Colaborare creativă între o agenție de publicitate și unul dintre cele mai apreciat cluburi de evenimente live din țară, aceștia și-au unit forțele pentru a trece cu bine peste provocările actuale.
Clubul Doors din Constanța a găzduit o mică agenție de publicitate vreme de o lună, în perioada pandemiei. Această soluție a venit ca urmare a colaborării dintre Doors și agenție, aceștia pregătind întreaga comunicare a clubului, de la partea de restaurant, terasă și delivery, care funcționează în momentul de față, până la zona de evenimente pentru ziua în care se vor ridica restricțiile.
Clubul Doors este apreciat pentru găzduirea a sute de evenimente până în prezent, dar și pentru serviciile culinare care au întregit conceptul Doors.
Printre publicitarii din agenție se numără și Mihai Preda, cunoscut sub pseudonimul de Psihotrop, tânărul care a pus pe versuri hip-hop materia de Bacalaureat și a ajutat sute de mii de copii în pregătirea pentru examen.
"Din vara acestui an, lucrăm cu Doors și Doors Events și suntem foarte încântați de relația cu ei, le mulțumim că au ales o agenție locală.
Ne-am simțit excelent în perioada în care am fost găzduiți, aveam cu toții nevoie de un refresh și environment-ul Doors a fost exact vibe-ul pe care îl căutam.
Am lucrat, ne-am și distrat, iar unul dintre highlight-uri a fost că mi-am satisfăcut nevoia de a fi pe scenă - multe din brainstorming-uri... mai mult
Luni, 27 Decembrie 2021, ora 14:37
Agenții economici sunt obligați prin lege să îndeplinească anumite ținte de reciclare a ambalajelor. Îndeplinirea obiectivelor pe cont propriu poate fi dificilă, însă companiile pot transfera responsabilitatea unei OTR. Află în continuare care sunt mai exact obligațiile la Fondul de Mediu, cât trebuie să reciclezi și cum îți poți îndeplini obiectivul anual.
Care sunt obligațiile la Fondul pentru Mediu?
Agenții economici trebuie să respecte o serie de măsuri implementate pentru protejarea mediului. Legea se bazează pe principiile „responsabilitatea producătorului” și „poluatorul plătește”: cel care introduce pe piață ambalajele trebuie să le gestioneze, nu consumatorul final. Astfel, producătorii sau importatorii sunt nevoiți să prevină, reutilizeze, recicleze și valorifice deșeurile de ambalaje.
Pentru a încuraja atingerea obiectivelor impuse, Administrația Fondului Pentru Mediu (AFM) aplică o serie de taxe, contribuții și sancțiuni celor care aduc pe piața bunuri ambalate care generează deșeuri.
Care sunt obiectivele anuale de reciclare?
În acest moment (până în anul 2022 inclusiv), conform legii 249/2015, țintele anuale de reciclare sunt:
60% din greutate pentru hârtie și carton;60% din greutate pentru sticlă;50% din greutate pentru metal;22,5% din greutate pentru plastic și 55% pentru PET;20% din greutate pentru aluminiu;15% din greutate pentru lemn
Dacă aceste ținte nu sunt... mai mult
Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 16:08
Utilizarea retelei de Facebook pentru a spori gradul de cunoastere a produselor si serviciilor tale, dar si a brandului tau, va conduce la cresterea traficului, a vanzarilor, adica a conversiilor setate. Astfel, o agentie de marketing online va putea realizeaza o strategie de comunicare mai elaborata pentru atingerea obiectivelor si cresterea vanzarilor Facebook Ads.
Setarile pe care le realizeaza o agentie Facebook Ads sunt:
Directionarea publicului tinta
Pentru directionarea unui public cat mai precis spre site-ul tau trebuie construita o anumita audienta care reactioneaza pozitiv la produsele si serviciile tale. Tu cu siguranta ai construit un anumit tipar de client, dar agentia te ajuta in construirea unui profil cat mai detaliat pentru afisarea anunturile si atragerea acestora.
Abordarea clientilor potentiali
Dupa construirea audientei, trebuie construit mesajul. Agentia Facebook Ads va stii cum sa construiasca anunturi care sa cuprinda mesaje cat mai atractive, imagini la o anumita dimensiune, video-uri la o anumita rezolutie, elemente distinctive, butoane call-to-action si link-uri catre site-ul tau.
Reactivarea vizitatorilor din site
Prin audiente personalizate de pe site si cu ajutorul campaniilor de tip Remarketing se vor ajunge intr-un mod inteligent la acei clienti care au accesat site-ul, dar care nu au realizat conversia setata. Agentia va putea analiza ceea ce s-a intamplat, de ce nu s-a realizat conversia, si va putea redirectiona alte... mai mult
Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 15:46
Esecul in reducerea poluarii va costa guvernele din intreaga lume miliarde de dolari, sustin economistii de la Universitatea Cambridge care au utilizat inteligenta artificiala pentru a face predictii cu privire la efectele schimbarilor climatice asupra ratingurilor de tara, transmite Bloomberg.
Daca emisiile poluante vor continua la nivelul actual, 63 de tari vor suferi o retrogradare a ratingurilor suverane, cu mai mult de o treapta, pana in 2030, sustine acest grup de economisti printre care se numara si Moritz Kraemer, fost director al diviziei de ratinguri suverane de la S&P Global Ratings. Calificativul SUA ar urma sa fie coborat cu doua trepte, in timp ce ratingurile Germaniei, Indiei si Olandei ar putea sa sufere o retrogradare cu trei trepte. Chiar si indeplinirea angajamentelor incluse in Acordul de la Paris ar insemna o reducere medie de 0,65 trepte.
"Pe masura ce schimbarile climatice vor afecta economiile nationale, serviciul datoriilor va deveni mai greu si mai scump. Pietele au nevoie de informatii credibile cu privire la modul in care schimbarile climatice se traduc in riscuri materiale", a declarat Matthew Agarwala, economist la Bennett Institute for Public Policy din cadrul Universitatii Cambridge.
80 de tari vor suferi o reducere a ratingurilor
Cercetatorii au utilizat inteligenta artificiala pentru a calcula efectele schimbarilor climatice asupra ratingurilor atribuite de S&P pentru 108 tari de-a lungul mai multor perioade de timp. Potrivit... mai mult
Vineri, 19 Martie 2021, ora 05:00
Administratorii mai multor agentii de turism din Romania au lansat procedurile de intrare "in hibernare" pe termen nedefinit.
Specialistii din turism intervievati de Ziare.com spun ca de aici pana la faliment nu mai este decat un pas. "Pandemia ne-a inghenuncheat, iar statul ne-a dat, azi de dimineata, ultima lovitura".
"Foarte multe dintre micile agentii de turism din Romania au inceput sa traga obloanele pentru ca s-au terminat resursele financiare si nu mai au bani sa sustina cheltuielile curente si atunci prima optiune ar fi intrarea intr-un soi de conservare. Deja este din ce in ce mai clar ca si sezonul de iarna este compromis, dupa ultimele vesti pe care statul ni le-a dat si aseara si astazi. Deja ne-au pus pe butuci", spune Dumitru Luca, seful Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) din Romania.
Pe de alta parte, consultantul in turism Traian Badulescu este de parere ca agentiile prefera sa isi suspende activitatea in mod onorabil, fara a ramane cu restante fata de clienti, tinand cont de incertitudinea acestei perioade.
"Aceste agentii asteapta vremuri mai bune pentru a reveni in forta atunci cand se va putea. Ele prefera astfel sa evite falimentul sau insolventa, suspendandu-si activitatea. Este de apreciat ca majoritatea agentiilor de turism s-au maturizat si au fost disciplinate. In pofida pandemiei, nu am asistat la falimente si insolvente declarate, cu o singura exceptie cunoscuta. Probabil ca aceste agentii asteapta prima parte a... mai mult
Sambata, 07 Noiembrie 2020, ora 00:00
Reprezentantii agentiilor de turism au facut o lista cu cinci cerinte pentru Guvern astfel incat Executivul sa le poata ajuta in a supravietui pandemiei de coronavirus. Acestea cer ajutor financiar de la stat, reducerea cotei TVA la 5% dar si alte facilitati fiscale.
1. Realizarea unei scheme de ajutor de stat pentru agentiile de turism constand in oferirea de granturi egale cu valoarea taxelor achitate in anul 2019, proiect ce ar trebui implementat pana cel tarziu la finalul anului 2020.2. Reducerea cotei de TVA la 5% pentru agentiile de turism incepand cu 01.01.2021, chiar si pentru o perioada limitata de 3 ani.3. Prelungirea acordarii voucherelor de vacanta in perioada 2021-2025 catre bugetari si acordarea de facilitati fiscale pentru companiile private care ofera salariatilor vouchere de vacanta. Conform studiului realizat de catre APET si ASE privind beneficiile aduse de acest program, pe care il anexam prezentei, fiecare leu cheltuit de statul roman pentru voucherele de vacanta antreneaza o crestere de 0,51 lei a Produsului Intern Brut (valoare nominala), iar la fiecare 64.359 lei cheltuiti pentru vouchere se creeaza un nou loc de munca.4. Prelungirea proiectului privind munca flexibila pana la 30 iunie 2021, pentru a evita pierderea unei resurse umane cu un nivel profesional foarte inalt si cu o specializare de nisa, care cu greu va putea gasi alte locuri de munca pe masura pregatirii. Oameni in care s-a investit foarte mult in decursul anilor si care au acumulat... mai mult
Luni, 19 Octombrie 2020, ora 14:09
Turistii isi pot asigura impotriva Covid-19 vacantele de anul viitor pe litoralul romanesc si vor recupera banii daca vor fi nevoiti sa anuleze sejurul, a anuntat, joi, o agentie de turism.
Pentru a putea beneficia de asigurare, turistul trebuie sa cumpere pachetul cu minimum 30 de zile inainte de a pleca in vacanta.
"Turistii care achizitioneaza sejururi pe litoral pot avea asigurate riscurile impotriva Covid-19 atat in cazul imbolnavirilor, cat si in cazul in care un membru al familiei este suspect de coronavirus si este obligat sa intre in carantina. Daca turistul se imbolnaveste de Covid-19 in timpul calatoriei, atunci va beneficia de protectie medicala completa", potrivit Litoralulromanesc.ro, turoperatorul care vinde pachete pe litoralul romanesc al Marii Negre.
Pentru a putea beneficia de asigurare, turistul trebuie sa cumpere pachetul cu minimum 30 de zile inainte de a pleca in vacanta.
"Am constatat in acest an ca unii romani au renuntat sa rezerve sejururi la mare de teama ca, in cazul nefericit al infectarii cu Covid-19 al unui membru al familiei, vor fi nevoiti sa renunte la vacante si vor pierde banii. Din acest motiv si, in plus, pentru ca nu ne dorim ca unii turisti sa lase rezervarea vacantei din vara urmatoare pe ultimul moment si sa piarda, astfel, reducerile early booking, aducem in premiera pentru turismul intern o asigurare impotriva Covid-19, prin care persoanele care vor fi nevoite sa renunte la vacante din cauza pandemiei isi vor putea... mai mult
Joi, 03 Septembrie 2020, ora 23:40
Una dintre agentiile de turism cu traditie in Romania a intrat in procedura de reorganizare din cauza pierderilor provocate de pandemia de coronavirus.
Pe portalul Ministerului de Justitie apare informatia ca firma de turism Agetur a intrat in reorganizare judiciara.
"Din pacate, falimentele nu au intarziat sa apara si regretul este cu atat mai mare cu cat este vorba despre o agentie cat se poate de onorabila de aproape 30 de ani pe piata de turism din Romania. Mai mult, este vorba despre o agentie care nu a avut nici un incident de-a lungul activitatii ei, dar probabil sunt efectele limitarii circulatiei aproape de zero. In plus, Agetur se ocupa de destinatii mai elevate, mai indepartate, cu pachete destul de scumpe", a declarat, pentru Ziare.com, Dumitru Luca, presedintele ANAT.
Potrivit sefului ANAT, patronul societatii Agetur, Dragos Horhocea, a fost membru in consiliul director al ANAT pana acum doi ani, fiind presedintele Consiliului de Etica.
"In cazul lui, nu poate fi vorba de teapa data clientilor, asa cum am vazut in anii trecuti, ci s-au terminat resursele. Probabil a avut presiune pe rambursari si nu a mai putut sa opereze", este de parere Luca.
CITITI SI: Vacante all-inclusive in Bulgaria, ofertate in extrasezon la preturi extrem de mici. Sejur de 7 nopti - 200 de euro
Nu vor exista turisti pagubiti
Presedintele ANAT afirma ca Agetur avea o polita de asigurare destul de consistenta, de 200.000 de euro, pe care a marit-o in iarna cu inca... mai mult
Marti, 28 Iulie 2020, ora 13:25
Laurentiu Ionescu, fondatorul agentiei de turism First Class, a oferit un interviu pentru Ziare.com in care a explicat dificultatile de care s-a lovit de cand autoritatile elene au inchis cinci dintre cele sase vami cu Bulgaria, dar si de la introducerea obligativitatii completarii unui formular cu 48 de ore inainte de calatorie.
Agentia pe care Laurentiu Ionescu o conduce transporta turisti din Romania in insula Thassos, cu autocarul. Ionescu a facut o comparatie intre situatia de dinainte de 1 iulie si cea dupa aceasta data, de cand au intrat in vigoare noile reglementari ale autoritatilor din Grecia.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis miercuri, 1 iulie, o informare in atentia cetatenilor romani care intentioneaza sa calatoreasca in Grecia. Potrivit comunicatului, accesul rutier pe teritoriul Greciei este permis numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativitatii completarii unui formular electronic prin care sa se asigure evidenta celor care intra in tara.
Masura a fost dispusa in vederea dotarii celor cinci puncte vamale cu cititoare de coduri QR, un cod de confirmare pe care il primesc toti cei care completeaza formularul.
O alta prevedere se refera la efectuarea unor teste aleatorii pentru depistarea bolnavilor de COVID-19. Conditiile de intrare pe teritoriul national pot fi modificate oricand de autoritatile elene, fara niciun preaviz, in functie de numarul de cazuri noi... mai mult
Joi, 02 Iulie 2020, ora 16:25