Laurentiu Ionescu, fondatorul agentiei de turism First Class, a oferit un interviu pentru Ziare.com in care a explicat dificultatile de care s-a lovit de cand autoritatile elene au inchis cinci dintre cele sase vami cu Bulgaria, dar si de la introducerea obligativitatii completarii unui formular cu 48 de ore inainte de calatorie.
Agentia pe care Laurentiu Ionescu o conduce transporta turisti din Romania in insula Thassos, cu autocarul. Ionescu a facut o comparatie intre situatia de dinainte de 1 iulie si cea dupa aceasta data, de cand au intrat in vigoare noile reglementari ale autoritatilor din Grecia.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis miercuri, 1 iulie, o informare in atentia cetatenilor romani care intentioneaza sa calatoreasca in Grecia. Potrivit comunicatului, accesul rutier pe teritoriul Greciei este permis numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativitatii completarii unui formular electronic prin care sa se asigure evidenta celor care intra in tara.
Masura a fost dispusa in vederea dotarii celor cinci puncte vamale cu cititoare de coduri QR, un cod de confirmare pe care il primesc toti cei care completeaza formularul.
O alta prevedere se refera la efectuarea unor teste aleatorii pentru depistarea bolnavilor de COVID-19. Conditiile de intrare pe teritoriul national pot fi modificate oricand de autoritatile elene, fara niciun preaviz, in functie de numarul de cazuri noi... mai mult
Joi, 02 Iulie 2020, ora 16:25
Turistii se indreapta tot mai mult catre rezervarile online de tip do-it-yourself, de aceea multe agentii de turism traditionale vor disparea de pe piata in urmatorii 10-15 ani, iar accentul se va pune tot mai mult pe tehnologie, pe brand si marketing, dar si pe calitatea serviciului oferit, a precizat pentru AGERPRES Razvan Pascu, consultant in marketing turistic.
"Munca agentilor de turism a evoluat foarte mult in ultimii ani. Aproape 100% dintre rezervari se fac acum folosind sistemele electronice, care dau acces in timp real la preturi si la disponibilitatea locurilor de cazare sau a biletelor de avion. Agentiile mari si tur-operatorii au propriile sisteme de rezervari, iar agentiile revanzatoare folosesc si pana la cateva zeci de sisteme diferite pentru a gasi cea mai buna varianta de calatorie pentru turisti", spune Razvan Pascu.
Acesta apreciaza ca nu crede in disparitia definitiva a agentiilor de turism si a consultantilor de turism, atat timp cat clientul va simti ca a primit de la consultantul de turism un serviciu de calitate care i-a economisit timp, poate chiar bani, si ca i-a adus expertiza si know-how.
"Nu cred in concurenta reala dintre companii aeriene si agentii de turism pentru ca au cu totii acelasi interes si anume de a vinde cat mai multe bilete de avion. Este adevarat, insa, ca tot mai multe companii aeriene incearca sa vanda bilete de avion online, pe site-ul propriu, oferindu-le pasagerilor inclusiv acces la servicii extra, de genul... mai mult
Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 11:46
In 1996, Microsoft a lansat serviciul Expedia Travel Services si spera sa convinga oamenii sa-si cumpere vacante online. Nu a avut un succes imediat. Putine familii aveau conexiune la Internet si multi credeau ca a cumpara o vacanta prin Internet, operatiune care implica si introducerea datelor cardului de credit, nu este o idee tocmai buna.
Putini mai cred, acum, ca ideea este una nebuna. Expedia, pe care Microsoft a vandut-o in 2001, a devenit cea mai mare agentie de turism. Anul trecut, prin propriile servicii si prin cele oferite prin Trivago, Hotels.com si Hotwire, a avut rezervari de 39,4 miliarde de dolari. Al treilea mare agent de turism este, de asemenea, tot o companie online, Priceline, care detine si Booking.com, si care a avut, anul trecut, rezervari de 39,2 miliarde de dolari. Anul trecut, rezervarile facute prin agentiile online de turism (online travel agents - OTA) s-au ridicat la 278 de miliarde de dolari, conform datelor oferite de firma de cercetare Euromonitor, conform The Economist.
Cand vine vorba de rezervarile de bilete de avion, camere de hotel sau inchirierea de automobile, piata online arata matura in statele bogate. PhoCusWright, alta firma de cercetare, a spus ca rezervarile online reprezinta 43% din totalul rezervarilor din SUA si 45% din Europa. Deoarece o mare parte din restul rezervarilor sunt calatorii de afaceri care sunt "administrate" de agentii specializate, cum este Carlson Wagonlit, piata OAT pare sa fie limitata. Aceasta... mai mult
Joi, 26 Iunie 2014, ora 14:15
eTravel Conference, evenimentul dedicat promovarii online in industria turismului va avea loc pe 16 octombrie, la Crowne Plaza Hotel Bucuresti.
Conferinta se adreseaza atat agentiilor de turism, cat si hotelurilor si pensiunilor, care doresc sa afle noi strategii de e-commerce si promovare online pentru dezvoltarea si extinderea afacerilor, managementul crizelor de imagine in industria turismului si ultimele tendinte din industrie.
Printre vorbitorii acestei editii se numara: Matthias Hautli (Consultant si Business Manager, Kohl & Partner Viena), Alin Nicolae Burcea (Presedinte, Paralela 45); Alexandru Negrea (Head of Facebook Department, Spada), Ioana Manoiu (Managing Partner, GMP PR) si Bogdan Stanciu (Owner, General Manager, Bit Soft).
In prima parte a zilei, evenimentul include doua sesiuni de conferinte, iar dupa-amiaza se vor desfasura in paralel trei seminarii specializate.
In cadrul celor doua conferinte se vor prezenta oportunitatile si tendintele actuale din industria turismului, strategii de optimizare a costurilor destinate promovarii online, tactici de prevenire a crizelor si de gestionare a acestora, dar si instrumente utile in comunicarea online, pe care furnizorii de servicii turistice le pot folosi pentru a fideliza clientii.
In partea a doua a zilei, evenimentul va include trei seminarii specializate ce ofera informatii avansate participantilor.
Seminarul Online Communication How to se adreseaza celor care doresc sa dobandeasca mai... mai mult
Joi, 10 Octombrie 2013, ora 17:28
Sebastian Constantinescu conduce Travel Planner, una din primele agentii online de turism din Romania, infiintata in 2008 si axata pe vacante in Bulgaria si Grecia. Ideea afacerii s-a nascut la intalnirea celor doua pasiuni ale sale: turismul si IT-ul, iar pentru viitor isi propune sa abordeze o multime de premiere pe piata romaneasca.
"Am pornit de la zero. Am muncit, am pus foarte mult suflet in dezvoltarea proiectului, iar parcursul nu a fost unul foarte usor. Am finalizat proiectul in 2008 si am inceput initial colaborarea cu o agentie de turism.
Desi primul an s-a incheiat peste asteptari, din cauza diferentelor de viziune cu conducerea agentiei, din 2009, Travel Planner - care era deja firma de consultanta - a devenit o companie independenta", isi incepe omul de afaceri povestea de business.
Acum, dupa cativa ani de experienta, are si cateva sfaturi pentru cei ce vor sa isi infiinteze propria afacere:
"Sa aiba curaj si sa fie perseverent. Dar, pentru ca exista un dar... Sa se asigure ca stapaneste domeniul, ca are relatiile necesare si ca nu neglijeaza mediul online - extrem de important pentru promovarea unei afaceri", spune Sebastian Constantinescu, intr-un interviu acordat Business24.
Pe langa faptul ca aveti o afacere in turism, sunteti si pasionat de domeniu. Ce v-a determinat sa alegeti turismul? Mai reprezinta turismul o afacere profitabila in ziua de azi?
Am fost la un pas de a alege o cariera in IT, insa pe ultima suta de metri... m-am... mai mult
Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 00:00
Vanzarile online ale agentiilor de turism au crescut cu peste 30% in ultimele cinci luni fata de aceeasi perioada anului 2010. In pofida acestei cresteri accelerate, nu se poate vorbi de o reprofilare a agentilor pe mediul online.
Valoarea medie a tranzactiilor facute de agentiile de turism in mediul online a crescut cu 18%, de la 155 de euro la 182 de euro, se arata intr-un studiu realizat de furnizorul de solutii eCommerce PayU.
Potrivit managerului PayU, cresterile inregistrate de agentiile de turism in mediul online sunt rezultatul direct al solutiilor pe care acest mediu le ofera.
"In contextul in care evolutiile in offline sunt extrem de mici sau chiar negative, mediul online ofera toate ingredientele pentru ca agentiile de turism sa isi creasca vanzarile: solutii integrate cu sistemele lor interne de rezervari, posibilitati multiple de parteneriate si promotii, canale de comunicare mai eficiente si, mai ales, rapiditate in procesul de vanzare si incasare, a declarat intr-un comunicat Cristi Herghelegiu, country manager PayU in Romania.
Potrivit acestuia, profitabilitatea mediului online pentru agentiile de turism se va concretiza prin cresterea numarului agentiilor de turism si a tranzactiilor.
"In consecinta, vedem cresteri constante de la un trimestru la altul, atat in volumul pietei, cat si in numarul jucatorilor care isi dezvolta canalul online", a declarat intr-un comunicat Cristi Herghelegiu, country manager PayU in Romania.
Cu toate... mai mult
Marti, 26 Iunie 2012, ora 08:46
Cea mai mare agentie online de turism din Romania, Vola.ro, a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri record in istoria companiei de aproximativ 15,5 milioane de euro (65,7 milioane lei).
Cresterea este de 189% comparativ cu anul 2010, cand cifra de afaceri a atins 5,38 milioane euro (22,7 milioane lei). Luna iunie a anului 2011 a inregistrat varful de business, cu o cifra de afaceri record de 6,9 milioane lei, in crestere cu 230% comparativ cu perioada asemanatoare a anului anterior.
"Cresterea Vola.ro graviteaza in jurul abordarii noastre inovatoare in dezvoltarea de produs. De aceea am investit puternic in platforma tehnologica, oferind clientilor nostri produse imbunatatite in permanenta precum aplicatia de cautare si rezervare de zboruri sau produsul de pachete turistice.
Un alt factor determinant este migrarea generala catre online, implicit si a industriei in care activam, plasandu-ne intr-o pozitie favorabila pentru dezvoltare viitoare", afirma Daniel Truica, Managing Partner Vola.ro. mai mult
Luni, 20 Februarie 2012, ora 14:20
Compania de turism online eSky a numit in fuctia de director pentru noul sediu din Brazilia pe Marius Turbatu.
eSky este primul grup european care patrunde pe piata de turism online din America de Sud prin lansarea noului serviciu online eDestinados,din data de 1 decembrie 2011.
Extinderea companiei pe piata din Brazilia se datoreaza cresterii numarului tranzactiilor online ale ofertelor de turism.
In 2011, rata de penetrare a turismului online in America Latina a fost de 18%, Brazilia pozitionandu-se - alaturi de China si India - ca una din cele mai mari piete in curs de dezvoltare, cu o valoare estimata la 4 miliarde de dolari.
Numarul de zboruri pe distante lungi din si spre Brazilia s-a dublat in perioada 2000-2008, la aproape 3 milione de curse, iar procentul tranzactiilor efectuate pe internet a cunoscut in acelasi interval o expansiune cu 43%, potrivit Valor Economico.
Compania eSKY a fost lansata in Romania la sfarsitul lui 2009 si este specializata in vanzarea online a serviciilor de calatorie: bilete de avion, asigurari de calatorie si rezervari hoteliere.
Compania detine sucursale in Polonia, Bulgaria si Romania. mai mult
Luni, 12 Decembrie 2011, ora 10:47
Grupul Google, detinatorul celui mai popular motor de cautare la nivel mondial, este interesat sa cumpere agentia de turism online Opodo, a companiei spaniole Amadeus IT Holding, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal, precizeaza Mediafax. Compania spaniola de tehnologie si rezervari de calatorii Amadeus IT Holding a scos la vanzare unitatea britanica Opodo in luna septembrie si ar putea obtine intre 400 si 500 de milioane de euro in urma tranzactiei, au afirmat sursele Wall Street Journal.
De cumpararea Opodo mai sunt interesate firmele de private-equity Permira si Axa Private Equity si agentia de turism online Expedia.
Opodo a inregistrat in prima jumatate a acestui an venituri de 53,7 milioane de euro, in urcare cu 5,8% comparativ cu perioada similara din 2009.
Principalele piete ale companiei sunt Germania, Franta, statele nordice si Marea Britanie.
Google s-a angajat in iulie sa plateasca 700 de milioane de dolari pentru achizitia ITA Software, o companie care produce software pentru companiile de turism online. mai mult
Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 12:01