Cu bani imprumutati, cu testari facute in balcon, un tanar din Prahova produce microplante si flori comestibile, cautate de marii chefi bucatari din restaurante, panselutele fiind mentolate, pentru deserturi, iar begoniile dau un gust acrisor carnii.
Cristi Tudor a inceput afacerea in urma cu 4 ani, in timp ce lucra pentru o companie din Grecia, care producea rasaduri. S-a documentat si a inceput business-ul.
"Ideea a venit in anul 2013, in perioada in care lucram pentru o companie multinationala din Grecia, producatoare de rasaduri. Eram responsabil de doua zone din tara, Oltenia si Moldova. Vindeam rasaduri si ofeream consultanta clientilor, in perioada de vegetatie. Pentru ca aveam o situatie cu o boala nou aparuta la o cultura de pepeni undeva in tara, ma documentam pe un portal al Universitatii de Agronomie din Florida si intr-un mic subsol am descoperit titlul care avea sa-mi ramana intiparit in cap - "Mighty microgreens, new food generation". Fix din acel moment am simtit ca asta este, ca asta vreau sa fac si am crezut din toata inima", a declarat Cristi Tudor.
Afacerea inceputa intr-un balcon din Drumul Taberei
Afacerea a inceput-o in balconul locuintei. Apoi, sera parintilor avea sa devina campul sau de testare.
"Am pus primele seminte in balconul apartamentului in care locuiam, in Drumul Taberei. Ma aflam intr-un moment crucial al carierei mele, eram angajat de cateva luni, era anul in care terminasem facultatea si nu-mi permiteam sa neglijez nici... mai mult
Duminica, 19 Martie 2017, ora 15:47