Procurorii federali din New York au citat comitetul care a organizat ceremonia de investire a lui Donald Trump in functia de presedinte. Acestia cer documente care au legatura cu donatorii, fondatorii si finantatorii, pas ce pare ca intensifica ancheta asupra activitatii organismului, scrie CNN.
Citatia emisa de Procuratura Manhattan cere comitetului sa predea documente despre orice donator sau donatie, participant la evenimente ale comitetului si chiar donatiile venite din partea cetatenilor straini.
Procurorii investigheaza astfel o lunga lista de posibile infractiuni: conspiratie impotriva SUA, declaratii false, fraudarea corespondentei si a informatiilor, spalare de bani, incalcari ale legilor ce interzic contributiile din partea unor natiuni straine si cele facute in numele altor persoane.
Sunt cerute documente relationate oricaror "beneficii" oferite donatorilor, inclusiv "bilete, oportunitati foto si/ sau receptii restranse".
Precizam, in context, ca si Liviu Dragnea a participat la ceremonia de investire, care s-a desfasurat iin Washington, alaturi de premierul de la acel moment, Sorin Grindeanu.
Vezi aici detalii - Dragnea si Grindeanu s-au intalnit cu Trump si au postat pe Facebook poze facute cu telefonul
Citeste si:
Presa din SUA scrie ca Dragnea s-a dus la investirea lui Trump pentru a-i facilita unui milionar american afaceri cu statul romanDragnea sustine ca ii da in judecata pe cei care au spus ca a dat 1 milion de euro pentru a merge la... mai mult
Marti, 05 Februarie 2019, ora 11:12
Departamentul american de Justitie a anuntat ca procurorul general al SUA, Jeff Sessions, a decis sa-l concedieze pe Andrew McCabe, fost director adjunct al FBI, cel din urma afirmand ca este vizat de Administratia Trump pentru ca este un martor cheie in ancheta privind ingerintele Rusiei.
Intr-un comunicat, citat de cotidianul The Washington Post, Sessions afirma ca McCabe a divulgat informatii presei si a dat dovada de lipsa de lealitate in multe ocazii, inclusiv sub juramant.
"FBI se asteapta ca fiecare angajat sa adere la cele mai inalte standarde de onestitate, integritate si responsabilitate", a mai afirmat Sessions.
Citeste si: Ancheta Rusia-Trump: Procurorul special Mueller a cerut documente despre afacerile presedintelui american
McCabe, director adjunct si fost director general in exercitiu al Biroului Federal de Investigatii, a demisionat in luna ianuarie, dar a ramas angajat al FBI pana cand ar fi putut iesi la pensie cu beneficii depline, la jumatatea lunii martie.
Insa, ca urmare a demiterii sale cu mai putin de 48 de ore inainte de pensionare, McCabe va pierde cel mai probabil o parte importanta din beneficiile acordate la pensionare.
Andrew McCabe este un martor cheie in ancheta privind demiterea directorului FBI James Comey, in mai 2017
Donald Trump, presedintele SUA, este suspectat ca i-a cerut in februarie directorului FBI James Comey sa opreasca investigatia care viza contactele fostului consilier pentru Siguranta Nationala Michael... mai mult
Sambata, 17 Martie 2018, ora 07:30
Biroul Federal pentru Investigatii verifica daca bancherul rus Aleksandr Torsin, un apropiat al presedintelui Vladimir Putin si viceguvernator al Bancii Centrale a Rusiei, a trimis bani Asociatiei Nationale pentru Arme de foc din Statele Unite pentru a-l ajuta pe Donald Trump sa castige alegerile din 2016, sustin surse de la Washington.
Asociatia Nationala pentru Arme de foc (NRA) a oferit 30 de milioane de dolari pentru sustinerea electorala a lui Donald Trump in campania din 2016. Conform unor membri ai comisiei de ancheta, suma oferita ar fi de fapt 70 de milioane de dolari, iar sursele de finantare nu se cunosc. In Statele Unite este ilegala folosirea de fonduri straine pentru in alegerile federale.
Aleksandr Torsin este membru al Asociatiei Nationale pentru Arme de foc din Statele Unite, dar este suspectat ca ar fi si liderul unui grup infractional rus numit Taganskaia.
In noiembrie 2017, NBC News a relatat ca Jared Kushner - ginerele si consilierul pentru Afaceri Politice al lui Donald Trump - a negat ca ar fi avut o intrevedere cu Aleksandr Torsin. In mai 2016, Aleksandr Torsin a stat langa Donald Trump jr. la un eveniment privat organizat de NRA.
Citeste si:
Trump nu crede ca va fi interogat in ancheta referitoare la Rusia: Vanatoarea de vrajitoare continuaCum a reusit Michael Wolff sa patrunda in Casa Alba si sa afle atat de multe secrete despre Donald Trump
Raport din Congresul SUA: Rusia ar fi incercat sa influenteze alegerile din Roman ...citeste... mai mult
Vineri, 19 Ianuarie 2018, ora 16:47
O noua scurgere de informatii continua investigatia Panama Papers, peste 13 milioane de documente indicand legaturi dintre Rusia si miliardari din anturajul presedintelui american Donald Trump, afacerile secrete ale apropiatilor premierului canadian, Justin Trudeau, interesele offshore ale reginei Angliei, dar si ale altor peste 120 politicieni din intreaga lume.
Investigatia, denumita Pradise Papers, releva ca Apple, Nike, Uber, dar si alte companii globale incearca sa evite plata taxelor prin tot felul de artificii, scrie RISE Project.
Una dintre retelele offshore duce catre secretarul american pentru Comert, miliardarul Wilbur Ross, iar cel putin 12 consilieri, membri de Cabinet si finantatori importanti ai lui Donald Trump apar in documentele secrete.
Cele mai multe dezvaluiri provin din arhiva Casei de Avocatura Appleby si a unui furnizor de servicii offshore numit Estera.
Regina Elisabeta a II-a a investit milioane de dolari in companii ce ofera servicii medicale si credite pentru nevoi personale, arata documentele Appleby. Fisierele companiei mai dezvaluie ca, din 2007, fondul de investitii al reginei a varsat bani intr-o companie din insulele Cayman care i-a investit, la randul ei, intr-o afacere ce vindea britanicilor produse in rate cu o dobanda de pana la 99,9 la suta.
Compania din spatele afacerii, BrightHouse, a fost criticata in trecut pentru afacerile facute pe spinarea britanicilor saraci, insa nu s-a stiut, pana acum, faptul ca banii... mai mult
Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 08:20
Reactii internationale dupa decizia lui Trump cu privire la Iran: May, Merkel si Macron preocupati, Israel si Arabia Saudita il felicita pe presedintele american
Marile puteri mondiale au reactionat dupa ce presedintele american Donald Trump a declarat, vineri, ca nu va certifica faptul ca Iranul se conformeaza prevederilor acordului nuclear.
Rusia, Marea Britanie, Germania si Franta regreta alegerea presedintelui SUA, Israel si Arabia Saudita saluta "decizia curajoasa" a liderului de la Casa Alba, relateaza presa internationala.
"Il felicit pe presedintele Trump pentru decizia sa curajoasa de a infrunta regimul terorist iranian", a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Arabia Saudita a precizat, intr-un comunicat, ca sustine si saluta "strategia ferma a presedintelui Trump cu privire la Iran".
In schimb, Moscova a criticat strategia lui Trump cu privire la Iran, Ministerul Afacerilor Externe calificand-o, potrivit Le Monde, drept "retorica agresiva si amenintatoare" si subliniind ca acordul cu Teheran ramane intact. Ministerul considera ca decizia lui Trump de nu certifica acordul nu va avea un impact direct asupra punerii in aplicare a textului si este doar "un element de dezbatere interna" in SUA.
Paris, Londra si Berlin au anuntat ca raman angajate in acord, intr-un comunicat comun al premierului britanic Theresa May, cancelarului german Angela Merkel si presedintelui francez Emmanuel Macron. Cei trei s-au declarat ingrijorati de posibilele... mai mult
Sambata, 14 Octombrie 2017, ora 10:40
Presedintele american Donald Trump si omologul sau chinez Xi Jinping au convenit, luni, in cadrul unei convorbiri telefonice, sa creasca presiunile asupra Coreei de Nord printr-o aplicare riguroasa a rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU, a anuntat luni Casa Alba.
Cei doi lideri au discutat "in legatura cu dispretul manifestat de Coreea de Nord fata de comunitatea internationala si eforturile sale de a destabiliza Asia de Nord-Est", a adaugat presedintia americana.
Donald Trump se afla la New York pentru a participa la Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, in cadrul careia va rosti marti primul sau discurs in calitate de presedinte al SUA, insa Xi Jinping nu participa in acest an la eveniment.
Ministrii Afacerilor Externe din tari membre ale Consiliului de Securitate al ONU se vor reuni joi pentru a discuta cu privire la proliferarea armelor de distrugere in masa si amenintarea nucleara reprezentata de Coreea de Nord.
"Vom avea numeroase ocazii sa discutam despre aceasta cu numerosi lideri internationali", a declarat luni dimineata secretarul de stat american Rex Tillerson, inaintea unei reuniuni cu omologii sai japonez si indian la New York. "Rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU vorbesc intr-adevar ele insele" si exprima "o viziune unanima a ceea ce trebuie sa se faca pentru ca Phenianul sa-si modifice atitudinea", a adaugat oficialul american.
Consiliul de Securitate al ONU a adoptat in aceasta vara doua serii de sanctiuni din... mai mult
Luni, 18 Septembrie 2017, ora 23:23
Democratii din Comisia de Finante a Camerei Reprezentantilor din SUA au cerut Deutsche Bank detalii despre eventuale legaturi financiare cu Kremlinul ale unor membri ai familiei Trump si apropiati ai presedintelui american, insa bancherii germani nu se grabesc sa raspunda.
O sursa din conducerea bancii a confirmat pentru agentia de presa Reuters ca reprezentantii institutiei de credit au solicitat un timp suplimentar pana la transmiterea unui raspuns.
Solicitarea comisiei din Camera Reprezentantilor a fost semnata doar de membrii Partidului Democrat, niciun republican nefiind de acord cu aceasta investigatie care vizeaza o eventuala garantie financiara acordata de guvernul rus pentru imprumuturile efectuate de firmele lui Trump din industria imobiliara.
"Congresul inca nu are un raspuns la intrebarea daca imprumuturile acordate de Deutsche Bank firmelor lui Donald Trump au fost girate de guvernul rus sau sunt in vreun fel legate de Rusia", au explicat democratii din comisie.
Desigur, Comisia Financiara are puterea de a cere confiscarea documentelor de la sucursala din SUA a bancii germane, dar pentru o actiune de acest tip este necesara si semnatura reprezentantilor Partidului Republican.
Ancheta declansata de comisia din Camera Reprezentantilor vizeaza si alte legaturi periculoase intre Deutsche Bank si Rusia, prin intermediul bancii germane facandu-se spalari de bani de 10 miliarde de dolari in ciuda unei embargou impus de Occident pe transferal averilor... mai mult
Luni, 05 Iunie 2017, ora 11:25
Unul dintre fiii lui Donald Trump ar fi fost platit cu cel putin 50.000 de dolari, de catre un ONG francez. Fondatorul acestuia si sotia sa sunt apropiati ai Guvernului rus.
Donald Trump Jr. este cel care ar fi aparut, in luna octombrie, la un eveniment organizat de cuplul care este aliat al Kremlinului in eforturile de a pune capat razboiului din Siria, scrie The Hill, care citeaza un raport al Wall Street Journal.
Fiul lui Donald Trump ar fi primit suma respectiva pentru un discurs la un dineu ce a avut loc la Hotelul Ritz, din Paris, in calitate de oaspete al Centrului pentru Afaceri Externe. Presedintele acestui ONG, Fabien Baussart, si sotia sa nascuta in Siria, Randa Kassis, au cooperat cu Rusia privind incheierea razboiului sirian, potrivit unor oficiali americani, arabi si europeni.
In ce priveste suma, aceasta a fost dezvaluita de All American Speakers, o agentie care il reprezinta pe Trump Jr si care i-a listat "onorariul" la peste 50.000 de dolari.
Trump Organization, al carui vicepresedinte executiv este fiul presedintelui american, nu a confirmat aceste informatii.
"Donald Trump Jr. a participat la discursuri publice de afaceri de mai mult de un deceniu, discutand o gama larga de subiecte, inclusiv impartasindu-si experientele antreprenoriale si oferind sfaturi de cariera", a spus Amanda Miller, vicepresedintele de marketing al companiei.
In luna noiembrie, la circa doua saptamani dupa alegerile prezidentiale, The Hill a scris despre... mai mult
Vineri, 03 Martie 2017, ora 14:32
Donald Trump devine iritat ori de cate ori este intrebat despre legaturile sale cu Rusia, magnatul american fiind suspectat ca ar beneficia de sprijinul lui Vladimir Putin in cursa prezidentiala.
O suspiciune alimentata si mai mult de atacul cibernetic asupra serverelor Partidului Democrat orchestrat de o grupare de hackeri rusi.
Desi neaga din rasputeri ca ar avea o legatura cu sistemul de oligarhi creat in jurului lui Putin, Trump se vede nevoit sa recunoasca faptul ca a obtinut venituri consistente dintr-o tranzactie imobiliara derulata cu miliardarul Dimitry Rybolovlev, anunta CNN Money.
Drumurile celor doi s-au intersectat fix pe domeniul Maison de L'Amitie din Palm Beach, Florida, o proprietate pe care Donald Trump a achizitionat-o in 2004, dupa ce fostul proprietar, Abraham Gosman, a fost executat silit de fiscul american in urma declararii falimentului firmei sale.
Trump a profitat de ocazie pentru a achizitiona impresionanta vila de la malul oceanului contra sumei de 41 milioane dolari, ulterior revanzand-o lui Rybolovlev pentru 100 de milioane de dolari.
"Ce am in comun cu Rusia? Singurul episod care ma pune in legatura cu aceasta tara este cel in care am cumparat o casa cu 40 de milioane si am vandut-o unui rus pentru 100 de milioane, incluzand si comisionul agentiei imobiliare", a explicat Trump, dupa ce a fost supus unui tir de intrebari legate de eventuala legatura cu cercul puterii de la Kremlin.
Destul de ciudat este faptul ca Rybolovlev... mai mult
Joi, 28 Iulie 2016, ora 13:24
1