Miliardarul Eyal Ofer isi vinde divizia de servicii medicale Willbrook Medical Services, care este in faliment.
Se pare ca afacerile omului de afaceri israelian Eyal Omer, care a investit 500 milioane de euro in Romania, nu evolueaza asa cum isi dorea acesta. In februarie 2013, Eyal Ofer a vandut cladirea de birouri Cathedral Plaza, dupa ce a fost implicat in zeci de procese cu Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti, anunta Capital.
Cathedral Plaza a fost cumparata de investitorul grec Ioannis Papalekas, care a preluat pe langa imobil si problemele juridice aferente.
Willbrook Medical Services, divizia de servicii medicale a lui Eyal Ofer, a intrat in faliment in luna februarie ...citeste mai departe despre "Cel mai bogat israelian din Romania isi vinde afacerea medicala in faliment" pe Ziare.com mai mult
Joi, 26 Decembrie 2013, ora 15:40
Topul Forbes 500 de miliardari din acest an, realizat de revista Forbes Romania, este condus de omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro.
El este urmat in clasament de Dan Grigore Adamescu, cu o avere de 950 de milioane de euro, si, la egalitate, de Frank Timis si Ion Tiriac, cu cate 850 de milioane de euro fiecare.
Topul primilor zece miliardari continua cu oamenii de afaceri Veronica Gusa de Dragan (550 de milioane de euro), Gabriel Comanescu (500 de milioane de euro), Gruia Stoica (470 de milioane de euro), Ovidiu Tender (400 de milioane de euro), Zoltan Teszari (370 de milioane de euro) si fratii Dragos si Damian Paval (360 de milioane de euro).
Averile cumulate ale celor 500 de miliardari romani prezenti in acest an in Topul Forbes ajung la 19,9 miliarde de euro, in scadere cu 1,6 miliarde de euro fata de editia de anul trecut.
Averea medie este de 39 de milioane de euro, iar averea minima a celor care au intrat in clasament este 5 milioane de euro.
Totodata, din cei 500 de miliardari prezenti in acest an in Topul Forbes Romania, 47 sunt femei.
Varsta medie a miliardarilor din top este de 52 de ani. Cel mai tanar are 30 de ani, iar cei mai varstnici, 82 de ani.
Numarul angajatilor in companiile detinute de ei este 199.177.
Cei mai multi miliardari sunt in Bucuresti, respectiv 194, Capitala fiind urmata de Cluj, cu 34 de oameni de afaceri inclusi in clasament, Constanta -... mai mult
Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 11:07
ArcelorMittal a cerut Guvernului amanarea unor angajamente din contractele asumate la combinatele Galati si Hunedoara, preluarea de retele electrice, mentinerea in functiune a furnizorului de abur CET Galati si exceptari de taxe locale, solicitari pentru care Executivul cauta solutii de rezolvare.
La acestea se adauga solicitarile de modificare a calendarului de liberalizare a pietei gazelor, de reducere a taxei de cogenerare si de reglementare a problemei legate de utilizarea produselor metalice de calitate scazuta din import si la pret de dumping, releva un document oficial, obtinut de Mediafax, privind continutul negocierilor dintre conducerea ArcelorMittal si Guvernul de la Bucuresti.
Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel la nivel mondial, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal, detine in Romania doua combinate siderurgice, la Galati si Hunedoara, doua fabrici de tevi, la Iasi si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si o divizie a ArcelorMittal Construction.
In luna mai, dar si in urma cu o saptamana, premierul Victor Ponta s-a intalnit cu proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, seful grupului siderurgic, care s-a intalnit si cu presedintele Traian Basescu, declarand ca asteapta sa fie gasite "solutii sustenabile" in domeniul energiei. Premierul arata la randul sau ca seful Mittal a evocat varianta retragerii din Europa din cauza pretului la energie.
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat insa ca nu are... mai mult
Luni, 15 Iulie 2013, ora 16:26
Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, este singurul roman prezent in Topul Forbes al miliardarilor lumii pentru anul 2013, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari, pe locul 1.268 in lume, in timp ce Dinu Patriciu, care se gasea anul trecut pe locul 854, a parasit clasamentul.
In topul de anul trecut, Forbes estima averea lui Dinu Patriciu la 1,5 miliarde de dolari, in scadere cu 700 milioane de dolari fata de 2011. Omul de afaceri cunoscut pentru rolul jucat in dezvoltarea grupului Rompetrol si apoi vanzarea companiei petroliere catre societatea de stat KazMunaiGaz din Kazahstan a coborat de pe locul 540 pana pe 854 anul trecut si a iesit din topul Forbes pe 2013.
Un alt roman din topul Forbes din 2011, omul de afaceri Frank Timis, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari la acea data, nu se mai gaseste in topurile pe 2012 si 2013.
"Ioan Niculae revine pe lista miliardarilor Forbes cu vanzari in crestere puternica la InterAgro, conglomeratul de agricultura si ingrasaminte pe care l-a fondat. In ultimul an, el a investit aproape 50 milioane de dolari intr-o centrala in cogenerare, parte a strategiei pe termen lung de a reduce costurile si de a incepe sa vanda energia generata in exces. Niculae detine si un operator privat de aeronave.
Si-a inceput activitatea la o companie agricola de stat, apoi s-a lansat pe cont propriu. Niculae este un vanator pasionat, care prefera sa-si petreaca timpul aproape de casa, in defavoarea calatoriilor", scrie... mai mult
Marti, 05 Martie 2013, ora 10:05
Jumatate dintre averile celor mai bogati 300 de romani, care insumeaza aproape 12 miliarde de euro, sunt concentrate in Bucuresti si Ilfov, unde gasim si cei mai multi oameni de afaceri care se regasesc in Top 300 Capital, recent lansat, respectiv 110.
Pe a doua pozitie se afla judetul Constanta, cu 23 oameni de afaceri si o valoare cumulata a averilor de peste 1,9 miliarde de euro, urmat de judetul Bacau (5 afaceristi cu averi insumate de 1,2 miliarde euro), scrie Ziare.com.
Averile cumulate ale celor mai bogati 300 de romani au scazut cu trei miliarde de euro in ultimul an, ajungand la 26,5 miliarde euro.
Potrivit analizei Capital, comparativ cu alti ani, cand locul doi dupa Bucuresti era adjudecat de Timis din punctul de vedere al valorii averilor, anul acesta Constanta a trecut inainte, in timp ce Bacaul a constituit marea surpriza a clasamentului. Surpriza a fost generata de cresterea afacerilor desfasurate de Dorinel Umbrarescu si Costel Casuneanu, ambii cu activitati in constructia de drumuri si autostrazi.
Cei mai bogati romani
Frank Timis a ramas cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 1,7 -1,75 miliarde de euro, in crestere de la 1,6-1,65 miliarde euro anul trecut, urmat de Ioan Niculae cu 1,7 miliarde euro, in urcare de la 1,6 miliarde.
Pe urmatoarele pozitii se situeaza Ion Tiriac, cu 850-900 milioane euro (de la 1,1-1,2 miliarde euro anul trecut), Dinu Patriciu, cu 850 milioane euro (fata de 1-1,1 miliarde euro) si familia Adamescu, cu... mai mult
Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 17:21
Va intrebati de ar alege miliardarii lumii Romania? In primul rand, fiindca Romania are un potential extraordinat, iar costurile cu forta de munca nu sunt deloc mari. Miliardarii care si-au deschis afaceri si in Romania sunt inscrisi in topul celor mai bogati oameni de pe planeta.
Iata care sunt bogatii lumii, care si-au plasat o mica parte din companiile sale si in Romania:
Bernard Arnault
Cel ma bogat european, supranumit si "regele luxului" conduce grupul LVMH, care detine printre alte si binecunoscutul brand, Louis Vuittor, care este prezent pe piata din Romania din 2008, ocupand un spatiu din interiorul hotelului J.W.Marriott.
Compania franceza a inregistrat in primele noua luni ale anului 2011 venituri de 16,3 miliarde de euro, cu 15% mai mult decat in aceeasi perioada a lui 2010. Iar pentru 2012, singurul retailer prezent in Romania care nu ofera discounte-uri are planuri marete. Louis Vuitton planuieste extinderea spatiului, acre se va face prin mutarea magazinului intr-o zona mai centrala.
Pe langa magazinul de la parterul hotelului Mariott, francezii mai detin in Romania si doua unitati de productie la Sibiu. In plina criza, in 2010, Louis Vuitton a vandut genti, incaltaminte si accesorii in Romania in valoare de 19,8 milioane de lei.
Stefan Persson
Miliardarul detine al trilea retail de imbracaminte la nivel mondial, H&M, care are contracte cu ma mult de 700 de furnizori din Asia(70%) si Europa (30%), printre care si companii din Romania.... mai mult
Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 11:48
De la cel mai bogat oligarh rus pana la primarul New York-ului, de la fondatorii Google pana la seful Microsoft, toti au ceva in comun, in afara de averea imensa: sunt evrei.Iata un top al celor mai bogati evrei din lume.
Larry Ellison (39.5 miliarde de dolari)Lawrence Ellison nu si-a terminat niciodata studiile. La 20 de ani, a decis sa se mute in California, unde s-a angajat la o companie care l-a pus in fata unei oportunitati pe care nu putea s-o rateze: crearea unei baze de date pentru CIA.
Titlul proiectului avea sa devina numele companiei pe care o infiinteaza: Oracle, gigantul software de mai tarziu.
Acum, Oracle are 200 de angajati in Israel. Totusi, Ellison a vizitat Israelul pentru prima oara abia in 2007.
Sergey Brin (19.8 miliarde de dolari)
Familia Brin s-a mutat in America, atunci cand Sergey avea doar sase ani. Tatal sau isi dorea o educatie aleasa pentru micul Sergey, iar Uniunea Sovietica i-ar fi negat aceasta sansa, devreme ce era evreu.
Mai tarziu, Sergey avea sa ajunga la Stanford, acolo unde il intalneste pe Larry Page, cu care incepe un mic proiect, acum un mare gigant de cautare: Google.
Google are birouri atat in Haifa cat si in Tel Aviv. Larry Page ( 19.8 miliarde de dolari)
La fel ca si in cazul lui Brin, si parintii lui Larry Page, amandoi profesori de informatica, au crezut in educatie.
Desi bunicii din partea mamei au fost evrei, printre primii locuitori ai orasului Arad din Negev, Larry Page nu a fost crescut in spiritul evreiesc si... mai mult
Joi, 14 Iulie 2011, ora 13:14
Miliardarii romani nu par interesati sa devina actionari la Petrom, cea mai mare companie din Romania, desi in Romania exista cel putin 100 de oameni de afaceri care si-ar permite sa achizitioneze actiuni la gigantul energetic.La pretul actual pe Bursa, 1% din Petrom ar costa aproximativ 50 de milioane de euro, suma ce nu ridica probleme pentru Dinu Patriciuu, Ioan Niculae sau Ion Tiriac, cei mai bogati romani. Cu toate acestea, dintre toti superbogatii Romaniei, unul singur s-a aratat interesat de oferta Petrom.Dan Adamescu, proprietarul centrului comercial Unirea Shopping si al companiei Astra Asigurari, sustine, pentru ZF, ca ar lua in considerare achizitia de actiuni Petrom.
Ion Alexandru Tiriac, cel care conduce acum holdingul tatalui sau, miliardarul Ion Tiriac, a raspuns prin intermediul asistentei sale ca o astfel de investitie nu se incadreaza in strategia Tiriac Holding. Gabriel Popoviciu, unul dintre cei mai puternici investitori din sectorul imobiliar, a declarat ca nu se poate pronunta, necunoscand detalii despre oferta.
Dinu Patriciu si Ioan Niculae nu au raspuns solicitarii publicatiei amintite.
Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, sustine ca oamenii de afaceri nu ar trebui incurajati sa cumpere actiuni Petrom, pentru ca o astfel de investitie nu se face din patriotism."O investitie de acest gen nu o faci din patriotism. Daca dai prioritate unui roman (la cumpararea de actiuni Petrom - n.red.) si vinde a... mai mult
Vineri, 24 Iunie 2011, ora 10:41
Romania este considerata una din tarile cu cel mai mare potential agricol din Europa, ajungand, recent, in top 10 al producatorilor de porumb, la nivel mondial, si al producatorilor de lapte, la nivelul Uniunii Europene. Potrivit specialistilor in domeniu insa, Romania ar putea ajunge chiar mai sus de atat. Nicolae Sitaru, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, spune ca motivele pentru care Romania nu reuseste sa-si atinga adevaratul potential e lipsa sistemelor de irigatie, a tehnologiilor de ultima generatie si, mai ales, a banilor. Cu toate acestea, exista oameni de afaceri care au investit in agricultura si au ajuns printre cei mai bogati romani, potrivit Top 300 Capital. Iata-i pe primii cinci: Ioan Niculae: 1,250 - 1,400 miliarde de euroInceperea crizei si in Romania nu prevestea nimic bun nici pentru domeniul agricol, insa afacerile lui Ioan Niculae (foto) au reintrat pe crestere accentuata odata cu anuntul Rusiei de sistare a exporturilor de cereale, in urma unor incendii devastatoare in vara anului 2010. Pietele internationale au reactionat puternic, mai ales ca si Ucraina a recurs la o masura similara. Astfel, pretul graului s-a majorat cu 70 la suta, iar, potrivit studiilor internationale, cererea de ingrasaminte chimice, cum ar fi ureea, se va majora cu 17 la suta. Omul de afaceri le produce pe ambele. In 2008, cifra de afaceri a grupului Interagro a fost de 1,2 miliarde de euro, insa anul trecut a scazut pana la 700 de milioane de... mai mult
Marti, 19 Octombrie 2010, ora 11:37