Cifra de afaceri combinata a celor 18 cluburi de fotbal din Bundesliga a depasit pragul simbolic de patru miliarde de euro, ceea ce face din campionatul german de fotbal al treilea cel mai bogat din Europa, dupa Premier League engleza si La Liga spaniola, transmite AFP.
Pentru sezonul 2018 - 2019, "cifra de afaceri de 4,02 miliarde euro reprezinta o crestere cu 5,4% comparativ cu trimestrul precedent si al 15-lea record anual consecutiv", informeaza Liga germana de fotbal (DFL), intr-un comunicat publicat marti.
Bundesliga este inca departe de liderul Premier League, care a ajuns la o cifra de afaceri de 4,8 miliarde de euro.
Pentru Spania, Franta si Italia, ultimele cifre publicate sunt aferente sezonului 2017/2018. Cifra de a afaceri a celor 20 de cluburi din La Liga spaniola a fost atunci de 4,15 miliarde euro, adica putin mai mare decat cea a cluburilor din Bundesliga.
La Ligue 1 franceza si Serie A au fost semnificativ mai jos: 2,8 miliarde euro pentru La Ligue 1 si 3,07 miliarde euro pentru Serie A.
In plus, in cazul Germaniei, Bayern Munchen (716 milioane euro) si Borussia Dortmund (446 milioane euro) sunt responsabile pentru mai mult de un sfert din cifra de afaceri totala a cluburilor din Bundesliga.
Daca explozia drepturilor de televiziune a fost principalul factor al boom-ului economic al campionatelor in ultimii 15 ani, "noile perspective de crestere sunt asteptate de pe urma inovatiilor digitale si a sectorului digital", a subliniat... mai mult
Marti, 18 Februarie 2020, ora 15:40
Adrian Porumboiu a anuntat ca se gandeste tot mai serios sa revina in fotbal.
Omul de afaceri nu vrea sa mai fie patron de club, ci observator la meciurile internationale.
"Ar fi de luat in considerare o reintrare a mea in corpul de observatori internationali, acolo unde am avut... citeste mai departe despre "Schimbare de cariera pentru Adrian Porumboiu - ce plan are omul de afaceri" pe Ziare.com mai mult
Luni, 02 Martie 2015, ora 15:03
Vrajitoriile lui Lionel Messi aduc bucurie spectatorilor. Dar adevarata frumusete a fotbalului sta in raspandirea sa foarte mare, de la est la vest si de la nord la sud. Fotbalul a profitat de pe urma globalizarii mai mult decat orice alt sport. Aproape jumatate din populatia lumii va urmari macar cateva meciuri din Cupa Mondiala din Brazilia, care va debuta pe 12 iunie.
Insa este foarte trist ca acest turneu este acoperit de nori mari ca si stadionul Maracana. Publicatia britanica Sunday Times a dezvaluit cum a reusit Qatarul sa obtina organizarea Cupei Mondiale din 2022, prin diferite plati secrete. De asemenea, un raport al FIFA arata ca si alte cateva meciuri au fost aranjate inainte de Cupa Mondiala din 2010. Bineinteles, nimeni nu a fost sanctionat, spun cei de la The Economist.
Situatia ridica intrebari. De ce s-a crezut ca desfasurarea unei Cupe Mondiale in plina vara, in lumea araba, a fost o idee buna? De ce fotbalul a ramas in urma altor sporturi, ca rugby, cricket si tenis, si nu foloseste tehnologia pentru a verifica deciziile arbitrilor? Si de ce cel mai iubit sport din lume este condus de o echipa de mediocritati, in special de Sepp Blatter, seful FIFA din 1998? In orice alta organizatie, scandalurile financiare care nu se mai termina ar fi dus la inlaturarea lui de multi ani.
Dar, mai mult decat atat, el pare total depasit; de la remarci sexiste despre femei, pana la a intrerupe un minut de reculegere in memoria lui Nelson Mandela dupa numai 11... mai mult
Duminica, 08 Iunie 2014, ora 11:30
Federatia Romana de Sport Corporatist impreuna cu Asociatia de Fotbal Corporatist organizeaza incepand cu luna martie cea de-a 6-a editie a Cupei "Cornel Dinu" pentru companii, cel mai mare eveniment fotbalistic dedicat companiilor din Romania.
Ajunsa la cea de-a 6-a editie, Cupa "Cornel Dinu" - pentru companii reprezinta o competitiei de fotbal care reuneste pe durata a 3 luni (martie-iunie) echipele celor mai mari companii din Romania si le ofera angajatilor acestora posibilitatea de a concura cu parteneri sau concurenti in afaceri.
Reusita celor 5 editii anterioare este confirmata de cele 118 companii/peste 2500 de jucatori care au luat parte la acest eveniment, numar ce ne claseaza pe primul loc in topul competitiilor de profil din Romania.
Desfasurata in incinta Complexului Sportiv Dinamo Bucuresti, Cupa "Cornel Dinu" pentru companii, ofera participantilor posibilitatea de a trai senzatia fotbalului profesionist alaturi de colegii care ii vor sustine si se vor bucura pentru ei din tribunele stadionului.
Personalitati sportive din Romania sustin competitia Cupa "Cornel Dinu" pentru companii, eveniment care promoveaza si sustine la fiecare editie cazuri sociale si proiecte caritabile desfasurate impreuna cu alte asociatii non-profit din Romania.
Partenerii oficiali ai Cupei "Cornel Dinu" pentru companii, Coca-Cola, C.S. Dinamo Bucuresti, ESD-ROM, Puma, J.W. Marriott, Gras Savoye, AMA, Rayo Prom, DB Schenker, Humangest si Idilis sunt o garantie a... mai mult
Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 12:30
Afaceristul si presedintele Federatiei Romane de Futsal, Sorin Terbea, trei oameni de afaceri germani si pilotul elicopterului in care se aflau au murit luni seara intr-un accident.
Emilia Morar, angajata a firmei lui Terbea, care se afla de asemenea in elicopter, a scapat doar cu rani usoare, fiind salvata de persoane aflate in apropierea accidentului.
Se pare ca oamenii de afaceri vizitau o fabrica de prelucrare a lemnului din judetul Mures, cand Terbea ar fi primit un telefon pentru a se prezenta la Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu un dosar de arbitraj in care era anchetat, scrie Agerpres.
Grupul a plecat cu elicopterul, care s-a prabusit in Lacul nr. 7 H, apartinand SC Piscicola, din comuna Taureni, dupa doar cateva sute de metri de la decolare.
"Sunt oameni de afaceri, veneau cu masinile pentru ca aparatul nu s-a putut ridica din apropierea acelei fabrici de scaune din Taureni, au venit pana la un loc unde se afla elicopterul", a declarat presei Corneliu Grosu, prefectul judetului Mures, luni seara.
Accidentul s-a produs luni, dupa ora 20.30. Elicopterul parcursese 100 - 150 de metri dupa decolare, cand "a luat o pozitie nefireasca si a intrat cu botul direct in apa", a relatat prefectul.
Grosu a spus ca deocamdata nu se cunoaste cauza accidentului si ca asteapta ca specialistii sa se pronunte.
Cine era Sorin Terbea si ce a lasat in urma
Fost voleibalist, Terbea s-a lansat in afaceri de comert cu amanuntul si transport rutier... mai mult
Marti, 30 Iulie 2013, ora 08:31
Clubul englez de fotbal Manchester United a anuntat ca si-a refinantat dobanzile la o datorie de peste 290 milioane de dolari, sarcina care costa campioana Angliei circa 15 milioane de dolari pe an.
Manchester United a refinantat 177,78 milioane de lire sterline la o dobanda de 8,75 la suta, precum si o alta suma, de circa 22,09 milioane dolari la o dobanda de 8,375 milioane dolari.
Practic, prin aceasta refinantare, Manchester United a redus sarcina datoriei de la 31 milioane de lire sterline la 21 milioane de lire sterline pe an.
Clubul englez are o datorie totala de 370 milioane de lire sterline.
Clubul Manchester United a generat o cifra de afaceri record in primul sfert al sezonului 2012/2013, in special datorita semnarii de noi parteneriate, de 76,3 milioane de lire sterline (95 de milioane de euro), in crestere cu 3,4 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cresterea veniturilor a fost facilitata de noile acorduri de sponsorizare semnate, care au inregistrat o crestere de 32,4 la suta fata de anul trecut.
In perioada incheiata la 30 septembrie 2012, Manchester United a semnat zece noi angajamente si parteneriate, printre care cele cu gigantul american General Motors, banca spaniola Santander sau compania de pariuri online bwin.com.
Clubul controlat din 2005 de americanul Malcolm Glazer a inregistrat, de asemenea, un profit net de 20,5 milioane de lire (25,4 milioane de euro), fata de o pierdere de cinci milioane de lire (6,2 milioane... mai mult
Duminica, 26 Mai 2013, ora 11:56
Latifundiarul din Pipera va trebui sa administreze, din inchisoare, averea estimata la 300 de milioane de euro. Bani multi, afaceri putine. Gigi Becali a bagat in insolventa toate firmele pe care le detinea in mod oficial. Asa a scapat si de multe griji, dar mai ales de eventualele sechestre ale ANAF, din cauza datoriilor pe care le inregistreaza la stat. In puscarie va sta cu grija zecilor de milioane imprumutate si se va ruga in continuare ca Steaua sa vanda jucatori, fara ca el sa fie tras in piept de rudele pe care le-a bagat la inaintare.
Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina au fost transferati aseara la Penitenciarul de Maxima Siguranta Bucuresti - Rahova, fiind condamnati din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, la doi ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu in forma calificata si continuata. Doar ca in cazul lui Becali, peste sentinta de luni se va suprapune si condamnarea cu suspendare in dosarul privind sechestrarea de persoane si va primi, in final, o pedeapsa de trei ani cu executare.
Steaua ramane steaua
Paradoxal, singura afacere a lui Gigi Becali care pare sa mai functioneze este clubul sportiv Steaua, pe care nu il mai detine in mod oficial. Clubul a intrat in proprietatea firmei Fotbal Club Steaua Bucuresti, condusa de cumnatul Constantin Geambazi si nepotul Vasile Geambazi.
Steaua inregistra in 2011 un profit de patru milioane de euro, reprezentand 26% din cifra de afaceri a clubului.
Peste 400 de hectare de... mai mult
Marti, 21 Mai 2013, ora 14:25
Propunerea deputatului constantean Remus Cernea de a limita accesul BOR la banii publici a starnit reactii virulente si neortodoxe din partea mai multor oameni de afaceri sau politicieni. Cuvintele aruncate in dezbaterea media variaza, de la "satanist" si pana la amenintari grave, aduse inclusiv integritatii fizice a deputatului.
Deputatul Remus Cernea (PSD) s-a inspirat din modelul german si propune o noua modalitate de finantare a cultelor. Practic, deputatul vrea ca statul sa nu mai finanteze "in mod arbitrar" Biserica.
In opinia sa, o solutie mai fezabila si mai aplicata ar fi redirectionarea unui procent din impozitul pe venit al cetatenilor, la libera alegere, catre cultele religioase, o modalitate intalnita in cazul organizatiilor nonguvernamentale.
Reactiile la proiectul sau de lege au aparut imediat. Primul a fost insusi premierul, care a tinut sa precizeze ca initiativa lui Cernea nu are sustinerea USL.
Radu Mazare: Iti rup picioarele!
Radu Mazare, primarul Constantei si coleg de partid atat cu Ponta cat si cu Cernea, a avut o reactie mult mai violenta, amenintandu-l pe initiatorul legii "ca ii rupe picioarele" daca il prinde in Constanta.
"Sunt suparat pe deputatul Cernea. Am aflat eu ieri de la stiri, dar nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea fi unul de-al nostru. Ca de fapt l-am adoptat, mai greu, mai chinuit, ca ne-a rugat premierul sa-l luam ca sa poata sa inchida alianta. (...) Pana la urma l-am adoptat si el, tampitul, ca altfel cum... mai mult
Marti, 09 Aprilie 2013, ora 18:35
"Omul de afaceri roman este pradator, lacom si, cum spunea Isarescu saptamana trecuta, tunar. Da tepe. Da un tun si traieste din acei bani toata viata si el si copiii lui (…). Omul de afaceri roman isi doreste sa se imbogateasca peste noapte" a declarat scriitorul si analistul politic Stelian Tanase, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro. In opinia acestuia diferenta dintre capitalistul interbelic si cel de astazi este ca primul juca dupa reguli, iar cel de astazi "se simte in jungla, are o avere fara reguli, fara morala, fara valori".Care sunt cele mai importante trei trasaturi de psihologie sociala si economica la poporul roman, dupa 1989?
Anxietatea, fuga inainte si invartitul in jurul cozii.
Grija zilei de maine si nesiguranta sunt cei mai importanti factori de influenta ai psihologiei sociale.
Individualismul la romani ?!
E o trasatura a poporului roman.
Ne asezam greu in angrenaje, in echipe.
Paradoxal, asta vine in oglinda cu faptul ca traim in gasti, in clanuri, in mafie, in retele.
Omul nu are curaj sa stea pe picioarele lui.
Radulescu-Motru vorbea despre "neperseverenta la lucrul inceput". Romanului ii este greu pana se apuca de ceva, ca de lasat se lasa usor. Cum am ajuns sa fim maestri la proiecte incepute si abandonate?
E adevarat. E o trasatura de sute de ani. Nu e o descoperire dupa ‘89.
Radulescu-Motru ne arata ca am avut aceleasi trasaturi si in comunism si in tranzitie, le avem si astazi cand spunem ca avem o societate consolidata din punct... mai mult
Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 01:00