1 din 2 romani din mediul urban ar vrea sa fie antreprenor, potrivit studiului realizat de iVOX in 2019. Acelasi studiu arata ca 70% dintre romani vad antreprenoriatul ca motorul cresterii economice pentru tara noastra. Dintre romanii salariati, mai mult de jumatate (50,6%) ar vrea sa devina antreprenori. 34% dintre angajati se gandesc sa isi deschida in tara propria afacere.
Tendinta este chiar mai puternica in randul tinerilor - Aproape 45% dintre studentii romani isi doresc ca dupa ce finalizeaza studiile sa porneasca o afacere, arata un studiu efectuat in cadrul unui proiect de integrare a studentilor pe piata muncii.
Statisticile vorbesc despre dorinta romanilor de a deschide o afacere si deveni antreprenori. Insa, de la dorinta si pana la realitate este uneori o cale lunga. Distanta dintre cele doua parti este uneori si mai mare pentru tineri, aflati la inceput de drum si cu multe intrebari.
Tinerii sub 23 de ani care conduc afaceri profitabile ne spun cum este antreprenoriatul la aceasta varsta
Alin Obaciu este la 20 de ani co-fondatorul Think AR, business-ul care realizeaza prin intermediul Realitatii Augmentate continut pentru brandurile care vor sa se diferentieze si sa se conecteze mai bine cu audienta lor. Afacerea condusa de Alin a generat in primele 5 luni de activitate incasari de peste 14.000 de lei.
"Pentru un antreprenor sub 25 de ani, un dezavantaj este castigarea increderii din partea primilor potentiali clienti. Un avantaj ar fi numarul... mai mult
Miercuri, 11 Martie 2020, ora 15:28
Iulian Dinu este un tanar care, la 29 de ani, detine deja doua scoli prin care ii invata pe oameni sa devina ceea ce viseaza: fie profesionisti ai sportului, fie antreprenori de succes.
Scoala de cursuri Fitness Education School a luat nastere in urma cu cinci ani si are deja 2.500 de absolventi.
In 2019, vazand cat este de solicitant antreprenoriatul si cata pregatire necesita de fapt, Iulian a decis ca e momentul oportun sa-si creeze propria scoala prin care sa-i invete pe altii tot ce au nevoie sa stie pentru a-si indrepta start-up-ul catre succes.
Asa s-a nascut Business Education School, iar planurile tanarului nu se opresc aici.
"Drumul pe care l-am parcurs pana in acest moment nu a fost usor, dar este o experienta pe care simt ca trebuie sa o impartasesc si altora.
Sunt multe persoane la inceput de drum, care isi doresc propria afacere si au nevoie de indrumare. Din toate cursurile de marketing, management, publicitate si antreprenoriat la care am participat in Romania inveti elemente de baza, care te fac sa visezi, dar lipseste aplicabilitatea.
De aceea am decis sa maresc aria de cursuri si sa lansez Business Education School - scoala de formare in domeniile antreprenoriatului, marketingului si publicitatii.
Voi lucra impreuna cu formatori acreditati in managementul afacerilor, care detin competente pe toate liniile noastre de business si care vor asigura intreg suportul si informatiile necesare pentru a fi puse in practica dupa finalizarea... mai mult
Joi, 07 Februarie 2019, ora 13:00
Toti cei care pornesc pe calea antreprenoriatului online au adesea probleme in ceea ce priveste organizarea, dar si in privinta productivitatii.
Pentru ca ne dorim sa va oferim cele mai bune sfaturi in aceasta privinta, l-am rugat pe Alexandru Jurca, expert business online, sa ne povesteasca putin din propria lui experienta.
"Am sase ponturi pe care le recomand oricui isi doreste sa devina un antreprenor de succes. Nu este deloc usor, iar aceste "trucuri" te ajuta enorm in drumul catre succes.
PLANNING
Probabil cel mai important concept cand vine vorba de productivitate are legatura cu programarea din timp a task-urilor si 'vizualizarea' lor. Brian Tracy, un important life coach, autor si multe altele, din SUA, este de parere ca fiecare minut petrecut in a planifica o zi productiva iti salveaza undeva la 10 minute de executie. Si din proprie experienta spusele lui nu sunt departe de adevar. Asadar, faceti un efort si programati-va ziua sau saptamana bine. Diferenta va fi uriasa.
EAT THAT FROG
Acesta este unul din conceptele din cartea cu acelasi nume (scrisa de Brain Tracy) care pune accentul pe a rezolva cel mai important task in prima parte a zilei. Cu totii stim ca nivelul de energie si concentrare pe care il avem dimineata scade treptat pe parcursul zilei...ce nu e foarte evident insa e PRESIUNEA pe care o resimtim (atat constient cat si subconstient) atat timp cat nu rezolvam acel task.
STOP MULTITASKING
Desi pare poate contraintuitiv in "epoca... mai mult
Luni, 19 Februarie 2018, ora 11:40
Cu bani imprumutati, cu testari facute in balcon, un tanar din Prahova produce microplante si flori comestibile, cautate de marii chefi bucatari din restaurante, panselutele fiind mentolate, pentru deserturi, iar begoniile dau un gust acrisor carnii.
Cristi Tudor a inceput afacerea in urma cu 4 ani, in timp ce lucra pentru o companie din Grecia, care producea rasaduri. S-a documentat si a inceput business-ul.
"Ideea a venit in anul 2013, in perioada in care lucram pentru o companie multinationala din Grecia, producatoare de rasaduri. Eram responsabil de doua zone din tara, Oltenia si Moldova. Vindeam rasaduri si ofeream consultanta clientilor, in perioada de vegetatie. Pentru ca aveam o situatie cu o boala nou aparuta la o cultura de pepeni undeva in tara, ma documentam pe un portal al Universitatii de Agronomie din Florida si intr-un mic subsol am descoperit titlul care avea sa-mi ramana intiparit in cap - "Mighty microgreens, new food generation". Fix din acel moment am simtit ca asta este, ca asta vreau sa fac si am crezut din toata inima", a declarat Cristi Tudor.
Afacerea inceputa intr-un balcon din Drumul Taberei
Afacerea a inceput-o in balconul locuintei. Apoi, sera parintilor avea sa devina campul sau de testare.
"Am pus primele seminte in balconul apartamentului in care locuiam, in Drumul Taberei. Ma aflam intr-un moment crucial al carierei mele, eram angajat de cateva luni, era anul in care terminasem facultatea si nu-mi permiteam sa neglijez nici... mai mult
Duminica, 19 Martie 2017, ora 15:47
Este impresionant sa avansezi dintr-o pozitie ca cea de asistent administrativ la postul de CEO al unei companii importante. Dar sa reusesti sa atingi culmile succesului dupa ce odata obisnuiai sa dormi sub cerul liber este o lectie de viata cu adevarat valoroasa.
Kevin Green a stiut intotdeauna ca vrea sa fie milionar, insa visul sau parea departe de realitate la 19 ani, in anii 1980, cand nu avea nici macar un adapost deasupra capului.
Green, care urmase un colegiu agricol, avea cateva idei noi pe care dorea sa le implementeze la ferma de lapte a familiei sale din Tara Galilor, insa totul a degenerat intr-o cearta puternica cu tatal sau, iar tanarul a plecat de acasa, potrivit Yahoo Finance.
A ajuns in Yeovil, din Somerset. Fara bani sau adapost, Green a inceput sa interactioneze cu oamenii strazii din zona.
Dupa sase luni petrecute pe strazi, in care s-a hranit cu resturi de mancare lasate de soferii de camion, Green a aflat despre un post de administrator disponibil la ...citeste mai departe despre "Traiau pe strazi, insa astazi sunt milionari si miliardari. Cum cladesti succesul din nimic" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 25 Octombrie 2015, ora 06:49
O afacere de familie din Polinezia demonstreaza ca fermele de perle pot aduce beneficii vietii marine si incearca sa schimbe felul in care piata internationala de perle functioneaza.
Compania Kamoka Pearl creste perle de Tahiti in Polinezia franceza, in atolul Ahe, in asa fel incat impactul sau asupra mediului sa fie minim - si ar fi si pacat sa distruga acest paradis cu ape turcoaz si insula cu palmieri, scrie National Geographic.
Josh Humbert, mandrul proprietar, se lauda ca pe Ahe "este ca o alta planeta". La doar 480 de kilometri de Tahiti, "nu e mizerie, doar nisip si corali, asa ca talpile nici nu ti se murdaresc".
Kamoka Pearl a fost fondata in 1990 de tatal si fratele lui Humbert, si peste un an si jumatate, tanarul absolvent de biologie maritima s-a alaturat afacerii de familie.
Citeste mai multe despre Idee de afaceri eco - Ferma de perle pe Ziare.com. mai mult
Sambata, 17 August 2013, ora 10:34
Norbert Simonis este un om de afaceri din Sibiu care a adus pe piata din Romania un nou concept sportiv: fitness prin electrostimulare activa. La doar un an si jumatate de la inceperea afacerii Body Time, acesta a incheiat deja un contract pentru cel de-al saselea punct de lucru in tara.
Pasiunea sa pentru sport l-a ajutat sa identifice o nisa neexploatata in piata, iar entuziasmul l-a impiedicat sa amane lansarea businessului.
"Eu nu fac businessul asta pentru cifra de afaceri, pentru mine e important sa am servicii de calitate, sali frumoase, antrenori buni si sa aduc ceva unic pe piata", a declarat omul de afaceri, intr-un interviu acordat Business24.
De unde a pornit conceptul de fitness pe baza de electrostimulare activa?
Miha Bodytec este un aparat de electrostimulare activa, un concept nou de fitness. Ideea a pornit din Germania unde s-au facut si studii la Facultatea de Medicina si Sport in domeniul asta, unde au fost cele mai bune rezultate de pe piata in domeniul sportiv. Aparatura este noua, are aproximativ trei luni, fiind o aparatura medicala folosita de multi sportivi de performanta.
Este o aparatura cu ajutorul careia care facem un antrenament scurt si intens, de 20 de minute, o data pe saptamana. In plus, nu este numai pentru oameni care nu au timp, este folosit de fotbalisti, echipe de Formula 1 din Germania, pilotii de la NASA, sportivi din sporturile de iarna si alte domenii sportive de performanta.
Cand si cum ati adus acest concept... mai mult
Miercuri, 01 Mai 2013, ora 00:00
Omul de afaceri Razvan Ghesea a renuntat la pozitia de management intr-o companie de consultanta in constructii, iar acum are un nou business de succes, proaspat intrat pe bulevardul Magheru: brandul Mathilde.
Isi petrece foarte mult timp in productie si in intalniri cu partenerii, insa "oboseala nu este la fel de mare atunci cand lucrezi pentru propriul business", este de parere acesta.
"Mathilde este un business 100% romanesc, pornit la inceputul anilor 2000", isi incepe povestea Razvan Ghesea, fondatorul Mathilde.
"Povestea brandului a pornit de la un mic atelier de creatie din Brasov, cu doi angajati si a ajuns in prezent la o afacere de peste 600.000 de euro. Toata aceasta extindere a afacerii s-a datorat diversificarii si maririi bazei de cliente, care a determinat de-a lungul timpului si dezvoltarea numarului de reprezentante si distribuitori la nivel national", spune Ghesea, intr-un interviu acordat Business24.
In invazia de haine ale unor branduri de masa, clientele sale s-au regasit in nevoia de a purta obiecte vestimentare personalizate, care sa nu le uniformizeze, ci, dimpotriva, sa le individualizeze.
"Majoritatea clientelor sunt fidele brandului, tocmai pentru ca se identifica foarte mult cu valorile acestuia: stil natural, unicitate, personalitate", explica omul de afaceri succesul pe care il are astazi businessul sau.
Aveati experienta de antreprenoriat, inainte de a infiinta aceasta afacere?
Experienta mea profesionala viza in... mai mult
Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 00:00
Ferma de melci reprezinta una dintre afacerile care pot avea succes in Romania. Investitia minima incepe de la 10.000 de euro si se poate amortiza cel mai devreme in cinci ani.
Melcul nu este doar o delicatesa, ci se foloseste si in industria farmaceutica si cosmetica, iar Franta, Italia si Spania se numara printre principalele destinatii de export.
O astfel de afacere are nevoie de o investitie de minim 10.000 de euro si se poate amortiza cel mai devreme in cinci ani. Ca orice activitate, helicicultura (cresterea melcilor) implica o serie de avantaje si dezavantaje. Un crescator trebuie sa fie pregatit sa faca fata mai multor provocari, dar recompensele sunt pe masura efortului depus. Statul roman sprijina helicicultorii, care pot obtine si utiliza fonduri europene.
"Helicicultura este departe de a fi o activitate simpla. Fara sa cunosti felul de viata al melcului si mai ales fara sa-l iubesti nu poti deveni helicicultor. Helicicultura este o activitate frumoasa si plina de satisfactii, doar daca stii foarte bine ce ai de facut, altfel este un fiasco total", spune Gina Stefancu, consultant in domeniul heliciculturii.
Ea a explicat, pentru Business24, care sunt pasii pe care un antreprenor trebuie sa ii faca, daca isi propune sa investeasca intr-o ferma de melci.
Sursa foto: www.melcilor.ro
Inceputul
O ferma de melci are nevoie, in primul rand, de un teren si de o sursa potabila de apa, pentru udarea zilnica a fermei. De asemenea, este nevoie un... mai mult
Luni, 03 Septembrie 2012, ora 13:41