli si dupa-amiaza", a explicat... mai mult
Joi, 05 Decembrie 2019, ora 19:40
Traficul din Bucuresti ramane de cosmar, cu toate ca in jumatate dintre intersectiile din oras exista deja semafoare inteligente, care ar trebui sa dirijeze eficient traficul. Iata de ce se intampla asa si cine ar trebui sa ia masuri ca sa nu-si mai piarda zilnic bucuresteanul in trafic de doua ori mai mult timp decat ar trebui.
Cu bani imprumutati de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a platit compania UTI SA instaleze, inca din perioada anilor 2007 - 2009, un sistem inteligent de dirijare a traficului, in oras. Tehnologia a ajuns, initial, in 96 dintre cele peste 400 de intersectii semaforizate ale Capitalei. Apoi, sistemul a fost extins partial si in alte 170 de intersectii.
UTI a operat, de la sediul propriu, sistemul de semaforizare pe care il instalase. In 2015, insa, sistemul a picat. Asa ca PMB a renegociat cu UTI pentru o serie de lucrari de reparatii si mentenanta. In cele din urma, sistemul si-a reluat cu greu activitatea, dupa mai bine de un an in care n-a fost mare folos.
In iulie 2017, Gabriela Firea a renuntat la colaborarea cu UTI, societatea fondata de Tiberiu Urdareanu. La acel moment, primarul general al Capitalei sustinea ca UTI lucrase prost si "capusase" bugetul Bucurestiului. De atunci, periodic, administratia Firea si UTI fac declaratii si emit comunicate de presa in care se acuza reciproc pentru aglomeratia de pe soselele Capitalei.
Una peste alta, in vara anului 2017, Firea a... mai mult
Luni, 30 Septembrie 2019, ora 09:07
Bucurestiul este din ce in ce mai sufocat de masini, transportul public este un cosmar, in timp ce strazile sunt din ce in ce mai pline de gropi.
Aceasta este realitatea pe care o traiesc zi de zi bucurestenii. Iar la aceasta realitate, primarul Gabriela Firea vine cu idei cel putin discutabile si cu termene de realizare care ii depasesc poate si un viitor al doilea mandat pentru "rezolvarea" transportului in Capitala. Ultima idee de acest gen - tramvaie suspendate pe ruta Bucuresti-Magurele si in zona de nord a Capitalei, parcari pentru soferii care locuiesc in afara orasului si transport urban pe calea ferata.
Pe langa faptul ca punerea in practica a acestor idei nu ar ajuta foarte mult aglomeratia din Bucuresti, avand in vedere ca nu se adreseaza principalelor cauze - lipsa de parcari de resedinta, starea jalnica a mijloacelor de transport in comun, cresterea de la un an la altul a numarului de masini din Bucuresti sau care tranziteaza Capitala, si sansele de implementare sunt destul de reduse.
Ciprian Ciucu, consilier PNL in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, sustine ca promisiunile facute de Gabriela Firea sunt doar miscari de PR.
Este greu de spus cand va fi pus in aplicare proiectul tramvaielor suspendate pentru ca, afirma Ciprian Ciucu, nici macar nu este inclus in Planul de Mobilitate al Bucurestiului.
Mai mult, desi Gabriela Firea a spus ca a inceput deja pregatirile tehnice, consilierul PNL spune ca acestea sunt doar vorbe. Pentru ca... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2018, ora 08:23
Circulatia se desfasoara in Bucuresti in conditii de iarna, pe mai multe artere rutiere s-a depus strat de zapada, anunta Brigada de Politie Rutiera, care precizeaza ca nu sunt intersectii blocate.
Este de asteptat aglomeratie in trafic in aceasta dimineata, mai ales ca e prima zi de scoala din 2018 si multi parinti isi duc copiii cu masina, mai ales cand e atat de frig afara.
"Politistii Brigazii Rutiere recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta, sa adapteze in permanenta viteza la conditiile meteo rutiere si a unui carosabil acoperit, sa pastreze o distanta suficienta fata de vehicul din fata pentru a putea frana in conditii de siguranta, sa nu bruscheze comenzile autoturismului, sa asigure o buna vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale si oglinzilor retrovizoare.
Pentru a putea circula, autovehiculele trebuie echipate corespunzator, cu anvelope specifice sezonului rece si circulatiei in conditiile unui carosabil acoperit cu zapada sau polei", transmite Brigada de Politie Rutiera.
De asemenea, politistii anunta ca vor aplica sanctiuni in cazul in care autovehiculele aflate in circulatie, in conditiile unui carosabil acoperit cu zapada, nu vor fi echipate cu anvelope de iarna.
"Totodata recomandam conducatorilor de vehicule sa nu opreasca sau sa stationeze in locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport in comun, pe trecerile de pietoni sau la colturile intersectiilor, pentru a nu obtura vizibilitatea altor conducatori... mai mult
Luni, 15 Ianuarie 2018, ora 08:24
Traficul se desfasoara cu dificultate, sambata, pe mai multe sectoare de drum de pe Valea Prahovei, masinile circuland si cu 20 de kilometri la ora. POlitistii recomanda rutele ocolitoare DN 1 A Sacele - Cheia - Ploiesti sau A 3 Ploiesti - Bucuresti.
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane anunta ca, sambata, valorile de trafic sunt intense pe DN1, in judetul Prahova, intre Frasinet si Comarnic, precum si intre Poiana Tapului si Busteni.
Pe sensul de mers catre munte s-au format coloane de autoturisme, care circula cu o viteza de aproximativ 30 - 40 km/h.
De asemenea, se circula intens si intre Predeal si Busteni, pe sensul de mers catre Capitala, cu o viteza de aproximativ 20 - 30 km/h.
Politistii sfatuiesc conducatorii auto sa foloseasca ruta ocolitoare DN 1 A Sacele - Cheia - Ploiesti, A 3 Ploiesti - Bucuresti, unde in prezent valorile de trafic sunt mult mai reduse decat pe DN 1.
De asemenea, Infotrafic recomanda soferilor sa respecte cu strictete indicatiile politistilor rutieri prezenti la fata locului pentru fluidizarea circulatiei, sa-si pastreze calmul la volan, sa mareasca distanta de siguranta fata de vehiculul din fata si sa circule cu atentie sporita. ...citeste mai departe despre "Aglomeratie pe Valea Prahovei: masinile circula si cu 20 de kilometri la ora" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 06 Ianuarie 2018, ora 19:01
Faptul ca Bucurestiul este foarte aglomerat stim cu totii si multi dintre noi simtim asta pe propria piele. Un studiu recent arata insa ca cel mai mare oras al tarii este printre cele mai aglomerate din lume.
Intr-un top mondial al celor mai mari blocaje rutiere urbane, Bucurestiul ocupa locul 5, cu intarzieri de 103 ore pe an, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.
Concret, la o calatorie medie de 30 de minute cu masina prin oras, Bucurestiul a inregistrat 103 ore de intarziere intr-un an, fiind devansat doar de Instanbul (110 ore), Mexico City (110 ore), Moscova (109 ore) si St. Petersburg (104 ore), se arata intr-un studiu realizat de TomTom.
Principala solutie la aglomeratia din Bucuresti
Specialistii in psihologia transportului de la Asociatia de Psihologie si Siguranta Rutiera "PsihoTrafiQ" considera ca ambuteiajele duc implicit la nervozitate si la cresterea accidentelor cauzate de reactiile impulsive.
In acelasi timp, blocajele se petrec din cauza numarului ...citeste mai departe despre "Lasati masinile acasa - Bucurestiul, printre cele mai aglomerate orase ale lumii" pe Ziare.com mai mult
Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 17:29