Trendul dezvoltarii domeniului e-commerce in Romania este evident de multi ani, dar in 2020 contextul special generat de pandemia globala a determinat si mai multi antreprenori sa isi lege planurile de dezvoltare de mediul online.
Expertii din comertul electronic estimeaza cresteri masive in acest an pe toate planurile: numar de clienti, volume comandate, trafic in magazinele online, plati online, numar de comenzi/client etc.
Important de subliniat este ca noile obiceiuri se consolideaza pentru o parte tot mai semnificativa din populatie, iar a cumpara online va deveni o obisnuinta si in anii urmatori.
Cel mai probabil, cresterile din anii 2021 si 2022 vor fi cel putin la fel de impresionante precum cele din perioda actuala, de fiecare data in raport cu anul precedent.
A lansa afaceri online este o mare oportunitate in acest moment, mai ales ca flexibilitatea este maxima, iar costurile sunt foarte usor de controlat. Fara chirii mari pentru spatiile de lucru (nu este necesar vad comercial), cu distantare sociala respectata perfect, mediul e-commerce se va bucura de cresteri si mai mari decat se asteptau anul trecut pentru anul 2020. Investitiile necesare sunt rezonabile in mediul online pentru orice tip de afacere.
Foarte mult au de castigat inclusiv afacerile care se bazeaza de fapt pe offline, pe un spatiu regional clar delimitat, dar care pot castiga notorietate si comenzi prin prisma internetului. Spre exemplu restaurantele cu livrare la domiciliu,... mai mult
Marti, 14 Iulie 2020, ora 17:04
Franta, Germania, Italia si Spania lanseaza un plan pentru ca gigantii din domeniul tehnologiei sa plateasca impozite mai mari si propun o armonizare fiscala in privinta impozitului societatilor, pentru ca aceste companii sa plateasca in functie de volumul de afaceri din Europa, relateaza cotidianul spaniol "El Pais".
Astfel, cele patru mari tari din zona euro au lansat o initiativa comuna pentru ca marile companii de tehnologie, precum Google, Apple sau Amazon, sa plateasca mai multe impozite in Europa. Propunerea consta, in linii mari, ca acestea sa plateasca in functie de volumul de afaceri pe care il inregistreaza in Europa.
Cele patru tari, cu cea mai mare influenta pe Vechiul Continent, s-au coalizat pentru ca aceste companii sa plateasca impozitele in functie de ceea ce incaseaza in fiecare tara, in loc de plata pe baza profiturilor, cum fac in prezent.
Ministrii de Finante din Franta, Germania, Italia si Spania au trimis sambata o scrisoare presedintelui eurogrupului, premierul estonian, pentru "a analiza variantele in vederea stabilirii unui impozit armonizat pe volumul de afaceri generat in Europa de companiile din domeniul digital".
Scrisoarea adauga faptul ca "sumele colectate vor avea ca obiectiv reflectarea unei parti din ceea ce aceste companii ar trebui sa plateasca in termeni de impozite pentru societati".
"In cazul in care Comisia decide demararea unei initiative legislative in acest sens, va fi demonstrat angajamentul nostru de a impozita... mai mult
Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 21:52
4Valoarea afacerilor din domeniul web, din tarile care fac parte din G20, se va dubla pana in 2016, ajungand la nivelul de 4,2 trilioane de dolari, de la 2,3 trilioane de dolari, datorita cresterii rapide a accesului la Internet mobil.
Potrivit unui studiu realizt de Boston Consulting Group, comandat de Google, in patru ani, 3 miliarde de oameni vor folosit Internetul, adica aproape 50 la suta din populatia totala a lumii, relateaza BBC News.
In prezent, rata de acces la Internet este de 200 de milioane de oameni pe an care acceseaza aceste servicii pentru prima data. Totusi, accesul traditional, de la computer, se va diminua, majorandu-se rata accesului prin smartphone-uri, datorita scaderii preturilor acestora sub 100 de dolari. Astfel, pana in 2016, se estimeaza ca 80 la suta din utilizatori vor accesa Internetul prin telefonul mobil.
Citeste mai multe despre Afacerile pe Internet se vor dubla, pana in 2016 pe Ziare.com. mai mult
Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 15:00
Pretul actiunilor Groupon a scazut sub valoarea stabilita in oferta publica initiala a companiei, fapt ce arata ca investitorii nu au totala incredere in industria reducerilor zilnice.
Actiunile au scazut cu 2,6 procente pana la 18,77 dolari pe actiune, miercuri, in timp ce marti au mai pierdut 6,6 procente in urma publicarii unui sondaj a Susquehanna and Yipit, scrie Bloomberg.
Conform sondajului, aproximativ 50% din companiile care au oferit vouchere de reducere online nu planuiau sa mai faca acelasi lucru in urmatoarele sase luni.
"Factorul de risc este enorm pentru companiile care ofera astfel de reduceri," a declarat un analist din Massachusetts.
Pentru a continua sa creasca, compania Groupon ar trebui sa isi micsoreze tariful pe care il aplica tranzactiilor realizate prin intermediul site-ului sau.
Astfel, este pentru a doua oara de la oferta publica initiala facuta in noiembrie, cand pretul actiunilor a scazut sub 20 dolari.
Groupon este unul dintre cei mai mari provideri de oferte pe internet, strangand discounturi la restaurante, hoteluri, tratamente spa si alte bunuri si servicii. mai mult
Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 21:26
Mark Zuckerberg nu este singurul antreprenor care poate scoate miliarde de dolari din mediul online. Va prezentam, asadar, cei mai de succes oameni de afaceri care s-au imbogatit peste noapte in decursul anului 2011, dupa ce au vandut actiuni, dupa s-au listat la bursa sau dupa ce au fost absorbiti de companii mai mari.
Andrew Mason a castigat in urma listarii site-ului de reduceri Groupon peste 700 milioane de dolari. Listarea Groupon este cea mai mare dupa cea a companiei Google, care a obtinut in 2004 peste 1,7 miliarde de dolari. Astfel, averea lui Andrew Mason este estimata la 1 miliard de dolari, ceea ce nu este tocmai rau pentru un tanar de 31 de ani.
Reid Hoffman este unul dintre co-fondatorii LinkedIn. In doar 9 ani, a devenit miliardar, odata cu listarea companiei pe bursa. Actiunile sale valoreaza aproximativ 1,8 miliarde dolari, fara sa luam in considerare actiunile pe care le detine la Greylock Partners, unul dintre investitorii in LinkedIn.
Cititi mai multe despre Cine s-a mai imbogatit din Internet in 2011 pe Ziare.com. mai mult
Luni, 02 Ianuarie 2012, ora 10:25
In epoca digitala, website-ul reprezinta cartea de vizita a afacerii tale. Clientii vor sa stie tot ce se intampla in spatele produsului pe care il cumpara.Iata cele mai importante caracteristici care nu trebie sa-i lipseasca website-ului tau, potrivit Entrepreneur.com.UnicitateRaspunde la intrebarea "Cine suntem" intr-un mod interesant si sincer. Scrie o scurta descriere, in care sa mentionezi domeniile de expertiza, anii de experienta si detaliile care te separa de competitori.Clientii trebuie sa vada, pe site-ul tau, ca esti unic si ca au un motiv bun sa cumpere de la tine.OfertaMulte website-uri nu specifica ce are compania de oferit. Este necesar ca pe prima pagina sa prezinti, fie si pe scurt, serviciile si produsele tale. Manageri ai unor companii orientate spre servicii evita sa publice prea multe informatii pe website, de teama ca ar putea fi copiati de competitie. Altii considera ca, daca pun prea multe informatii pe site, clientii nu ii vor mai contacta personal.Daca potentialii clienti nu gasesc informatia necesara, care sa-i convinga sa cumpere, vor pleca pe site-ul competitorilor.Date de contactUnele firme prefera sa-si dezvolte afacerea exclusiv pe Internet si considera ca nu mai este necesara o adresa de contact sau un numar de telefon.Specialistii spun ca publicarea datelor de contact pe website confera credibilitate afacerii. Afisarea acestor informatii va demonstra ca business-ul tau este real si legitim.Aprecieri Publica testimoniale de la clienti,... mai mult
Vineri, 02 Iulie 2010, ora 15:58