Topul National al Firmelor este un clasament al celor mai performante companii din Romania, organizat anual de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).
Cu o traditie de peste 150 de ani, Topul National al Firmelor (denumit candva "Randuiala Negustorilor"), organizat in exclusivitate de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), este un reper pentru mediul de afaceri, un clasament al celor mai performante companii si parte integranta a culturii de business din tara noastra, care continua sa ramana cel mai important moment de celebrare a mediului de business din Romania.
Topul este realizat in baza unei metodologii complexe, transparente si unitare la nivel national, implementata de Camerele de Comert in toate judetele tarii.
In cadrul celei de-a XXIV-a editii a ceremoniei de gala, au fost premiate cele mai performante companii din 7 domenii de activitate: industrie, servicii, comert, turism, cercetare-dezvoltare si high-tech, agricultura, silvicultura si pescuit si constructii.
SIVECO Romania s-a clasat, pentru al doilea an consecutiv, pe locul 1 in domeniul "Cercetare-Dezvoltare si High Tech", la categoria intreprinderilor mari.
"In ultimii 3 ani am consolidat proiectul SIVECO 2.0, o companie reconstruita pe model european, bazata pe competente, export, cercetare si inovatie. In 2016, caracteristica definitorie a companiei noastre a fost agilitatea economica, deoarece am reusit sa ne adaptam cu success la mediul intern si extern in rapida... mai mult
Luni, 13 Noiembrie 2017, ora 13:35
SIVADOC Lite este cea mai noua solutie IT dedicata managementului eficient al documentelor. Cu ajutorul ei, managerii pot lua rapid decizii fundamentate pe informatii corecte si usor accesibile.
Aplicatia permite managerilor sa gestioneze toate procesele din cadrul organizatiei, pastreaza informatiile intr-o ordine bine stabilita, digitizeaza documentele si asigura acces restrictionat la ele.
Cu SIVADOC Lite, managerii vor avea un control permanent a tot ceea ce se intampla in organizatie cu impact pozitiv asupra deciziilor si, implicit, asupra afacerii.
Noutatea aplicatiei consta in transformarea modului de stocare si transmitere a informatiei in interiorul organizatiilor si este disponibila la costuri accesibile intreprinderilor mici si mijlocii din Romania.
SIVADOC Lite este versiunea usor de folosit a unui sistem digital care permite crearea, inregistrarea si gestionarea documentelor organizationale.
Avand o experienta de peste 15 ani in dezvoltarea si implementarea sistemelor de gestiune a documentelor, SIVECO a dovedit deja, prin versiunea SIVADOC, realizata pentru companii mari, utilitatea si eficacitatea acestei solutii in organizatii importante din Romania.
Aplicatia a fost dezvoltata pornind de la discutiile directe cu manageri care au evidentiat ce au nevoie pentru a-si atinge obiective strategice, intr-un mediu concurential care se transforma permanent sub influenta tehnologiilor digitale.
Iata ce ne-au solicitat managerii:
Acces facil... mai mult
Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 16:10
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis contestatia formulata de Irina Socol la decizia prin care a fost arestata preventiv si a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu, pentru o perioada de 30 zile.
"Pe durata arestului la domiciliu, inculpata nu va putea parasi imobilul fara incuviintarea organului judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza. (...) Inculpata va avea urmatoarele obligatii: se va prezenta in fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata, ori de cate ori va fi chemata; nu va comunica cu cealalta inculpata, nici cu suspectii Grabany Tiberiu si Constantinescu Dumitru; va purta un dispozitiv electronic de supraveghere", se arata in minuta deciziei CAB, potrivit Agerpres.
Judecatorii ii atrag atentia Irinei Socol ca in cazul incalcarii cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin sau a masurilor de supraveghere, masura arestului la domiciliu se va inlocui cu masura arestarii preventive.
"Pe durata arestului la domiciliu, inculpata va putea parasi imobilul in vederea prezentarii la organele judiciare, la chemarea acestora. In baza art. 204 alin. 12 C.p.p. dispune punerea de indata in libertate a inculpatei, daca nu este retinuta sau arestata in alta cauza. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Examinata si pronuntata in camera de consiliu, azi, 3 noiembrie 2014", se mai arata... mai mult
Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 12:30
SIVECO Romania, producator de aplicatii pentru afaceri, l-a numit la conducerea diviziei Comerciale pe Mihai Tudor, in calitate de Vicepresedinte al companiei.
"Preocuparea permanenta de a raspunde celor mai ridicate exigente ale clientilor nostri, de a le propune si oferi solutii informatice si comerciale care sa-i ajute in mod real sa-si eficientizeze organizatiile pentru a deveni tot mai profitabile reprezinta pentru noi o adevarata profesiune de credinta. Mihai Tudor este pentru noi persoana potrivita in locul potrivit pentru el. Am convingerea ca experienta lui manageriala si comerciala ne va ajuta sa ne indeplinim obiectivele ambitioase de crestere internationala a companiei. 2014 promite sa fie un an exceptional pentru noi toti", a declarat Irina Socol, Presedintele si Directorul General SIVECO Romania.
Mihai Tudor a lucrat anterior la Romtelecom si IBM
Mihai Tudor, 53 de ani, este de profesie inginer electrotehnist si are o experienta de peste 25 de ani in industria locala si internationala de IT&C.
El a fost director de vanzari al companiei IBM Romania in perioada 1998-2001, manager cu resposabilitati regionale pe linie de business pentru Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa la sediul IBM din Viena in perioada 2001-2006, iar in perioada 2006-2010 a condus IBM Romania in calitate de director general, fiind ulterior promovat director general al IBM pentru sud-estul Europei.
In perioada 2012-2013, a fost directorul executiv comercial... mai mult
Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 14:10
Piata romaneasca de servicii IT a inregistrat, anul trecut, o crestere sensibila fata de 2011, ajungand la 506,62 milioane dolari, de la 481,8 milioane dolari in 2011, a declarat, intr-un interviu acordat Business24, Irina Socol, presedinte si director general SIVECO Romania.
SIVECO Romania detine 7,9% din piata locala de servicii IT, inregistrand o crestere semnificativa a valorii serviciilor livrate atat clientilor din tara cat si din strainatate.
Pe segmentul serviciilor de integrare de sisteme din Romania, SIVECO este principalul furnizor cu o cota de piata de 16,8%, iar pe segmentul "Training and Education Services" cota de piata a companiei este de 17,2%, in timp ce la categoria "Custom Application Development Services", cota este de 15,1%. Datele sunt furnizate de un studiu realizat de IDC.
Cum vedeti piata IT din Romania?
Piata IT romaneasca cunoaste un proces intens de maturizare, faptul ca veniturile provenite din servicii si produse software incep sa devine preponderente semnaland, in mod clar, acest lucru.
Ce a contribuit la aceste cote detinute de Siveco pe aceste segmente?
Prin natura core-business-ului sau, SIVECO Romania se concentreaza pe doua mari sub-segmente ale pietei de software, respectiv dezvoltarea de software si serviciile IT. Avand in vedere cerintele prioritare ale clientilor nationali si internationali pentru servicii de integrare software, am venit in intampinarea lor oferind acest tip de servicii. Expertiza dobandita in... mai mult
Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 16:34
Resursele importante de petrol, expansiunea economica si importanta strategica in puterea geopolitica din Caucaz i-au atras pe oamenii de afaceri romani in Azerbaidjan. In timp ce piata europeana resimte efectele crizei, antreprenorii cauta contracte in tara din zona Marii Caspice.
Poate putin cam tarziu, si antreprenorii romani au mirosit potentialul fantastic al pietei azere. In ultimii cinci ani, trei companii din Romania - Siveco, UTI Grup si Neptun - si-au deschis birouri la Baku si au semnat contracte de zeci de milioane de dolari cu Azerbaidjanul.
Acum, Romania face inca un pas pentru a intra pe piata azera. Vineri a fost inaugurata, la Baku, Camera Bilaterala de Comert Azerbaidjan-Romania, demers prin care romanii, fie autoritati, fie oameni de afaceri, spera sa profite de potentialul acestei tari: atragerea de investitii sau semnarea de contracte, in conditiile in care piata europeana resimte inca din plin efectele crizei.
Citeste mai multe despre Azerbaidjanul, noua carte pe care mizeaza oamenii de afaceri din Romania. Ce cauta antreprenorii romani in "Tara Focurilor" pe Adevarul.ro. mai mult
Luni, 18 Martie 2013, ora 13:06
Odata cu dezvoltarea tehnologica si nevoia crescuta de performanta, solutiile de eLearning devin tot mai cerute pe piata internationala, fie ca este vorba de software educational pentru copii, dispozitive de ultima generatie sau solutii complexe destinate adultilor pentru invatarea pe parcursul vietii.
Targul international BETT de la Londra este cel mai mare eveniment international din acest domeniu si reuneste peste 700 de producatori de solutii de eLearning din toata lumea, fiind vizitat anual de peste 30.000 de persoane.
Despre locul Romaniei pe piata internationala a solutiilor de eLearning, perspectivele de dezvoltare a acestui sector din Romania, precum si despre participarea companiei sale la BETT Show, a vorbit Radu Jugureanu, AeL eContent Manager SIVECO Romania, intr-un interviu acordat Business24.
De cand a inceput SIVECO sa participe la BETT Show? Ce inseamna participarea la acest targ pentru compania dumneavoastra si care au fost rezultatele principale de pana acum?
SIVECO Romania a participat pentru prima data la BETT Show in 2007, fiecare editie reunind in fiecare an peste 30.000 de vizitatori la nivel mondial. Prin prezenta sa la eveniment, SIVECO are posibilitatea de a interactiona direct cu utilizatorii de solutii eLearning din toata lumea, afland astfel care sunt ultimele tendinte in mediul educational, dar si care sunt cerintele profesorilor, factorilor de decizie din domeniul educational in privinta unei solutii informatice de tip... mai mult
Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 14:15
Va intrebati de ar alege miliardarii lumii Romania? In primul rand, fiindca Romania are un potential extraordinat, iar costurile cu forta de munca nu sunt deloc mari. Miliardarii care si-au deschis afaceri si in Romania sunt inscrisi in topul celor mai bogati oameni de pe planeta.
Iata care sunt bogatii lumii, care si-au plasat o mica parte din companiile sale si in Romania:
Bernard Arnault
Cel ma bogat european, supranumit si "regele luxului" conduce grupul LVMH, care detine printre alte si binecunoscutul brand, Louis Vuittor, care este prezent pe piata din Romania din 2008, ocupand un spatiu din interiorul hotelului J.W.Marriott.
Compania franceza a inregistrat in primele noua luni ale anului 2011 venituri de 16,3 miliarde de euro, cu 15% mai mult decat in aceeasi perioada a lui 2010. Iar pentru 2012, singurul retailer prezent in Romania care nu ofera discounte-uri are planuri marete. Louis Vuitton planuieste extinderea spatiului, acre se va face prin mutarea magazinului intr-o zona mai centrala.
Pe langa magazinul de la parterul hotelului Mariott, francezii mai detin in Romania si doua unitati de productie la Sibiu. In plina criza, in 2010, Louis Vuitton a vandut genti, incaltaminte si accesorii in Romania in valoare de 19,8 milioane de lei.
Stefan Persson
Miliardarul detine al trilea retail de imbracaminte la nivel mondial, H&M, care are contracte cu ma mult de 700 de furnizori din Asia(70%) si Europa (30%), printre care si companii din Romania.... mai mult
Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 11:48
In cadrul evenimentlui "Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania", desfasurat sub patronajul Presedintiei Uniunii Europene, premiul "Campion roman in Afaceri" a fost acordat companiei Siveco Romania.
Siveco Romania a castigat premiul "Campion roman in Afaceri", premiu ce confirma promovarea consecventa a inovatiei si proiectele de anvergura nationala si internationala dezvoltate, precizeaza un comunicat din partea Siveco Romania, remis Business24.ro.
Reprezentantii Siveco au declarat ca premiul reprezinta consecinta logica a eforturilor companiei de a-si amplifica activitatea pe piata interna si externa si de a crea numeroase locuri de munca, sporindu-si volumul afacerilor.
De asemenea, acestia au tinut sa precizeze si importanta participarii Siveco Romania la activitatea Consiliului National pentru Competitivitate, organism menit sa ofere solutii viabile pentru ca Romania sa devina competitive in UE. mai mult
Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 19:58