Piata constructiilor din Romania se indreapta cu pasi repezi catre o criza similara cu cea din 2011-2013, daca bancile vor continua sa limiteze accesul romanilor la credite.
Avertismentul vine din partea analistilor de la KeysFin, firma ce ofera servicii de business information si credit management dedicate mediului de afaceri, intr-un studiu privind situatia de pe piata de profil din Romania remis Ziare.com.
Ei sustin ca efectele vor fi resimtite la nivel general, in economie, pentru ca sectorul constructiilor angreneaza un numar semnificativ de afaceri conexe.
Mai exact, 3.146 de societati care activeaza in domeniul constructiilor au fost declarate inactive in primele sase luni ale anului 2016, cu 996 mai multe decat in perioada similara a anului precedent, arata datele KeyFin.
Numarul companiilor care activeaza in domeniu a scazut si el, drastic, cu peste 3.800 de firme, de la 35.208 in 2015 la 31.334 in primele sase luni din 2016. Spre comparatie, in 2010 erau ...citeste mai departe despre "Sectorul care se indreapta cu pasi repezi catre o criza acuta: Peste 3.000 de firme din Romania au pus lacatul" pe Ziare.com mai mult
Luni, 10 Octombrie 2016, ora 13:49
Aproximativ 200 de companii sunt asteptate la editia de toamna a Targului de Cariere (TdC), eveniment care va avea loc in Brasov, Chisinau, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Tirgu-Mures.
Companiile au vacante cateva mii de locuri de munca, oportunitati de internship si stagii de practica, iar o parte dintre ele sunt deja anuntate pe site-ul oficial www.targuldecariere.ro.
Recrutarea, o prioritate tot mai mare pentru companii
Potrivit statisticilor realizate in urma celor 100 de editii de pana acum ale Targului de Cariere, cele mai multe companii sunt interesate, pe langa recrutarea efectiva, sa isi dezvolte un brand de angajator puternic in randul tinerilor: 97% dintre reprezentantii lor au declarat ca doresc sa revina la editiile viitoare, in timp ce 94% declara ca recomanda TdC ca solutie de recrutare si employer branding.
Exista si cazuri in care companiile aleg sa faca la pachet angajarile, tocmai pentru ca in felul acesta pot sa gandeasca mai organizat recrutarile. Printre cei care vor bifa lista de prezenta la TdC in octombrie si noiembrie 2015 se numara: Arvato Bertelsmann, Bombardier, Bosch, CIE Matricon, Competence Call Center, DB Schenker, Delphi, Office Depot, Preh, Renault, Schaeffler, Stefanini si Sykes.
Profilul candidatului TdC
Cei mai multi participanti la TdC care isi cauta un loc de munca sunt studenti, peste 59,70%, urmati de absolventi de facultate - 23,05% si de absolventi de master: 10,38%. Cei mai putini sunt cei care au finalizat... mai mult
Luni, 14 Septembrie 2015, ora 15:11
"Pretul cel mai scazut" - principalul criteriu folosit atat in achizitiile publice, cat si in cele private - este responsabil pentru calitatea slaba a multora dintre noile constructii.
Sunt deficiente grave de calitate pe toate tipurile de constructii - rezidentiale, comerciale si industriale. Acestea se manifesta pe toate etapele de realizare a constructiei, de la proiectare, la finisare. Atat pentru materiale, cat si pentru servicii. Dezvoltatorii, constructorii, producatorii si prestatorii fac oferte la preturi scazute, de multe ori sub costurile impuse de un nivel minim al calitatii.
Pornind de la aceasta premiza, conferinta "Calitatea in constructii: Ce ascund preturile prea mici? " si-a propus sa dezbata subiecte precum:
Modificari aduse de noua lege a calitatii in constructiiNoutatile din viitoarea strategie de achizitii publiceElementele de crestere a controlului in constructiiNoile cerinte ale dezvoltatorilor privind calitatea constructiilor
Evenimentul se va desfasura pe 18 iunie. Mai multe informatii, pe site-ul arenaconstruct.ro. mai mult
Joi, 11 Iunie 2015, ora 10:39
Americanul Jim Bagnola, trainer NASA, NATO si Secret Service si cunoscut speaker international, va sustine in Romania sesiuni de training cu tema "Leadership Transformational", o premiera pe piata romaneasca de profil.
Sesiunile de training se vor intinde pe durata unei zile intregi si vor avea loc la Timisoara (2 iunie), Cluj-Napoca (4 iunie) si Bucuresti (11 iunie).
Cu aceasta ocazie, se va vorbi pentru prima data in Romania despre "leadership transformational", un tip de management care se axeaza pe transformarea membrilor unei echipe in indivizi care transced dincolo de propriul lor interes in folosul grupului sau al organizatiei.
"Spre deosebire de alte tipuri de leadership, cum ar fi, de exemplu, cel tranzactional - care se concentreaza pe motivatia extrinseca, salariu, promovare si recompense externe, leadership-ul transformational face apel la o motivatie intrinseca, la valorile inalte ale individului, spre binele societatii", spune Jim Bagnola.
Liderul transformational nu este interesat ca individul sa creasca doar ca un om de afaceri, ci ca OM pur si simplu. El isi ia angajamentul sa faca ce e bine si just pentru comunitate, angajati, actionari.
Liderul si organizatia investesc in calitatea oamenilor: cine sunt oamenii si ce devin ei. Totodata, liderul creste si el ca om.
Abordarea este accentuata de munca cu tine insuti, de contestarea status quo-ului, de intentiile bune si drepte, responsabilitate, de individ care este proactiv, de raspundere... mai mult
Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 14:14