Nu putem spune ca stim ce si cum gandesc femeile de afaceri, insa ne-am propus sa aflam, pentru a putea impartasi aceste informatii cu alte femei care au un business, conduc o companie sau isi doresc puna bazele unei afaceri.
Asa ca am stat de vorba cu cinci femei de afaceri, pe care le-am intrebat, pe rand, despre experienta, provocari si nu numai. Iata ce am aflat.
Si-ar dori sa fi stiut la inceputul carierei...
"Mi-as fi dorit sa stiu ca atunci cand pleci pe cont propriu esti total singur. Tot ce ai cunoscut inainte nu mai e valabil, prieteniile se modifica, lucrurile capata alte perspective", spune Luminita Mateescu (LaserMaxx) .
Malvina Cservenschi, fondatoarea Malvensky, spune ca si-ar fi dorit sa stie "totul". "Intr-un fel mi-as fi dorit sa stiu totul, insa daca lucrurile ar sta astfel atunci nu am mai avea bucuria de a parcurge aceasta calatorie, cu tot ce tine de ea, cu realizari, descoperiri, probleme, oportunitati, provocari. Implicit nu am mai avea multumirea si satisfactia ca am construit sanatos si frumos ce avem azi".
Claudia Stirbei (Mama Boutique) spune ca aproape niciodata nu se gandeste asa. "Cred ca doar experimentand reusesti sa inveti sa gasesti solutii la orice impediment apare in viata business-ului. Imi place sa citesc si sa invat din greselile sau esecurile altora, asa cum imi place sa citesc despre succesul altor business-uri, insa nimic nu poate concura cu experienta proprie", explica ea.
In schimb, Irina Wagner (Wagner Arte)... mai mult
Joi, 03 Mai 2018, ora 15:07
Fostul primar al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta in al optulea dosar de coruptie "Posta Romana".
Prejudiciul este de 2,2 milioane de lei, anunta DNA. Alaturi de Stefan vor fi judecati de catre magistratii Tribunalul Bucuresti doi fosti directori din compania nationala si doi oameni de afaceri.
Procurorii il acuza pe Gheorghe Stefan ca, in perioada iulie-august 2009, i-a propus omului de afaceri Marian Constantinof, trimis in judecata pentru spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu, ca, in schimbul unor bani, sa isi foloseasca influenta pe langa reprezentantii Companiei Nationale Posta Romana astfel incat sucursala "Fabrica de Timbre" a companiei sa le atribuie unor societati comerciale, controlate de omul de afaceri, contracte avand ca obiect furnizarea de hartie.
Ei arata ca un prim pas pentru atribuirea contractelor catre firmele controlate de Constantinof a fost numirea, in 8 septembrie 2009, cu sprijinul lui Stefan, a lui Cosmin Dragos Mihailescu la conducerea "Fabricii de Timbre".
Mihailescu, trimis si el in judecata pentru abuz in serviciu, era un apropiat al lui Constantinof si a avut sarcina sa controleze si sa manipuleze procedurile de achizitie publica, mai spun procurorii.
Anchetatorii arata ca "Fabrica de Timbre" este o sucursala fara personalitate juridica a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), aceasta putand achizitiona doar hartie care nu era produs finit, pentru... mai mult
Vineri, 03 Martie 2017, ora 12:37
Posta Romana a inregistrat in 2015 o pierdere semnificativa, dupa ce in 2014 reusise sa faca profit.
Astfel, compania de stat a realizat o cifra de afaceri de 1,07 miliarde de lei (peste 240 de milioane de euro) anul trecut, potrivit datelor Ministerului Finantelor.
Cifra reprezeinta o scadere de 4,1% fata de 2014.
In plus, Posta Romana a inregistrat o pierdere neta de 33 de milioane de lei (aproape 7,5 milioane de euro), in timp ce in 2014 reusise sa obtina un profit de 22,8 milioane de lei (peste 5 milioane de euro).
Pierderile din 2015 sunt totusi mai ...citeste mai departe despre "Gaura financiara de la Posta Romana: Ce pierderi a avut anul trecut compania de stat" pe Ziare.com mai mult
Luni, 06 Iunie 2016, ora 15:56
Compania Nationala Posta Romana /CNPR/ va incheia anul 2014 cu un profit operational de 74,3 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 35 milioane lei raportata in anul anterior, arata datele publicate marti de Ministerul pentru Societatea Informationala /MSI/.
Conform ministerului de resort, in urma activitatii comerciale, CNPR va aduce, pana la finalul acestui an, 390 milioane de lei (87,8 milioane de euro) la bugetul de stat, contributie considerata record in contextul disponibilizarilor operate in anul 2013, care au redus contributiile din impozitul pe salarii, informeaza Agerpres.
Mai mult de 22% din aceasta suma, respectiv 87 milioane de lei (19,5 milioane de euro), reprezinta TVA aferenta contractelor comerciale incheiate in cursul anului 2014 de catre operatorul national de servicii postale.
In ceea ce priveste rezultatele financiare anuale, Posta Romana va incheia anul 2014 cu un profit operational de 74,3 milioane de lei (16,7 milioane de euro), fata de o pierdere de 52 milioane lei (11,7 milioane de euro), in 2012, si de 35 milioane de lei (7,8 milioane de euro) in 2013.
CNPR este o companie nationala infiintata pe Legea 31/1990, si nu o institutie publica. Aceasta functioneaza pe gestiune economica, ceea ce inseamna ca isi asigura veniturile, in mod independent, din contracte comerciale.
La sfarsitul lunii septembrie a acestui an, MSI anunta, intr-un comunicat de presa, ca operatorul belgian de servicii postale bpost a avansat o oferta... mai mult
Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 10:11
Posta Romana are nevoie de investitii de 100 milioane de euro pentru a putea furniza servicii similare unui operator din Europa, bani care vor fi adusi de viitorul investitor strategic atras in urma procesului de privatizare, a declarat ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea.
"Statul nu poate investi acesti bani pentru ca ar fi considerat ajutor de stat. Banii vor fi adusi de viitorul investitor strategic atras in urma procesului de privatizare. Din informatiile pe care le detin, caietul de sarcini a fost achizitionat de un investitor si un altul se pregateste s-o faca pana la expirarea termenului. Ambii potentiali investitori sunt din Europa", a spus Cotovelea, prezent la un eveniment de specialitate, transmite Mediafax.
La finele lunii iunie, Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a anuntat ca a prelungit cu trei luni, pana la 30 septembrie, data limita de depunere a documentelor de participare si a ofertelor preliminare si neangajante pentru vanzarea a 51% din actiunile Companiei Nationale Posta Romana.
Prelungirea termenului a fost motivata de solicitarea trasmisa de o importanta administratie postala din Europa, care a achizitionat dosarul de privatizare, precum si a evolutiei pietei serviciilor postale locale si internationale.
"Statul vrea o privatizare de succes la Posta Romana. Noi nu vom face privatizarea cu niciun operator daca nu vom avea garantia ca serviciile postale nu vor fi imbunatatite si dezvoltate, daca... mai mult
Joi, 25 Septembrie 2014, ora 16:09
Compania Nationala Posta Romana (CNPR) pregateste introducerea de servicii financiar-bancare si lansarea sistemului de franciza pentru cei care vor sa presteze activitati similare sub sigla sa.
In acest sens, compania urmareste crearea unei oferte de produse si servicii bancare la nivel national, din punctul de vedere al acoperirii teritoriale, concretizata intr-un proces puternic de bancarizare si incluziune financiara la nivel national.
Proiectul va asigura accesul oricarui cetatean la produse si servicii bancare si va respecta legislatia in domeniu.
Potrivit CNPR, incepand cu trimestrul IV al acestui an, sistemul de franciza postala, prin care persoanele fizice sau juridice interesate vor putea opera servicii postale sub brandul Posta Romana, va deveni operational.
Compania Nationala Posta Romana parcurge un proces de restructurare si modernizare ce are ca obiective principale cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei, pe o piata liberalizata incepand cu luna ianuarie 2013.
Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale in Romania si unicul prestator de serviciu postal universal. Compania opereaza printr-o retea de peste 5.600 de oficii postale cu acoperire nationala si are, la ora actuala, un numar de 32.000 de angajati. mai mult
Marti, 06 August 2013, ora 23:20
Directorul general al Postei Romane, Dumitru Daniel Neagoe, sustine ca institutia pe care o conduce va trece pe profit, in luna iulie, ca urmare a rezilierii unor contracte de externalizare a unor servicii, de circa 500 milioane euro, si a masurilor de restructurare, anunta NewsIn."Posta Romana va trece pe profit in luna iulie dupa pierderile generate de contractele impovaratoare incheiate in perioada 2009-2010, pe timpul guvernarii PNL, contracte de externalizare a unor servicii estimate la aproape 500 milioane euro. Am reusit sa internalizez aceste servicii, costurile interne fiind de trei-patru ori mai mici", a precizat Neagoe in cadrul unei conferinte.Astfel, au fost reziliate un contract de procesare si de transport de monetar, de 350 milioane euro, incheiat cu G4A , un contract de servicii de transport aerian pentru corespondenta incheiat cu Blue Air, de 45 milioane euro, un contract de mentenanta si curatenie cladiri, semnat cu UTI si de servicii curatenie, incheiat cu Romprest, evaluat la 46 milioane euro.
Valoarea totala se ridica la 441 milioane euro.Cele patru contracte de externalizare au fost reziliate in 2009 (G4A), februarie 2011 (Blue Air) si iunie (UTI si Romprest).Posta a avut in in perioada ianuarie-mai venituri lunare de circa 110 milioane lei, in luna mai avand cu 6% mai multe venituri fata de ianuarie, potrivit datelor companiei.
Rezultatul brut a evoluat de la o pierdere de 76 milioane lei in decembrie 2009 la 4,3 milioane lei in mai, iar in... mai mult
Marti, 12 Iulie 2011, ora 13:14
Posta Romana si-ar putea infiinta o banca si un broker de asigurare, anunta Ministerul Comunicatiilor cu scopul de a obtine venituri suplimentare prin utilizarea retelei proprii, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul de resort, Valerian Vreme."Prin acest demers, vrem sa fim mai transparenti, sa eliminam orice umbra de indoiala asupra managementului Postei Romane, care, daca ar fi ales sa colaboreze cu o banca sau alta, sau cu un broker de asigurare sau altul, ar fi fost suspectat ca facut-o din anumite motive cu banca X sau brokerul Y", a adaugat Vreme.
Potrivit unui proiect de act normativ avansat de Ministerul Comunicatiilor, Posta Romana va infiinta doua noi societati comerciale, denumite "Banca Posta Romana" si "Asigurari Posta Romana", va desfiinta sapte din cele 11 sucursale si isi va reorganiza centrele regionale de retea postala, pentru reducerea costurilor de personal si majorarea veniturilor.
CNPR va unic actionar la cele doua entitati.
"Asigurari Posta Romana va avea ca obiect de activitate brokerajul in asigurari. In privinta bancii, vrem sa atragem o entitate cu experienta in domeniu si cu resursele financiare necesare.
Prin aceste propuneri, dupa ce proiectul de act normativ va fi adoptat de Executiv, vom avea posibilitatea, legal vorbind, sa infiintam cele doua entitati, dar nu ne vom asuma si obligativitatea.
Totul, mai ales in privinta bancii, depinde de rezultatul unui studiu, al unui plan de afaceri", a spus ministrul. mai mult
Joi, 16 Iunie 2011, ora 15:39
Pierderile inregistrate de Posta Romana s-au ridicat, la sfarsitul anului trecut, la 116,30 milioane lei, cu 65 milioane lei, fata de pierderile inregistrate in 2009, in timp ce afacerile companiei au scazut anul trecut cu 4,%, pana la 1,377 miliarde lei, transmite NewsIn."Eforturile intreprinse mai ales in semestrul al II-lea al anului 2010 au facut ca Posta Romana sa inregistreze, la final de an, o pierdere cu circa 65 de milioane de lei mai mica decat cea inregistrata in anul precedent.
Acest rezultat s-a datorat in principal masurilor de reducere a cheltuielilor, in special a cheltuielilor cu serviciile prestate de terti", se arata in datele transmise de companie, la solicitarea NewsIn.In ceea ce priveste anul in curs, reprezentantii Postei Romane estimeaza o usoara crestere a cifrei de afaceri fata de 2010, pe fondul revenirii economice timide incepand cu semestrul al II-lea din 2011 si al cresterii cererii de servicii postale in special pe segmentul de posta tranzactionala si publicitate prin posta, segmente cu ponderi semnificative in structura de venituri a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR).
Totodata, pentru 2011, Posta Romana estimeaza un profit brut in valoare de 2,34 milioane lei.
"Urmare influentei cheltuielilor nedeductibile fiscal estimate pentru anul 2011, impozitul pe profit va fi mai mare decat rezultatul brut previzionat, rezultand o pierdere neta in valoare de 810.000 lei", mai spun oficialii CNPR.La nivelul lui 2009, compania a inregistrat... mai mult
Luni, 18 Aprilie 2011, ora 13:08