Firma guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 2,87 milioane de lei, adica peste 650.000 de euro.
Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finante, consultate de Ziare.com, suma este mai mare decat cea inregistrata in 2013: 2,33 milioane de lei (531.000 de euro).
Pe de alta parte, profitul este in scadere. In 2014, firma SC Mar SRL, care produce si vinde vinul "Casa Isarescu", a avut un castig brut de 565.391 de lei, adica aproximativ 128.500 de euro, cu 15.000 de euro mai putin fata de anul anterior.
De asemenea, au... citeste mai departe despre "Isarescu are o afacere infloritoare: Vinurile guvernatorului BNR ii aduc mult bani" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 12:25
Mihaela Tyrel de Poix duce mai departe "imperiul" lasat de sotul sau, Guy Tyrel de Poix, un conte francez din Corsica, extrem de pasionat de vinuri, care a deschis in Romania, in urma cu 20 de ani, prima crama de dupa Revolutie.
Femeia de afaceri a fost intotdeauna preocupata de educarea consumatorilor. La un moment dat, a avut ideea de a coopta niste "ambasadori" care sa raspandeasca valorile sale, prin pasiunea lor. Asa a luat nastere prima societate exclusivista dedicata vinurilor, "Clubul Vinului", in 2005, explica Mihaela Tyrel de Poix.
Ulterior a infiintat si primul club privat de vinuri, "Clubul Cavalerilor", in 2009. "Viziunea mea pentru acest club s-a nascut inainte de aparitia Facebook, ca un loc de intalnire si de discutii pentru 'curiosi' si 'amatori'", explica de Poix.
Despre cum arata domeniul Societatii Euro Romana de Vinuri de Exceptie la 20 de ani dupa ce contele Guy Tyrel de Poix a descoperit potentialul viticol al tarii noastre, cum a evoluat cultura vinului in Romania, dar si despre francezul care a creat o afacere viabila in Romania vorbeste Mihaela Tyrel de Poix, CEO si proprietar SERVE, intr-un interviu acordat Business24.
Care este povestea Societatii Euro Romana de Vinuri de Exceptie?
SERVE a aparut din doua motive: descrierea deosebit de incitanta facuta Romaniei viticole de Hugh Johnson in Atlasul Mondial al Vinurilor editat in 1975 - "nu dispunem de multe date despre Romania, dar in mod cert este tara cu cel mai mare potential... mai mult
Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 00:00
Promovarea si intrarea vinurilor romanesti pe pietele internationale de specialitate trebuie sa fie exclusiv pe segmentul de varf, Premium, iar daca producatorii vor accepta preturi in neconcordanta cu calitatea oferita, consumatorii de elita din strainatate ii vor ocoli.
Asta va afecta nu doar propria afacere ci chiar renumele vinului romanesc, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.
"Eu sper sa iesim mai mult pe pietele internationale cu vinurile de foarte buna calitate, in primul rand cu soiuri romanesti, precum Feteasca Neagra sau Feteasca Regala, iar abia apoi sa ne comparam cu francezii la Pinot Noir sau Merlot (...).
Un profesor universitar din Belgia, de agricultura, spunea ca vinurile romanesti au o calitate cu totul deosebita, dar ca pentru promovare ar trebui aratat ca sunt exceptionale insa este vorba despre altfel de vinuri decat cele frantuzesti, italienesti sau spaniole. (...) E foarte important ca producatorii care au vinuri foarte bune sa nu alerge cu orice pret dupa piete si sa-si aleaga strategia de pret adecvata", a spus Achim Irimescu.
In acest context, reprezentantul MADR s-a referit la vinurile bulgaresti care au abordat piete straine cu preturi scazute, sperand sa le cucereasca, dar au esuat din cauza ca au fost percepute de consumatori ca nefiind de calitate.
"Am la indemana doua exemple in care vinurile bulgaresti de calitate au ales sa intre in Belgia si Japonia pe segmentul de... mai mult
Duminica, 17 Noiembrie 2013, ora 16:21
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, este suparat pe bancile comerciale pentru ca nu ii crediteaza afacerea cu vinuri, un business inceput in urma cu un deceniu. Isarescu acuza conditiile de creditare, in special cerintele de garantare a imprumuturilor.
Business24 iti prezinta evolutia afacerii guvernatorului BNR, care a reusit sa isi dubleze cifra de afaceri in 2011, comparativ cu anul precedent, dar care a resimtit efectul crizei, prin injumatatirea profitului net.
Oamenii de afaceri au empatizat cu Isarescu, miercuri, cand acesta s-a aratat nemultumit de criteriile de creditare, care ii complica existenta afacerii sale cu vinuri.
Mugur Isarescu le-a reprosat bancherilor ca pentru finantarea afacerii sale acestia accepta ca garantie doar cisternele, fara alte active, precum vinul imbuteliat sau terenul. La randul lor, bancherii isi justifica decizia, invocand "normele bancii centrale", dar Nicolae Cinteza, seful Supravegherii din BNR, sustine ca directorii bancilor isi stabilesc normele care sunt ulterior validate de banca centrala.
"Colegii mei, bancherii, accepta ca garantii de la vinaria mea doar cisternele de vin. Nu si vinul imbuteliat, care cica dispare. Pai cisternele alea sunt cele mai lipsite de valoare active ale firmei. Nu iau in garantie pamantul, nu iau alte active. E si o chestiune de incredere poate", a afirmat Isarescu la dezbaterea "Isarescu si invitatii sai", organizata la BNR.
Vinurile lui Isarescu, apreciate de... mai mult
Vineri, 26 Iulie 2013, ora 08:05
Cina la Burj al Arab include, in mod obligatoriu, un vin de calitate, iar daca nu esti hotarat, mereu poti apela la un specialist dornic sa te indrume. Somelierii de la acest hotel sunt selectati cu cea mai mare atentie din toate colturile lumii, iar sfaturile lor ar putea contribui la schimbari uriase in experienta ta culinara.
Alegerile in materie de vinuri difera, insa, de la o cultura la alta: arabii prefera vinuri de top din Franta, europenii tin cont in primul rand de pretul acestuia, in timp ce americanii sunt deschisi sa incerce vinuri noi, atata timp cat somelierul descrie corespunzator caracteristicile acestuia.
Exista, desigur, si exceptii, spune Mircea Anca, somelierul roman membru al Asociatiei Somelierilor din Romania (A.S.R.), care s-a alaturat recent echipei de degustatori de la Burj al Arab din Dubai.
Pentru a-i convinge pe colegii sai ca si vinurile din Romania merita degustate si apreciate, Mircea Anca le-a pregatit, recent, o surpriza. "Nu le-am spus nimic si le-am strecurat (vinurile romanesti n.r.) intr-o degustare care s-a facut in orb alaturi de cateva vinuri din Chile, Spania si Noua Zeelanda. Vinurile au fost toate diferite si am fost bucuros sa vad ca vinurile romanesti au surprins placut pe toata lumea", a declarat romanul, pentru Business24.
"Dintre cele albe Solo Quinta 2011 de la Cramele Recas li s-a parut ca fiind ceva nou si foarte diferit, care a creat o mare confuzie in a-l plasa intr-o anumita zona de provenienta. Solo Quinta... mai mult
Sambata, 29 Iunie 2013, ora 00:00
Piata ruseasca nu mai este principala destinatie pentru exporturile producatorilor de vin din din R. Moldova, dupa cum a declarat vicepremierul Valeriu Lazar, ministru al economiei, conform NewsIn."Revenirea pe piata rusa nu mai este scopul nostru strategic", a declarat oficialul moldovean, citat de rbc.ru, scrie UNIMEDIA.
Ministrul a mai spus ca problemele care au aparut de cativa ani intre producatorii de vin moldoveni si Serviciul Veterinar Rospotrebnadzor de la Moscova au servit drept lectie buna pentru Republica Moldova, iar producatorii de vinuri au inceput sa acorde o mai mare atentie calitatii productiei.
Valeriu Lazar a declarat ca in prezent Rospotrebnadzor nu are obiectii fata de calitatea vinului moldovenesc, insa, dupa eliminarea interdictiei, producatorii moldoveni au reusit sa recupereze doar 30% din pozitiile detinute anterior pe piata rusa. Anterior, produsele moldovenesti au ocupat circa 55% din piata rusa.
Vicepremierul Valeriu Lazar conduce delegatia oficiala a Republicii Moldova la Sankt-Petersburg, unde in perioada 26 - 29 august vor fi organizate o serie de evenimente consacrate celor 20 de ani de independenta ai Republicii Moldova, precizeaza UNIMEDIA. mai mult
Duminica, 28 August 2011, ora 10:02