București, 10 august 2022 – Data Revolt aniversează primii patru ani de activitate. Compania a ajuns în 2021 pe locul 7 în topul agențiilor digitale din România, după o creștere cu 69% a cifrei de afaceri, până la 4,8 mil. euro. În 2022, agenția de data marketing a observat că, deși interesul românilor pentru cumpărături online este la un nivel ridicat, apar schimbări în comportamentul acestora.
În cei patru ani de activitate, Data Revolt a remarcat o creștere a gradului de maturitate digitală a multor businessuri din România, de la apariția unor departamente interne cu oameni tot mai specializați și mai bine pregătiți, modificarea abordării companiei față de data driven management și până la cerințele față de agenții.
La nivel de servicii oferite de agențiile de digital, performance sau media, Data Revolt observă o tendință de înglobare a unor competențe care țin mai mult de partea tehnică a digital marketing, cum ar fi analiza de date sau consultanță pentru platforme.
Cei patru ani de activitate au cuprins și anul 2020, unul experiment, după cum îl caracterizează Data Revolt. Mediul online a devenit principalul loc de cumpărături, programări, învățat și comunicare. Businessurile solide din online au observat această oportunitate și au accelerat dezvoltarea și prezența, ajungând la un nou nivel al maturității digitale. Pentru agenție s-a tradus în creșterea portofoliului de clienți, dezvoltarea... mai mult
Miercuri, 10 August 2022, ora 15:15
Pandemia a adus multe schimbări în domeniul promovării afacerilor. Din ce în ce mai mulți antreprenori, indiferent de mărimea companiei, au început să vadă publicitatea online ca fiind cea mai bună metodă pentru a căpăta vizibilitate la nivel local și național.
Acest lucru se datorează nevoii de a-și transfera activitatea în mediul online, pe toate planurile, inclusiv cel al comunicării cu audiența vizată. Fără a comunica eficient cu clienții sau potențialii clienți, mai ales firmele mici pot întâmpina dificultăți în creșterea vânzărilor.
Cumpărătorii vor întotdeauna să găsească cea mai bună variantă pentru nevoile lor, de aceea companiile pot veni întâmpinarea lor prin intermediul articolelor de blog de pe site-ul propriu. Nu doar că pot crește astfel încrederea clienților, dar vor putea să aibă o mai mare vizibilitate pe listele de căutare Google.
Pentru că cei mai mulți oameni interesați să cumpere o gamă largă de produse caută opțiunile disponibile pe Google, este esențial pentru orice firmă, indiferent că activează la nivel local sau național, să apară pe o poziție cât mai bună. Pentru a obține acest lucru, serviciile de SEO sunt o investiție pe care trebuie să o facă orice antreprenor.
Anul acesta, investițiile în zona de servicii SEO se estimează că vor crește în mod semnificativ, cu 25% față de anul precedent. Cuantumul investițiilor companiilor se ridică la aproximativ... mai mult
Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 18:51
Nu mai rerezinta niciun fel de secret faptul ca lumea virtuala a devenit o parte din viata de zi cu zi a omului modern avand in vedere ca Internetul in vastitatea sa de avantaje ne permite sa comunicam eficient, sa fim mereu conectati la lumea ce ne inconjoara, dar si sa lansam diferite proiecte ce pot deveni unele de succes. Potentialul mediului online in ceea ce priveste lansarea unei afaceri este unul de incontestat in condiitiile in care cumparaturile online se afla pe un trend ascendent. Mediul online este in prezent mai competitiv ca niciodata, fapt pentru care succesul presupune adesea parcurgerea unui drum lung si anevoios. Oricat de complicate ar parea lucrurile, online-ul ramane totusi un mediu cu un potential uris pentru afaceri.
Asa cum era de asteptat, succesul in online depinde de o serie factori asupra carora avem mai mult sau mai putin control. Cert insa este faptul ca in online vei avea nevoie de idei inovative, de investitii constante, flexibilitate, dar si alegerea unor servicii de promovare eficiente, pe care din fericire le putem regasi destul de usor in momentul actual. Vom discuta astazi despre potentialul pe care SEO si Web Development-ul le are in ceea ce priveste propulsarea afacerilor online.
SEO, serviciul de promovare care iti ajuta afacerea sa creasca in mod natural
O vorba celebra din popor ne spune ca graba strica treaba, lucru ce are desigur aplicativitate si in ceea ce priveste afacerile online. Atunci cand grabim lucrurile,... mai mult
Joi, 06 Mai 2021, ora 18:50
Pentru a vedea eficienta activitatii de optimizare SEO a site-urilor web, pentru a intelege care metode de publicitate aduc profit, este necesar sa se desfasoare in mod regulat un fel de diagnostic, adica o analiza a resurselor web. Este necesar sa se efectueze un audit complet, aproximativ o data pe an, si daca indicatorii si pozitiile sunt stabili, site-ul se dezvolta in mod activ. Daca exista:
O scadere a performanteiO scadere a prezenteiO scadere a conversiei,ar trebui sa soliciti imediat un diagnostic complet.
Ce include auditul?
Auditul include o intreaga lista de lucrari privind evaluarea site-ului din punctul de vedere al SEO, in care sunt identificati urmatorii indicatori:
Promovare SEOviteza de incarcare a paganilor,performanta interfetei,gradul de utilizare;autoritate, incredere si pozitie in clasament,indicatori SEO ai site-ului,continut: unicitate texte, advertoriale SEO, optimizare,corectitudinea etichetelor, fisierele hartii site-ului si robots.txt,pozitii si cuvinte cheie, cu si fara factori regionali,numarul de legaturi interne si externe, relevanta acestora, corectitudinea ancorelor,disponibilitatea inregistrarii in cataloage,traficul pe site si comportamentul utilizatorilor, punctele de intrare si respingeri,sursele de trafic si indicatorii lor de performanta etc.
In plus, analiza site-urilor concurente superioare in aceasta problema, poate fi efectuata pentru a identifica diferentele in politicile de promovare. Ca rezultat, vei obtine o... mai mult
Luni, 18 Ianuarie 2021, ora 12:18
Optimizarea pentru motoarele de cautare, cunoscuta mai bine ca SEO, a devenit o componenta vitala pentru site-uri si afacerile cu prezenta in online, daca vor sa se bucure de vizibilitate in rezultatele cautarilor online.
In Romania, Google este canalul pe care vrei sa te asiguri ca ai o vizibilitate ridicata, iar pentru a face acest lucru este obligatorie o optimizare facuta in mod corespunzator si de aceea este nevoie de specialisti.
Romania duce lipsa de specialisti in SEO, asa ca alegerea unui furnizor cu adevarat profesionist este o misiune dificila, mai ales pentru companiile care vor sa apeleze in premiera la astfel de servicii.
Ovidiu Joita, fondatorul JediSEO School, prima scoala de SEO din Romania, si iAgency, agentie de SEO din top 3 in Romania, ne ofera cele mai utile sfaturi in ceea ce priveste alegerea corecta a unui furnizor de SEO specializat.
"Activitatea de SEO din prezent se intersecteaza intr-o foarte mare masura cu marketingul online si, cu cat activezi in domeniul competitiv, cu atat strategia devine mai complexa si actiunile necesare atingerii rezultatelor genereaza un volum mai mare de munca.
Alegerea furnizorului pentru serviciile SEO este dificila in prezent, cand Google lucreaza constant la algoritmii sai de clasificare, introducand si elemente de inteligenta artificiala.
In prezent, majoritatea specialistilor SEO sunt depasiti de ultimele noutati ale algoritmilor Google, algoritmi ce au suferit modificari majore in 2014-2015... mai mult
Luni, 15 Iulie 2019, ora 11:20
In ziua de azi, motoarele de cautare au devenit o parte normala a vietii noastre, si sunt folosite zilnic de milioane de utilizatori. Google detine 90% din piata motoarelor de cautare si inregistreaza 5,6 miliarde de cautari pe zi (63,000 pe secunda).
Google analizeaza mai mult de 200 de factori atunci cand ofera un rezultat, si face asta intr-o fractiune de secunda. Este clar ca motoarele de cautare ne fac viata mai usoara, si ne ajuta sa aflam absolut orice informatie din orice domeniu.
Ele nu doar ca fac mai usoara viata utilizatorilor, dar ajuta foarte mult si afacerile de orice marime. Companiile mari platesc sume exorbitante pentru a se promova pe Google, dar cum ar fi sa apari in cautari, fara sa platesti nimic de fiecare data cand cineva da click pe site-ul tau?
Cu siguranta este un mare beneficiu, iar in acest articol vom vedea avantajele seo si de pozitionare in topul motoarelor de cautare.
1. Mai Mult Trafic Organic pe Site
In ziua de azi este esential pentru orice afacere din orice domeniu sa aiba un site de prezentare al produselor sau serviciilor oferite. Iar daca acest site nu este bine pozitionat in motoarele de cautare (SERPS), atunci potentialii clienti pur si simplu nu vor afla de acea companie. Astfel firma pierde clienti si pierde bani. Dar daca exista o pozitionare buna pe Google, atunci mai multi oameni afla de companie si apoi devin clienti fideli.
2. O Mai Buna Reputatie a Firmei
Poate ca un client a vazut o companie prin oras,... mai mult
Luni, 10 Iunie 2019, ora 15:26
Putini sunt oamenii care lasa ceva memorabil in urma lor, iar Ovidiu Joita vrea sa fie unul dintre ei. Desi are afaceri ce tind spre jumatate de milion de euro in 2018, el isi doreste ceva mai mult: si-a propus sa creeze prima scoala de SEO din Romania.
Ideea s-a nascut, in primul rand, din lipsa acuta de personal calificat in online.
"Imi doresc sa cresc aceasta industrie. Imi doresc ca peste cativa ani sa las iAgency.ro pe mana unor oameni tineri cu viziune. Pentru a-mi atinge acest obiectiv am considerat ca cel mai bine este sa-i formez chiar eu", spune Ovidiu Joita, fondatorul iAgency.ro, intr-un interviu acordat Business24.
Spune-ne mai multe despre tine.
Am terminat Academia de Sudii Economice, Managementul firmei, in 1999. Am facut si un Master in cadrul Universitatii Bucuresti, in domeniul IT. Din anul al doilea de facultate am inceput sa lucrez.
Sunt foarte multe de spus despre povestea mea profesionala. Primul job l-am avut in domeniul vanzarilor. Am petrecut cativa ani in aceasta zona. Punctul culminat a fost pozitia de Country Manager pentru Kappa si Wampum, branduri italiene de haine casual si sport.
Ulterior am cunoscut lumea publicitatii, fiind 4 ani managerul Asociatiei Producatorilor si Importatorilor din Industria de Publicitate. Apoi, am devenit actionar intr-o firma de publicitate clasica.
In 2008 am ajuns la concluzia ca a sosit momentul sa schimb "macazul" si sa trec din publicitatea clasica in cea digitala. Atunci am infiintat... mai mult
Marti, 23 Octombrie 2018, ora 11:00
Daca nu te-ai mai confruntat pana acum cu optimizarea SEO, este posibil sa te simti intimidat de volumul mare de informatii pe care trebuie sa il asimilezi. Acest lucru se datoreaza faptului ca specialistii in domeniu au in spate ani de experienta, in care au fost nevoiti sa invete permanent lucruri noi pentru a tine pasul cu Google si actualizarile sale periodice de algoritmi.
Bineinteles, ca in orice alt domeniu, exista un numar de aspecte fundamentale ale optimizarii SEO cu care trebuie sa te familiarizezi, urmand ca pe parcurs sa incerci sa ramai la curent cu noile trenduri, tehnici si strategii din domeniu care mai apar.
Inainte de a te simti descurajat, este important sa intelegi ca, desi optimizarea SEO este un domeniu vast, daca incepi cu notiunile esentiale si te lamuresti in privinta fiecareiae, vei reusi cu siguranta sa intelegi fundamentele acestuia si modul in care functioneaza.
Asadar, iata care sunt cele noua aspecte esentiale pe care ar trebui sa le stii despre optimizarea SEO:
1. Imaginea de ansamblu, sau scopul final al unei strategii de optimizare SEO
Inainte de a trece la invatarea unor tehnici specifice, este important sa intelegi imaginea de ansamblu cand vine vorba de SEO. Scopul final al unei strategii de optimizare SEO este de a ajuta un site sa ocupe pozitii cat mai favorabile in motoarele de cautare, pe cuvintele cheie specifice domeniului sau de activitate.
Desi exista multe instrumente cu ajutorul carora se poate atinge acest... mai mult
Joi, 11 Octombrie 2018, ora 01:31
Mihai Vinatoru a creat un business numit Digital Workforce sau, pe romaneste, forta de munca digitala. Numele pe care l-a ales spune multe despre modul in care a anticipat cum va evolua mediul de business si viata noastra de zi cu zi.
Dupa ce a creat o platforma, un fel de marketplace simplificat, si a luat contact cu zeci de mii de companii, si-a dat seama de o necesitate care urma sa fie tot mai mare pentru companiile romanesti: promovarea in mediul online.
Din 2013, de la infiintarea DWF, afacerile sale au crescut liniar, ajungand in 2017 la 850.000 euro. Si estimeaza o crestere de pana la 50% in 2018.
Si totusi, nu prea multe s-au schimbat in online, din 2013 si pana acum, recunoaste Mihai Vinatoru, intr-un interviu acordat Business24.
"In 2008, am fondat o companie in cadrul careia am dezvoltat o platforma deschisa, accesibila companiilor din Romania. Cu ajutorul ei, acestea isi puteau lista cataloagele de produse si aveau un profil", isi incepe acesta povestea.
Practic, putem vedea asta ca o versiune extrem de simplificata a unui marketplace actual, "de tipul eMag".
"Prin aceasta platforma, am interactionat cu peste 40.000 de companii din Romania si am avut sansa de a accesa volume mari de date, care m-au ajutat sa inteleg modurile in care acestea se promovau online", mai spune el.
Cel mai mult l-a atras zona de SEO, unde a simtit ca exista un potential extrem de mare.
In 2013 ati fondat agentia DWF, specializata in optimizarea site-urilor... mai mult
Joi, 03 Mai 2018, ora 16:20