Comisia Europeana investigheaza daca gigantul tehnologic Google favorizeaza propriul serviciu de cautare de locuri de munca, Google for Jobs, in detrimentul concurentilor sai, ceea ce ar presupune un nou caz de abuz de pozitie dominanta din partea companiei americane, relateaza agentia EFE.
Comisarul european pentru Concurenta, Margrethe Vestager, a confirmat marti, intr-o conferinta la Berlin, ca este analizat acest instrument al companiei americane, care a fost deja amendata pentru tratament avantajos fata de comparatorul sau de preturi Google Shopping.
"Analizam acum daca nu s-a intamplat acelasi lucru cu alte parti ale afacerii Google, precum serviciul de cautare de locuri de munca, cunoscut sub numele de Google for Jobs", a spus Vestager.
Comisarul pentru Concurenta a aplicat trei sanctiuni de mai multe miliarde euro companiei Google in ultimii trei ani.
Prima, in 2017, pentru favorizarea Google Shopping, s-a ridicat la 2,424 miliarde euro; a doua, in 2018, pentru utilizarea sistemului Android pentru consolidarea pozitiei dominante a motorului sau de cautare, a atins nivelul record de 4,343 miliarde euro, si a treia in martie, pentru abuz de pozitie dominanta pe piata de publicitate online, prin serviciul sau AdSense for Search, de 1,49 miliarde euro.
Daca investigatia Comisiei confirma ca Google a recidivat in ceea ce priveste abuzul de pozitie dominanta, compania ar putea primi o noua sanctiune de miliarde pentru comportament care aduce prejudicii... mai mult
Miercuri, 28 August 2019, ora 10:13
Robert Trandafir a pariat pe piata online din Romania inca de la inceputuri, chiar daca domeniul era foarte tanar si nici forta de munca bine calificata nu se gasea pe atunci.
"Am dat de Google Analytics, am descoperit conexiunea dintre traficul de pe site si rezultatele unui business", povesteste acesta. A descoperit o lume cu totul noua si si-a dorit sa faca mai mult.
Asa s-a nascut Gun Media, prin intermediul careia a gestionat, in 2018, bugete de 1,4 milioane euro in Google si Facebook.
Pornind de la experienta pe care a dobandit-o si succesul pe care il are in piata, Business24 a stat de vorba cu Robert Trandafir pentru a afla care sunt secretele Google, in 2019.
"Daca muncesti ca sa fii relevant pe o anumita nisa si oferi continutul pe care utilizatorii si-l doresc, vei avea numai de castigat din orice update", spune Robert, intr-un interviu acordat Business24.
Haideti sa vorbim, pentru inceput, despre pariul pe care l-ati pus pe marketing online. De ce ati ales acest domeniu pentru a face business?
Nu stiu daca am ales eu domeniul, cred ca domeniul m-a ales pe mine. In urma cu mai bine de 12 ani, pe final de facultate, lucram intr-un back office pe o pozitie de suport relatii cu clientii.
Am vrut sa fac o schimbare si aveam un prieten care era programator intr-o agentie de web design. Mi s-a parut interesant domeniul, m-am angajat pe o pozitie de sales combinata cu account si asa am descoperit un univers nou. Am dat de Google Analytics, am... mai mult
Miercuri, 10 Aprilie 2019, ora 16:56
Google a raportat venituri consolidate de 14,42 miliarde de dolari pentru trimestrul incheiat la 31 decembrie 2012. Daca ar fi fost incluse si veniturile generate de Motorola, veniturile totale ale companiei s-ar fi ridicat la 15,24 miliarde de dolari.
"Am incheiat 2013 cu un trimestru puternic", a declarat Larry Page, directorul executiv al Google.
"Veniturile au fost in crestere cu 36% de la an la an si cu 8%, de la trimestru la trimestru. Si am inregistrat pentru prima oara venituri 50 de miliarde de dolari", a declarat oficialul companiei.
Profitul operational al Google a fost de 3,39 miliarde de dolari in trimestrul patru din 2012, adica 24% din venituri. Compania generase un profit de 3,51 de miliarde de dolari in trimestrul patru din 2011, adica 33% din venituri.
Profitul net, incluzand si pierderile nete, din trimestrul patru al anului trecut, a fost de 2,89 miliarde de dolari, comparativ cu 2,71 miliarde de dolari, profit inregistrat in trimestrul patru din 2011.
Veniturie Google din publicitate au fost de 12,91 miliarde de dolari, adica 89% din veniturile consolidate, in cel de-al patrulea trimestru din 2012, reprezentand o crestere de 22% fata de trimestrul patru din 2011, cand veniturile din publicitate s-au ridicat la 10,58 miliarde de dolari.
Site-urile proprii ale Google au generat venituri de 8,64 miliarde de dolari, adica 67% din veniturile totale ale companiei.
Peste 54% din veniturile Google au fost generate din afara Statelor Unite... mai mult
Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 08:53
Google a evitat anul trecut cheltuieli de aproximativ doua miliarde de dolari in contul taxelor aferente unor venituri de 9,8 miliarde de dolari obtinute in Europa si transferate in Insulele Bermude, aproape dublu fata de sumele circulate astfel acum trei ani.
Prin transferarea in limitele legii a profiturilor obtinute in afara Statelor Unite catre Bermude, jurisdictie unde nu se percep taxe pe castigurile companiilor, Google si-a redus cu aproape jumatate rata medie de impozitare la nivel de grup, potrivit Bloomberg.
Sumele transferate in Bermude reprezinta aproximativ 80% din profitul inainte de taxe obtinut de Google in 2011.
Cresterea veniturilor transferate de Google catre subsidiara din Insulele Bermude a fost dezvaluita intr-un document pregatit de divizia olandeza a companiei.
Opinia publica si autoritatile din Europa, Statele Unite si chiar Australia manifesta tot mai putina toleranta fata de practicile companiilor multinationale de a evita plata corecta a taxelor prin diverse artificii de contabilitate si subsidiare infiintate in paradisuri fiscale.
Compania Google este achetata de guvernele din Marea Britanie, Franta, Italia si Australia
Practicile de evitare a platii taxelor efectuate de Google sunt anchetate de guvernele din Marea Britanie, Franta, Italia si Australia, care incearca sa-si creasca veniturile la buget intr-o perioada economica dificila.
Saptamana trecuta, Comisia Europeana a recomandat statelor UE sa elaboreze "liste negre"... mai mult
Luni, 10 Decembrie 2012, ora 11:41
Google a anuntat rezultatele financiare pentru trimestrul doi, primele rezultate trimestriale de cand a cumparat Motorola Mobility in date 22 mai 2012.
Compania a inregistrat un profit net de 2,79 miliarde de dolari in trimestrul doi al acestui fan, fata de profitul net de 2,51 miliarde de dolari din trimestrul doi din 2011, potrivit rezultatelor financiare publicate de companie.
Compania si-a crescut veniturile, in trimestrul doi din 2012, cu 35%, pana la 12,21 miliarde de dolari.
Veniturile generate de Motorola Mobility au fost de 1,25 miliarde de dolari. Acestea au fost segmentate in venituri generate de divizia mobile - 843 de milioane de dolari - si venituri generate de divizia home - 407 milioane de dolari.
Motorola Mobility a inregistrat o pierdere operationala de 233 de milioane de dolari.
Google are in prezent 54.604 angajati in intreaga lume, dintre care 20.293 lucreaza pentru business-ul Motorola.
Veniturile din publicitate
Google a obtinut prin intermediul site-urilor sale venituri de 14,854 miliarde de dolari din publicitate in primele sase luni din 2012 si de 7,542 miliarde de dolari in primele trei luni ale acestui an.
Veniturile totale obtinute de Google din publicitatea online s-au ridicat la 21,609 miliarde de dolari in primele sase luni din 2012, iar in primele trei luni ale acestui an 10,964 miliarde de dolari.
Profitul operational
Profitul operational inregistrat de Google in trimestrul doi din 2012 a fost de 3,20... mai mult
Sambata, 21 Iulie 2012, ora 12:27
Google este o companie care a plecat din pozitie de outsider si a ajuns un imperiu care duce in acelasi timp batalii pe mai multe fronturi. Cine sunt inamicii declarati si ce sanse de reusita are?
Google este liderul de necontestat in cautarea online si pe segmentul publicitatii online. O duce bine si cand vine vorba de Android, desi reprezentantii companiei nu au adus pana acum in discutie informatii despre impactul Android asupra afacerilor Google.
Google Maps este lider de piata, ca si YouTube. Acestea sunt cele mai importante redute ale gigantului online, dar compania duce mult mai multe batalii decat poate duce, scrie GIGAom.
Google vs Apple
- Google are Android, Apple are iOs. Potrivit oficialilor Google, un milion de noi dispozitive cu Android sunt activate zilnic, iar in piata exista 400 de milioane de asemenewa dispozitive.
- Apple are iPad, Google tocmai a lansat tableta Nexus;
- Atat Google, cat si Apple au serviciul TV;
- Atat Google, cat si Apple ofera servicii de tip cloud;
- Google are Maps, la fel ca si Apple;
- Google Wallet se bate cu Apple iTunes;
- Google are servicii de cautare carti, muzica si alt tip de continut media. Apple are iTunes si iBooks.
Google vs Microsoft
- Microsoft este liderul global in ceea ce priveste sistemele de operare. Google are Chrome OS;
- Google Apps vs Microsoft Office;
- Microsoft se pregateste de lansarea Windows 8. Google are Android;
- Microsoft tocmai a lansat tableta Surface. Google, la fel,... mai mult
Vineri, 29 Iunie 2012, ora 12:29
Google a platit 1 miliard de dolari companiei Apple, in 2011, pentru simplul fapt ca a avut ocazia de a fi principalul motor de cautare pe browserul Safari, potrivit unei analize recente.
Compania Google Inc. a platit mult pentru privilegiul de a fi motorul de cautare principal al browserului companiei Apple, sustine analistul Ben Schachter.
Acesta mentioneaza intr-un document si ca Apple pare ca se indeparteaza de serviciile Google Maps. Sigur, Google nu ar pierde foarte mult din aceasta distantare a companiei din Silicon Valley fata de Maps, dar probabil ca ar avea de suferit daca Apple ar renunta la motorul de cautare Google.
Conform calculelor lui Schachter, cautarile efectuate pe device-uri Apple au adus Google aproximativ 1,3 miliarde de dolari brut, in urma caruia profitul Google ar fi de 335 milioane de dolari doar din cautarile efectuate prin iOS sau Safari. .
Abandonarea motorului de cautare Google ar dauna mai mult Apple decat companiei Google Inc pentru ca gigantul IT ar trebui sa se bazeze pe un motor de cautare inferior.
Pe termen lung, insa, si Google ar putea fi afectata din cauza ca iPad-ul devine din ce in ce mai popular. Daca numarul de tablete il va depasi pe cel al PC-urilor in urmatorii cinci ani si va deveni mediul principal prin care oamenii cauta lucruri, atunci compania ar putea avea probleme. mai mult
Sambata, 10 Martie 2012, ora 10:00
Google tocmai a incheiat o noua achizitie strategica, platind 12,5 miliarde de dolari pentru Motorola Mobility Holdings, intr-o incercare de a avea acces la patente in domeniul tehnologiei wireless. Fara aceste patente "lupta" Google impotriva Apple, principalului sau concurent, pe piata smartphone, nu ar fi la fel de eficienta. Ce urmareste Google? Google, al carui sistem de operare Android este instalat pe telefoane fabricate de Motorola Mobility si companii precum Samsung Electronics, a obtinut astfel patente necesare sa concureze mai eficient iPhone-urile Apple. Directorul juridic al Google, David Drummond, a acuzat Microsoft, Apple, Oracle si alte companii ca s-au coalizat pentru a impiedica ascensiunea Android, prin achizitia de pantente.
Afacerea Google, in cifre
- Google a platit 12,5 miliarde pentru Motorola- Actiunile Motorola au crescut cu 59% in urma anuntului, in timpul tranzactiilor electronice premergatoare deschiderii bursei new-yorkeze.- Pretul pe care Goolge l-a platit, pentru actiunile Motorola, respectiv de 40 de dolari pe actiune, este cu 63% peste cotatia inregistrata de titlurile Motorola la inchiderea tranzactiilor de vineri de la bursa din New York, scrie Washington Post.- Carl Icahn este unul dintre investitorii care detine actiuni la Motorola. Pachetul sau, de 26,8 milioane de actiuni, valoareaza, acum, mai mult de 1 miliard de dolari, fata de 655 de... mai mult
Marti, 16 August 2011, ora 13:32
Lumea tehnologiei se afla intr-o evolutie permanenta, iar business-ul nu ar decat de castigat din aceasta tendinta. Dintre toate produsele care participa la "revolutia IT", cateva ies in fata si dau tonul schimbarii. Iata principalele produse si servicii IT care vor schimba lumea afacerilor, asa cum o stim acum. Google AppsImprimanta de la HP vine cu o tableta Android detasabila de 7 inch, are conectivitate wireless si printeaza pe ambele parti. Tableta este folosita pentru a controla imprimanta de la distanta si pentru a printa orice de pe Internet, fara a mai fi nevoie de un PC. mai mult
Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 12:44