Suedezii de la Holmbergs Safety Systems, una dintre cele mai importante companii din industria auto din Europa, isi va reloca o parte din activitatea din Ungaria si Lituania in Romania. Potrivit Profit.ro, nordicii detin mai multe fabrici in Europa, Hong Kong, SUA si China si se lauda cu vanzari anuale de peste 40 milioane euro.
Compania scandinava isi va stabili hub-ul de productie in Romania, dupa ce a preluat compania Te-Rox Prod din Pascani. Pe langa Pascani, grupul suedez va fi prezent de acum si la Roman si Ruginoasa, unde Te-Rox Prod detine cate o fabrica.
Produsele fabricate in Romania, care devine hub-ul central de productie al grupului, vor ajunge pe pietele din Europa, SUA si Asia. Potrivit sursei citate, Doina Cepalis, fondatoarea si proprietara Te-Rox Prod, va avea in continuare un rol important in grup, iar de acum va administrator al afacerilor din Romania ale grupului si va ocupa un loc in Consiliul de Administratie. ...citeste mai departe despre "Companie uriasa din industria auto muta productia din Ungaria in Romania. Fabrici deschise la Pascani, Roman si Ruginoasa" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 17:44
Ministrul german de externe, Heiko Maas, s-a declarat marti 'convins' ca va fi gasita rapid o solutie pentru deblocarea bugetului UE si a planului de relansare european, in pofida vetoului exprimat in ajun de Ungaria si Polonia, transmite AFP.
'In orele si zilele urmatoare, ne vom aseza la masa cu toate partile implicate pentru a gasi o solutie', a declarat intr-o conferinta de presa Maas, a carui tara asigura pana la sfarsitul anului presedintia Consiliului Uniunii Europene.
'Germania, in rolul sau actual de presedinte, este in parte responsabila de a gasi o solutie dupa ce Polonia si Ungaria si-au exprimat vetoul, la fel cum suntem in rolul nostru de facilitator al acestui proces', a adaugat el.
Maas s-a declarat 'convins ca va exista o solutie', pentru ca 'exista atat de multi bani in joc si atatea tari UE au nevoie disperata de ei si ii asteapta, incat avem nevoie nu doar de o solutie, ci mai ales de o solutie rapida'.
Budapesta si Varsovia au blocat luni bugetul UE pentru 2021-2027 si planul masiv de relansare - aprobate dupa negocieri dificile de cei 27 in iulie -, deschizand o criza in interiorul Uniunii in plin val al doilea al pandemiei.
Cele doua state se opun unui mecanism de privare de fonduri europene a tarilor acuzate de incalcari ale statului de drept (independenta a justitiei, respectarea drepturilor fundamentale).
Blocajul din partea Ungariei si Poloniei penalizeaza cetatenii Uniunii Europene, care risca sa plateasca un 'pret foarte... mai mult
Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 14:25
Reprezentanti ai industriei IT, retail online, avocatura si consultanta fiscala din Romania, Italia si Ungaria discuta despre solutiile de supravietuire a companiilor in "noua normalitate"
Violeta Luca, CEO Microsoft si Iulian Stanciu, CEO eMAG se numara printre vorbitorii Videoconferintei Tax+Legal "Cu vant inainte, prin noua normalitate" din data de 18 noiembrie.
Societatea de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii si divizia de fiscalitate - Tuca Zbarcea & Asociatii Tax organizeaza o noua editie a evenimentului anual Tax+Legal pentru a dezbate impactul pe care contextul epidemiologic actual il are asupra comunitatii de business. Vorbitorii invitati, reprezentanti ai mediului de afaceri, avocati si consultanti fiscali din Romania, Italia si Ungaria vor face o trecere in revista a posibilelor solutii aflate la indemana executivilor si antreprenorilor pentru a traversa cu bine perioada curenta si a face fata provocarilor viitoare.
"In momentul de fata, opinia unanima este ca inca sunt bani in piata, sistemul bancar este stabil (rata medie a creditelor neperformante se situa, in primavara lui 2020, la cel mai scazut nivel dupa 2009), bursa functioneaza si ofera o serie de oportunitati, exista posibilitatea de a accesa granturi acordate de Guvernul Romaniei, precum si importante fonduri UE. Vom discuta despre noile imperative: digitalizare, flexibilizare, inovatie, alaturi de reprezentantii unora dintre cele mai inovatoare si dinamice industrii, fiind onorati de... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 13:23
Huawei construieste un nou centru de cercetare si dezvoltare la Budapesta, iar cooperarea intre Ungaria si China este mai buna ca niciodata, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe si al Comertului Exterior, Peter Szijjarto, la manifestarea jubiliara a companiei Huawei, organizata marti, la Budapesta. Ministrul a subliniat ca unul dintre gigantii lumii telecomunicatiilor, Huawei lanseaza deja a treia sa investitie in Ungaria, potrivit MTI.
In capitala ungara va fi infiintat un centru de cercetare si dezvoltare care va angaja cel putin 100 ingineri, a precizat ministrul de Externe, care a calificat aceasta investitie drept o piatra de hotar din perspectiva deschiderii si a schimbarii dimensiunii economiei ungare.
Peter Szijjarto a relatat ca activitatea noului centru va fi axata pe inteligenta artificiala, pe streaming, pe tehnologiile de prelucrare a imaginilor si pe transmisia semnalelor, precum si pe sistemele de distributie de dimensiuni exceptionale.
El a evidentiat faptul ca Huawei a fost prima companie chineza cu care Ungaria a incheiat un acord strategic in urma cu 7 ani, iar infrastructura Huawei, care a fost un investitor activ si pana acum, ofera un suport solid pentru actorii pietei telecomunicatiilor din Ungaria.
Compania gigant a instalat in Ungaria si cel mai mare centru logistic al sau in afara Chinei, a precizat ministrul. El considera important faptul ca Huawei anunta investitii considerabile in Ungaria si pe timpul pandemiei si a... mai mult
Miercuri, 21 Octombrie 2020, ora 10:02
Comisia Europeana a atentionat marti guvernul din Ungaria, care a inchis din nou frontierele tarii din cauza pandemiei, in legatura cu orice discriminare bazata pe nationalitate si a facut apel la importanta 'integritatii Spatiului Schengen', relateaza AFP.
Comisarul european pentru Justitie, Didier Reynders, a anuntat pe Twitter ca a trimis o scrisoare in acest sens guvernului lui Viktor Orban.
Ungaria prevede exceptii de la interdictia de acces pe teritoriul sau in special pentru cetatenii din celelalte state din Grupul de la Visegrad (Cehia, Slovacia si Polonia), care pot furniza un test negativ de COVID-19 de mai putin de cinci zile.
"Astazi, (comisarul european pentru Afaceri Interne) Ylva Johansson si cu mine am trimis o scrisoare guvernului ungar in care reamintim importanta (pastrarii) integritatii Spatiului Schengen si aplicarii de masuri la frontiere in mod nediscriminatoriu pentru toti cetatenii si rezidentii din UE", a scris pe Twitter comisarul belgian.
"Orice masura care nu va respecta aceste principii fundamentale ale dreptului european va trebui, bineinteles, retrasa imediat", a adaugat el. Comisarii ar urma sa discute cu autoritatile ungare pentru a obtine "mai multe informatii".
"Nu este posibil sa existe o discriminare pe baza de nationalitate intre cetatenii europeni", a precizat un purtator de cuvant al Comisiei, Christian Wigand, in timpul conferintei de presa zilnice.
In contextul restrictiilor de miscare adoptate dispersat de catre... mai mult
Marti, 01 Septembrie 2020, ora 15:39
Topul celor mai bune scoli europene de afaceri a ramas aproape neschimbat fata de anul trecut, London Business School (LSB) fiind numarul unu pentru al cincilea an consecutiv, conform clasamentului realizat de publicatia britanica The Financial Times (FT).
LBS continua sa beneficieze de gama sa extinsa de cursuri de top, avand astfel o evolutie foarte buna in principalele cinci metode de ierarhizare utilizate de FT pentru a alcatui topul celor mai bune scoli de afaceri in 2018, care masoara calitatea si anvergura programelor post-universitare.
Clasamentul celor 95 de scoli se bazeaza pe performantele lor in domeniile: Master in Administrarea Afacerilor (MBA), Executive MBA, Master in Management si doi indicatori pentru educatia pentru cadrele de conducere.
Cel mai surprinzator aspect il reprezinta mentinerea pozitiei Marii Britanii in topul celor mai bune 25 de scoli de afaceri din Europa, in pofida temerilor privind impactul Brexitului. Anul acesta, sunt sapte institutii britanice in top 25, fata de sase in 2017.
In clasamentul pe tari al celor mai bune 95 de scoli de afaceri din Europa, primele locuri sunt ocupate de Franta (25), Marea Britanie (22), Germania (7), Belgia (5), urmate de Olanda, Spania si Portugalia (fiecare cate 4), Irlanda, Italia si Elvetia (fiecare cate 3), Finlanda, Norvegia, Polonia si Turcia (fiecare cate 2) si cate una Austria, Cehia, Danemarca, Ungaria, Rusia, Slovenia si Suedia.
Masterul de un an in Administrarea Afacerilor de la... mai mult
Luni, 03 Decembrie 2018, ora 16:13
In 2017, Bonami a reusit o crestere cu 50% fata de anul anterior si a depasit tinta planificata de 27 milioane de euro. In plus, compania a fost profitabila pentru al patrulea an la rand.
Magazinul online de home & deco si-a imbunatatit semnificativ pozitia pe toate pietele europene unde este prezent (Cehia, Polonia, Slovacia, Romania).
La cresterea cifrei de afaceri au contribuit expansiunea cu succes in Romania, consolidarea vanzarilor pe segmentul de mobila si marirea stocului.
In 2018, Bonami vrea sa depaseasca 40 milioane de euro si urmeaza sa se lanseze in Ungaria.
Cea mai importanta crestere a fost inregistrata in Romania, unde Bonami este prezent din 2016. "Am pariat pe piata romaneasca, care deja dupa primul an de la lansare contribuie cu 10% la realizarea cifrei de afaceri", spune David Siska, CEO al Bonami. "Planificam o alta extindere in 2018, de data aceasta in Ungaria", adauga el. Piata din Romania a crescut semnificativ in 2017: de 7 ori fata de 2016.
Tinta financiara in Romania pentru 2018 este similara cu cea din Polonia, tara in care Bonami este prezent inca din 2014. La momentul actual exista peste 500.000 de inregistrari pe site-ul romanesc, iar aplicatia mobila a fost descarcata de 10.000 ori si reprezinta aproximativ 10% din venituri dupa numai 3 luni de la lansare.
Compania se concentreaza in ultimii 2 ani pe vanzarile de mobilier online. "Acest segment reprezinta o treime din cifra de afaceri a companiei si creste constant. De... mai mult
Miercuri, 14 Martie 2018, ora 15:41
Ungaria acuza Heineken ca foloseste pe produsele sale un simbol al comunismului, steaua rosie. Guvernul de la Budapesta a pregatit un proiect de lege care interzice aplicarea logo-ului pe produsele companiei, inclusiv pe emblematicele sticle verzi ale producatorului finlandez de bere.
Acuzand Heineken ca a agresat un mic producator maghiar de bere din Romania, dupa ce compania a castigat un proces cu acesta referitor la marca, guvernul de la Budapesta vrea sa pedepseasca cu amenzi si chiar cu inchisoare pe oricine comercializeaza produse cu simboluri totalitariste. Intre aceste simboluri se numara si steaua rosie, asociata cu regimul comunist care a condus Ungaria timp de peste patru decenii.
"Credem ca trebuie sa aparam fiecare marca ungara atunci cand cineva vrea sa se foloseasca de pozitia dominanta pe piata pentru a-i zdrobi pe ceilalti", a declarat marti liderul parlamentar Lajos Kosa, relateaza Bloomberg.
Proiectul de lege care interzice simbolurile totalitariste si cazul Heineken sunt "o confluenta a celor doua probleme", a spus Kosa.
In luna ianuarie, un tribunal din Targu Mures a interzis producatorului de bere Lixid Project sa foloseasca marca Csiki ca urmare a unei sesizari a companiei Heineken, care acuza faptul ca numele acestei marci este mult prea similar cu cel al brandului Ciuc.
Lixid Project, care are aproximativ 140 de angajati si are sediul in localitatea Sansimion din judetul Harghita, a anuntat la momentul respectiv ca va prezenta cazul... mai mult
Miercuri, 22 Martie 2017, ora 16:54
Dincolo de arborarea steagurilor secuiesti sau marsuri pentru autonomie, actiuni care complica la nivel diplomatic si social relatiile romano-maghiare, tara noastra si Ungaria si-au pastrat, de-a lungul ultimilor ani, calitatea de parteneri comerciali traditionali, cu schimburi economice importante si avantaje evidente in special pentru partea ungara.
Astfel, in primele 11 luni ale anului trecut, exporturile Romaniei in Ungaria au fost de 2,039 de miliarde de euro, in scadere cu 3,25% fata de anul precedent, in timp ce importurile s-au ridicat la 4,14 miliarde de euro, consemnand un avans de 6,15%.
Prin urmare, deficitul comercial al tarii noastre in relatia cu Ungaria a fost de 2,1 miliarde de euro, nivelul soldului la 31 octombrie 2012, mentinundu-se unul dintre cele mai ridicate dezechilibre in relatiile economice cu partenerii externi.
Citeste mai multe despre Cumparam masiv de la maghiari: Ce importam din Ungaria pe Ziare.com mai mult
Luni, 11 Martie 2013, ora 12:18