Vine un moment in viata personala sau in afaceri cand mutarea din spatiul locativ existent sau relocarea sediului firmei devine iminenta. Desi acest lucru este benefic pentru afacere sau familie, aceasta schimbare poate pune serioase probleme. La urma urmei, o relocare a casei sau firmei este un eveniment consumator de timp si stresant.
Daca treceti printr-o situatie de acest gen, exista anumite lucruri pe care este bine sa le cunoasteti inainte de a face pasul cel mare atunci cand vine vorba de marea mutare.
Avand in vedere activitatea pe care o desfasurati, poate fi greu sa planificati si o relocare de proportii din cauza volumului de efort pe care ar trebui sa il depuneti. Destui oameni incearca sa isi mute mobila si lucrurile pe cont propriu, doar pentru a descoperi pe parcurs ca ar fi fost mult mai simplu si eficient sa lase o echipa de mutari sa se ocupe de tot. Majoritatea persoanelor fizice nu au timpul sau forta de lucru necesara pentru a face fata unor asemenea schimbari radicale si nici logistica adecvata pentru a planifica in detaliu o relocare.
Apeland la o firma de mutari profesionista, veti beneficia cu siguranta de experienta necesara pentru o mutare rapida si usoara. Astfel, veti avea ajutorul unor persoane care sunt specializate in ajutarea oamenilor si companiilor sa isi deplaseze bunurile si marfurile dintr-o locatie in alta. Angajatii firmei de mutari mobila Bucuresti au experienta cu acest gen de operatiuni de mare amploare si stiu toate... mai mult
Vineri, 14 Februarie 2020, ora 12:19
Preluarea Syngenta de catre Chem China, pentru 43 de miliarde de dolari, reprezinta un record al achizitiilor facute de companiile chinezesti, dar este doar una din tranzactiile derulate de acestea in piata M&A de la inceputul acestui an.
Desi ne aflam abia la inceputul lui februarie, chinezii au cumparat pana acum sau au anuntat ca vor prelua 66 de companii occidentale, valorand 68 de miliarde de dolari. Conform CNN Money, cifra reprezinta 60% din valoarea investitiilor M&A facute de firmele din China in cursul anului trecut. Si sezonul de shopping abia a inceput!
Vanatoarea globala
Companiile din China par sa fi dat startul unui sezon fructuos pe piata de achizitii si fuziuni din intreaga lume, iar expertii se asteapta ca anul 2016 sa continue in acelasi ton.
Analistii Boston Consulting Group cred ca redresarea pietelor din Statele Unite si Europa, ca si slabiciunea economica a Chinei, forteaza companiile din imensa piata asiatica sa ia masuri de prevenire a riscurilor date de fluctuatiile economice, cea mai sigura metoda fiind achizitionarea altor firme rivale.
In acelasi timp, preluarea unor companii occidentale este o cale sigura de acces pe alte piete internationale, iar cum slabiciunea manifestata de yuan devine din ce in ce mai vizibila, acesta pare cel mai bun moment pentru investitii in sectorul M&A.
Pana acum, companiile din China au reusit sa preia 66 de companii, dintre care se remarca din prima Syngenta, pentru care Chem China a oferit 43 de... mai mult
Miercuri, 03 Februarie 2016, ora 18:00
Noul Consiliu de Administratie al DOMO Retail are ca obiective intarirea pozitiei companiei in piata si stabilirea strategiei de dezvoltare pentru urmatorii ani, in vederea atingerii pozitiei de lider de piata.
"Pentru perioada imediat urmatoare, prioritatea noului Consiliu de Administratie va fi in principal continuarea procesului de optimizare si eficientizare a operatiunilor companiei, astfel incat sa devenim o organizatie flexibila si profitabila, capabila sa exploateze oportunitatile din piata si sa satisfaca nevoile si asteptarile clientilor intr-un mediu din ce in ce mai competitiv. Atat pentru conducerea Domo, cat si pentru fiecare dintre angajati, acest mediu competitiv trebuie sa reprezinte o motivatie suplimentara pentru a incerca sa gestioneze cu atentie relatia cu clientii si cu furnizorii, a declarat Dragos Dinu, CEO al DOMO Retail.
Recent, retailerul a modificat componenta consiliului. Astfel, presedintele noului CA al Domo este Eugen Petrov, iar functia de CEO este ocupata de Dragos Dinu din luna martie.
Lorand Szarvadi nu mai face parte din CA al DOMO
Fondatorul Domo, Lorand Szarvadi nu mai face parte din CA
Din Consiliul de Administratie al companiei a iesit Lorand Szarvadi, cel care a pus bazele retailerului, dar a ramas in grup ca General Manager si actionar in Digistore, companie in care DOMO este actionar majoritar, care gestioneaza zona de e-commerce. De asemenea, un alt membru al Consiliului de Administratie, Lucian Ghitescu, a... mai mult
Joi, 03 Octombrie 2013, ora 16:40
Daniela Bizgan, Director Executiv Marelvi, conduce un business de familie al carui concept a facut parte din viata ei dintotdeauna. Prin cursuri si pregatire a dezvoltat spiritul antreprenorial mostenit de la tatal ei, fondatorul companiei, si a ajuns sa estimeze pentru acest an o cifra de afaceri de 40 milioane euro.
A inteles inca de la inceput ca, pentru a pastra unita familia, este necesar sa nu aduca acasa problemele de la birou, iar pentru a reusi asta, a recurs la o tehnica clasica, dar sigura: planificarea.
Stie sa se organizeze, atat la serviciu, cat si in timpul liber. Pentru cel din urma are o reteta clara: Barcelona si Londra ca destinatii de week-end, iar pentru vacante: Brazilia, Coasta de Azur si Dubai.
Despre businessul de familie, despre echilibrul delicat intre timpul personal si cel profesional, dar si despre pasiunile sale vorbeste Daniela Bizgan, intr-un interviu acordat Business24.
Marelvi este un business de familie, pe care dumneavoastra, fiica cea mare a familiei Mihalescul, o conduceti. Spuneti-ne mai multe despre ideea de la care a pornit aceasta afacere.
Idee a fost a tatalui meu, Dumitru Mihalescul care este si fondatorul companiei. El a activat mai bine de 24 ani in cadrul companiei Arctic in divizia de service, avand in permanenta contact cu piata si cu consumatorii de produse electrocasnice. Aici a identificat atat nevoia cat si oportunitatea de business din aceast domeniu.
In anul 1995 a infiintat firma Marelvi axata pe... mai mult
Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 00:00