Reprezentanti ai industriei IT, retail online, avocatura si consultanta fiscala din Romania, Italia si Ungaria discuta despre solutiile de supravietuire a companiilor in "noua normalitate"
Violeta Luca, CEO Microsoft si Iulian Stanciu, CEO eMAG se numara printre vorbitorii Videoconferintei Tax+Legal "Cu vant inainte, prin noua normalitate" din data de 18 noiembrie.
Societatea de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii si divizia de fiscalitate - Tuca Zbarcea & Asociatii Tax organizeaza o noua editie a evenimentului anual Tax+Legal pentru a dezbate impactul pe care contextul epidemiologic actual il are asupra comunitatii de business. Vorbitorii invitati, reprezentanti ai mediului de afaceri, avocati si consultanti fiscali din Romania, Italia si Ungaria vor face o trecere in revista a posibilelor solutii aflate la indemana executivilor si antreprenorilor pentru a traversa cu bine perioada curenta si a face fata provocarilor viitoare.
"In momentul de fata, opinia unanima este ca inca sunt bani in piata, sistemul bancar este stabil (rata medie a creditelor neperformante se situa, in primavara lui 2020, la cel mai scazut nivel dupa 2009), bursa functioneaza si ofera o serie de oportunitati, exista posibilitatea de a accesa granturi acordate de Guvernul Romaniei, precum si importante fonduri UE. Vom discuta despre noile imperative: digitalizare, flexibilizare, inovatie, alaturi de reprezentantii unora dintre cele mai inovatoare si dinamice industrii, fiind onorati de... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 13:23
Mediul online este unul in continua expansiune si acorda o sansa pentru orice tip de proiect. Nu este nevoie de un buget, ci doar de o conexiune la internet, dorinta de a munci si un dram de pasiune. Multe dintre afacerile de succes pe internet au pornit cu buget 0 si s-au extins pentru ca proprietarii lor au avut viziune si au muncit asiduu pentru a furniza incredere in marca proprie.
Te intereseaza perspectiva lansarii unui proiect online sau inca nu ai decis directia in care ai vrea sa te indrepti? Iti prezentam mai jos cateva idei de afaceri cu potential in mediul virtual, la preturi minime.
Social Media
Daca ai o pasiune pentru retelele de socializare, trebuie sa stii ca exista foarte multe companii si persoane publice care platesc sume consistente pentru ca un personal bine pregatit sa le intretina conturile de Facebook, Twitter sau Instagram. O astfel de activitate presupune strategii de postare de informatii si continut, editare de continut la un nivel inalt de calitate, mentinerea unui contact permanent cu cei care urmaresc pagina si asteapta feedback.
Evaluare de produse IT
Un pasionat de tehnologie ar putea opta pentru o cariera de evaluator de produse, acest tip de continut fiind foarte cautat si apreciat de catre vizitatori, oriunde in lume. Un prim pas in aceasta directie il poate reprezenta un canal Youtube si o pagina de Facebook. Cu o minima notorietate dobandita, o investitie minima intr-un website ingrijit si un pachet de servicii de... mai mult
Vineri, 09 Octombrie 2020, ora 10:46
"Literatura este una dintre cele mai interesante si semnificative expresii ale umanitatii", spunea omul de afaceri american Phineas Taylor Barnum. Este o idee impartasita si de multi lideri din prezent, printre care cofondatorul Microsoft, Bill Gates, care considera ca lectura este cel mai bun mod de a invata lucruri noi si de a-si testa capacitatea de intelegere. Listele sale de lectura sunt apreciate de cititori din lumea intreaga.
Astazi, multi dintre noi cred ca literatura este desueta ori nu este suficient de importanta pentru a ne asigura succesul. Insa, multe dintre abilitatile necesare pentru a fi buni lideri, pentru a intelege oamenii alaturi de care lucram ori pentru a intui proiectele de succes le putem dobandi din cartile de literatura.
Joseph L. Badaracco, autorul volumului "Questions of Character: Illuminating the Heart of Leadership Through Literature", considera ca deciziile in afaceri si leadershipul inseamna mai mult decat a fi capabil sa analizezi o oferta, sa pui in balanta riscurile si castigurile si sa comunici eficient cu partenerii. Potrivit acestuia, in afaceri este important sa ne intelegem pe noi insine si sa fim deschisi sa ascultam si sa analizam punctele de vedere ale celorlalti.
Literatura poate fi vazuta ca o poarta catre intelegerea trecutului si extinderea cunostintelor despre lume. Iata cateva motive pentru care trebuie sa acordam o sansa literaturii.
Extinderea orizontului
In primul rand, literatura ne deschide ochii si ne... mai mult
Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 12:05
Microsoft a anuntat, joi, ca va ajunge pana in 2030 sa extraga dioxid de carbon din atmosfera, iar pana in 2050 spera sa fi captat suficient pentru a compensa in totalitate emisiile produse vreodata de companie, alaturandu-se altor giganti de tehnologie care si-au stabilit tinte ambitioase pentru combaterea incalzirii globale.
Producatorul sistemului de operare Windows a explicat ca va finanta programul cu o taxa interna pe carbon si ca noul sau fond pentru inovatii in domeniul climei va investi un miliard de dolari in urmatorii patru ani in tehnologii noi pentru reducerea emisiilor de carbon, relateaza Reuters.
Microsoft anticipeaza ca va genera 16 milioane de tone de dioxid de carbon in 2020, inclusiv emisii indirecte din activitati precum calatorii in interes de afaceri.
Apple
Producatorul de iPhone-uri a anuntat in martie anul trecut ca si-a redus emisiile de dioxid de carbon cu 64% din 2011, prevenind astfel ca 2,8 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon sa intre in atmosfera.
Compania a mai anuntat tot atunci ca si-a dublat numarul furnizorilor care folosesc doar energie curata pentru productie si ca, pana in 2020, este pe cale sa adauge 4 gigawati de energie regenerabila la energia utilizata de lantul sau de furnizori.
Unitatile Apple la nivel global, inclusiv magazinele, birourile si centrele de date din 43 de tari, utilizeaza doar energie regenerabila.
Amazon
Directorul general al Amazon, Jeff Bezos, s-a angajat ca pana in 2040... mai mult
Vineri, 17 Ianuarie 2020, ora 09:32
Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, pregateste reorganizarea grupului pentru reducerea numarului de divizii si concentrarea pe dispozitive, precum telefoane mobile si tablete, si servicii, au declarat surse apropiate situatiei.
Schimbarile vor da mai multe responsabilitati unor directori precum Satya Nadella, sefa diviziei de servere, Don Mattrick, conducatorul Xbox, Qi Lu, seful diviziei online si Tony Bates, presedintele Skype, transmite Bloomberg.
Directorul dezvoltarii corporatiste si de strategie, Andy Lees, va pleca probabil din companie in lunile urmatoare, au aratat sursele.
Ballmer incearca sa castige cota de piata pe segmentul telefoanelor mobile si tabletelor, anuntand anul trecut o schimbare de strategie pentru concentrarea pe dispozitive IT si servicii pe Internet.
Planurile referitoare la reorganizarea conducerii nu sunt finalizate si ar putea suferi modificari, au precizat sursele.
Una dintre ideile luate in considerare este reducerea numarului diviziilor de la opt la patru. Grupul ar urma sa aiba o divizie pentru companii condusa de Nadella, una de hardware coordonata de Mattrick, una pentru aplicatii si servicii supravegheata de Lu si una pentru sisteme de operare condusa de Terry Myerson, seful Windows phone, si Julie Larson-Green, sefa Windows engineering. Bates va avea la randul sau un rol important in grup, a spus sursa.
Un purtator de cuvant al Microsoft, Peter Wootton, a refuzat sa comenteze. mai mult
Marti, 04 Iunie 2013, ora 10:00
Profitul Microsoft a scazut cu 3,7% in ultimele trei luni ale anului trecut, la 6,38 miliarde de dolari, desi veniturile au urcat cu 2,7%, la 21,46 miliarde dolari, dupa cresterea investitiilor si cheltuielilor de marketing pentru Windows si platformele mobile promovate de companie.
Perioada octombrie-decembrie reprezinta la Microsoft al doilea trimestru al anului fiscal 2012-2013. In perioada corespunzatoare a anului anterior, compania din Redmond a raportat venituri de 20,88 miliarde de dolari si un profit net de 6,6 miliarde de dolari.
Afacerile au fost sprijinite pe finalul anului trecut in special de cererea din partea companiilor, iar rezultatele au fost usor peste estimarile analistilor, potrivit Bloomberg.
Microsoft deruleaza investitii masive pentru a se afirma pe piata smartphone-urilor si tabletelor, dominata de Google si Apple. Vanzarile de PC-uri traditionale sunt in scadere, consumatorii preferand in numar tot mai mare gadget-urile mobile.
Cheltuielile cu vanzarile si marketingul au crescut la Microsoft cu 15% in perioada analizata, la 4,31 miliarde de dolari, in contexul lansarii sistemului de operare Windows 8 si a tabletei Surface. Compania a investit in aceasta perioada 2,53 miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare, cu 6,6% mai mult decat cu un an in urma.
Actiunile Microsoft au scazut cu 1,4% in sesiunea de tranzactii electronice de joi seara de la New York.
Vanzarile diviziei Windows au urcat cu 24%, la 5,88 miliarde de dolari,... mai mult
Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 11:49
Gigantul IT american Microsoft se afla in discutii pentru achizitia Yammer Inc., operator al unei retele de socializare pentru afaceri, din dorinta de a integra produselor sale unelte pentru retelele de socializare.
Conform unor surse care au dorit sa isi pastreze anonimatul, Microsoft ar putea plati peste 1 miliard de dolari pentru Yammer Inc. Tranzactia ar putea fi semnata chiar in zilele urmatoare, negocierile fiind intr-un stagiu avansat. Cu toate acestea, niciuna din companii nu doreste sa comenteze pe aceasta tema, discutiile avand caracter privat, scrie Bloomberg.
Atat Frank Shaw, purtator de cuvant al Microsoft, cat si Deanna McPherson, purtator de cuvant al Yammer, au refuzat sa comenteze despre potentiala intelegere dintre cele doua companii.
Prin aceasta achizitie, Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, ar putea "castiga" o serie de unelte de social-networking pe care le-ar putea integra produselor pe care le ofera clientilor corporate, dat fiind publicul tinta al retelei de socializare Yammer.
Prin intermediul achizitiei Yammer, Microsoft ar avea de castigat in fata mai multor competitori. Primul este Salesforce.com Inc, care a reusit sa obtina unelte de social media dupa ce a cumparat Buddy Media Inc cu 745 milioane de dolari, la inceputul lunii. De altfel, un alt important rival al Microsoft, Oracle Corp, a cumparat recent doua companii care analizeaza date de pe site-urile de socializare - Vitrue Inc si Collective Intellect... mai mult
Joi, 14 Iunie 2012, ora 13:01
Dezvoltarea unei afaceri nu este o stiinta exacta, iar, pana acum, nu s-a inventat o reteta care sa poata garanta un succes rasunator. Cu toate acestea, putem observa cum folosirea unei metode potrivite, la timpul potrivit, cu alegerea celor mai bune resurse si a celei mai fine sincronizari, poate crea rezultate spectaculoase. Cum puterea exemplului da intotdeauna cele mai bune rezultate, inainte de a porni pe calea succesului trebuie sa privim in urma, spre inceputurile celor mai mari si mai profitabile afaceri din lume, arata HowStuffWorks.DellCele mai multe companii se mandresc cu stocuri imense, cu depozite uriase ce ii asteapta dintr-o clipa in alta pe clienti sa dea buzna si sa le goleasca. Cum lucrul acesta nu se intampla foarte des, stocurile inseamna, de cele mai multe ori, cheltuieli in plus si bataie de cap suplimentara pentru companii.Pana la Dell, detinerea unui inventar impresionat era considerat un rau necesar, un risc asumat cu speranata unui castig mai mare, in viitor. Dell a schimbat aceasta perceptie, imprumutand un concept folosit de Toyota inca din anii '60, denumit Just-in-Time, sau "exact la momentul potrivit", gratie caruia producatorul de calculatoare nu a mai fost nevoit sa anticipeze cererea de piese de schimb, renuntand treptat la marfa ce se uza moral, in fiecare clipa, pe rafturi.Eliminarea stocurilor a dus la scaderea costurilor, la aparitia unor preturi extracompetitive si a unor servicii extrem de rapide.Combinand aceasta metoda cu... mai mult
Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 09:22
Microsoft Romania, subsidiara celui mai mare producator de software, servicii si tehnologii Internet, a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 109.960.120 lei, in crestere cu 34,4% fata de 2007, cand a raportat 81.778.180 lei, potrivit informatiilor companiei prezentate pe site-ul MFP, informeaza NewsIn. Profitul net Microsoft a crescut, anul trecut, cu 3,2%, de la 18.662.673 lei in 2007 la 19.266.572 lei in 2008, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice (MFP).
Compania a terminat anul trecut cu un numar mediu de 198 de angajati.
Microsoft (Nasdaq "MSFT"), companie producatoare de software, servicii si tehnologii Internet pentru calculatoarele personale si pentru mediul de business, a fost fondata in 1975.
Primele elemente ale retelei de distributie Microsoft pe piata romaneasca dateaza de la inceputul anilor 1990, insa inaugurarea oficiala a Microsoft Romania a avut loc abia pe 4 decembrie 1996.
Gigantul informational Microsoft a afisat, pentru anul fiscal ce a luat sfarsit in luna iunie, prima sa scadere a vanzarilor anuale, de 3,3%, la 58,4 miliarde dolari.
Recesiunea a cauzat si declinul preturilor pentru publicitatea online, astfel vanzarile diviziei Miscosoft specializate pe acest segment au scazut cu 13%, la 731 milioane dolari.
Vanzarile diviziei business, din cadrul Microsoft, compusa in principal din aplicatii tip Office, au scazut cu 13%, la 4,56 miliarde dolari.
In anul fiscal ce s-a incheiat, Microsoft a vandut 11 milioane console Xbox, in... mai mult
Vineri, 21 August 2009, ora 13:25