Vedeta anului 2020 in domeniul afacerilor a fost comertul electronic. Sunt extrem de multe articole in media despre ascensiunea puternica din e-commerce in Romania, iar foarte multi antreprenori au beneficiat din plin de acest trend. Lucrurile vor evolua foarte bine in mediul online si in anii viitori, deci este inca o perioada foarte potrivita pentru un start-up in domeniu.
Cu o investitie nu foarte mare, se poate lansa rapid un magazin online care poate deveni in scurt timp unul de succes. Totul depinde de alegeri, de inspiratie, de atentie la detalii. Totul conteaza, de la planul de gazduire web pe care il alegi (lucreaza cu un partener de top in materie de web hosting), la domeniu web si platforma de e-commerce. Conteaza enorm si politica de marketing, planul de afaceri in sine, echilibrul dintre cheltuieli si incasari, competenta echipei care administreaza magazinul online... Nimic nu este simplu in afaceri, dar un e-shop are perspective excelente in Romania in acest moment!
Cert este ca un magazin online implica riscuri mult mai scazute fata de o afacere clasica, iar resursele necesare pentru investitia initiala si pentru operare sunt mai reduse. Potentialul este imens, doar ai ca public milioane de romani, trebuie doar sa stii cum sa ajungi la ei si cum sa ii convingi sa cumpere produsele sau serviciile pe care le propui.
Exista extrem de multe nise pe care poti lansa un magazin online in 2021, practic in orice domeniu poti identifica spatiu pe care poti... mai mult
Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 18:14
Cele mai multe companii (61%) se asteapta ca abia in 2022 sa atinga nivelul cifrei de afaceri din 2019, 15% estimeaza ca vor recupera in 2021 cifra de afaceri din acest an, in timp ce 23% estimeaza ca afacerile, in 2021, vor urma un trend stabil, nefiind influentati de efectele pandemiei.
Potrivit Barometrului Moneycorp privind starea economiei, realizat in perioada 1-8 decembrie, 63% dintre cele peste 1.000 de companii chestionate se asteapta ca revenirea economica sa urmeze tiparul literei "K", 15% estimeaza o evolutie sub forma "U" sau "W" si numai 7% mizeaza pe o ascensiune rapida, sub forma literei "V".
"Odata cu aparitia vaccinurilor anti-COVID, economia mondiala si implicit cea romaneasca vor depasi, treptat, criza economica fara precedent declansata de pandemie. Capacitatea tarilor de a depasi criza in 2021 va fi determinata de eficienta programelor de sustinere a economiilor, in care autoritatile vor juca un rol important", sustin autorii studiului.
Potrivit expertilor de la Moneycorp, pentru Romania perspectivele sunt in general pozitive, mai ales in contextul in care tara noastra urmeaza sa beneficieze de un pachet fara precedent de finantare, din partea UE, de peste 80 de miliarde de euro.
"Perceptia mediului de afaceri arata in general un optimism moderat privind evolutia economica din 2021. Revenirea va fi asimetrica. Pe lista sectoarelor care vor inregistra un avans semnificativ se afla, in principal, cele care au performat si in conditiile... mai mult
Marti, 22 Decembrie 2020, ora 06:13
Registrul Comertului se va digitaliza, iar constituirea unor societati comerciale se va putea realiza exclusiv online, fara a fi necesara prezenta fizica in niciuna din etapele de constituire, a anuntat, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Aceste prevederi apar intr-un proiect de lege aflat in dezbatere publica.
Predoiu a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca un proiect de lege lansat recent in dezbatere publica se refera la modernizarea Registrului Comertului.
"Este un proiect legat de modernizarea Registrului Comertului si a profesiei de registrator comercial. Acest proiect transpune o directiva a Uniunii Europene privind digitalizarea. Propune o reforma radicala si importanta a Registrului Comertului in directia digitalizarii, functionarii acestuia in relatiile cu publicul si societatile comerciale", a afirmat Catalin Predoiu.
El a mentionat ca societatile comerciale vor putea fi constituite exclusiv online, pe o procedura simplificata, fara a fi necesara prezenta fizica in niciuna din etapele procedurii de constituire. Predoiu a precizat ca o persoana care solicita infiintarea unei firme nu mai trebuie sa obtina diferite avize si documente de la alte institutii, acestea urmand sa fie colectate de catre Registrul Comertului.
"Proiectul inlocuieste depunerea de documente in format letric, pe suport de hartie, cu documente care sunt in forma online, iar in ceea ce priveste provenienta lor sunt obtinute de Registrul Comertului de la institutiile... mai mult
Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 18:27
E foarte comod sa navighezi pe Internet, sa gasesti lucrurile care-ti plac si sa le cumperi cu cateva click-uri, iar apoi sa le primesti acasa sau la birou. Tocmai pentru ca romanii au prins gustul cumparaturilor online, 2016 va fi anul in care comertul pe Net va depasi granita de 6 miliarde de lei si va ajunge la un nivel istoric.
Potrivit datelor analizate de specialistii KeysFin, care ofera informatii financiare despre firmele din tara noastra, cifra de afaceri din e-commerce-ul romanesc a crescut in ultimii ani, de la 1,68 miliarde de lei in 2011, la 5,47 miliarde de lei in 2015.
Cea mai semnificativa evolutie a fost marcata intre 2014 si 2015, cand business-ul din acest sector a avansat cu peste 2 miliarde de lei, potrivit analizei remise marti Ziare.com.
Cresterea afacerilor a venit pe fondul dezvoltarii spectaculoase a serviciilor de comert online, asigurate in prezent de peste 5.300 de firme, cu peste 2.600 mai multe decat in urma cu 5 ani.
Statisticile KeysFin ...citeste mai departe despre "De sarbatori, invadam mall-urile virtuale: Va fi un an record pentru comertul online" pe Ziare.com mai mult
Marti, 06 Decembrie 2016, ora 16:35
Industria de transport al coletelor se dezvolta puternic datorita cresterii comertului electronic, iar retailerii vor sa ocupe o parte din aceasta piata, se arata intr-un raport al Business Insider Intelligence.
Raportul analizeaza eforturile retailerilor online Amazon, Alibaba si Walmart pentru a oferi propriile servicii de livrare a coletelor, concluzia fiind ca marii retaileri sunt bine pozitionati pentru a influnta sectorul de profil.
Transporturile si logistica ar putea fi viitoarea oportunitate de miliarde de dolari pentru companiile de comert electronic, se arata in raport.
Industria globala a transporturilor de marfuri, maritime, aeriene si rutiere, este o piata de 2.100 de miliarde de dolari, potrivit datelor Bancii Mondiale, Boeing si Golden Valley.
Miza este foarte mare pentru transportatorii de colete, odata cu cresterea afacerilor companiilor de comert online. Un numar de 20 de parteneri diferiti transporta cele aproximativ 600 de milioane de ...citeste mai departe despre "Marile magazine online vor sa se ocupe singure si de transportul marfurilor - vor castiga miliarde de dolari" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 14 August 2016, ora 10:00
eMenatwork.ro, magazin online pentru materiale de constructii si amenajari, parte a grupului de firme Menatwork, si-a bugetat pentru 2014 afaceri in crestere cu 50% si investitii de peste 200.000 de euro.
Cresterea estimata se bazeaza pe experienta celor trei ani de activitate, pe tendinta de crestere a comertului online, dar si pe planurile de dezvoltare ale companiei pentru anul in curs.
"Afacerile companiei in primul trimestru al acestui an echivaleaza cu cele din primul semestru al anului trecut. Acest aspect impreuna cu experienta acumulata in cei trei ani si strategia de dezvoltare si investitii pentru anul in curs, reprezinta principalii factori care vor genera anul acesta o crestere a afacerilor eMenatwork de aproximativ 50 de procente", a declarat Oliviu Vasilescu, C.O.O. Emenatwork.
Investitiile vizeaza dezvoltarea platformei, tehnic, logistic si comercial
Investitiile companiei pentru 2014 vizeaza dezvoltarea platformei online, din punct de vedere tehnic, logistic si comercial.
"Pȃna la sfȃrsitul anului vom lansa versiunea 3.0, ce va avea ca puncte principale, integrarea aplicatiei ecommerce cu ERP-ul companiei, dezvoltarea aplicatiilor de livrare si tracking si poate cel mai important: imbunatatirea sistemului de ofertare. Cu siguranta vom investi si in componenta logistica a businessului, extinzand propriul parc auto", a spus Vasilescu.
Strategia de dezvoltare de parteneriate strategice cu furnizorii importanti ai bransei continua si... mai mult
Joi, 03 Aprilie 2014, ora 16:35
Ponderea romanilor care cumpara alimente online a crescut de la 4,8% in 2011 la 7,2% anul trecut, potrivit Daedalus Millward Brown, care arata ca 75% dintre participantii la un studiu realizat de firma intentioneaza sa cumpere produse din magazinele online ale hipermarketurilor si supermarketurilor.
In acest context, tot mai multi retaileri isi deschid magazine online.
Anul trecut, primul pas a fost facut de Carrefour, care si-a lansat oficial hipermarketul online la sfarsitul lunii iulie. Serviciul este disponibil pentru Bucuresti si localitatile limitrofe, cu livrare la domiciliu. Acesta a fost urmat de cora, care a deschis in decembrie hipermarketul coradrive.ro, prin care clientii pot sa cumpare produsele online si le ridica ulterior din magazin, si care a anuntat ca va incepe livrarile la domiciliu in acest an.
La sfarsitul anului trecut si Mega Image, cea mai mare retea de supermarketuri din Romania, a anuntat ca va inaugura serviciul de livrari la domiciliu in primul trimestru al acestui an.
Cel mai recent anunt a fost facut de Selgros, care a intrat in comertul online printr-un parteneriat cu platforma de servicii de aprovizionare online megamarket.ro, prin care va livra direct clientilor peste 11.000 de produse alimentare si nealimentare.
Conform unor estimari anterioare ale Carrefour Romania, retailul online reprezinta sub 1% din totalul vanzarilor de alimente din Romania.
Cele mai achizitionate servicii si produse
Topul serviciilor si... mai mult
Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 08:00
Comertul online cu bunuri intre marile economii ale lumii va creste de trei ori in urmatorii cinci ani, datorita numarului tot mai ridicat de clienti si campaniilor internationale desfasurate de retaileri, potrivit rezultatelor unui studiu dat publicitatii de PayPal, divizie a eBay.
Comertul international pe internet intre SUA, China, Germania, Marea Britanie, Australia si Brazilia va urca de la 105 miliarde de dolari in acest an la 307 miliarde de dolari in 2018, releva un studiu realizat de Nielsen pentru PayPal, transmite Bloomberg.
Principalele categorii de produse dupa cifra de afaceri vor fi imbracamintea, incaltamintea si accesoriile vestimentare, urmate de produsele de sanatate si infrumusetare si electronice, potrivit raportului.
eBay, cea mai mare piata de comert online din lume, cauta sa se extinda pe plan international, mai ales pe pietele emergente, unde potentialul de crestere este mai ridicat fata de economiile dezvoltate.
China, prioritate pentru PayPal
Aproximativ un sfert din veniturile eBay si peste jumatate din afacerile PayPal au fost generate anul trecut de operatiuni din afara SUA.
PayPal se concentreaza in special pe China, potrivit presedintelui companie, David Marcus.
"Daca analizam oportunitatile din China, vedem ca exista 40 de milioane de firme mici dintre care numai 5 milioane exporta bunuri prin intermediul internetului. Deci exista un potential enorm de crestere", a afirmat Marcus intr-un interviu acordat Bloomberg.... mai mult
Marti, 23 Iulie 2013, ora 11:43
Piata de e-commerce din SUA va atinge 200 miliarde de dolari si se estimeaza ca va avea o pondere de 9% din totalul segmentului de retail pana in 2016, potrivit unui studiu efectuat de Forrester in 2016.
Piata de e-commerce este suficient de mare pentru a sustine alte piete verticale, iar ideea potrivit careia eBay si Amazon vor domina acest segment nu se mai sustine, declara Navin Chaddha, Managing Director in cadrul Mayfield Fund, citat de TechCrunch.
Dezvoltarea pietelor verticale se face pe nise: inchirieri pentru vacante (Homeaway), bunuri handmade (Etsy) sau rezervari pentru restaurante (Open Table).
Odata cu dezvoltarea retelelor sociale si a aplicatiilor mobile, antreprenorii trebuie sa aiba in vedere anumite caracteristici pe care afacerile lor trebuie sa le detina: accesibilitate, orientarea catre inovatie, o comunitate, un comert eficient, simplitate si simetrie, potrivit reprezentantului Mayfield Fund.
Firmele care activeaza in domeniul comertului online au evoluat diferit, in functie de zona geografica pe care o deservesc. mai mult
Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 17:31